Foto: Instagram N26
Nemška spletna banka N26, kjer ima po podatkih FURS-a račun tudi 17.853 Slovencev (podatek od dne 27. 6. 2020) pri 17.840 zavezancih, ni več popolnoma brezplačna. Banka je namreč začela zaračunavati ležarine za fizične osebe.

Ležarine na denarna sredstva fizičnih oseb so v Nemčiji že realnost, pri nas pa zaenkrat še ne. Vendar jih bodo morali plačevati vsi, ki so ali bodo račun odprli pri nemškem fintechu N26 po 19. 10. 2020, in sicer za stanje, višje od 50.000 evrov, poroča ZPS.

Za vse tiste, ki so torej račun odprli pred omenjenim datumom, strošek ležarine ne velja, prav tako ne velja za tiste, ki imajo na računu manj kot 50 tisočakov in za tiste s premijskim računom. Višina ležarine je 0,5 odstotka letno, zato bodite ob odpiranju računa previdni, da nanj ne položite preveč sredstev, svetuje ZPS.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Utaja davkov (nepreverjen)

preko nemske bancne institucije. Nesporni dokaz korupcije.

dju (nepreverjen)

Jao kakše mate eni, daj ne bluzi prosin te. Kak lejko fizična oseba dela utajo davkov v EU državi, če so pa vsi FURSI v teh državah med sebov povezani. Eni majo račune v tujini ka v tujini delajo, znaš kelko Slovencov dela v Nemčiji? Eni pa pač majo to ka se jin zdi bole kul meti račun v Nemčiji. :) Ges man tudi račun na banki v Avstriji ampak samo zaradi toga ka je tan vodenje računa cenejše, pa bančne provizije nižje. Itak pa vse delan prek spletne banke in je vseeno ge man banko. Pa sakšo leto man v davčni napovedi not podatke iz tej banke tak ka namren nič skriti. Prišparan pa skoraj 70€ na leto napram našin bankan.

In reply to by Utaja davkov (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

prokleta golazen
vse ukradene pare so prenesli na tuje banke

tanja flaškon (nepreverjen)

Spoštovani "

Histerija Vas bo privedla k zmanjšanju imunosti. Potem pa hop pa fašeš Covid. Zato priporočam komarčkov čaj, manj TvSlo1.... pa kakšna pocukrana žajfanca bo tudi kar v redu. Mi doma rečemo in delamo....en sex na dan odžene Covid stran. Bo šlo?
Lp
Ostanite zdravi!♡

"Politika opij za ljudstvo"

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

IMENA NAPIŠITE (nepreverjen)

NAPIŠITE IMENA IN PRIIMKE PA DA VIDIMO KDO JE KRADEL.

BANKA SLOVENIJE (nepreverjen)

Či boš še malo lajau napijšemo tvoje... malo bouši heker te takon najde.

In reply to by IMENA NAPIŠITE (nepreverjen)

Starejše novice