Črno-beli se bodo v zadnjih krogih borili za Evropo, jutri je na vrsti derbi z Mariborom. "Navijači potrebujemo vašo podporo in pozitivno energijo, ki nam jo dajete," pravi Ante Šimundža.

Muro jutri čaka še zadnji letošnji prekmursko-štajerski derbi z aktualnimi državnimi prvaki iz Maribora. Medtem, ko so vijoličasti že osvojili naslov prvaka in igrajo zgolj še za prestiža, pa je povsem drugače v vrstah soboškega prvoligaša. Mura se namreč še vedno bori za igranje v Evropi, pa čeprav je bil primarni cilj pred začetkom sezone obstanek v ligi. Črno-beli sedaj ne morejo uiti dejstvu, da je Evropa dejansko na dosegu roke in je dosegljiva - tudi z vašo pomočjo.

Iz Kopališke 45, kjer domujejo črno-beli so včeraj prišle več kot vzpodbudne informacije, Mura se bo kot vse kaže izognila črnemu scenariju po katerem ne bi pridobila tekmovalne licence za prihodnjo sezono. Finančna injekcija je kot kaže prišla, to pa pomeni, da se bodo igralci v boj za Evropo lahko podali še nekoliko bolj sproščeno, seveda pa bodo morali svoje dodati tudi zvesti navijači. Te sta za naš medij pred derbijem z Mariborom na Fazanerijo povabila tudi športni direktor Igor Celec in trener Ante Šimundža.

Cilj so dosegli, Evropa bi bila nagrada

"Fantje so dosegli primarni cilj, si zagotovili obstanek, sedaj pa se jim ponuja priložnost za Evropo. Nobeden od nas o tem pred začetkom sezone ni upal razmišljati, sedaj se nahajamo v situaciji, ko je tudi to mogoče. Toda ponavljam, mi svoj namen dosegli, borba za Evropo je zgolj nagrada in nobena katastrofa ne bo, če ne bomo na mestih, ki vodijo v evropska tekmovanja. Najprej je pred nami derbi z Mariborom, gremo korak po korak. Ob tej priložnosti bi vse gledalce povabil, da jutri napolnijo Fazanerijo in podprejo fante, ki so letos poskrbeli za veliko veselja," pravi Celec, ki je poleg igralcev eden izmed zaslužnejših, da je na športnem področju praktično od začetka do konca vse tako, kot mora biti.

Ante Šimundža bo jutri iskal svojo prvo zmago in sploh prve točke proti svojemu nekdanjemu klubu. Z Evropo se ne obremenjuje, navijačem pa sporoča: "Potrebujemo navijače, kot vsaka ekipa. Potrebujemo njihovo podporo in pozitivno energijo, ki nam jo dajejo na vsaki domači tekmi in na nekaterih gostovanjih. Za to smo jim zelo hvaležni in pričakujem, da se jutri zberejo v čim večjem številu".


Za vas pa smo pripravili tudi nagradno igro, v kateri si lahko zagotovite brezplačno vstopnico za jutrišnjo tekmo.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
čevapčič na ražnje

.. ajmo, Mura, treba je na zmago, tekmovanje v Evropi bi naredilo fajn psihološki teren za naujvi sponzorski pejnaz, o ja, že predtekmovalne kvalifikacijske evro tekme bi ustvarjale čudovito ozračje .. ajmo, ajmo, Mura, Mura .. na zmago, v napad, nič igrat na obrambo in cinzlat .. ;)

.. ujeeej, vse me lovi mačo testosteron, če like znamo, ka san ge bole pomehkuženi pa sprestrašeni ded .. :) .. zdaj samo še pivo v roke in to je to .. :)

ales400

Se vidimo na tekmi :)

jimmy80

zaradi takšnih tekem bi bili dobri reflektorji in tekme ob sobotah zvečer

BG-MS

Vsi na sever!!! Zbor eno voro pred tekmof na stadionon!!! Ljubim MURO-mrzim maribor!

rakičanec

kje še lejko karte kujpimo ?samo golgeter ? se mogoče zna kelko je prodanih kart ?

švabo

Karte še lejko kupiš v gole na stadione! Je še dosta kart fraj, itak de de jih večina ju3 kupila, da de največja gužva :)

przelmuding

Vsi na tekmo itak, zdaj pa če so pejnezi zriktani pa se gučij ka nej od Italijanov je trbej te Italijane pod hitno šutnoti iz upravnega odbora Mura 05.

siniček

prijatelji .. mi lejko što povej ge se dobijo karte jutri pa do kelkih hvala

mura

nebojte panične glede kart stadion nede pun tou se zna taka je kart preveč seveda pred tekmo se da dobite ali pa prlej v gole taka vsi na tekmo ! sisaj maribor

Starejše novice