V okolici Ptuja se je v preteklih dneh zgodila sila nenavadna tatvina.

Policisti Policijske postaje Ptuj so minuli ponedeljek, 26. oktobra 2020, na območju naselja Žamenci v občini Dornava obravnavali nenavadno kaznivo dejanje tatvine. 

Neznani storilec naj bi z njive pospravil ves pridelek, koruzo. Skupna materialna škoda znaša okoli 2800 evrov.

»Policisti so zbrali prva obvestila in opravili ogled kraja dejanja, kriminalistična preiskava pa še poteka,« so razkrili na Policijski upravi Maribor. Dodali so še, da so tovrstne tatvine oziroma prijave takšnih dejanj zelo redke.

Dragi prijatelji... Prosim vas, da mi pomagate poiskati OSEBO -tatu kateri mi je požel 1,6 ha koruze ( caa. 28 ton ) ...

Objavil/a Srečko Valenko dne Torek, 27. oktober 2020

Tat je za spravilo pridelka potreboval kakšni dve uri

Kmet Srečko Valenko s Kmetije Valenko se je v ponedeljek s kombajnom odpravil na njivo za gozdom v Žamencih, domačini lokaciji pravijo Za Loko. Takrat je opazil, da je pridelek že požet.

Z 1,6 hektarja velike njive je izginilo okoli 28 ton koruze.

»Takšna površina se požanje v okoli dveh urah. Ko sem se pozanimal, so kombajn na tej lokaciji videli v torek ali sredo prejšnji teden. Zaenkrat ni nobenih drugih informacij,« je povedal Srečko Valenko.

Upa, da bodo tatu vendarle našli: »Delali smo vse leto in od tega tudi živimo.«

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gostja (nepreverjen)

Zanimivo !
Kaj pa če je kdo na ta način poravnal dolg.

gregigor (nepreverjen)

glede na to kaj se vse dogaja skmeti bi jih že lahko izučilo dati kako kamero. kaj je zdaj s tisto zadevo ko so kombajne uničćevali na velko?

Tišinčar (nepreverjen)

Ta kukorca je mogla na 4 vlati biti ka bi telko dala na toj površini ;)

Dfg (nepreverjen)

To sem tudi jaz mislo napisat......kak te ve klko bi blo koruze gor če niso želi sploh...pa še teko???.maš pri nas tudi pacjente ki žejo nevem keko po h.....mi pa pač malo manj pa smo tudi zadovolni 😀

In reply to by Tišinčar (nepreverjen)

Starejše novice