Znane so kazni, ki so doletele glavne akterje tekme med Romo in Tišino. Dvema igralcema prepoved igranja, Romi prepoved igranja na domačem terenu in petsto evrov kazni.

O neljubih dogodkih iz zadnjega srečanja med Romo in Tišino smo že poročali, zdaj pa je jasno tudi, kakšne kazni so doletele tiste, ki so bili »v ospredju« dogajanja. NK Roma bo štiri domača srečanja morala odigrati na nevtralnem igrišču, ob tem pa bo morala plačati še petsto evrov kazni.

Moreno Kovač je zaradi namernega udarjanja s komolcem prejel šest tekem prepovedi, Zvonko Bogičevič pa bo počival kar leto dni, toliko časa bo namreč trajal njegov suspenz.. Uradnega poročila s strani Policijske uprave Murska Sobota glede dogajanja okrog pretepa na zvezi še niso dobili, so pa podali svoje uradno poročilo, ki ga lahko preberete spodaj.

“Moreno Kovač iz ŠD Roma je ob prejemu žoge pred nasprotnim igralcem le tega namerno z zamahom s komolcem udaril v predel glave. Udarec je bil silovit, saj se je nasprotni igralec pri tem sesedel na tla in obležal. Pri tem je začel krvaveti iz ust in mu je bila nudena pomoč, nakar je z igro nadaljeval. Po izključitvi je igralec Moreno Kovač pristopil k drugemu pomočniku sodnika in mu grozil, da mu bo po končani tekmi zlomil nos. V 90. minuti igre, ko je prišlo do prekinitve zaradi incidenta ob igrišču, je bil igralec Moreno KOVAČ prisoten v ograjenem delu igrišča in se je tudi nahajal na igralni površini, kljub temu, da je bil predhodno že izključen.

Zvonko Bogičevič iz ŠD Roma je bil izključen v 90. minuti na posredovanje drugega pomočnika sodnika. Igralec je v omenjeni minuti pritekel do drugega pomočnika sodnika in ga iz neposredne bližine pljunil v obraz ter ga začel, močno in grobo žaliti z vulgarnimi izrazi. Grozil mu je tudi z grožnjami po življenju. Po prejemu rdečega kartona je ponovno pritekel do drugega pomočnika sodnika in mu je začel ponovno groziti z nesramnimi in vulgarnimi izrazi ter mahal z rokami proti sodniku. Predno je zapustil igralno površino se je ponovno obrnil proti drugemu pomočniku sodnika in pljunil proti njemu, vendar ga ni zadel.

Tekma je bila tudi uradno, po naročilu MNZ M. Sobota, snemana s strani TV IDEA M. Sobota in je o tem bil obveščen predsednik ŠD Roma g. Slavko Cener, kateremu je bilo ob tem naročeno, da je potrebno zagotoviti snemalcu primerno možnost snemanja tekme.

ŠD Roma je snemalcu namestila prostor pred garderobami, od koder je snemalec snemal tekmo. Samo snemanje tekme mu je bilo v času tekme v večih primerih zelo oteženo oz. v določenih delih celo onemogočeno.

V 31. minuti igre je proti snemalcu priletel iz dela, kjer so se nahajali navijači ŠD ROMA, kamen, ki ga je tudi zadel v predel glave in zadel tudi snemalno kamero. V bližini, kjer je snemal, so se nahajali občasno tudi varnostniki in tudi nekaj drugih oseb. V 90. minuti igre, ko je prišlo do incidenta ob igrišču, so do njega pristopili navzoči v njegovi bližini ter mu zagrozili, da če bo snemal dogodke ob igrišču, mu bodo pri tem polomili kamero in tudi njemu grozili. Vsled navedenega uradni snemalec na tekmi dogodkov ob igrišču in v predelu igrišča, kjer se je odvijal sporni dogodek, ni posnel.

Navijači ŠD Roma so že od samega začetka tekme v večih primerih zelo nešportno in vulgarno ter z grožnjami zmerjali akterje tekme (sodnike), kakor tudi gostujoče igralce ter njihove predstavnike na rezervni klopi, predvsem trenerja. Od 28. minute naprej, ko je bil izključen igralec ŠD ROMA, so se navijači ŠD ROMA izredno nešportno, vulgarno, žaljivo in z velikimi grožnjami, tudi po življenju, obnašali, predvsem do drugega pomočnika sodnika, proti kateremu so tudi pljuvali, vendar ga pljunki niso zadeli. V 90. minuti igre, ob prekinitvi tekme, je bil proti drugemu pomočniku sodnika, vržen večji kamen (premera cca 10 cm), ki pa na srečo, sodnika ni zadel. Kamen je takoj vzel domači igralec ter ga na hitro odstranil z igrišča. Ob polčasu tekme je v garderobo sodnikov prišla oseba, ki uradno ni bila vpisana na zapisnik o tekmi, ki je sodnikom rekla "čujte vi, malo se zresnite, kakšno je to sojenje, če ne ne bo dobro". Iz poročila uradnih oseb na tekmi je ta oseba bila g. Zlatko HAHN.

Akterjem tekme so gledalci ŠD ROMA grozili tudi po končani tekmi in pri zapuščanju igrišča. Pri odhodu do avtomobilov so jih spremljali varnostniki. Pri tem so gledalci hoteli fizično obračunati s sodniki, vendar so varnostniki fizični kontakt preprečili. Ves ta čas so gledalci vulgarno in grobo žalili akterje tekme ter so na poti do avtomobilov proti njim metali manjše kamenčke kateri pa akterjev na srečo niso zadeli. Prav tako niso zadeli avtomobila.

V 90. minuti igre, ob doseženem tretjem zadetku NK TIŠINA, je prišlo do incidenta izven ograjenega dela igrišča na mestu, kjer so se nahajali navijači ŠD ROMA in NK TIŠINA (do prerivanja in pretepa). Pri tem je bila tekma za nekaj časa prekinjena. Na kraj dogodka je prispelo reševalno vozilo in delavci Policije. V incidentu je bila ena oseba poškodovana in odpeljana z reševalnim vozilom v bolnišnico v Rakičan.

V zvezi omenjenega incidenta se je MNZ M. Sobota uradno obrnila na PU M. Sobota v zvezi razjasnitve okoliščin omenjenega incidenta. Uradnega poročila s strani PU M. Sobota še nismo prejeli,« so glavne stvari, ki so jih zapisali odgovorni na MNZ M. Sobota.
 

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pišta

kazni premile, potom me čudi ka so Buruja nej kaznovali!

pizdun

cigo migo

pizdun

uuups

tjas7greg

Pajdo je v iste lige sodnike iz rok izmaknil rdeč karton in dobil 12 mesecof prepovedi igranja. Tak malo za primerjavo:)

borac

ej pišta ka de te zveza kaznila navijača saj je nej bil kot uradna oseba
njega in vse prisotne v pretepo lahko kazni policija zaradi
kršenja javnega reda in miru-kapišo

picodirkac

Vsebina komentarja

picodirkac

No, pa so li bilij nagrajeni za svoje dejanje, tak se je tudi čakalo, če pa se jih na MNZ bojijo. Fala MNZ in njegov disciplinski, ali što je že tou "velko" kazen dau. Naj že idnouk tudi klubi svoje povejo, prlej kak de što mrtev.

Zeus

Sramota za MNZ MS, disciplinsko komisijo, še posebej pa za gospoda Kacjana. Takoj naj odstopi. Vsi ostali klubi pa naj bojkotirajo tekme, dokler ne bodo sankcije primerne glede na storjena dejanja. Nikjer ni kazni za predstavnike NK ROMA. Njihov predsednik je glavni, ko je treba zakuhat sranje. Tudi tokrat je bilo tako. Kje je kazen za njega in vse ostale. Sramota.....

tadejrufus

PREMALO KAZNE ! :D

timi06

Morenu Kovaču za tej prekršek doživljensko prepoved igranja.To ka smo vidli to sodi v ring nej na igrišče!!

przelmuding

Naj nišče nejde špilat proti Romi pa bou. Te pa ka nedo mogli prouti nikomi špilati naj se med seuf klestijo do mijle voule.

marianne1789

Sramota!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice