Romska glasbena skupina predstavlja pesem Lari Fari, ki so jo posneli v sodelovanju s pevko Sašo Debeljak.

Priljubljena romska glasbena skupina je izdala novo pesem, ki bo tudi del njihovega prvega studijskega albuma. Kot so sporočili, je album že v celoti pripravljen in samo čakajo na primeren trenutek, da ga bodo izdali.

"Naša želja je, da bi prvi album izdali ob predstavitvenem koncertu. Pesem Lari fari smo snemali v času karantene, sovpada pa s časom, v katerem živimo. Zato jo v času pandemije koronavirusa podarjamo Sloveniji z željo, da se po deželi širita optimizem in pozitivna energija," pravijo pri Romano Glauso.

Energična skladba o plesnih navadah Slovencev

Skladba je preplet različnih žanrov in vplivov, brez obremenjevanja s tem, kaj lahko in česa ne smemo. To pa v teh turbulentnih časih po njihovih besedah pride še kako prav. K sodelovanju pri novi skladbi so povabili pevko Sašo Debeljak, ki je v preteklosti sodelovala s številnimi glasbenimi izvajalci različnih žanrov in ima rada glasbo ter ni obremenjena z zvrstjo. Gre za zelo energično in zabavno skladbo z odličnim besedilom, v kateri je vzpostavljena prava receptura ritma, harmonije in melodije.

Glasbo za skladbo Lari fari je napisal Darko Rudaš, frontman skupine Romano Glauso, besedilo je prispeval Drago Horvat, produciral pa jo je Peter Ošlaj.

Pesem govori o fantu, ki ob poskočnem ritmu polke išče plesalko. Pristopi do dekleta in jo povabi na plesišče, a se hkrati boji, da bo zavrnjen saj je slišal, da so dekleta izbirčna in ne plešejo rada. Slednja mu odgovori, da so to »lari fari« govorice, saj smo Slovenci veseli ljudje in da se tu, na sončni strani Alp, poje in pleše od davnin. 

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
👩‍🚒 (nepreverjen)

Joj Saša, kam si padla??? 😩😢😩

Pick (nepreverjen)

Kašen beden komentar.🤮🤮🤮

In reply to by 👩‍🚒 (nepreverjen)

KAM SI PADLA ? (nepreverjen)

Res je Saša kam si pa to padla, saj to ne moreš verjeti, ti je zadišala ciganjska saga ???

In reply to by 👩‍🚒 (nepreverjen)

Les76 (nepreverjen)

Dajmo si priznat komad bi slab.Vso srečo

MurekIN (nepreverjen)

Nika bi tüdi bijla dobra,..

Starejše novice