Novopečeni direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota Daniel Grabar, ki bo svoj mandat pričel z majem, nam je razkril, kako se bolnišnica sooča s trenutnimi izzivi, kako kaže izboru njegove zamenjave in ali bo odhajajoči direktor ostal del njegove ekipe.

Bolnišnice po celotni Sloveniji poročajo o tako imenovanem tretjem valu epidemije in soboška bolnišnica pri tem ni nobena izjema. V zadnjih nekaj tednih število hospitaliziranih niha med 40 in 50, včeraj je bolnišnično oskrbo v soboški bolnišnici potrebovalo 43 oseb. 

Enkrat več bolnikov potrebuje intenzivno terapijo kot v drugem valu

Kot pravi Daniel Grabar, direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota, številke več ali manj ostajajo na isti ravni, večjega priliva ni zaznati. »Kolikor jih na dnevni ravni sprejmemo, približno toliko jih tudi odpustimo v domačo oskrbo,« pojasnjuje.

Se pa podobno kot po celotni Sloveniji soočajo z eno ključno spremembo, ki situacijo razlikuje od tiste v drugem valu. »Problem je obremenjenost intenzivne nege. Prej je bilo okoli deset odstotkov pacientov na intenzivni negi, zato bi zdaj pričakovali največ pet bolnikov, trenutno pa jih je enajst od 43 hospitaliziranih,« poudarja in dodaja, da je prišlo tudi do spremembe v starostni strukturi pacientov.

»Prevladujejo bolniki v srednjih letih. Gre večinoma za 60-letnike, ki pa so kar hudo prizadeti. Starostnikov je znatno manj, prihaja pa do težjega poteka bolezni pri mlajših osebah«.

Deset odstotkov okuženih v Pomurju pristane pri njih

Pomurska regija je sicer v zadnjem obdobju statistična regija z najboljšo epidemiološko sliko v državi. Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje z dne 7.4.2021 ima Pomurje tako najboljšo sedemdnevno incidenco na 100.000 prebivalcev (198,4) in ravno tako sedemdnevno povprečje na 100.000 prebivalcev (28,3). Tudi Grabar priznava, da regija nima hudih številk, kar pomembno vpliva na obremenjenost regijske bolnišnice.

»Glede na izkušnje okoli deset odstotkov okuženih pristane pri nas. Manj bo okužb, manj bo tudi pritiska na nas. Trenutno sta najpomembnejša in tudi edina ukrepa cepljenje ter dosledno upoštevanje že vsem znanih ukrepov,« meni bodoči prvi mož soboške bolnišnice, ki pa priznava, da je situacija nepredvidljiva in bo veliko odvisno tudi od tega, kaj bo prineslo zadnje zaprtje države. 

Več zanimanja za Grabarjevo zamenjavo

Grabar se bo po 21. letih vodenja strokovnega dela zavihtel še na čelo bolnišnice, razpis za njegovo zamenjavo na mestu strokovnega direktorja pa je že v teku. Kdo bi lahko stopil v Grabarjeve čevlje in se preizkusil v precej odgovorni vlogi? Govoric je nemalo, a v preteklosti zanimanja prav veliko ni bilo.

»Gre za odprt razpis in čakamo prijave, nato pa bo po petnajstih dneh tekel postopek naprej. Res je, da sem bil na zadnjih izborih edini kandidat, čeprav sem tudi takrat nagovarjal mlajše sodelavce. Sedaj so nekoliko bolj pripravljeni za nadaljnje sodelovanje,« napoveduje večji interes tokrat.

Svet zavoda je sicer že imenoval razpisno komisijo, ki bo pregledala prijave, ravno tako je v pristojnosti sveta zavoda imenovanje strokovnega direktorja, a po predhodnem mnenju strokovnega sveta in direktorja. 
 

V pripravi zunanja revizija, kaj bo pa pokazal nadzor nad covid dodatki?

Svet zavoda, ki mu predseduje Suzana Šuklar, je sicer vodstvu bolnišnice po potrditvi letnega poročila o poslovanju naložil pripravo revizije poslovanja za leto 2020 in to najpozneje do polletnega poročila. Kot pravi Grabar so v preteklosti opravljali notranje revizije, zdaj pa so v svetu zavoda sklenili, da se opravi zunanja, s čimer bodo v teh covidnih časih imeli precej dela. Ravno tako je minister za zdravje Janez Poklukar odredil nujno izvedbo nadzorov nad izplačili dodatkov za covid-19 vsem javno-zdravstvenim zavodom. 

»Med bolnišnicami so velike razlike, a mi nismo nikoli izstopali, zato je mogoče prav, da se to malo preveri in primerja. Gre pa seveda za občutljivo zadevo, a mi delamo v skladu s vsemi pravili. Včasih so razlage takšne in drugačne, ampak menim, da je bila bolnišnica do sedaj vodena dobro in ne pričakujemo negativnih presenečenj,« pojasnjuje Grabar.
 

Soboška bolnišnica je sicer v lanskem letu 1143 zaposlenim izplačala dobrih 6,7 milijona evrov covid dodatkov.  Za primerjavo, v UKC Maribor, kjer imajo 3666 zaposlenih, so v času epidemije izplačali 22,3 milijona evra covid dodatkov, v ptujski bolnišnici s 542 zaposlenimi je bilo izplačanih za dobre tri milijone evrov dodatkov, v celjski bolnišnici, kjer si kruh služi 2100 oseb, pa je bilo za dodatke k plačam izstavljenih zahtevkov v višini dobrih 12 milijonov evrov.

Največ izplačil je bilo v tudi največji slovenski bolnišnici, UKC Ljubljana, kjer je zaposlenih 8387 oseb. Za covid dodatke je namreč v lanskem letu šlo 42,5 milijona evra. Vse covid dodatke so sicer bolnišnice dobile refundirane iz državnega proračuna.

Korošec od direktorja do svetovalca?

Dolgoletni direktor Bojan Korošec pa morda še ni rekel zadnje, saj je bolnišnica sprožila spremembe pravilnika o notranji organizaciji in sistematizaciji delovnih mest. Korošec bi tako pod novim vodstvom lahko zasedel mesto svetovalca, čemur je naklonjen tudi Grabar.

»Pogovori so v teku in je pripravljen sodelovati, ker ga tudi potrebujemo. Veliko stvari se odpira, sploh v času covida, zato vsaka pomoč pride prav. Nismo pa se še dokončno dogovorili,« pa pravi bodoči direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota glede nadaljnjega sodelovanja s Korošcem.

Komentarji (58)

Sobota.... (ni preverjeno)

PA KA PODPIHUJETE TO SRANJE, DO KORONE NISTE NIKOLI OBJAVLJALI KOLIKO LJUDI JE NA KEREM ODDELKU, PA SO BILE BOLNIŠNICE POLNE KA SO ŠE NA HODNIKIH LEŽALI IN TUDI UMRLO JIH JE VEČ KOT SEDAJ.
NEHAJTE ŽE ENKRAT , SE SPLOH ZAVEDATE PSIHOLOŠKIH POSLEDIC KI JIH TRPIJO TUDI MLADI.
SAJ RAZUMEM DA JE TO PAČ VAŠE DELO AMPAK TO JE PA RES PREVEČ.

koronaš1 (ni preverjeno)

a korona hit je vsem spremenila rit in nastal je šit.

In reply to by Sobota.... (ni preverjeno)

tanja flaškon (ni preverjeno)

kakšni ste v mi neki Prekmurci
da imate Korošca
ali vam jaz zrihtam kakšnega Prekmurca
To je tak kot da bi na dolenjskem imeli Gorenca

In reply to by koronaš1 (ni preverjeno)

ffanja (ni preverjeno)

zahvali se veščici+sekti+sekti

In reply to by tanja flaškon (ni preverjeno)

prekmurc (ni preverjeno)

MARŠ BANDA NEMARNA POKVARJENA DOKRORSKA -MAFIJA-!!!

In reply to by Sobota.... (ni preverjeno)

Gost56435 (ni preverjeno)

Tebi še nej popüjstilo v glavej?

In reply to by Sobota.... (ni preverjeno)

indoletr (ni preverjeno)

Morda ne bi škodil kanček stoičnega pogleda na svet: ni epidemija tista, ki nas je prizadela, ampak naš odziv nanjo – le ta je lahko slab ali dober. Ali, kot pravi sv. Avguštin, nehajmo govoriti o slabih in težkih časih. Bodimo dobri, in časi bodo dobri – kakršni smo mi, takšni so časi.

. (ni preverjeno)

Odzivi niso na virus ampak na angele ki odloćajo o naših usodah.

In reply to by indoletr (ni preverjeno)

gost2 (ni preverjeno)

nehajte lagat, bolnišnice so PRAZNE!

Collymore

Prazna ti je glava. Če si imel v zadnjih dveh ali treh mesecih, svojca na katerem izmed oddelkov internistične dejavnosti, ti bo le ta vedel povedati da so oddelki daleč od praznega. Iz prve roke ti lahko povem, da je dnevno borba za postelje na oddelkih internističnih dejavnosti. Govorim torej za oddelke kardiologije, gastroenterologije, nevrologije, hematologije, pulmologije, infektologije itd. Vsi ti oddelki so polni. Polni se počasi tudi tako imenovana rdeča cona starega ginekološkega oddelka, tako da nevem od kje tebi informacije da je bolnišnica prazna. Vsak dan se dogaja, da pacienti dan ali dva preležijo v opazovalnici, ki je namenjena opazovanju, da čakajo na mesto oziroma posteljo na ustreznem oddelku. Zato te prosim, če poznaš koga, ki je bil v zadnjem času v bolnišnici, ga povprašaj o stanju. Ti bo vedel povedati natančno tako kot je. Še enkrat pa poudarjam. Prazna ti je glava.

In reply to by gost2 (ni preverjeno)

Karl Marx (ni preverjeno)

Internističnih pregledov v času Covida je bilo za 30 odstotkov manj kot leta 2019, nevroloških za 40 odstotkov, pulmoloških za 25 odstotkov, ginekoloških za 30 odstotkov, gastroenteroloških za 35 odstotkov man.... LE vaše plače so se povečale za 300 odstotkov. Predvidevam, da si na nek način povezan z zdravniško-janšistično-policijsko srenjo, ki uničuje to državo. Sicer jih ne bi zagovarjal.

In reply to by Collymore

tanja flaškon (ni preverjeno)

kam lahko grem na ginekološki pregled
če je vse zaprto
mi nešto curi
pa bi bilo treba pogledati

In reply to by Karl Marx (ni preverjeno)

dejan svinskoglavi (ni preverjeno)

pridi k meni na svinjsko farmo

In reply to by tanja flaškon (ni preverjeno)

icterus (ni preverjeno)

Karl Marx bi pa ti šou za doktora, pa bi mel takšo plačo...aja, UPS... nemaš pol kur*a v glavej.😂
Si mogoče kaj razmislo predno si to napiso? Ka je pa z covidnimi bolniki; ti pa ne obstajajo nej? Pa tveganje ka delaš z okuženimi nej? Pa vse v isti koš mečeš? Te moti ka maš za dr*k plačo, pa živiš v bedi?
Realno je Sobotainfo - sekcija komentarji tvoj maksimalen doseg. Za kaj več nisi vreden. LP :)

In reply to by Karl Marx (ni preverjeno)

Kukukukukukuk (ni preverjeno)

Sram vas bilo doktorji. Sram vas bilo. Hipokratova zaprisega je samo se p dim. Vse za kes keri nede nej van nej ostalin nic hasno, cez cas, vsi mij v iston ribniki plavamo ... se vijdimo v borbi za clovesko raso.

