Delavci so danes pričeli s postavitvijo težko pričakovanega skateparka v Murski Soboti. Prvi skejterji so elemente že preizkusili.

Delavci lendavskega podjetja Varis so danes dopoldne na parkirišču Severne obrtno-indurstrijske cone v Murski Soboti, kjer bo skatepark postavljen le začasno, pričeli s postavitvijo težko pričakovanega športnega objekta za mlade. Del betonskih elementov so delavci že pripeljali in sestavili. V naslednjih dneh bodo, v kolikor bodo ugodne vremenske razmere, pripeljali še ostale elemente ter opravili zaključna dela. Kljub temu, da je park še daleč od končne podobe, so se skejterji že zapodili po elementih.

Skatepark so na Mestni občini Murska Sobota mladim obljubljali že lani, vendar se je zapletlo pri izbiri izvajalca. Naposled so na javnem razpisu le izbrali izvajalca, ki je pripravil ponudbo v višini 20 tisoč evrov, kolikor je občina namenila za izgradnjo skateparka.

S spleta

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
The one and only!

No končno to je trbelo...

nani17

20 tisoč za tej park... leko bi si malo zamislili

prekomurec

..zgleda cool......cena primerna.....treba je spodbujat kreativnost mladih.........velik plus za MO M.Sobota, kar tako naprej

Anubis

Slikajte čez en keden, kda de okoli vse posvinjajo z praznimi flašami ipd...

andrej_m

anubis ne bluzi. tebi resno nika ne paše. končno so nan neka porihtali pa se že najdejo takšni ka jin v nos ide. fakof ej

hehe

anibus nej na pamet! dobra stvar za soboto pa še izven naselja je ka resno nedo motile lidi kerin pač to v nos ide

enx

fala bauge ka so neka za mladino naredile ka tak nikole nika ne naredijo

I-OWN-YOUR-MOM

ka naj napravijo? maš 100 igrišč, za vse mogoče športe (ok, skateparka je rejsan nej blo, ali to je 1% od vseh športov) ... pa večina praznih. folki se s stanovanja več ne da geniti ...

_racija_

ka so prazna? ka bluziš? če bi geno svojo rit na eno šetnjo po ms pa nebi doma smrdo bi vido ka so igrišča (kera so primerna za špilanje košarke, fuzbala, odbojke itd. zasedena...). Če do namestili poleg smetnjake, nede problemov z odpadki...

marianne1789

nej na pamet gučate. za računalnikon je fajn biti pameten pa sidete na debele rite pa pametuvate kak s(m)o vsi doma (to je otroci ironija).

kelko ge znan se špila fuzbal na 1. šoule pa na partizane isto basket sakše den. za 100 igrišč ge glij ne ven ka v sobote nvn če keri zna povedate igrišč, kelko je prstov na enoj rouke...

zgoraj že mate partizan pa 1., 2., 3. šoula, te pa te svali 100 igrišč.

pa so vsa igrišča sakše den vsaj 2. vre puna. morete pa tude razmete, ka je srejd kedna in dijak ka pride ob 3 s šoule, se nagej, nalogo naprave, si kaj ponovi, odmori, te je pa že 6., 7 vra.

in neje tak enostavno najti (bar) 10 vrstnikov, ka do mele isti den ob isti vre čas.

je pa najležje pravte ka se 'toj mladini' več nika ne da, ka se zapija pa drogejra samo in gučate kak doma ležijo... prek računalnika seveda.

takka folk ne serte pa ne gučte na pamet, če van je okno v svet ekran.

kar se pa tiče sk8 parka pa.. čista pozitiva. pozdravlan iniciativo!

baabu

či de skejtpark fsrani (igle, glažojna pa tou ka vas je straj) itak nede uporaben, ka se spokoleš ži či je asfalt bole groubi. mi smo sigdar meli mekle seof da smo kama šli skejtat.

Anubis

A nej na pamet? Te pa malo ite poglednot na tisto "off-road poligon" za sptš-jon..
http://sobotainfo.com/fotogalerije/album/9573/

Tu de isto sranje, prej ko slej...

pitw

daj anubis ne seri tan ge ti nej trbej. da je ge kaj malo "posvinjano" včasi vsi vse vidijo/te, pa so skejteri pa bajkeri za vas najvekši huligani pa neven ka vse, gda se pa kaj dela pa "nišče nika" pohvalnoga ne povej. ali na žalost takšin kretenon kak si ti(pa še bi se najšli) nemre nišče pomagati

pitw

sicer pa se ne splača spičšvati na nivo takših primitivcov, keri znajo samo šinfati, pa ne vidijo 2m pred sebe.
pa lejpi den še dale :))

baabu

takši se sigdar in seposedi najdejo, ka za seof ne spucajo, stvar ozaveščenosti je kelko je tej ljudi. tudi vsi ostali javni kraji bi tak izgledali, če nebi meli npr. komunale.. pa tudi pitanje je, či stvari zamažejo oz. za sebof ne spucajo tisti, keri so uporabniki objektov oz. komi je namenjeno. njin je najmenje v intertesi ka se na svojih smetaj spoterejo.

Vipko
tinka78

Mladim je treba dati jasno vedeti, da se lahko poslovijo od skejtparka, če se bo tam svinjalo. Občina bo ga lahko za kakšnih 10.000 evrov prodala komu drugemu in je problem rešen.
Če so na občini pametni, bodo liderja te skupine mladih poklicali na sestanek in ga zadolžili, da vzdržuje red. Na njem pa je, da potem zagotovi spoštovanje reda in ohranjanje čistoče.

Ä‘žćčš

Daj Tinka ne modruj. Recimo da sem jaz "lider". Kako naj zagotovim, da recimo ti ne boš tam smetila? Naj dežuram tam 24 ur na dan? Kateri bedak ti lahko da tako zagotovilo?

Daj se ti javi, da boš "lider" in zagotovi red in ohranjanje čistoče :)

Swan

tinka
potem lahko zapremo soboški park in ga prodamo oz. zadolžimo g. Štiheca kot liderja občine, da vzdržuje red in čistočo. Kaj praviš?

I-OWN-YOUR-MOM

marianne,

ge san cilo glede na prejšnje generacije, kda nas je bilo skos za puna igrišča. Lejko ka je generacija zadnjih treh, štirih let, kda san nej v MS, kaj načiša, ali načeloma je bil padec glede na 90-a izjemen. Na to san cilo. Vači pa itak redno vzpodbudno, če se vračajo. Ge san šau skos san - bolo me je kurac, magari san san meto na koš, san skejto, mlato z loparon v stejno, itd. In te san vido prazna igrišča, den za dnevon. Se pa, kak san že pravo, oproščan, če se je situacija rejsan tak fejst spremejnila. Pa ne cilan na sobotne majske popoldneve z idealnimi 25° pa suncon npr. Nasploh - čez celo leto san mislo.

_racija_

Prbolem enih igrišč je v ton, ka so nej uporabna (za košarko npr. nega nite obroča...)...zato ker jih šole v bistve ne uporabljajo, ka se večina teh športov izvaja v dvorani... Tinka78, si ti ziher nej nikša rodbina od Kahla Erjavca? :)

blacklabel91

faušija do daske... neka dobroga se napravi,pa še te eti đoučete bakeci^^

enx

vrvlite ka nedo tan razmetavale

The one and only!

@Anubis
tij pa rajše idi prvo pred svojin pragon pospravi pa te se za druge brigaj pa neka šinfaj brezveze ka nemaš pojma o skejtanje... tak ka lepo te prosin...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice