Znani slovenski igralec in komik Jure Zrnec je spregovoril o tem, kako je pred kratkim tudi sam zbolel in prebolel okužbo z novim koronavirusom.

Zrnec je zaradi preteklih zdravstvenih težav spadal v rizično skupino bolnikov, zato so ga zdravniki spremljali na daljavo, prek sistema telemetrije. K sreči je covid-19 prebolel brez zapletov, a je nekaj časa trajalo, da se je 42-letnik vrnil v običajno kondicijo. 

O svoji izkušnji je Jurij Zrnec spregovoril za UKC Ljubljana, ki je pogovor z igralcem delil na svojem Facebook profilu.
 

Zrnec: "Pamet v - razkužene - roke, nadenimo si maske in stopimo korak nazaj!"

Kako je pri vas potekala bolezen in kako se počutite zdaj? 

Bolezen je k sreči potekala presenetljivo “v redu”, brez visoke vročine, brez kakšnih hudih znakov, če odmislim izgubo vonja. Težje se je bilo vrniti na delo, v gledališče, kjer je lahko precej naporno, saj zahteva 100-odstotnega človeka! Tam sem čutil, morda še zmeraj, precej upada v svoji kondiciji in nekakšen strah. Trenutno sem bolje, počasi se vračam v prejšnje stanje.

Vaše zdravstveno stanje so zaradi prejšnjih obolenj pozorno spremljali na daljavo?

Telemetrija je krasna stvar, način! Če je le možna. V mojem primeru sem bil sam svoj zdravnik in bil s tem, na nek način, vključen v zdravljenje.

Ali veste, kje ste se okužili? 

Pred kratkim sem izvedel in zdaj lahko trdim z gotovostjo: na fitnesu. V tistem tednu je tam namreč zbolelo 5 ljudi! Naj pa poudarim, da so res vestno skrbeli za čistočo, razkuževanje, ampak je bil virus bolj “fit”.

Kako ste se počutili, ko ste izvedeli za pozitiven bris? Je zbolel še kdo iz vašega kroga bližnjih in prijateljev?

Ko sem izvedel za okužbo, je bila zame to prava mora, groza! Najprej sem pomislil, koga vse sem okužil naprej, morda celo življenjsko ogrozil starša, druge šibkejše člane razširjene družine! Prijatelj je moral celo odpovedati poroko! Če se malo pohecam, sem ga na nek način “rešil”, mu dal čas za ponoven razmislek. A k sreči ni zbolel, od ogromno možnih kandidatov, nihče!

Kako ste preživljali čas v samoizolaciji? 

Čas sem preživljal v izpopolnjevanju svojih kuharskih veščin in ob neštetih pogovorih, klicih. Ampak ni bilo tako težko, ker sem bil, kar se tiče počutja, v redu. Je bilo pa kot božični večer, ko sem lahko nesel ven smeti ven v “divjino”, pred blok.

Kaj sporočate dvomljivcem in tudi ostalim? 

Virus je in to je dejstvo! Dejstvo je tudi, da o vsem skupaj še vedno ne vemo veliko! Številke kažejo svoje. Kako, kaj in zakaj? Na vse odgovore bomo morali še malo počakati, kaj šele na cepivo.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ćudo (nepreverjen)

JOOJ. UBOGI
a je korono prezivel popolnoma brez simptomov????

Upam da ne bo umrl ko dobi prehlad

MurekIN (nepreverjen)

Kolko je pokasiral za tako srhljivko?!

đoklave (nepreverjen)

San meo toga Zrneca za bole čednoga, zdaj pa vidin ka je plačano trobilo Janšovoga režima.

KingSBMS (nepreverjen)

Prave da je nateg stoletja res nevaren in da polni bolnišnice

Kolosrece (nepreverjen)

Prepisano od 24 ur... Sicer pa je svoje povedal v oddaji z Zvezdano, med drugim tudi to, da je imel se druge bolezni kar se pa korone tice sploh ni bilo hudo. V oddaji ni bilo govora o fintessu :) ...

ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Temu tak primanjkuje denarja in toži vse po vrsti. Še svojega delodajalca je tožil, ker je padel z odra. Pa še depresiven je. Idealen človek za plačan oglas! Sicer pa kako je otečen v obraz, verjamem da ga je korona polozila(alkoholna)

Jurij (nepreverjen)

Nove kitajske raziskave so pokazale,da je virus najmočnejši takrat ko se okužimo od dveh različnih pozitivnih oseb na korona virus,v fazi ko se nimamo simptomov.Zato je pomembna karantena.V teh par dnevih ko niso dajali karanetenskih odločb je blo narejeni veliko nepopravljive škode.Korona se razpasla...

korona hoax of… (nepreverjen)

A bejž no. Link do raziskave?

In reply to by Jurij (nepreverjen)

dr (nepreverjen)

Popolnoma plačan intervju. Palčanec z odra, zdaj prodaja žalosne zgodbe.

Starejše novice