Z Vlade Republike Slovenije so sporočili sveže podatke o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so v včeraj, 24. novembra, opravili 8063 testiranj na koronavirus in potrdili 2226 novih okužb. To pomeni, da je bil delež pozitivnih testov tokrat 27,61 odstotka.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 69.232.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 1302 okužb ob 5596 opravljenih testih, delež pozitivnih testov je znašal 23,27 odstotka.

Včeraj zabeležili 43 smrtnih primerov

Včeraj je umrlo 43 oseb, okuženih s koronavirusom. Skupno število vseh smrtnih žrtev je 1199. 

V slovenskih bolnišnicah se je včeraj zdravilo 1297 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega jih je bilo 202 na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 113 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom.

S spleta

Komentarji (36)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Te nas nede trebalo fcejpiti.

Karl Marx (nepreverjen)

če bo šlo tako naprej
bo zadnji slovenac šel na oni svet 28 jebruarja 2025

Aaaaqq (nepreverjen)

Redno hasnejo tej ukrepi.. Do se še neka mogle zmislite, leko te bo kaj. ;))))

Karl Marx (nepreverjen)

Janez Janša, Milan Krek, Bojana Beović, Janez Cigler Kralj, Tomaž Gantar, Aleš Rozman, Mateja Logar in Jelko Kacin so glavni krivci za tou ka mamo največ smrti zaradi Covida na svejti. Oni so defakto vse tej lidij bujli. Prlej ali sledi se se uvedla kazenska preiskava o odgovornosti. Uvedli so na videz najstrožje ukrepe na svejti, Slovenije je v ton trenutki ena od treh držav štera ma zaprejte vse šoule (skoraj že devet mejsecov), pa itak mamo največ mrtvih na svejti. Idnouk mo se mogli pijtati što je za krmilon tej naše ladje. Kapeta n ladje je Janez Janša, glavni oficiri pa so Milan Krek, Bojana Beović, Janez Cigler Kralj, Tomaž Gantar, Aleš Rozman, Mateja Logar in Jelko Kacin. Ladja je nasedla pa se potapla. Kapetan pa glavni oficiri pa zdaj za tou krivijo potnike v tretjon podpalubji kak so recimo pogrebci na sedmini, sprehajalci šteri gejo kiflin ali burek, Marko Potrč pa Zlatko. Kapetan ladje je po njuvon nej krijv nika, krijvi so potniki v podpalubji ?! Predvsen tisti trejčoga klasa, tan spodaj. In tak se naš kapetan zdaj ščej izmikati vsakšni odgovornosti. Ali nede šlo, dragi moj Janša, za vse tej mrtve boš odgovarjo, sedo boš na zatožnoj klupi, obsoudili mo te na težko zaporno kazen, sveklošče več ne boš vido. Zdaj te nede moglo več rejšiti tvoje ustavno sodišče, nemaš več tan svojih potrčkojov ala Petrič, Deisinger, Zobec, Klamfar šteri so te že idnouk vö zmazali. Zdaj boš v zatvori sprejno. Drüjgo kak zatvor si ne zaslüjžiš. Slovenija si po 35 lejtaj zaslüjži mer. Zaslüjži si, ka te evč ne glejda.

Gost56435 (nepreverjen)

Nej san znal ka so vsi tej bili na oblasti zadnjih 35lejt. So pa lejvi predvčeraj povedali ka je pred 15leti bilo najlepše v sloveniji. Poglednite što je bil 2005 na oblasti

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Se čudiš? Saj določene neumnosti in neznanja kar bruhajo iz njih. V ponedeljek se je močno izkazal tudi Luka Mesec v oddaji Studio City: ni namreč razlikoval oklepnika od tanka. Čeprav mu je Tonin lepo razložil, da je oklepnik namenjen prevozu vojakov in da ni lepo, da na naše streljajo, nimajo pa zaklona oz. si to morajo sposojati, je bilo zaman. Da tudi ne kupujemo nekih borbenih helikopeterjev, ampak take za civilno rabo (spada pa to pod vojsko) mu prav tako ni mogel razložiti. Še dobro, da niso v seznamu nabav navadne frače, kajti tudi to bi zamenjal vsaj za ročni minometalec.
In taki potem zahtevajo referendum?

In reply to by Gost56435 (nepreverjen)

komunajzar (nepreverjen)

Ne bluzi Truplo, takšne sereš kat tvoj furer Twito in njegovi hlapci !

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Nič ne bluzim, dandanes je vse preverljivo. Lepo si poglej oddajo... Sicer pa glede na vsebino napisanega točno vem, da si polpismen, da nekega svojega razmišljanja ne premoreš, da si tudi dokaj nepoučen o političnem dogajanju pri nas. Vse skupaj... je pač rezultat v tem enem tvojem stavku!

In reply to by komunajzar (nepreverjen)

alkimist

Tvoji argumenti so enostranski in nesmiselni. Prečitaš Nova24 in gledaš njihove oddaje, poslušaš lidi ka so ti pri srci, neveš pa ločiti zrno od plevela. Zaj, če na Nova24, Siol.net neka napišejo, še ne pomeni ka to drži, težko vrvati, a? Obstajajo tudi drugi mediji, neodvisni mediji, tuji mediji, ge si lejko človek ustvari lastno mnenje. Zaj me boš pijto ka je to lastno mnenje, znan, čredni nagon van je v krvi.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Po svoje si nepismen: danes je bila ponovitev oddaje Studio City... Nič nisem gledal ne Nove24 TV, tudi ne Siol... ravno pri vas je problem, ker tudi teh medijev ne spremljate. Vse je pri vas t. i., kakor si napisal "čredni nagon" v tem spremljanju novic, oddaj nacionalke, PopTV... Mladine. Malo preberi še kaj drugega! Ker pa so zate neodvisni mediji samo omenjeni... je pač težava v razumevanju.
Ja, danes ste levaki na delu. Čeprav navedeš vir, kje si kaj videl, bral, poslušal... tudi to ni dovolj. Ampak se ne sekiram... resnica vas boli. Zato tudi trosite razne osebne neresnice in še bi se kaj našlo. Kot pribito drži: Mesec ni razlikoval tanka od oklepnika. Samo oddajo je potrebno pogledati in to na nacionalki, ne kakšni privat televiziji.

In reply to by alkimist

alkimist

Vas, ste, koga ti to nagovarjaš? Doj mi visi za lejve, desne in srednje, važna je kvaliteta življenja. Trenutno je pa ta pri večini Slovencov (glede na to ka cejle dneve preživiš pred ekranon si boš vir znal najti san) na najnižji točki odkar smo se osamosvojili. Živiš v nekšon baloni z navideznimi sovražniki, svoje glupo in subjektivno mnenje vsiljujejš v lidi brez enoga tehtnoga argumenta, iščeš krivca v drugih. Točno tak kak si nafčeni/plačani in bogi tvoji bližnji ka tej gluposti prenašajo.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Ejej... si pa udaril spet mimo. Jaz sem zelo malo na računalniku. Danes več, ker sem doma in ne hodim v teh časih po nepotrebnem ven. Ostalo niti ni vredno komentarja... spet eden, kateri ni ne za leve, ne za desne in podobne neumnosti si sposoben napisati. Neki nevtralec, pa taki ne obstajajo. Žaljiv in nevzgojen, kar kaže tvoj zadnji stavek. Četudi bi bilo res, se osebna življenja tule ne bi smela mešati zraven. Pa lepo bodi v svojem "balončku" nezmotljivosti.

In reply to by alkimist

alkimist

Čakaj čakaj mojster Kljukec, zakoj se zaj nazaj vličejš? Koga si nagovarjo s ste, vas in to? Ja težko je vrvati ka obstajajo lidje keri slepo ne sledijo samo enomi človeki in si dejansko znajo ustvariti lastno mnenje, a? Prav vidin kak si zaj tej vao efekt doživo. Dobro jutro, obstajamo lidje ka življenje ne gledamo strogo skozi politični vidik, ampak znamo vklopiti svoje možgane. Ti pa najdeš sebi in svoji ideologiji podobne članke in nas forsejraš s tejmi glupostmi ka nemajo tehtne osnove. Ka se mi smilijo tvoji bližnji poleg tebe je indic za nevzgojenost in žaljivi zapis? K sebi se spravi človek.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

"Ste" je množina! Glede na nekatere zapise in minuse... kaj je narobe, če ločim ednino od dvojine in množine. Si tako neuk?
Vse ostalo pa je bedarija s tvoje strani. Kot sem že napisal, vse je preverljivo in če nimaš, ker to omenjaš, možganov, da bi razumel oddajo in kaj je bilo povedano, ti jaz ne morem pomagati. Enako, kakor poslancu Mesecu! Pri tem, kaj je bilo v oddaji povedano in glede na vse, kar sem napisal, ni potrebna nobena ideologija. Če pač nekdo ne loči tanka od oklepnika... in s takim neznanjem še vleče za sabo vas nekatere... ti res ne veš vklopiti možganov, se pa s t em hvališ.
In jaz ti ne omenjam bližnjih, toliko o neki korektnosti in žaljivosti.

In reply to by alkimist

per (nepreverjen)

A se ti sanja kaj je nasilništvo malo se ozri nazaj pa boš vedel kako je bilo pri tebi, o tankih in oklepnikih bodi rajši tiho več ti je znanega o kolesih into na nožni pogon.

In reply to by Truplo

shooter123 (nepreverjen)

Ge v Sloveniji što na naše vojake strejla? Ka nas je mogoče što napadno pa ges ne ven? Očitno tij tudi ne razmiš ka je to helikopter za specialno enoto vojske in kakšni so vojakši helikopteri uporabni tudi za civilno rabo.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Če bi gledal oddajo... lepo je bilo povedano: oklepnike rabimo za vojaške misije, kjer moramo sodelovati zaradi članstva v Natu. Tudi mine so že eksplodirale pod njimi, še dobro, da so bili vojaki v kvalitetnih tovrtstnih vozilih in ne kakšnih navadnih jeepih. Če bi bil takrat na misiji tvoj brat, sin, sosed in bi se mu kaj zgodilo zaradi neprimerne opreme, bi tudi tako pisal? Ne, ne bi, dokler pa nisi ravno "udeležen"...
In razne oklepnike (valuke, pa te nesrečne patrie) so imeli že prej, nekaj rabiš tudi za usposabljanje. Mislim, da je v seznamu še nakup manjšega transportnega letala... za prevoz vojakov na misije, pa razne opreme. Daleč od tega, kar je hotel Mesec povedati oz. je stalno lagal. In vi vse... verjamete?
Kaj vse se še kupuje je bilo prav tako povedano, vendar je bilo to za Meseca preveč... pač... Brez veze je še kaj pisati, samo oddajo si poglejte.

In reply to by shooter123 (nepreverjen)

Kurjač (nepreverjen)

Tij pa tvoj maršal tviter z dneva v den pozabita zeti tablete.. če smo mij druga Švica,nej problem kupiti orožje oziroma oklepnike!! Zdaj do lidje zbirali,ka kupimo ednoga za tebe, maršala tvitera,hojsa,pa še par njih,ka sprobate v nekšij nemernih državah, če se kupuje dobra roba.. če do Madžarski, do sigurno perfektni.. internet de tudi notri,ka de maršal malo tvitno, če de slučajno komi trbelo na wc

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Levica in SD hočeta na vse kriplje imeti referendum glede tega. Ustava baje tega ne dovoljuje. Močno pa dvomim, da bi dobili podporo. Tvoje pisanje je spet eno izmed žaljiv, brez vsebine, nekih konkretnih navedb. Iz njega veje sovraštvo...
Kako ne razumeš, da smo člani Nata. Če smo tam, moramo nekaj imeti, z nečim sodelovati. Doživeli smo že kritike v poveljstvu Nata, da imamo radi lepe službe glede tega v Bruslju, a da bi vojsko opremili...? Enkrat je bil objavljen nekje podatek, da porabimo tam preko 80% vojaškega proračuna za plače... Mogoče se to lahko poišče. Če je to res... se moramo res spraviti na referendum in odločiti: bomo ali ne bomo imeli vojsko. Nič drugega!

In reply to by Kurjač (nepreverjen)

Lucifer (nepreverjen)

Ges pa mislen drage Marx ka de Slovenija nucala dvakrat več lejt kak 35 pa se mogoče kakšno na žalost novo državljansko vojno ka do se tej lidgej pa stare zamere polegle. Prlej edino, če do v korakale tuje sile pa si tou bougo zemljico palek podjarmile in vzpostavile svoj sistem. Kar pa mislen ka be skoraj bilou se najboukse, ker mi kak lidgej očitno nemremo in nevejmo sozitno zivete razen, če de kakšne tuje gazda glas zdigno. Tak smo tude bili vajene iz pretekloste.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Nede trbelo nikšne vojne. Vse ka Slovenija nüca, ka grata normalna država je, ka mergej en človik. Gda tej primitiv4n ćlovik mergej te de v Sloveniji nouvo štetje, te do se Sloveniji zaćali nouvi, lepśi časi.

In reply to by Lucifer (nepreverjen)

Pika na I (nepreverjen)

Sploh ne podpiram te vlade. Daj tri predloge kako bi morali preprečiti širitev.
Vsi smo mi doma skriti lahko pametni in pljuvamo po drugih.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Banalno povedano... to je povedal tudi Janša, pa so mnogi vzeli izjavo iz konteksta: Največ bomo prispevali državljani k umirjenju epidemije s tem, da bomo doma sedeli na kavčih in gledali televizijo. Ne pa vsak dan v trgovino, čeprav bi se lahko večino kupilo naprej za en teden, se pač vzdržati brez nekih druženj v privat prostorih, razdalje, nošenje mask. Potem bi bil tudi vnos virusa v domove za ostarele, bolnišnice... bil sigurno manjši. Saj ni potrebno, da smo neki znanstveniki in strokovnjaki za epidemije, da to vemo. Le nekaj več discipline... in bi šlo v normalne okvire. Virusa popolnoma uničiti itak ne moremo.
Karantene oz. nedruženja, razne izolacije kot uspešen boj proti nalezljivim boleznim poznajo v človeštvu že tisočjetja.

In reply to by Pika na I (nepreverjen)

shooter123 (nepreverjen)

"da bomo doma sedeli na kavčih in gledali televizijo.".... in verjetno nova24tv, ka vse ostalo so prej komunistične laži. Je tak?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Ti in nisi edini je izgleda bolan od te Nove24 TV... to je bilo izjavljeno na nacionalki. In nekajkrat omenjeno tako, kakor si ti tule prikazal... in razumeto potem seveda narobe, saj manjka nekaj prej in za tem. Za Fajonovo, Meseca... Bratušekove niti ni potrebno omenjati... je bila to lepa priložnost, da vas spet vodijo... kakor ovčar ovce!

In reply to by shooter123 (nepreverjen)

per (nepreverjen)

O dr. dundi si že postal diagnostik, mogoče je Kordiš mislil tebe kot mazača, pa kako se ti da tako brez veze nakladati pa vzemi si vroke nekaj pametnejšega ne brani neobranljivo.

In reply to by Truplo

Kurjač (nepreverjen)

Trbej tvitati,pa de se okužba vcasi zmirijla..tak je pravo maršal!! trbej na kavču ležati,spremljati njegove tvite,ker lidje tou komaj čakajo..jeli do pa goloube dokec še sou..

In reply to by Pika na I (nepreverjen)

Cingulerengule (nepreverjen)

9 mejscof šole zaprejte??? pa s kec si ti? Vej pa šola je bila spomladi zaprejta 2 mejsca, zdaj pa deca 3. teden majo šolanje od doma. Dijaki malo več, pa kelko čujen, njin je tou nej nikša velka drama, kako jo radi starši delajo.
Pa 35 lejt? Tebi rejsan matematika nejde gli preveč. Pred 35 lejti je Slovenija bila še fejst pod Jugoslavijo, kero so vodili znamo što. Tak ka ne pretiravli. In večino vladanja v Sloveniji so meli prejk lejvi pol in nej desni, kak jih skouz obtožuvlete. Pa san nej za ene pa nej za ove, ker so vsi po vrsti lopovi in samo mislijo na svoj žep in nej na dobrobit državljana.
Je pa dejstvo, ka je situacija resna in lidje dejansko merajo od Covida. Ampak dokler ne zboli in ne leži što od tvojih dragih v bolnici, je vse skuper nateg, nej?!

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Pika na I (nepreverjen)

Po mojem je največji vzeok za širjenje privat druženja in obiski sorodnikov in znancev. Večino okuženih ki jih poznam so se tako okužili.

Karčči (nepreverjen)

Končno se je oglasil tudi mrtvak. Zopet brani in zagovarja namogočnejšo partijo z nezmotljivim na čelu. Sicer pa ge super ka ge Trump zmagal. Nej tak?

Vipko
Truplo

Ma jebi se tij že odnouk s ten Trumpom. Pa ka? Tij tüj voleš... pa sigdar ne zmaga tvoj! Tou boš zdaj vlačo vö še seden lejt? Bedak!

In reply to by Karčči (nepreverjen)

per (nepreverjen)

Ka se ti je odpelalo ali si pobegno iz kakšne ustanove ojoj pomagajte mu, ker so zdravstveni delavci zasedeni.

In reply to by Truplo

bolek lolek (nepreverjen)

Ha ha ha.... bole si nej mogo trufiti. Naj van čedno Truplo razloži kak je tou gda si rezident določene ustanove. Samo lekar je nej pobegno, sami so ga spujstili..... na našo žalost.

In reply to by per (nepreverjen)

Ofeden (nepreverjen)

Fse vredi Truplo? Lekar si začo prekmursko pisate :O
O tvojaj drugaj komentaraj pa rajše nemo...nema smisla. Kak že pravi finski pregovor: " Staroga psa ne nafčiš novih fint".

In reply to by Truplo

kkkkkkk (nepreverjen)

Neven skejc telko lidij ka jih testerajo zaj so ze trikrat vec lidij stesterali kelko jih v slo sploj gej😂

PLANdemijalopove (nepreverjen)

Prva študija o maskah in COVID-19, izvedena na 6000 udeležencih na Danskem, je pokazala, da maske NISO preprečile incidence pojavnosti COVID-19.
https://www.acpjournals.org/doi/10.7326/M20-6817...
Najnovejša kitajska študija pa je pokazala, da asimptomatični ljudje, ki so pozitivni na PCR testu, niso okuženi in ne prenašajo okužbe na druge ljudi.
https://www.nature.com/articles/s41467-020-19802-w
Stroka nima nobenih znanstvenih dokazov za upravičenost obveznega nošenja mask s strani zdravih oseb. Imamo pa dokaze, da je obvezno nošenje mask neučinkovito in nepotrebno.
Dr Kaufmann v videoposnetku govori o pomenu danske študije o maskah
https://www.youtube.com/watch?v=7ykcUbwsfK4

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice