Jutri nastopi najstrašnejši dan v letu, noč čarovnic. Prav iz tega razloga so se na Statističnem uradu Republike Slovenije malce poigrali in sestavili listo zanimivih statističnih podatkov.

Na Statističnem uradu Republike Slovenije navajajo, da je v Sloveniji kar 280 prebivalcev s priimkom Strah in 258 s priimkom Noč. Kar petim ženskam in 12 moškim je ime Krsta. Poleg tega se sedem Slovencev piše Trugar.

Kaj pa odgovor na hudomušno vprašanje državnih statistikov: »Kakšna je verjetnost, da gre Krsta Trugar na noč čarovnic v Britof?«

Pravijo, da je možnost nična, saj kljub temu da »v Sloveniji živi 17 prebival(cev)/k z imenom Krsta in sedem s priimkom Trugar, ni nikogar s kombinacijo tega imena.«

Bučar, Buč, Buče

Ker je z nočjo čarovnic povezano tudi zelo popularno rezanje buč, so se na statističnem uradu dotaknili tudi tega. Tako je z bučami povezan priimek Bučar, ki ga ima 841 prebivalcev Slovenije, medtem ko se Buč piše le 12 prebivalcev.

V občini Kozje v savinjski statistični regiji se nahaja tudi kraj Buče, v katerem živi 149 prebivalcev.

Z metlami, bučami in krstami ne bi smelo biti težav

Tisti, ki se bodo našemili v čarovnice in bodo potrebovali metlo, s tem ne bodo imeli težav, saj smo jih lani uvozili skoraj 160.000. Na drugi strani smo jih izvozili približno 13.000.

Kot že omenjeno, so z nočjo čarovnic povezane tudi izdolbene buče z izrezanimi odprtinami za oči in usta z gorečo svečo v notranjosti, ki jih postavimo na prag, okno ali balkon. Tako kot z metlami tudi z bučami ne bi smelo biti težav, saj smo lani pridelali 1973 ton buč za olje. Izvozili smo 364 ton buč, uvozili pa 582 ton.

Tistim, ki ob noči čarovnic dajejo prednost motivom groze in groba, pa bo morda koristil statistični podatek, da smo lani iz Slovenije izvozili skoraj 65.000 lesenih krst.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kageste orginal (nepreverjen)

Kot prvo: Igralcem Mure in Trenerju Šimunđi Čestitke za včerajšnjo zmago !!!

Se je pa opazilo in videlo, da nekateri igralci Mure še vedno nimajo zadostne kondicijske moči ?
Primeri: 1.) Brkić - ne more biti igralec Tavares, kateri je sigurno 1x starejši, hitrejši od Brkića ter ga ta loviti za dres od ne moči pretekanja igralca in to z osnovno napako: zaustavljanje igralca z zunanje strani, pa kako ti je trener na začetku pred vstopom razlagal še zadnja navodila ; 2.) Maroša - napadalec, ko prodira mora imeti idejo, kaj bo naredil z žogo pred oviro nasprotnega igralca, ne da se od nemoči in brez ideje uleže; 3.) Cipot - preveč padanja ob kontaktu nasprotnega igralca !
Kous, Kouter, Šturm - rumeni kartoni zakaj ?, oglejte si posnetek pred dobitvijo kartona, da ne razlagam nepotrebnega komentarja,... // npr. Kous - podiranje igralca od zadaj na njihovi strani, ko je igralec bil obrnjeni proti svojemu polju ?!

Link kondicijskega ciklusa:
https://www.youtube.com/watch?v=x_JVNiT_Pec
»NOGOMETNA AKADEMIJA Luka Milanović - Kondicijska priprema u nogometu«

Na KONDICIJI in BRZINI je potrebno še več kot preveč delati z nogometaši MURE - Kondicijski Trener - mislim, ka si zaspal ??? !!!

Janzezek januskica (nepreverjen)

Spet en keri sanja,pise totalno mimo teme,navadni 16 letni lsd junky soboski wannabenavijaci....mura mura wtfff vrit si vtekne muro tele zabito

In reply to by Kageste orginal (nepreverjen)

če ge va ra (nepreverjen)

a je tebi bik v glavo prdnul
da si tak fuknjeni

In reply to by Janzezek januskica (nepreverjen)

Janzezek januskica (nepreverjen)

Nej tvoja mate smrdi pa to vuhas

In reply to by če ge va ra (nepreverjen)

če ge va ra (nepreverjen)

tvoja pa na parkir platzu nastavlja z a pare turškim šoferima

In reply to by Janzezek januskica (nepreverjen)

Starejše novice