Hgtzzu (ni preverjeno)

Od 12 postelj jih je 10 zasedenih v Mariboru res pokajo po šivih delavci pa hodijo na delo na počitek. Banda pokvarjena lažniva!

Gost56435 (ni preverjeno)

V mb majo samo 12 covid postel? Te v ms majo samo 5? Od kec podatek?

In reply to by Hgtzzu (ni preverjeno)

kuža pazi (ni preverjeno)

a covid je zvitopameten-vido je ka so starejši precepleni in mutiro in se spravo na mlajše-ker je več hospitaliziranih mlajših

koronaš1 (ni preverjeno)

edina bolnica v državi ka ma svetovalca direktorja-tak ka se po starem-vej smo pa znali ka nači nemre biti-vse zrežisejrano

šinfaći (ni preverjeno)

Samotestiranje otrok v Avstriji: Neboleče, gladko in utečeno.
Pri nas:
-Vlada: Samotestiranje dijakov.
Ravnateljica xy: Kdo bo to izvajal?
Butale, butale!!!?

df. (ni preverjeno)

ravnateljica je dobra samo za ravnanje desk na žagi

In reply to by šinfaći (ni preverjeno)

Hmmmmm (ni preverjeno)

San ze vceraj napiso: mislis, ka je v Avstriji nej bilo problemov pa se nisce neje buno? Ja pa ja, malo bi medije cito... Pa se kak se je bunilo na zacetki. Z istimi argumenti. Vsaj enako mocno kak v Sloveniji. Lagati je nej fajn...
Drugic pa verjetno obstaja organizacijska razlika med ten testejranjon v Avstriji pa Sloveniji. Ce poglednen organizacijo hitrih testov v Sloveniji (na glaven trg sredi zime postavijo en sotor, ge se testejra, narociti se je nej mozno, dugo trbej cakati na mrazi, te pa se se izkaze, ka teste narobe uporabljajo pa je stevilka pozitivnih dosta prevelka) in Avstriji (organizacija v telovadnicaj ali drugih halah, stere so trenutno prazne, super organizejrano, lejko se narocis prek interneta, nej trbej nika cakate, rezultat dobis v 15min po telefoni), me nebi cudilo, ka obstajajo tudi v toj smeri kar velki deficiti v Sloveniji....

In reply to by šinfaći (ni preverjeno)

ohjoj (ni preverjeno)

Ne verjamem! Ce se ze greste neko novinarstvo, potem vstopite v bolnico in slikajte to prenatrpanost, obraz(e) pa zakrijte! Dokazite!

Ratio vincit omnia (ni preverjeno)

Se je tega lotila neka ženska v Angliji. Po nekaj razkritjih jo je pričakala kazenska ovadba.
Toliko o svobodni družbi.

In reply to by ohjoj (ni preverjeno)

funfact (ni preverjeno)

iz prve roke ti povem da so bolnišnice polne ampak ne na hodnikih kot si vi to predstavljate vsi slikajo hodnike da so prazni valda bo hodnik prazen valda ne bojo ljudje v gneči čakali na hodnikih zato so vsi na preglede naročeni točno na uro ko en vstopi drug izstopi . postelje pa so polne na covid oddelkih ¨!

In reply to by ohjoj (ni preverjeno)

Lipa3 (ni preverjeno)

Zdaj pa ze res malo pretiravate.Vse mlajsi ljudje na odd.Stara populacija je umrla ,nekateri preboleli oz.cepljeni.Nevem kaj vam ni zdaj jasno novinarji,,ce morajo biti potem je res mlajsa populacija.

nespostljivo (ni preverjeno)

Prejsni keden je mro moj sodelavec, star 44, drugace zdrav, brez pridruzenih bolezni in na zacetki simptomov, dozivo je multiorgansko odpoved. Je iz MS marsisto zna sto je, pa ka se je zgodilo. To so zdaj vec nej zgodbe od nekje dalec, ka se je mogoce nekome zgodilo. Lidje merajo, tudi mladi in tudi prinas!!! Vupan ka se to ne zgodi tebi ale tvojin, ampak prosim mej spostovanje do lidi keri so mrli in ne guci ka je to larifari in hec. to je tototalno nespostljivo pa grdo

In reply to by Lipa3 (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

To je istina, samo vedno obstajajo ljudje, ki umirajo od vseh mogočih in nemogočih vzrokov. To ka je samo eden pomeni, ka je takšnih slučajev malo. Pred leti se j z autujon bujo moj 24 letni sosed. Smo se zaradi tega prenehali voziti z autuji?

In reply to by nespostljivo (ni preverjeno)

Karl Marx (ni preverjeno)

Doktori so s kriminalcon Janšo sklenili pakt. Zdaj pa fküper s policajami vničavlejo tou državo. Doktorim policaji pa janpšisti do tou bougo Slovenijo obrali do kostij, spokradnoli do vse ka se spokradnoti da, te do jo pa vö plünoli . Na konci, mo pa mogli navadni državlani vračati vse dolge štere so nan v enon leti napravili doktori, janšisti pa policaji. Do zdaj so spokradnoli 3 milijarde evrov v enon samon leti. Če de se ta doktorsko policajsko janšistična otimačina nadaljevala še eno leto, te smo gotovi. Nega nan več spasa. Zatou, narod, idemo na ulice !!

Gost56435 (ni preverjeno)

Je KPK kaj pokazo? Če maš čarno na bejlon zovi policijo pa daj prijavo

In reply to by Karl Marx (ni preverjeno)

. (ni preverjeno)

Će je pa imel obisk, pa je napisal kak so mu pravili.

In reply to by Gost56435 (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Redko gdo merje samo zaradi covida- od kod ta informacija in vir?
Intenziva je puna, zdaj pa še telko bole zaradi epidemije. Bolnica se vam zdi prazna? Normalno - ker JE. --> pacienti so razporejeni točno na točen termin (tudi do pol ure natančno), nej kak prej.
Kerih lidi je več; tistih ka majo vsaj nekšo bolezen in pridruženo stanje, pa kelko je tistih keri so zdravi kak dren in ali ti nemrejo biti prenašalci? Povej mi kakši delež je starejših?
Pod smrt zaradi Covida štejemo samo in izključno osebo, kera je umrla zaradi okužbe in zapletov s koronavirusom. Primer ka je tvoja mama (bognedaj) srčni ali ledvični bolnik->zboli za covidom (bognedaj)-> se stanje poslabša in umre (bognedaj)-> je to smrt zaradi covida, ker sama ne bi umrla v tistem trenutki zaradi srčnih ali ledvičnih težav.
Prosim, ka ne govoriš nekaj na pamet. Takšne poljudne in zlagane informacije širijo napačno mnenje. L

In reply to by . (ni preverjeno)

JankoV (ni preverjeno)

Še kopirati ne veš, rejsan si bougi srmak :(

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Collymore

Tebi nega pomoči, na nobenoj ravni. Zabiti dokraja.

In reply to by Karl Marx (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Jaz bi imel za gospoda direktorja eno konkretno pitanje. V Pomurski regiji je do 27.3. 2020 od 12.516/100.000 okuženih prebivalcev umrlo 382/100.000 kar je 3,06%. Ta procent je daleč najvišji v državi. Najmanjša je bila smrtnost v obalno-kraški regiji kjer je od 8.602/100.000 okuženih umrlo 138/100.000 prebivalcev, kar je 1,61%. To je skoraj polovico manjši % kak v naši regiji. Ne vem kaj je vzrok takšni ogromni razliki. Pogledno san % starejših od 65 let, pa je približno enak v obeh regijah. More biti kakšen drugi vzrok.

Izoliran (ni preverjeno)

Prekmurje je znano po slabem mešanju genetike, slabi preventivi, nezdravem načinu življenja (alkoholizem) in etničnih manjšinah.

Članek v Delu: "Romi živijo dvajset let manj kot ostali Slovenci"
Citiram: Raziskava je pokazala, da je povprečna življenjska doba za moške Rome 48 let, za ženske pa 63 let.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Ne vem če drži, da bi bilo v Prekmurji slabše mešanje genetike. Istina ka nemamo telko Bosancov in Šiptarov kak v Ljubljani. Število Romov pa je v Pomurji največ 2.000, tak ka njihova krajša življenjska doba ne vpliva kaj dosta na povprečje. Alkoholizem sigurno bole vpliva na smrtnost. Samo to ne da odgovora na vprašanje zakoj dost večja smrtnost kak v obalno-kraški regiji.

In reply to by Izoliran (ni preverjeno)

1919 (ni preverjeno)

Lp Karl Marx
1
Karlov Marx bo hodil po Soboških ulicah samo z "METLO IN SMETIŠNICO"🔧🔧🔧

Uvijek sam želio biti heroj
Ne kao James Bond, prokleti tajni agent
Želio sam biti heroj, heroj ulice
Bar jedan dan, djevojko, bar jedan sat.

Uvijek sam sanjao da sam ja heroj ulice
Ja bih bio Romeo, a ti Juliet
Uvijek sam sanjao da sam ja heroj ulice
Koji će promijeniti baš čitavi svijet.

Prisiljen da razmišljam, ja shvatio sam sve
Nisam rođen da budem heroj
O ne ne ne.

Uvijek sam želio biti heroj
Ne kao James Bond, prokleti tajni agent
Želio sam biti heroj ulice
Bar jedan dan, djevojko, bar jedan sat.

Da je neko drugo vrijeme
Ja bih bio Romeo, a ti Juliet

Lep daaan😃😃😃😃

JankoV (ni preverjeno)

PREŠTEŠ KOMENTARE, PA JE TAKOJ JASNO ZAKOJ MORAMO ŠE VEDNO BITI ZAPREJTI, PA ZAKOJ SE VIRUS ŠIRI.
PRITE KDAJ V BOLNICO NA INTENZIVO, PA TE PIŠITE.
PRAVI PROBLEM JE VAŠ ODNOS, NEJ PA VIRUS.

čarni vrag (ni preverjeno)

Dragi Janko, nej smo vsi priplavali po kisli župi. Intenziva je skoraj vedno puna, še posebno pa v zimskih mescaj. Še posebno v Pomurji, kjer je zdravje slabo zaradi alkohola, prevelke teže in premalo gibanja. Rekdo gdo merje samo zaradi covida. V Sloveniji vsako leto merje okoli 1.300 ljudi zaradi pljučnice. Letos se to čitno vse šte pod kovid.

In reply to by JankoV (ni preverjeno)

JankoV (ni preverjeno)

Redko gdo merje samo zaradi covida- od kod ta informacija in vir?
Intenziva je puna, zdaj pa še telko bole zaradi epidemije. Bolnica se vam zdi prazna? Normalno - ker JE. --> pacienti so razporejeni točno na točen termin (tudi do pol ure natančno), nej kak prej.
Kerih lidi je več; tistih ka majo vsaj nekšo bolezen in pridruženo stanje, pa kelko je tistih keri so zdravi kak dren in ali ti nemrejo biti prenašalci? Povej mi kakši delež je starejših?
Pod smrt zaradi Covida štejemo samo in izključno osebo, kera je umrla zaradi okužbe in zapletov s koronavirusom. Primer ka je tvoja mama (bognedaj) srčni ali ledvični bolnik->zboli za covidom (bognedaj)-> se stanje poslabša in umre (bognedaj)-> je to smrt zaradi covida, ker sama ne bi umrla v tistem trenutki zaradi srčnih ali ledvičnih težav.
Prosim, ka ne govoriš nekaj na pamet. Takšne poljudne in zlagane informacije širijo napačno mnenje. LP

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Primer ka je tvoja mama (bognedaj) srčni ali ledvični bolnik->zboli za covidom (bognedaj)-> se stanje poslabša in umre (bognedaj)-> je to smrt zaradi covida, ker sama ne bi umrla v tistem trenutki zaradi srčnih ali ledvičnih težav.

Nažalost je to gledanje nestrokovno in to vala od lani kda je WHO spremeno priporočilo. Tam piše celo takole: Kot vzrok smrti kovid se napiše v smrtovnico, če je oseba umrla zaradi kovida ali pa se smatra, da je umrla zaradi kovida. Je pa to navodilo več kak čudno.
Vzemimo ka imamo staro hišo, s propadajočim dimnikom. Zdaj pa prileti štrk na te dimnik, pa se dimnik podere. Se pravi, ka je za podrti dimnik kriv štrk. To je šalabajzerstvo.

In reply to by JankoV (ni preverjeno)

JankoV (ni preverjeno)

Razložo san ti najbole po domače ka ide. Če ti je čudno in ne razmiš san ti ges nej kriv.

Ka se na tvoj nivo razmišljanja spravin : Vseeno pa bi dimnik (oseba) še en čas stal (živel)...
Hiša in podrejti dimniki neje enako kak če nešče umre.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Pusti ti to palamudrenje. Kak se je ugotavljalo vzrok smrti pri gripi? Tudi tak od oka? Dragi prijatelj, problem je v tem, ka se smrt starih in bolnih ljudi izkorišča za vsesplošen psihoteror mlajših katerim je kovid nevaren samo izjemomoma. V enom leti je v Sloveniji s kovidom umrlo 23 ljudi mlajših od 45 let. Mi smo pa zapirali vrtce in šole. Na Švedskon so imeli vse odprto pa pol menje mrtvih kak pri nas. Sedi, cvek!

In reply to by JankoV (ni preverjeno)

JankoV (ni preverjeno)

Od oka? NAVEDI DOKAZE, nej samo ka BLEBETAŠ neka v prazno.
Že pali Švedska? To maš pa ziher prav znaš, ker smo si Slovenci in ŠVEDI fejst podobni po navadah, ista kultura, ista geografska poselitev, isti delež starejših, isto število gospodinjstev, isto število ljudi keri živijo sami, ista zdravstvena oskrba, isti nivo medicine in javnoga zdravstva...
JOČI SAMO.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Dokazi so na dlani. Vsi v bolnici 160%, dodatka, na Covid oddelkih 100% dodatek. Policaji dupla plača. Bog daj da ta Plandemija traja večno!

In reply to by JankoV (ni preverjeno)

Gost56435 (ni preverjeno)

Dragi vrag rejsan vas je dosta priplavalo po kisli župi

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

100-100 (ni preverjeno)

Dragi Branko, malo prle si napiso pitanje za direktora, zdaj si pa na njega odgovoro. Pa ka te spitavleš, či znaš. Ešče tou, nafči se pisati v prekmurščini, če že pišeš.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Fallen (ni preverjeno)

Ali zanimivo,gledam poročila pa glej ga zlomka pravijo ka bi 3 val trajal do junija,zanimivo te julija pa avgusta nede?

Pacen1234 (ni preverjeno)

Te covid ide na dopust pa trbej hrvaški tirizem rišavati

In reply to by Fallen (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Zanimivo, že znajo kak dugo de trajalo. So dobili emajl od Billa Gatesa?

kobilja (ni preverjeno)

Tej čarni vrag še malo pa de diplomejro iz epidemiologije! Ka je to za teleta

čarni vrag (ni preverjeno)

Krava ti je mati!

In reply to by kobilja (ni preverjeno)

krobikar1

V špitali baje najbole valovi, ko ga sestra rejdno med nogi dobi,...!

čarni vrag (ni preverjeno)

Vidin, ka je pa bil na deli cenzor. Včeraj se je vrno s šolanja v Severni Koreji.

. (ni preverjeno)

Dela kdo na daljavo?

gostj (ni preverjeno)

Tretji val v soboški bolnišnici ?
Torej dobiček se bo povečal !!

Pacen1234 (ni preverjeno)

V "2.vali" so vidli kak lejko pokasirajo od države. Pa probajo še enkrat

Starejše novice