V Pomurju so včeraj potrdili 99 okužb s koronavirusom v 20 pomurskih občinah.

V Sloveniji so sredo, 21. oktobra, opravili 6215 testiranj na koronavirus in potrdili 1663 novih okužb, delež pozitivnih je bil 26,76 odstoten. 

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 17.646

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih ravno tako rekordnih 1503 novih okužb ob 5891 testiranjih. 

Največ primerov v občini Puconci

V Pomurju so včeraj potrdili 99 novih okužb v 20 občinah. Največ okužb smo na našem koncu zabeležili v občini Puconci kjer je bilo potrjenih 14 novih okužb, sledita Murska Sobota in občina Kuzma z 11 novimi primeri.

Osem novih okužb je bilo potrjenih v občini Beltinci in Grad, sedem v Moravskih Toplicah, šest v Lendavi, pet v občini Rogašovci, štiri v občini Odranci, Ljutomer, Tišina in Gornji Radgoni, tri v občini Turnišče, po dve okužbi pa v občinah Šalovci, Velika Polana in Veržeju.

Po en primer so zabeležili še v občinah Radenci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Gornji Petrovci in v občini Križevci.

Glede na 14-dnevno pojavnost je v Pomurju trenutno 411,4 okuženih na 100.000 prebivalcev. Meja za uvrstitev med rdeče regije pa je 140 okuženih na 100.000 prebivalcev v zadnjih 14 dneh. V Pomurju je trenutno aktivnih 470 primerov okužbe s koronavirusom.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ferdopijše (nepreverjen)

tisti ka pijšete ka nega korone med nami ali ste tupasti ali živijte nindri v grabi-ite na covid oddelek in pijtajte če je tou laž?!

Lopov76 (nepreverjen)

Korona je definitivno med name,ali kak tej testi v vidijo??!! Tu se nevej sto pije pa sto placa,v avtoji san sedo pred menov 10 avtov stoji,v lejce en tip me pita za ime,ne pokazen njemi nikaj,lehko bi namesto mene priso sto koli,me v nos potisne bot pa iden dale.
Tak cista po pravici,tej nevejo ka delajo in to ci pozitiven ali negativen je loterija

nekajsanmogodate (nepreverjen)

To se strinjan, bar na daleč be njeme osebno pokazo za dokaz.
Glede točnosti testa pa si prešti tematiko False positive, False negative.
Točnost testa je pa po študijaj relativno viska.

In reply to by Lopov76 (nepreverjen)

Smart (nepreverjen)

Okej ja mas prav, samo neven keri normalen clovek nebi svojih podatkov pravo ka bi pravo ime pa priimek od druge osebe? Te itak ti neves ce si okuzeni ali nej. Pa itak te doktor posle, taka majo zabelezene najavlene prihode po moje.

In reply to by Lopov76 (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

V zadnih 50 letih so v Sloveniji le trikrat prekinili televizijski program in ga odstopili politiku. Od tega enkrat mrtvemu in dvakrat żivemu (ki pa ima izgled trupla) Prvič četrtega maja 1980, ko je umrl tovariš Tito, drugič 18.oktobra 2020, ko je Janša blebetal o Covidu in tretjič 22.oktobra 2020, ko je Janše drugič blebetal o Covidu

wolwl (nepreverjen)

in vedno si bil navdusen nad pokvarjenimi diktatorji. Zato ne jokaj, ce si enega izgubil, saj drugace kot pod diktatorji ocitno ne znas ziveti. Obstajajo pa dobri in pokvarjeni.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

če ge va ra (nepreverjen)

Odlično napisano. Pa še povezava obstaja. Za časa tovariša Tita je Janezek bil njegov zvesti, pionirček, potem omladinček in Janez potem član ZKS. Za tiste mlajše pomeni ZKS - Zveza komunistov Slovenije.
Po smrti tovariša Tita Janez pridno študira Obramboslovje na FSPN. Nekaj let pred njim diplomira na Obramboslovju tudi Kacin.
Konec osemdesetih let seveda spozna, da so režimu šteti dnevi in se prelevi v nasportnika režima.
Po osamosvojitvi FSPN spremeni ime v FDV. Veliko pozneje iz njihovih vrst pride tudi aktualni obrambni minister Tonin.
Seveda se Janez zgleduje po svojem idolu. Ko je bil še pionirček je veselo mahal, ko so mimo peljali štafeto za našega tovariša Tita.
Že takrat spozna kako lepo je biti diktator oziroma glavni šef partije oziroma stranke do smrti. In večno edini kandidat. Saj po načelu KPS ali pozneje ZKS deluje sedaj tudi SDS.
In zakaj si ne bi sam vrhovni šef slovenske vlade privoščil nekaj, kar so nekoč naredili za tovariša Tita?

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Alennn (nepreverjen)

V Avstriji je vse odprto, pa majo tudi rekordno število okužb. Nekaj ljudi predvsem starejših je v bolnici kot pri vsaki gripi ali prehladu. Gospodarstvo pa normalno deluje. Pri nas pa taka nepotrebna panika...

Šaban stojanovič (nepreverjen)

Jadjemi karopuš

Hajdemi is Karopuš (nepreverjen)

Veseli puts maškari 8===D~

Starejše novice