Znani so sveži podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so sredo, 21. oktobra, opravili 6215 testiranj na koronavirus in potrdili 1663 novih okužb, delež pozitivnih je bil 26,76 odstoten, kar je najvišji delež doslej.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 17.646

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih ravno tako rekordnih 1503 novih okužb ob 5891 testiranjih. 

Včeraj zabeležili devet smrtnih žrtev

Po podatkih vlade je včeraj umrlo devet oseb okuženih s koronavirusom. Skupno število vseh smrtnih žrtev je 211. 

V slovenskih bolnišnicah se je včeraj zdravilo 357 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega jih je bilo 62 na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so včeraj v domačo oskrbo odpustili 32 pacientov, ki so okužbo s koronavirusom preboleli.

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dobra novica (nepreverjen)

Brez bombastičnega naslova se tou lejko prešte tudi drugače, v smislu da je to dobra novica. Proti včeraj to ni nobeno povečanje, kar lejko pomeni ka se razmere umirjajo in druga dobra novica je, da se vsaj za polovico teh okužb ve kje so. V DSO - jih in zdravstvenih ustanovah.

kuntakinte (nepreverjen)

...vsi nasprotniki nenošenja mask ... vsi šteri zavračate ukrepe stokovnih slüjžb ... vsi šteri plüvate po vladi ka van omejüvle svobodo gibanja... vsi šteri širite lažne informacije o neobstajanji virusa ... ... ... ste dosegnoli svoje ... fejst ste pripomogli, ka se je virus tak razširo ... zaslüge idejo van ... in samo van ...

dodolohaj (nepreverjen)

Seveda, vsi smo za to krivi, samo vlada nej kera je totalno nesposobna. In to zdaj je dokaz za to.

In reply to by kuntakinte (nepreverjen)

Mejki (nepreverjen)

Ta vlada je v totale nesposobna. Nemre staviti migrantov, nemre staviti virusa. Ništa od ništa. Neje samo škodljiva, najbole žalostno je ka je nesposobna. JJ je navadni impotetnež z dugin jezikon. kak vsi impotetneži.

In reply to by dodolohaj (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Cilj strategije je vzdržnost. Iskanje vzdržnega modela, po katerem lahko dalj časa živimo s tem virusom, ne da bi se naš svet popolnoma sesul. Švedske oblasti in epidemiologi so se že od samega začetka zavedali, da tega ne bo konec v pol leta, ampak bo verjetno trajalo precej dlje, a tudi če bi pol leta, potrebujemo vzdržno strategijo. Kaj torej lahko storimo, da ukrepamo, a je še vedno sprejemljivo za celotno populacijo. Hkrati pa, kaj lahko storimo, da bi zajeli vse vidike javnega zdravstva. Javne agencije za zdravje ne skrbi zgolj covid-19 kot tak, ampak tudi drugi vidiki javnega zdravja, kot denimo, kaj se zgodi, če otroci ne smejo v šolo, ali kaj se dogaja z družinskim nasiljem, ko so večje družine prisiljene ostati za štirimi stenami, kaj se zgodi z duševnim zdravjem, ko starejši ljudje ne morejo videti svojih družin itd. Tako da naš cilj je bila predvsem vzdržnost, povedano pa nam je bilo, da kar delamo zdaj, ni, da bi ustavili širjenje bolezni, ker menimo, da to sploh ni mogoče, ampak da bi sploščili krivuljo, da bi epidemijo lahko nekako nadzirali, s tem pa ne bi prekoračili zmogljivosti v bolnišnicah. In mislim, da so nam oblasti to predstavile na način, da se je švedski javnosti zdel smiseln, da smo razumeli, zakaj se ne zapiramo. Razumeli smo dolgoročni koncept te strategije.

In reply to by Mejki (nepreverjen)

Vipko
Truplo

@ Kuntakinte: Kaj lahko vlada naredi v takih, podobnih primerih: danes sem moral v mesto, vidim na tržnici eno šest, sedem mladih, kako pijejo pivo eden ob drugem, toliko, da se niso za nameček še poljubljali in še to na prostorih lokala in vsi brez mask. Kje je kakšen inšpektor, ker se to dogaja nasred mesta? Verjetno pa ni problem, da si kupijo pivo, se spravijo dva metra eden od drugega nekam stran od prostorov lokala, pijejo pivo in se malce bolj naglas pogovarjajo.
Tudi sam sem se zadnjič, ko sem se vračal s kolesarjenja iz Prlekije ustavil na bencinski med Beltinci in Rakičanom, si nadel masko, šel v trgovino, kupil pivo in jo zunaj ob pralnici spil. Saj to ni noben greh?
Ker se na poljih trenutno spravlja koruza... vidim nekaj ljudi v bližini Sobote, kako malo "počivajo" in pač pijejo, kar se pije.. Seveda vsi na kupu, brez mask, da bi bili iz enega gospodinjsva je skoraj nemogoče. Če ne drug, je bil verjetno vsak kombanjist nečlan. In verjetno pijejo, kakor je bilo to vedno v navadi iz enega korzarca. Koliko je takih primerov?
Tudi kakšna franšizna trgovina v kakšni vasi na Goričkem seveda proda pivo, fantje pa ven, kar med vrata in v krogu dveh metrov "na zdravje"! Videno... imena vasi oz. krajev dogodkov ne bom pisal.
Vidim v avtomobilih dva, tri fante... so to bratje in živijo pod eno streho? Sigurno ne, veselo se vozijo naokrog seveda brez mask v avtih... in tudi na ta način širijo okužbo.
Epidemija se lahko širi tudi v takih primerih in verjetno se. Če tu ukrepa inšpektor ali policaj... pa je to kršenje človekove svobode in še kaj. Če se kateremu napiše listek, kje takoj problem, ker bo imel osebni stečaj. Ravno danes... je na facebooku zagledala luč sveta tudi objava, da je v veliki finančni stiski tisti reper Zlatko, ker je baje dobil kazen 800 eur in da je ne bo mogel plačati. Pa... najprej dela pizdarije, še prej se ima za vodilnega raperja v Sloveniji (pa valjda zasluži več kakor kakšen skladiščnik) in potem jamra, kuka... da bo propadel.
Mi izgleda več nismo sposobni niti tisti minimum ubogati, da bi bilo vsem bolje. Pa saj nihče ne pričakuje, si ne želi, da bo za vsakim vogalom stal policaj ali inšpektor? Ne, pač se vso gorje usmeri na vlado. Pa bo kakšna druga zanesljivo boljša?
P.s.: bi pa naj zasačili brez maske tudi glavnega na NIJZ-ju Kreka, kako je točil gorivo na črpalki brez maske. Po njegovi izjavi, da ni nikogar ogrožal se tudi sam sprašujem, je bilo tako početje za vzor ostalim državljanom? Verjetno ne!

In reply to by dodolohaj (nepreverjen)

testis 12 (nepreverjen)

Dva članka na isto temo z enakimi informacijami.Manipulacija na manipulacijo Sobotainfo sran naj vas bo.

24žur (nepreverjen)

Koronapaničarji boste lahko čez nekaj let živeli brez mask in distanciranja, vedoč da mogoče prenašate virus gripe/pljučnice? In s tem "egoistično" ogrožate svoje stare starše, sosede, družino??

drrww (nepreverjen)

Bolezen COVID 19 naj bi povzročal virus SARS-CoV-2!
Ne v Sloveniji in niti drugod po svetu virusa ne locirajo v lobaratoriju.

Upravičeno smo lahko zaskrbljeni in se sprašujemo, kako lahko zdravniki zdravijo okužene za koronavirusom, če ne poznajo vrste virusa.
V vednost, že pred več kot sto leti so s tedanjo tehnologijo znali dokazati vrsto virusa!

Včeraj je bilo v medijih, da je v bolnišnici pet pozitivnih otrok. Razumen in odgovoren človek, bi se vprašal, kateri virus imajo ti otroci?
Ali gre tu predvsem in samo za strašenje staršev?

Strokovnjaki, vladni govorec in ostali, so nas ves čas prek medijev obveščali, da otroci in mladina ne obolevajo, ampak so samo prenašalci.

Torej, za kateri virus se v resnici gre! Stroka, na dan z znanstvenimi dokazi!

Otrokom želimo čimprejšnje okrevanje.

gost2020 (nepreverjen)

drrww!
Daj se ti rajši primi lopate! Bo lažje razumljivo za tebe...

In reply to by drrww (nepreverjen)

Drrww (nepreverjen)

Vzamem jo v roke pa tebe tresnem po tvoji nori buči.

In reply to by gost2020 (nepreverjen)

Forint (nepreverjen)

Od gda so maske gratale obvezne je virus ekspodejro.

Kermit007 (nepreverjen)

Še je papež priznal homoseksualce naslednje leto še pedofile

Izzivalci (nepreverjen)

Pa če je rvaški škof pravo, ka deca sami izzivajo župnike na pedofilstvo. Valjda ka škof zna iz lastnih izkušenj.

In reply to by Kermit007 (nepreverjen)

pozorni (nepreverjen)

Si v bautaj nosimo maske, smo kak opice, zaj je nosimo tüdik na parkeriščaj pa pločnikaj. Pijtaš v Hofere, kelko je okužene bautašic, nite ena, pijtaš isto v Špare nite ena., pijtaš v Evrospine nite ena, pijtaš v Lidle nite ena. Pa so cejle den v stike z narodon, sakše artikel prijmejo za strankof, prijmajo najbole grdo stvar na svejte- pejnaz pa nika. Obolevlejo takše pa drugačešne zdravstvene delavce, štere širijo bolezen na pacijente, pa školnike štere širijo bolezen na deco, pa nej obratno. Sirotinja pa trpe. Zaj bi pa pametnjak zapejro se. Boš nan tij gospaud pametni minister dobavlo osnovne živlenske potrebščine? Boš tij namesto nas delo? Boš tij zagotavlo nemoteno delovanje infrastrukture? Rejsan se nej pre pravoj!

kuntakinte (nepreverjen)

... ka tij drüjgo ne delaš, ... kak odiš od boute pa do boute ... pa seposedi anketejraš boutašice ...

In reply to by pozorni (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

Prav ma

In reply to by kuntakinte (nepreverjen)

gost2020 (nepreverjen)

pozorni!
Zemlja odpri se in pokoplji takšno gamad!

Perman (nepreverjen)

To Slovenija!!! Gremo!!!

čarni vrag (nepreverjen)

Cilj strategije je vzdržnost. Iskanje vzdržnega modela, po katerem lahko dalj časa živimo s tem virusom, ne da bi se naš svet popolnoma sesul. Švedske oblasti in epidemiologi so se že od samega začetka zavedali, da tega ne bo konec v pol leta, ampak bo verjetno trajalo precej dlje, a tudi če bi pol leta, potrebujemo vzdržno strategijo. Kaj torej lahko storimo, da ukrepamo, a je še vedno sprejemljivo za celotno populacijo. Hkrati pa, kaj lahko storimo, da bi zajeli vse vidike javnega zdravstva. Javne agencije za zdravje ne skrbi zgolj covid-19 kot tak, ampak tudi drugi vidiki javnega zdravja, kot denimo, kaj se zgodi, če otroci ne smejo v šolo, ali kaj se dogaja z družinskim nasiljem, ko so večje družine prisiljene ostati za štirimi stenami, kaj se zgodi z duševnim zdravjem, ko starejši ljudje ne morejo videti svojih družin itd. Tako da naš cilj je bila predvsem vzdržnost, povedano pa nam je bilo, da kar delamo zdaj, ni, da bi ustavili širjenje bolezni, ker menimo, da to sploh ni mogoče, ampak da bi sploščili krivuljo, da bi epidemijo lahko nekako nadzirali, s tem pa ne bi prekoračili zmogljivosti v bolnišnicah. In mislim, da so nam oblasti to predstavile na način, da se je švedski javnosti zdel smiseln, da smo razumeli, zakaj se ne zapiramo. Razumeli smo dolgoročni koncept te strategije.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice