*Fotografija je simbolična
Arnesovo izobraževalno okolje za šole ima danes, prvi dan šolanja na daljavo za učence višjih razredov osnovnih šol ter dijake, nekaj težav.

Kot so nam pojasnili na Arnesu, je bil zjutraj njihov sistem enotne prijave preobremenjen, a so težave v roku dveh ur odpravili. Svoje zmogljivosti bodo na Arnesu v prihodnjih tednih širili z novo opremo.

»Arnes Učilnice še vedno delujejo upočasnjeno, odkrili smo ozko grlo in ga odpravljamo. Izboljšanje pričakujemo že tekom dneva. Ostale storitve delujejo brez težav,« so razložili na Arnesu.

Arnes je v času epidemije dobil dodatna sredstva v sklopu programa COVID-19 IKT za VIZ, ki jih je skupaj z rednimi sredstvi vložil v razširitev osnovne infrastrukture, nadgradnjo storitev in za nadomeščanje opreme, ki jo je dobil v posodo med prvim valom epidemije.

Trenutno intenzivno vgrajujejo dodatno opremo, ki jo je Arnes, zaradi stanja na trgu in pomanjkanja opreme, dobil v preteklem tednu. Zmogljivosti bodo še dodatno širili z opremo, ki jo bo Arnes dobil čez nekaj tednov.

Spomnimo

Zavod Arnes je kupil licence za videokonferenčni sistem Zoom, ki bo brezplačno na voljo vsem slovenskim osnovnim in srednjim šolam. 

Zaradi vse večjih potreb in želja uporabnikov, da bi omogočili hkratno sodelovanje večjega števila udeležencev z uporabo zvoka in slike, na primer celega razreda, so na Arnesu kupili licence za zmogljiv videokonferenčni sistem Zoom.

S polnimi funkcionalnostmi bo brezplačno na voljo vsem učiteljem na slovenskih osnovnih in srednjih šolah.

Še o varstvu podatkov

Zoom je imel v preteklosti določene varnostne težave, ki so jih v podjetju odpravili, poleg tega so dopolnili nastavitve zasebnosti. Licenčna pogodba zagotavlja izpolnjevanje vseh obveznosti po Splošni uredbi o varstvu podatkov (GDPR). Na Arnesu bodo uporabili nastavitve, ki optimalno varujejo zasebnost naših uporabnikov.

Tagi

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
če ge va ra (nepreverjen)

Hehehehe, ARNES napake odpravlja, hehehehe.
Pa kje take butaste najdete.
Ne gre za nobene napake.
Gre zato, da je sistem ARNES enostavno premajhen in premalo zmogljiv za tako število šolarjev, kot se jih je zjutraj prijavilo gor.
Očitno nihče na vladi in na ministrstvu za šolstvu ni opravil svoje naloge.
Od pomladi so načrtovali, da se v primeru ponovnega širjenja virusa, kot je sedaj spet uvede pouk na daljavo.
In učni načrt za pouk na daljavo se je naredil.
Očitno pa vlada in ministrstvo ni razmišljajlo, da pač sistem ARNES, kot je bil, ne bo zmogel prenesti toloko učencev nenkrat.
Težko je v evidencah pogledati koliko je otrok in vprašat stokovnjake za IKT na ARNES-u koliko denarja rabijo, da do jeseni sistem povečqajo in usposobijo, da bo deloval brez problemov.
Sicer je to tipično za Slovenijo.
Kaj naj človek drugo pričakuje od povratnika z Doba in njegove kompanije. Groziti znajo. Policijsko uro delajo, ki nima nobenega pomena in še ogromno norosti.
Da bi pa do sedaj naredili tiste prave stvari, ki so potrebne pa ne.
Očitno puklasti rabi izredne razmere, da ustrahuje narod.
Štos bo, ko se narod upre. Nobena policijska ura ne bo pomagala.

SMRT FAŠIZMU - SVOBODA NARODU

df. (nepreverjen)

kaj si ti vedno tak fuknjeni
ali samo takrat ko ti pride striček iz Velike Nedelje na obisk
in najprej obdela tebe potem pa še atija in mamo

In reply to by če ge va ra (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

ta striček pa mora imeti jajca do kolen

In reply to by df. (nepreverjen)

če ge va ra (nepreverjen)

saj jih tudi ima - jajca do kolen
smo vsi tako srečni ko pride
in žalostni ko odide

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

Hu (nepreverjen)

Človik iz 70 let stare časovne kapsule?
Zelo verjetno bo pomagala parola "smrt fašizmu". O svobodi bi se dalo razpravljati.
Počasi zelo počasi nekateri napredujete. Namreč začeli ste voziti kolesa.
A je mogoče to povezano s povečano krajo koles v zadnjem času?

Uceneccccc (nepreverjen)

Namesto da bi vsi Teamse uporabljali pa imeli live pouk v bistvu ene zabacene sole uporabljajo Arnes ker je za ucitelje lazje-ni treba skoraj nic delati pa si fraj... otroci pa se zafrkavajo. Sistem solstva na visku!

Franccccccc (nepreverjen)

Saj pa nihče ni šolam predpisal da morajo uporabljati Arnes učilnice!!! Vendar pa je večini to lažje in ravnatelji ki so na funkcijah samo zaradi plač in jih ne zanima najboljše za učence se pač sedaj zgovarjajo. Kor da je vlada kriva za to, alo!!! Saj pa bi lahko Teams-e uporabljali pa imeli Live predavanja kot da bi bili otroci v šoli - samo to bi bilo potem melo več angažiranja potrebno in nekaterim učiteljem ne ustreza.

V bistvu bi lahko veliko večino učiteljev pustili pri miru in bi vsi v Sloveniji poslušali istega učitelja, saj včasih smo tudi imeli vsi iste učbenike in se učili isto snov, sedaj pa neka demokracija in moč odločanja učiteljev, ti pa se odločajo za tiste učbenike kjer dobijo največje ugodnosti za sebe (kot so učne prirave in podobno da jih ni treba sam delati)

Starejše novice