Včeraj so v Pomurju potrdili 46 okužb s koronavirusom in sicer v 17 pomurskih občinah.

V Sloveniji so v ponedeljek, 19. oktobra, opravili 4326 testiranj na koronavirus in potrdili 794 novih okužb, delež pozitivnih je bil 18,4 odstoten.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 14.472.

V Murski Soboti kar 14 novih primerov

Včeraj so v Pomurju potrdili 46 novih okužb v 17 občinah. Kar 14 okužb so potrdili v občini Murska Sobota.

Osem novih primerov beležijo v občini Puconci. Po štiri nove primere so potrdili v občini Odranci, po dva primera v občini Beltinci, Ljutomer, Tišina, Črenšovci, Radenci in v občini Razkrižje.

Po en primer pa so zabeležili še v občinah Lendava, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Moravske Toplice, Turnišče, Cankova, Grad in v občini Dobrovnik.

Glede na 14-dnevno pojavnost je v Pomurju trenutno 274,9 okuženih na 100.000 prebivalcev. Meja za uvrstitev med rdeče regije pa je 140 okuženih na 100.000 prebivalcev v zadnjih 14 dneh. V Pomurju je trenutno aktivnih 314 primerov okužbe s koronavirusom.

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Antifa nebuloze (nepreverjen)

Irska gre za šest tednov v karanteno.
Joj, tudi fašizem na Irskem. A bomo politkolesarili?? Ni panike preverimo ali so naši na oblasti, potem jih celo podremo.

Blablablablabl… (nepreverjen)

0dranci vodijo v Sloveniji, župan pa zapira igrala in športni park. Otroci pa lepo v šolo in vrtec, naj trosijo virus okoli. Drugi župani v Sloveniji so z boljšo sliko zapirali šole in vrtce. V Odrancih očitno župan zatajil ali pa se kje skriva.

Rocker1 (nepreverjen)

Da ni slučajno desničar ???

In reply to by Blablablablabl… (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Občina z največjin deležon okuženih v Sloveniji so Odranci. V Odrancaj je okuženih 2% prebivalcov. Povprečje v Sloveniji je 0,7 %. V Ljubljani je recimo okuženih 0,36 % prebivalcov. Zakoj je v Odrancaj najveć okuženih ? Tou van fašistična vlada pod vodstvon nacifašista Janše nede pravla. Rajši van laże. Ka mijslite, zakoj je v Odrancaj največ okuženih ? Ka so starci žurejrali po desejt9j večer ? Ali so frizejri fejst lasej rezali ? Ali so mogouće Odranćari z biciklinami protestejrali prouti Janši ? Nika od toga. Razlog je v CARTHAGOJI. Tan so se lidgej okužili. Vlada nan laže, ka se v fabrikaj nišče nej okužo, resnica oa je nasprotna. Vlada maltretejra mlade, pa frizejre, pa protestnike, pa zabave, pa prehajanje med obćinami.... Vse drüjgo, samo fabrik nej. Vlada pa NIJZ skijvata podatek o ton ge so se lidgej okužili. Vse drüjge države teh podatkov ne skrijvajo, Janšisti pa skrijvajo. Seveda, zatou ka nan te lejko lažejo pa si sprouti zmišlavlejo.

Veliki.krogec… (nepreverjen)

Odranci? Resno. Ne morem verjeti, obcina ki je 7 m2 z besedo sedem kvadratnih metrov velika ima njavecjo okuzenost. Tako M. Kociper. Ni čudno v tako mali občini se vsi guzvajo. Samo se SAB manjka in bo polno.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Vipko
Truplo

@ Karl Marx: lahko da imaš prav, jaz ne vem.
Sam pravim, malo razmišljam, da mogoče ni razlog ravno neposredno v Carthagoju? Zakaj? Kaj pa, če so virus v tovarno vnesli v večini žuranti na bratvah, pa porokah, kakšnem plesu... nekaj je potem eskalirajo in to je to... Pa dobro... zate je vlada vse kriva, pa strokovni sodelavci vlade, pa to in ono... samo mi ne. Vnos virusa npr. v Domove za ostarele več ali manj vnašajo zaposleni... nadrejeni jih pač ne morejo disciplinirati, saj lahko izgleda vsak, brez vsaj moralne krivde, počne izven svojega delokroga, kar se mu zljubi. Saj... ampak da bi nekdo vzdržal dva, tri tedne brez... pa najmanj bi se podrl most preko Mure. Žal tako razmišljamo.
Zdaj imamo, kar imamo in ponovno iščemo vse mogoče ovinke, samo, da bi še naprej tako živeli, pa se enostavno eni ne zavedate, da to ne bo mogoče. Da ne bo pomote... tudi sam bi bil rajši, da bi imeli neomejeno gibanje (pa sam itak iz te statistične regije ne grem oz. morda za dva milimetra...?), pa brez omejitve gibanja po tej in do te ure (to baje ni policijska ura?), pa da vsaj maske zunaj ne nosimo in še kup... So pa ravno v dnevniku povedali, da je ta "prepametni" ustavni pravnik oz. strokovnjak za ustavno pravo Teršek dal neko pritožbo na Ustavno sodišče, kjer spet nekaj dokazuje... četudi ima prav, a ne bi bilo bolje, da to požre? Ker ga SDS ni podprla pri kandidaturi za ustavnega sodnika, se sedaj proba na vse kriplje maščevati, ne zaveda pa se, da se maščuje večini prebivalcev, kateri upoštevajo ukrepe in imajo navsezadnje zelo malo proti njim. On si naj svoje tenzije naspram SDS-u uredi z njimi, ne z nami. Kaj imamo mi s tem?

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Rocker1 (nepreverjen)

No ! Zakaj pa mamo vlado ? Da noben za nič ne odgovarja ? Država <> državo vodi vlada, je dolžna po ustavi zagotavljati zdravo življensko okolje, pogoje za zdravo življenje in izničiti omejevati vse kar škodi okolju in zdravju ! No sedaj pa ne kriviti vlado ? Saj so za kontra ukrepe direktno odgovorni ! Kdo pa je razpustil veselico dopustovanja na Hrvaškem (zakaj neomejevanje na Hrvaško, ker ima Počivalšek tam južno prikolico, zato, pa ni edini politik ki mora iti na Hrvaško, ker misli da mora iti)? Zdaj pa problemi ? Vlada - Janša ! Kdo je zamenjal glavnega na NIJZ z temle farsotom ? Janšaaaaaaaa. Kacin tuli eno, Janševi posamezniki drugo, sekretarji tretje, farso na NIJZ četrto, minister Gantar ki je še najbolj politično poklican da pove kako in kaj pa je obupal. Ne vejo kako bi se osrali, da se ne bi zamerili komu preveč po drugi strani pa omejevali. Če že pa omejiti protestnike (zaradi afer pri nabavi nujne medicinske opreme) medtem ko so maše in desne variante bile neomjene. Kreteni virus ne izbira med desnimi in levimi. Nič se ne počne brez Janšotovega žegna pri desničarjih je to hierarhija. Te pa še kreten zabit Twita - copy/paste Trump varianta, namesto, da uradno z pozicije vodje vlade pove in napove ? Pa je še pri zdravi pameti tale ?
Če bi bili dosledni bi omejili dopustovanje samo na SLO z strogim upoštevanjem omejitev, pa vavčarji ne, ni Sl pogruntavščina, so kar brezsramno skopirali. Po sistemu avtomatizma bi morali vsi v karanteno ki so bili v stikih potencialno okuženimi in to bi vsi morali upoštevati tudi delodajalci in to bi moralo biti zakonsko rešeno ! Pa ni !!! Kaj so kreteni desničarji delali, kako bodo vsepovsod vse kadrovali pa vladali pa se kapitalu ne zamerili ! Folk pa naj crkuje saj so s svojim delovanjem postavili kapital pred človeka. In to je sedaj realnost. Ko se bomo zbudili naslednji dan v orban republiki potem bo vsakemu vse jasno tudi najbolj zabitemu !

In reply to by Truplo

LudvikXIII (nepreverjen)

Kakši kralj kraljov je Janša.
Vsi tej levičarski, social demokratski, podteknjenski, oportunistični vazali njemi lejko samo ponižno najprle lepo naraji zaperejo noge te njemi jih pa ljubijo in ob ton uživajo.
Keri car carov. Gospod gospodov. Velikan med velikani.
Pravi slovenski patrioti z veseljon in nasmehon na obrazih opazujejo njegovo brezhibno in na momente skoraj brezskrbno krmarjenje med nevarnimi vodami izzivov. Njegovo spretno vodenje države in ljubezen do domovine in našoga naroda v Covid krizi je pravin slovencon opazovati - nej samo navdih, ampak užitek.
Še na dosta let, in uspešnih mandatov naš prvi slovenski sin! S tebof do konca! Slovenci v tebe, zavupajo, tak kak ob našon najvekšon in najpomembnejšon zgodovinskon dogodki - kda si nas popelo na pot samostojnosti!
Za levičare pa - nastavo si jin obe lici, mlatili so te po obeh s palicami, pendreki in nejsi popusto. Nejsso te mogli upognoti z zaporon, nej z lažnimi sodbami! Drugoga več nemajo. Nemajo.
Z zamahon ene roke si jih odplakno kak brezvezne bacile. Stokrat so zasrali, stokrat si nas rešo! In še vedno se sramotno ponujajo slovenskomi narodi. Sramota!
Levičari, za vas je pa škoda besed. Stokrat lejko idete nad Janšo in stoprvič de vas odpihno v brezno. V temno brezno, brez dna, brez vupanja... Iz keroga nemrete in nete nikoli prišli - takak Sizif nikoli ne prikota kamna na konec...Na vrh.
Nejste vredni prezira. Nejste vredni ka bi vas Janša pogledno.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Rocker1 (nepreverjen)

Sem pa vreden da me Janša za njegovo agendo zadolži ne to pa sem vreden ali kaj ? Pa da bom te zadolžitve kot državljan mirno prenašal pa odplačeval, pa še lepo tiho bom moral biti, ker mi bo drugaće Tanko vzel besedo, Anja Bah Žibert se bo po desničarsko oblizovala, želobetonski Hojs pa bo vzeto besedo z pendrekom nadzoroval, Grims bo pa pokal frise ne ? Kip lakote mu postavi na sred kapelice vernikof, na križ pa Janšovo sliko gor, ne vraga sekto ustanovi da slika popolna, pa v ciganico mu zbirajte denar, ka bode lahko plačal teh 256 postopkov na sodniji kolikor jih ima še odprtih ! Pa še novi pridejo zraven, kak so nas spomladi spokrali. Naj te v primeri problemov z zdravjem zaradi covida (pa ti vseeno ne privoščim, sem prebolel klasično gripo pa me skoraj ruknolo, kaj šele kovid) priklopijo na na Počivalšekov ventilator neš preživja ali pa do ti doktori razložili ka te nemrejo ka jih več nimajo. Kam so pa potem šli miljoni. Kriza priložnost za nepredstavljivo. Zbudi se !

In reply to by LudvikXIII (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Test ustvarjalne diagnostike

Opis izdelka za test PCR na spletnem mestu Creative Diagnostics (www.creative-diagnostics.com/sars-cov-2-coronavirus-multiplex-…) preberite samo enkrat.

Samo za raziskovalne namene

Prva stvar, zaradi katere ste sumnjičavi, je že na začetku opisa izdelka: "Regulativni status: samo za raziskovalno uporabo, ne za diagnostične postopke." Za raziskovalni laboratorij.

Toda v zdravniških ordinacijah se za diagnozo uporablja povsem samoumevno!

Test PCR in njegova specifičnost

In zakaj samo v raziskovalne namene? Zdi se, da je odgovor pod naslovom "Specifičnost". Tam piše: "nespecifično motnje virusa gripe A (H1N1), virusa gripe B (Yamagata), respiratornega sincicijskega virusa (tip B), dihalnega adenovirusa (tip 3, tip 7), virusa parainfluence (tip 2), Mycoplasma Pneumoniae, Chlamydia Pneumoniae itd. "

Nespecifične motnje: To pomeni, da se test PCR podjetja Creative Diagnostics odziva tudi na te viruse in bakterije ter na "itd." !!

To se zdi nekoliko zastrašujoče tudi za proizvajalce, saj pod "Namenska uporaba" dodajo: "Ne sme se uporabljati kot edino sredstvo za klinično diagnozo in zdravljenje."

To testiranje je najhujši kriminal. Test reagira na cel kup virusov in bakterij.

Rocker1 (nepreverjen)

Na zahodu vse podrejeno kapitalu in eksploataciji zdravje je posrednega pomena. V procesu umrli so kolateralna škoda.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Bobo8776 (nepreverjen)

V OŠ Puconci včerej dva učitelja pozitivna... Gnes pa dodatnih 7 🤦‍♂️

čarni vrag (nepreverjen)

učiteljice rade pušijo

In reply to by Bobo8776 (nepreverjen)

Blablablablabl… (nepreverjen)

Tij lekaj tudi. Ge se v klejte pri lagve, zdaj že vrejze po guti pa tan pusis prejk slaufa.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Blablablablabl… (nepreverjen)

Nej te trbej prejk slaufa infuzijo se napelaj pa na WC sejde

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

učiteljice rade pušijo

In reply to by Blablablablabl… (nepreverjen)

Ljutf (nepreverjen)

Vse to je plandemija brate zbujdite se ovce ene

Rocker1 (nepreverjen)

Virus je realen, zdaj če je planski ? Pa povej ka se ga ognemo !

In reply to by Ljutf (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice