Vir: Janez Janša (Twitter)
Vlada bo s strokovno svetovalno skupino na večernem posvetu na Brdu pri Kranju analizirala doslej sprejete ukrepe v boju zoper koronavirus. Pričakovati je podaljšanje ukrepov in dokončno odločitev o šoli.

Premier Janez Janša je minuli teden ob uveljavitvi paketa omejevalnih ukrepov, ki med drugim prepoveduje zbiranje več kot šest ljudi, zapuščanje doma med 21. in 6. uro ter nošenje mask tudi zunaj, napovedal, da bo vlada po enem tednu preverila, ali ukrepe podaljšati, umakniti ali sprejeti dodatne. V nadaljevanju je sicer vlada z odlokom, ki velja od sobote, zaprla še nenujne dejavnosti, nato pa konec tedna spet uvedla še prepoved prehajanja občinskih mej z enakim naborom izjem kot spomladi, poroča STA.

Glede na naraščanje števila okužb ne kaže, da bi že lahko prišlo do omilitve ukrepov. V torek je Slovenija celo prebila prag 2000 novih okužb v enem dnevu, potrdili so jih namreč kar 2605.

Tudi ob izjavah vodje strokovne svetovalne skupine Bojane Beović na sredini novinarski konferenci vlade, da je smiselno, da trenutno veljavni ukrepi veljajo 28 dni in v tem času se bo tudi pokazala njihova učinkovitost, je tako pričakovati podaljšanje, piše STA. Danes je za pričakovati tudi odločitev o tem, kaj bo s šolo prihodnji teden, na mizi naj bi bilo med drugim tudi enotedensko podaljšanje šolskih počitnic.

Beovićeva je izrazila upanje, da bodo ti ukrepi zadostovali, k spoštovanju ukrepov je znova pozvala prebivalstvo in dejala, da novih ukrepov za zdaj ne bodo predlagali. Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin pa je že dopoldne dejal, da možnost razširitve omejitve gibanja, kot že velja med 21. in 6. uro, na celotnih 24 ur, ni na mizi. Glede na to tako še ostrejših ukrepov ni pričakovati. Bo pa popoldne potekal sestanek tudi na evropski ravni, ki bo osnova za odločanje vlade. Že čez dan naj bi potekala tudi dopisna seja vlade. Dnevni red še ni znan, še poroča STA.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hjggc (nepreverjen)

Da njin jebem mater podkupleno

kuntakinte (nepreverjen)

... tou dejanje napravi pri sebi doma ...

Bejzbolas (nepreverjen)

Smrdljivi jansha albanec pa smrdljivi sds...

Starejše novice