Na spletu se že nekaj dni bije srdit besedni spopad med Markom Potrčem in združenjem Mladi zdravniki Slovenije. Ker je v eni izmed objav z imenom in priimkom izpostavil eno izmed članic, se je ta sedaj odločila zadevo rešiti po pravni poti.

Kot na družbenem omrežju Facebook zatrjuje Marko Potrč, se je dokopal do interne komunikacije društva Mladi zdravniki in njegove člane obtožil, da ga poskušajo sabotirati z dogovarjanjem za prijavljanje njegovih objav Facebooku, češ da gre za neprimerno ali zavajajočo vsebino. Poleg tega jih je obtožil tudi pripadnosti vladajoči politični stranki.

Potrč je za organizirano napadanje njegove Facebook strani je obtožil eno izmed članic mladih zdravnikov, ki jo je v eni izmed pisnih objav poimensko izpostavil, kot tudi v zadnjem objavljenem videu. Pri tem Potrč svoje početje opravičuje z dejstvom, da si je »drznil objaviti, kako sprevržene zadeve se skrivajo za zaprtimi vrati mladih zdravnikov«.

Mladi zdravniki so sicer diplomanti medicine vpisani v register zdravnikov pri Zdravniški zbornici Slovenije do pet let po specialističnem izpitu. Glavna interesna področja mladih zdravnikov so podiplomsko izobraževanje, zdravstvena in delovna politika.

Potrč je mlade zdravnike označil za piratsko mladino

»Mladi zdravniki imajo očitno dovolj časa, da se kot neke vrste piratska mladina organizirajo za napad na eno osebo oziroma na določeno Facebook stran. Če ste se spraševali, zakaj vam nekaterim Facebook ne dovoli več deliti kakšne moje objave, zakaj ne vidite in tako naprej ... No, mladi zdravniki so vsaj na enem področju uspešni,« je na svoji Facebook strani zapisal Potrč in dodal, da so Mladi zdravniki »pravzaprav neke vrste 'podmladek' vladajoče stranke

Mladi zdravniki Slovenije se na drugi strani branijo, da proti Potrču ni potekala nobena organizirana akcija, temveč je šlo zgolj za predlog ene od članic združenja, ki je bil vzet iz konteksta. Pri tem zatrjujejo, da so politično neodvisni, zaradi česar verjamejo v demokracijo in osebno svobodo. Potrča so tudi opozorili, naj iz svoje objave umakne ime osebe, ki jo je izpostavil, saj gre za interno komunikacijo.

Potrč prejel opomin pred tožbo

Članica organizacije Mladi zdravniki, ki želi ostati neimenovana, se je sedaj odločila zadevo rešiti po pravni poti, in sicer z javnim pozivom oziroma opominom pred tožbo proti Marku Potrču. 

»Ne želimo živeti v družbi, kjer je dovoljeno nasilje nad drugimi. Ne želimo živeti v družbi, kjer si posameznik vzame pravico, da krši zakon, in ostane nekaznovan. Zato izrekamo podporo pogumni odločitvi naše kolegice, da po uradni poti doseže svojo pravico umik njene zasebne korespondence, ki je bila brez njenega dovoljenja objavljena na Facebooku,« so zapisali mladi zdravniki.

Uradni poziv so objavili na svojem Twitter profilu na željo oziroma prošnjo neimenovane članice, predvsem zaradi vednosti ostalih stanovskih kolegov in širše javnosti.

»Nasilje v takšni obliki nad komerkoli je nesprejemljivo in je samo majhen korak stran od nasilnih dejanj, ki imajo lahko zelo tragične posledice. Žal smo jim v preteklosti bili že večkrat priča,« so še zapisali mladi zdravniki.

In kaj se skriva v opominu pred tožbo?

Domen Gorenšek, odvetnik članice mladih zdravnikov, v opominu piše, da je Potrč protipravno objavil zasebno elektronsko sporočilo njegove stranke, namenjeno le njenim kolegom. Pri čemer se sprašuje, kako je Potrč sploh prejel omenjeno zasebno korespondenco. Tako bi naj Potrč izpolnil vse zakonske znake Kaznivega dejanja Nedovoljene objave zasebnih pisanj, njegovo početje pa bi naj tudi kazalo znake kaznivega dejanja obdolžitve.

»Verjamem in vem, da se zavedate, koliko sledilcev imate na svojem odprtem profilu Facebook strani, torej ste se posledično zavedali oziroma bi se vsaj morali zavedati, kakšen odmev bo imelo protipravno objavljeno pismo ter nato še objavljena vsebina video posnetka v slovenski javnosti,« piše med drugim v opominu pred tožbo.

Glede na navedeno v opominu zahteva Gorenšček v imenu njegove stranke, da Potrč najkasneje v roku 24 ur po prejemu dopisa, s svojega profila v celoti odstrani obe že omenjeni objavi. Poleg tega se mora njegovi stranki oziroma članici mladih zdravnikov na svojem Facebook profilu javno opravičiti za nedovoljen poseg v njeno zasebnost, za protipravno objavo njene zasebne komunikacije ter zaradi protipravnega posega v njene osebne pravice. Poziva ga tudi, da se v bodoče vzdrži takšnih in podobnih dejanj.

V primeru, da Potrč v danem roku ne bo izpolnil svojih obveznosti, bo Gorenšek vložil zasebno kazensko tožbo s čimer bo sprožen kazenski ter civilni postopek zaradi protipravnega posega v osebnostne pravice.

S spleta

Komentarji (31)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gregooree (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Redno van je napoute ka človik gučij resnico aa jebo vas PLANdemija politiki pa mediji podkupleni te šli v kratkon v čuzo to so dejstva.

Okioko (nepreverjen)

Pravi se pandemija,pa ne pametuj.

In reply to by Gregooree (nepreverjen)

Kark Marx (nepreverjen)

Banda doktorska, nemate drüjgoga dela kak preganjati Potrča? Te se pa ne čüdin, ka mamo največ mrtvih od Covida na planeti zemlja, če se doktori namesto z eoidsmijo ukvarjajo z napadon na facebook stran navadnoga državljana brez vsakšne funkcije. Jebovas boug blentavi, sakši navaden državljan ma pravico pijtati zakoj naši doktori pa vlada tak katastrofalno vodi epidemijo. Od marca 2020 dale so se mi slovenski doktori smučili, vijdin ka so njin na pameti samo pejnezi pa mouč.

Olosh (nepreverjen)

Banda doktorska? Nej ka bi jih ze gnes nuco. Seronja zamazani.

In reply to by Kark Marx (nepreverjen)

Likolon (nepreverjen)

Njemi nega vec pomoči,tak ka ,nede nuco doktore.

In reply to by Olosh (nepreverjen)

bob2 (nepreverjen)

potrč govori samo tako kot je,kdo pa bo kaznovan da cela slovenija stoji ???? banda vse nagnat tote starčke iz parlamenta

ha ha (nepreverjen)

Šokantno prej ha ha zakoj bi naj to bilo šokantno ? Vupam,ka ga zašijejo,pa to tak redno ;-) na planetu je službo tak že zgubo ;-)

Hahahaha (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ti heroj rojeni brezmožganček bogi si se ti.

In reply to by ha ha (nepreverjen)

Ha ha (nepreverjen)

Tak nej kak, ti😉

In reply to by Hahahaha (nepreverjen)

Gost89 (nepreverjen)

Tau so nej Z od zdravnikov, Janšova banda, pravi zdravniki se trenutno nimajo časa ukvarjat z takimi zadevami ker imajo polne roke dela z bolniki!

H2O4 (nepreverjen)

te pa idi k potrču namesto k dohtarju, bumbar blesavi

In reply to by Gost89 (nepreverjen)

Zigeeeec (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Človik je raskejro kariero ka povej resnico in vij manupulatore politike mediji te zdaj njega jebale da vas ni sram banda ena lopovska pogrezni te se v zemljo čim prlej najebali ste!

Domoljub1234 (nepreverjen)

Upam ka se več ne vrne v Slovenijo ka tu nema več kaj za iskati. Taliban zarukani!

Hojxxnn (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

A si ti vedno tak fuknjeni al samo takrat ko pride striček iz varaždina na obisk in ti vtakne svojo banano v usteca

In reply to by Domoljub1234 (nepreverjen)

balakanpoptv (nepreverjen)

ena? potrebnih je vec tozb in se kazenska ovadba, hujskanja.

Jerry_C (nepreverjen)

Hm.. Mlada zdravnica, ki dela v Nemčiji, je v e-mail sporočilu svoje kolege nagovarjala naj spamajo Potrčevo FB stran. Ko pa je Potrč objavil to korespondenco, mu grozi s tožbo in hoče opravičilo. Bela halja enim res stopi v glavo.

dddddx (nepreverjen)

Ja in to takšna, ki jo je država Slovenija izšolala zastonj, zdaj se pa v Nemčiji pederiše s svojo zastonjkarsko diplomo. Namesto ka bi prišla domov pomagat obolelim s covidom in vsaj malo vrnit državi vložek, ki jo je dala za njeno šolanje. Rajši šunta tiste, ki so doma s političnimi nebulozami. Vsem je jasno kdo stoji za temi Mladimi zdravniki in kaj je njihova poanta. Normalni in pravi zdravniki se ne kregajo po facebooku z nekimi Potrči pa podobnimi, tako kot se pravi in pošteni politiki ne kregajo s celim svetom preko twiterja. Pa tudi normalni in pošteni mediji ne objavljajo takšne prispevke pod ŠOKANTNO.

In reply to by Jerry_C (nepreverjen)

katy pasojebska (nepreverjen)

boli me kurec za njega

Japek1 (nepreverjen)

Če Potrc ma prav ali nej mi je vseeno, je pa dejstvo, da je epidemioloskoj sliki pripomogel nej nic..

Likolon (nepreverjen)

Taka ti nej.

In reply to by Japek1 (nepreverjen)

Karčči (nepreverjen)

Pri tem zatrjujejo, da so politično neodvisni, zaradi česar verjamejo v demokracijo in osebno svobodo.
Pri tej vsej svoji neodvisnosti pa veselo uporabljajo Janšev vzorec. Tožiti in še enkrat tožiti. Enako kot njihov malik ne prenašajo drugače mislečih in se pri tem še sklicujejo na demokracijo in osebno svobodo.
Karkoli je že pisaril Potrč, z njim se seveda ne strinjam, nikoli ni bil nespoštljiv.

Klaus schwabb4 (nepreverjen)

Ce de prislo to sranje do sodišča de potrč zmago in to samo iz edinega razloga, človek je borec proti fašističnemu sistemu in vseh izdajalcov v zdravstveni ustanovi!

čarni vrag (nepreverjen)

Potrč je samo postavljal vprašanja, ki bi si jih moral vsak državljan, ki nima slamo v glavi. Zakaj januarja in februarja, ko je bila huda gripa nismo zapirali šol in gostiln? Zakaj januarja leta 2017 nismo zganjali histerije, čeprav je v enem tednu umrlo kar 599 ljudi, 200 več od povprečja? Žalostno je da se mladi zdravniki ne ukvarjajo z znanostjo in s svojim poklicem, ampak se ukvarjajo s spamanjem FB profilov. Očitno niso sposobni dati strokovnih odgovorov na vprašanja medicinskega laika Potrča. Žalostno! Naj malo več časa študirajo medicinsko literaturo, namesto da se bavijo z FB pobalinstvom.

Olosh (nepreverjen)

Daj ne serite s ten Potrcon. Glupi novinar keri se iden resitelja, v bistvi si pa nabira kvazi popularnost, vi ofce pa tomi nasedate.

San absolutno proti Janši, ampak san tudi proti tomi kekeci, keri drugo ne dela kak mesa drek in mede lidij. Vupan ka ga zgrabi roka pravice.

Likolon (nepreverjen)

No,ti si se že san oznaco,z vzdevkom. Tak ,ka te nemo resno jemali.

In reply to by Olosh (nepreverjen)

Prophet (nepreverjen)

Ka vi delate s teme zarotame :D hahaha. Razsvetljeni FB politiki. Jansa ma podmladek v obliki mladih zdravnikov? To te buje.

realnooo (nepreverjen)

FAKE NEWS

Swedish chef (nepreverjen)

Dezerterska pichkica

Đe je ba zapelo (nepreverjen)

Baje ka je medicinski brat , zdaj pa še nabildani kcoj , taka sigurno se razmi v zadeve , bogi , bogi nikoli ne bo razumel zakaj so študijske knjige težje kot bilderske uteži , je pa simptomatično tudi to , da se z bildanjem poveča celotno telo , samo glava ostane enaka.

Meduhisa (nepreverjen)

Potrć na spada nikamor drugam kot v zapor. Od vseh mrtvih zadadi covid 19 jih je gotovo 20% zaradi njega.

Stanchy (nepreverjen)

Pravilno!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice