Črno-beli niso bili kos Olimpiji, za nameček pa je bil ob koncu prvega polčasa izključen še Cipot. Svoj prvi zadetek v črno-belem dosegel Travner.

Olimpija : Mura 05 3:1 (1:0)

Lovrečič 31., Salkič 59., Ivelja 88.; Travner 90+1.

RK/ Fabijan Cipot 39. (Mura 05)

Olimpija: Džafić, Salkić, Anđelković, Božič, Ivelja, Omladič, Vršič, Radujko, Lovrečič in Sretenović.

Mura 05: Draković, Kouter, Cipot, Travner, Janža, Bohar, Dodlek, Maruško, Jelić, Eterović in Fajić.

1'. Začetek srečanja v Stožicah. Iz sredine igrišča so krenili črno-beli.

5'. Uvodne minute so postregle s previdno igro, žogo imajo več v posesti domači, kakšne prave akcije pa še nismo videli.

6'. Izjemna priložnost za Olimpijo. Stranski sodnik ni signaliziral prepovedanega položaja, Valenčič je sam krenil proti Drakoviću, slednji pa se je izkazal in ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

10'. Črno-beli bodo na svoje priložnosti kot kaže čakali iz protinapadov, vsaj če gre soditi po uvodnih minutah.

11'. Rumeni karton - Erik Janža (Mura 05)

12'. Nova priložnost za Olimpijo. Iz prostega strela je poizkušal Vršič, ki pa je žogo poslal kakšnega pol metra čez vrata.

16'. Rumeni karton - Đorđe Ivelja (Olimpija)

18'. Muraši v prvem delu prvega polčasa izgledajo dokaj nesproščeni, kar se odraža v slabih podajah in hitro izgubljenih žogah.

23'. Ponovno poizkušajo domači. Na desni strani je preigraval Omladič, ki se je nato odločil za strel, Draković pa je žogo izbil iz levega zgornjega kota. Po kotu je s strelom poizkušal Vršič, žoga pa je končala v novem kotu.

31'. Olimpija vodi z 1:0. Vršič je lepo opazil vtekajočega Lovrečiča, Draković je krenil iz vrat, a je bil prepočasen in nogometaš Olimpije ga je preigral, nato pa žogo mimo Kouterja poslal v mrežo.

34'. Muraši so krenili v hiter protinapad, Jelić pa je na levi strani predolgo odlašal in lepa priložnost je splavala po vodi. Kot kaže je črno-bele zadetek prebudil, saj gledamo povsem drugo igro varovancev Anteja Šimundže.

39'. Rdeči karton - Fabijan Cipot (Mura 05)

40'. Po prekršku Cipota na robu kazenskega prostora, ko je podrl Valenčiča in mu je Jug pokazal rdeči karton, je Vršič za las meril mimo vrat Drakovića. Rdeči karton za kapetana Mure je bil upravičen, saj bi igralec Olimpije stekel sam proti vratom, prav tako pa je izgledalo kot da je bil Cipot zadnji igralec.

45'. Še minuta igre v prvem delu.

45+1'. Konec prvega polčasa v Stožicah. Olimpija zasluženo vodi z 1:0, črno-bele pa v nadaljevanju čaka težko delu pri lovljenju pozitivnega rezultata. V 40. minuti je bil namreč izključen kapetan Fabijan Cipot, kar bo njihovo delo še otežilo.

46'. Začetek drugega polčasa.

46'. Poizkus Omladiča, žoga je zletela mimo vrat črno-belih.

48'. Rumeni karton - Dare Vršič (Olimpija)

48'. Sedaj sumljiva situacija v kazenskem prostoru Mure. Prodiral je Vršič, ki je nato padel ob Drakoviču, Jug pa je Vršiču pokazal rumeni karton.

50'. Olimpija bi lahko povišala svoje vodstvo. Valenčič je krenil sam proti vratom, a ga je Maruško dohitel in toliko oviral, da je ta ustrelil mimo vrat.

55'. Mura v drugem delu poizkuša z igralcem manj, toda noge danes preprosto ne ubogajo nogometašev.

58'. Prva lepa akcija Mure. Na levi strani je Bohar v kazenskem prostoru našel Fajića, ki je meril v daljši, a je bil Džafić na mestu.

59'. Olimpija je povišala svoje vodstvo. Akcija, ki je že od vsega začetka dišala po golu. Najprej je Draković še uspel zaustavili strel Radujka, v nadaljevanju akcije pa je Salkič po podalji Ivelje žogo z glavo potisnil v mrežo.

62'. Dva strela Vršiča na vrata Mure, obakrat je bil uspešnejši Draković.

66'. Prva menjava pri Muri. Iz igre Dragan Jelić, v igro Mitja Lotrič.

71'. Prva menjava pri Olimpiji. Iz igre Filip Valenčič, v igro Adnan Bešić.

73'. Bešić se je že v svoji prvi akciji znašel v priložnosti, a je slabo meril iz leve strani.

77'. Poizkus Vršiča s polvolejem iz roba kazenskega prostora, Draković odbija v kot.

78'. Druga menjava pri Muri. Iz igre Erik Janža, v igro Denis Kramar.

81'. Nova priložnost za Olimpijo. Proti vratom je krenil Omladič, ki si je izboril žogo pred Maruškom, nato pa je Draković njegov strel odbil.

84'. Nova nevarna akcija Olimpije, Kouter pa bi pri odbijanju žoge skorajda premagal svojega vratarja.

86'. Menjava pri Olimpiji. Iz igre Dare Vršič, v igro David Kašnik.

88'. Olimpija je dokončno potrdila svojo zmago. Po lepi podaji je na desni strani do žoge prišel Ivelja in žogo poslal za hrbet Drakoviću.

90+1'. Častni zadetek za muraše. Eterović je podal pred vrata, kjer je bil najvišji Travner, ki je dosegel svoj prvi zadetek za Muro.

90+2'. Konec srečanja v Stožicah, Mura je morala priznati premoč Olimpiji. Toda kljub temu sanj o Evropi še vedno ni konec, saj je Triglav presenetil Koprčane in slavil z 1:0.

FOTO: Aleš Cipot

S spleta

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
delija

Ajmooo MURAAAAA IDEMO NA ZMAGOOO:)

delija

ka si nore je to sploj mura:(

švabo

Mura gnes špila z 30% svoje moči. Je lejko še bole očitnoo ? hehe :)

delija

Vejpa Fajic sploj ne bezij nej nika vseeno njeme je.

delija

SODNIJKE PA KATASTROFA MATER VAM JEBEM

krsone

San že mislo, ka samo ge narobe viden:) lejko jih je pout do Lj zdelala:P

Mogoče so pa zaradi sodnika sploj nej motiverani, kda čuješ što de ti soudo:))

delija

JAOOO KOUTER TIJ LEJKO SPILAS ZA CANKOVO

1411

alo delija, ka kouter ti je babo spelo ali ka si tak nastrojeni prauti njemi? nej je sploj slab, vačik ga šimudža nebi devo v prvo postavo cejli čas.

ponosen_prekmurec

Čeprav so dečki gnes slabo špilali, jih nej trbej šinfati, kak da bi iz lige v spadnoli. Olimpija je zasluženo zmagala. še najbole pa me veseli dejstvo, ka je koper doma zgubo. In če de Maribor na zadnjo tekmo šau s prvo postavo, pa če do Muraše motivirani, se zna zgoditi, ka je Evropa naša. Vendar najprej moremo premagati celje, maribor pa more zmagati ali remizirati s kopron. MURA!!!

Vipko
Truplo

Nema veze... Koper je gor doubo nasred obale in Mura mora somo zmagate zagnje kolo... pod predpostafkof, ka Koper ne dobij tekme v Maribore? Ne ven točno, kak je z razvrstitvame, če Koper zgibij, Mura pa potejgne točko - v ton primere mata oba enako število točk in ka štej?

I'mTheLegend

Dečki nema predaje, še so šanse za 3. mesto. Vupajmo samo, ka Maribor nede pusto Kopri do zmage zaradi kakšij mučk.
V nedelo pa vupan ka znate ge van je mesto! Vsi na Fazanerijo, podperat naše dečke, ima ka je stadijon pun, pa ka se zmaga proti Celji.

TRI, ŠTIRI...

mis

Mura je medsebojno boljša, ob enakem številu točk je Mura 3. Celje ima finale pokala drugi teden, tako da bodo malo šparali igralce.

mis

Nafta je izpadla! Ode derbi.

Skipper

za isto točk, se mi zdi, ka se gleda medsebojna gol-diferenca

przelmuding

Sen keri ne vejte, da mata kluba isto točk se štej medsebojno, v ton primeri je Mura boukša od Kopra. V nedelo ima ka zmagamo Koper pa nesme zmagati v Maribori pa smo trejči. Idemo Mura!!!!!

uzk

nej medsebojna gol defirenca ampak medsebojne točke

delija

[email protected]če je tebi mamo spelo:) daj daj vejpa nema igralcov zatoje prvi postavi,če bi mel malo bokse niti na klope nebi biu.Ovače pa je šansa za EVROPO.

przelmuding

Tisti keri mijslite Muro šinfati se po čelim vdarte z enin kolekon. Tou ka Mura dela si nejsmo računali niti slučajno pred prvenstvon. Či mo trejči de nejnormalno dobro, či mo pa štrti pa isto tak se čestitke, makar ge mijslin ka mo trejči.

Bruc002

samo de po mojen fabi fejst falil.....

uzk

ludnica v nedelo, či mo 3.
Bruc002 mislin ka de segli šlo. namesto janže ide kramar not, namesto fabija pa lotrič (maruško se potegne v obrambo, lotrič pa v sredino).
no sicer pa Ante to najbole zna, kak de najbokše

joshy

tüde če se gleda medsebojna gol diferenca, sta tü izenačeni 3:3 (Mura dvakrat 1:0 zmagala, enkrat Koper 3:1 zmago, enkrat pa 0:0 bilau) dočim v medsebojnih točkah pa Mura 7:4 vode... :)

josef

Naj vas spomnim tekme Triglav-Maribor. Enako se zna zgoditi z Kopron! Vupan, ka ma Maribor nekšni ''prijatelski odnos'' do Mure, glede na to ka so določeni igralci in trener z Maribora in ka nede pustil tekme. Zmagati more tak Mura, tak Maribor!
Vupajmo na najboljše! MURA 05! :)

RobertH

nemren pa nemren se smiriti zavolo licence....tou me j....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice