Parkirišče na Lendavski ulici, pred Mercatorjevo trgovino, bo končno dobilo novo podobo. Ob tem bo tudi spremenjen prometni režim, urejena pa bo tudi kolesarska steza.

Na porazno stanje smo kot prvi že pred dvema letoma opozarjali sami, na obupno stanje pa so opozorili tudi uporabniki družbenega omrežja Facebook, ki so se spraševali, kdaj bo parkirišče deležno nujno potrebne sanacije. 

Kot kaže, je naše pisanje takrat doseglo prave ljudi, saj so na parkirišču na Lendavski ulici zakrpali luknje in izboljšali stanje parkirišča ter ga preplastili z novim asfaltom.

Spomnimo...

Spomnimo, da je parkirišče več let razburjalo okoliške prebivalce in obiskovalce trgovine, vendar sta Mestna občina Murska Sobota in Poslovni sistem Mercator d.d. prelagala odgovornost za ureditev parkirišča drug na drugega. 

Na občini so nam pojasnjevali, da je sicer pri omenjeni parceli občina vpisana kot zemljiškoknjižna lastnica, vendar pa ta pravzaprav predstavlja pripadajoče zemljišče k večstanovanjskim in drugim objektom na Lendavski ulici v Murski Soboti. Tako bi se kot lastniki zemljišča v uradne evidence morali vpisati vsi etažni lastniki večstanovanjskih in drugih objektov na tem območju.

Tudi Mercator je bil baje s strani občine večkrat opozorjen, da je tako kot vsi ostali etažni lastniki večstanovanjskih objektov na tem območju upravičena začeti postopek pripadajočega zemljišča. Saj naj bi do poškodb parkirišča prišlo tudi zaradi vožnje dostavnih in tovornih vozil do trgovskega objekta.

Kot kaže pa se bo to vendarle spremenilo. 

"Začela se je tudi nujno potrebna ureditev pločnika in kolesarske steze pred stanovanjskimi bloki in trgovino Merkator na Lendavski ulici. Urejeno bo tudi parkirišče in spremenjen prometni režim za večjo varnost in pretočnost," je na facebooku zapisal župan Aleksander Jevšek.
 

Parkirali bomo vzdolžno

Kot smo že pisali, se parkirnim površinam s širitvijo kolesarske steze obetajo spremembe.

S širitvijo kolesarske steze bodo sama parkirna mesta preurejena; namesto pravokotno bomo v prihodnosti tam parkirali vzdolžno. Prav tako je za dve parkirni mesti ob enosmerni dvostranski kolesarski stezi predvidena preureditev v razsvetljeno in dobro vidno parkirišče za kolesa, opremljeno s posebnimi stojali. 

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
parsifal (nepreverjen)

kdaj se bo pa urejala cesta Noršinci - MS?

goauld (nepreverjen)

Gda de se delala južna obvoznica pa velki rondo tan. Vej so pa že 100000x pravli.

In reply to by parsifal (nepreverjen)

sandor (nepreverjen)

tij dandi, juzna obvoznica ze stogij

In reply to by goauld (nepreverjen)

gost2 (nepreverjen)

Torej čez 10 - 20 let.

In reply to by goauld (nepreverjen)

oh. (nepreverjen)

Lepo. Krvavo potrebnih parkirišč bo pa zaradi vzdolžnega parkiranja manj.

vűjme (nepreverjen)

oh..........Parkirišča pripadajo trgovini Mercator in ne stanovalcem .Tam zadaj naj napravijo parkirišča proti kurilnici .Prideš v trgovino in nimaš kje parkirati .Tam parkirajo tudi vsi zaposleni čez cesto v zgradbi zeleni klas .

In reply to by oh. (nepreverjen)

Binbo (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Siromak Jevšek ne more vse popraviti na enkrat ka je ta moder župan Štihec pred njim zapravo ! Vej je pa nej nika delo samo se je prepiro na občinskih sejah .

Vodovodna cev (nepreverjen)

Predelava toga parkirišča še spada v zapuščino doktorov prometnih znanosti. Večkrat je že pokazal neznanje s področja prometa, ta zadeva pa bo njegovo "strokovnost" samo potrdila.
Vsak kmet zna, da vzdolžno parkiranje 40% voznikov ne obvlada kot bi moralo.. na parkirišče se bo spravilo kvečjemi kakšne 40-50% teh avtov, kot sedaj... pametnejše bi blo parkirišče, kjer bi bil promet enosmerni, ter bi se parkiralo pod kotom 40-45°, s tem bi pridobili tako prostor za kolesarsko stezo, izgubili bi 2 parkirni mesti, red bi bil pa večji, kot sedaj, ko vmes mamca parkirajo VW Polo na placi za 3 mercedese.

AAAAAAAA (nepreverjen)

Ne filozofejraj što pa jin je krijf či ne vejo vzdolžno parkejrati kak praviš. Spremenjeni de vozni režim tak ka parkitišč verjetno nede dosta menje. De jih pa menje na račun kolesarske steze.

In reply to by Vodovodna cev (nepreverjen)

Vipko
Truplo

@Vodovodna cev: To po mojem tudi drži. Je pa tudi res, da je cela Lendavska zelo problematična za kolesa. Od začetka s smeri Ledave proti središču je zadeva nevarna, kolesarska "steza" zarisana po pločniku, tik ob lokalih... Upam, da se počasi tudi to uredi? Pa tudi Staneta Rozmana... zarisano, potem pa se vse neha pri vratih ene trgovine! Težko še kje najdeš kaj takega?
Oboje je za starejše in take bolj "nerodne", kar se tiče kolesa dobesedno nevarno! Seveda ob padcu dobi kolesar položnico, se pa verjetno nihče ne sprašuje za vzrok padca?

In reply to by Vodovodna cev (nepreverjen)

Mjas12 (nepreverjen)

Kda de pa krozni pri obiji? Pa kolesarska?

Vipko
Truplo

Seveda o tem nimam pojma, zato sprašujem: ker so razdrli tisto "montažno" krožišče v središču, je možno, da se to uporabi kje drugje? Morda ravno pri Obiju?

In reply to by Mjas12 (nepreverjen)

.. (nepreverjen)

Truplo ja tou se lejko uporabi pri tebi doma na hodnijki.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Zakaj izigravaš bedaka? To je montažno krožišče in samo vprašal sem. Že beseda montažno pravi, da se lahko razmontira. Če se ne more ponovno uporabiti, tudi prav.
Lep primer neprimernega bontona si!

In reply to by .. (nepreverjen)

ja rejsan je (nepreverjen)

ništerne s svoje kože nemrejo, čedne kak ribe

In reply to by Truplo

..... (nepreverjen)

Telko si meu proti ton krožišči zaradi barve pa ka je nej okrouglo pa tak dale zdaj bi ga pa rad inan preselo zatou san ti napijso ge se lejko ponuca.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Verjetno sem bil proti izgledu tega križišča, ampak nič manj in več, kakor večina. Je župan že takrat vedel, da ga bo rušil? O tem ni bilo govora.
Kakor koli, postavilo se je in če ni nujno, da se odpelje na odpad, je bilo moje vprašanje čisto na mestu. Je to še kje uporabno, ali ne?

In reply to by ..... (nepreverjen)

LEVIČARSKI SOB… (nepreverjen)

DA VAS NI SRAM SOBOTAINFO, DA RAZPIHUJETE SOVRAŠTVO MED LJUDMI IN TO V ČASU TE VELIKE VIRUSNE TRAGEDIJE, KO BI MORALI VSI SKUPAJ STOPITI. ZRIHTALI BOMO, DA NE BOSTE VEČ DOBIVALI DRŽAVNEGA DENARJA KER SI GA NE ZASLUŽITE.

rdEči alarm (nepreverjen)

Pa popravite naslov

xyklop (nepreverjen)

KDA DE KROŽNO NA GREGORČIČEVI IN STANETA ROZMANA??? TO KRIŽIŠČE JE VEDNO PROBLEMATIČNO! NAMESTO, KA SO PRI ZVEZDI ŠLI "OBNAVLAT" KROŽIŠČE, BI LEJKO TO NA GREGORČIČEVI NAPRAVILI NA NOVO!!!!

..... (nepreverjen)

Nagregorčičovoj pa Staneta Rozmana so problematični voznijki nej križišče. Tan se dostakrat pelan v obe smeri pa je se pregledno, samo staviti se je trbej pa poglednoti lejvo pa desno. bole bi trbelo krožišče na lendavski pa Gregorčičevi.

In reply to by xyklop (nepreverjen)

eopl (nepreverjen)

S širitvijo kolesarske steze bodo sama parkirna mesta preurejena; namesto pravokotno bomo v prihodnosti tam parkirali vzdolžno.
Bedaki, In koliko manj parkiris to pomeni? mislijo, da v ms hodijo samo sobcanci, brez avtov.
se en mandat tega zupana in bo mesto podobno sahari.

Bojan1 (nepreverjen)

Po načrtu, keri je objavljen na srani mestne občine MS je to cca 3-4 parkirišča manj, ker do vmes parkirišča za kolesa. Me pa zanima, zakaj de sobota podobna sahari?

KONTRA BOJAN 1 (nepreverjen)

kakšna 3 parkirišča prosim te, pa malo si izračunaj širino parkirišč in potem na dolžino avtoja, koliko bo to manj ? Malo več kot 3 placi.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice