Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je ob razglasitvi epidemije nagovoril državljane in državljanke.

Predsednik Pahor se je oglasil ob vnovični razglasitvi epidemije in v nagovoru državljanom namenil nekaj spodbudnih besed. Pahor v govoru poudarja predvsem spoštovanje navodil in priporočil ter medsebojno pomoč in solidarnost.

Obrača se tudi na politiko, kjer naj vlada iskreno prizadevanje za medsebojno spoštovanje in sodelovanje.

Nagovor predsednika republike objavljamo v nadaljevanju v celoti.

»Spoštovane državljanke in državljani.

Vlada je že drugič v letošnjem  letu razglasila epidemijo. V tem času še nismo izvedeli vsega o virusu, vendar vemo dovolj o nas. Zdaj vemo, da smo se skupaj sposobni uspešno spopasti z njim. Prej ali slej ga bomo tudi obvladali, o tem ni dvoma.

Do tja je pred nami težka, verjetno zelo težka pot. A prehodili jo bomo skupaj, nikogar ne bomo pustili zadaj. Pomagali si bomo tako, da bomo skrbeli zase in eden za drugega. Zdaj je solidarnost dobesedno življenjskega pomena.

V tem smislu smo neskončno hvaležni vsem, ki tvegajo svoje zdravje za zdravje in kolikor toliko normalno življenje drugih. Lahko jim pomagamo samo tako, da dosledno spoštujemo navodila in priporočila pristojnih oblasti in služb. Zdaj smo življenjsko odvisni drug od drugega.

Ne mislimo vsi enako. Tudi o virusu in o tem, kako ga premagati, nimamo vsi enakega mnenja. A virus napada brez izjeme, ne glede na to, kaj si kdo misli o njem - podležejo pa tisti, ki so bolj ranljivi.

Zlasti nanje si država prizadeva paziti v času zdravstvene krize in njenih gospodarskih in socialnih posledic. V takih težkih časih moramo skrbno krepiti vrednoti pravičnosti in enakosti.

V krizi skupnost strne vrste. Zdaj je tak čas. Bodimo pogumni in odločni, a strpni in potrpežljivi. To je zlasti pomembno za politiko, ki naj si iskreno prizadeva za medsebojno spoštovanje in sodelovanje.

Spoštovani,

kljub skrbem me prevzema ponos. Kot vaš predsednik občudujem vašo mirnost in razsodnost, srčnost, vašo človečnost. Te noben virus ne more premagati. Zato vem, da bomo skupaj zmagali.

Srečno, Slovenija!

Borut Pahor

Predsednik Republike Slovenije«

S spleta

Komentarji (30)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
nikson (nepreverjen)

komi te tau kvasi. Ka nevidi okaluk sebe kaksno stanje je v druzbi.
Ze 10 lejt flanca eno in isto.

ze.flancamo (nepreverjen)

imas doma kaj flanc?

In reply to by nikson (nepreverjen)

ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Baog pomagaj, ka tao mi za narcisa mamo na predsedniškom stolčku!

tanjon... (nepreverjen)

no, samo da nimamo tebej.

In reply to by ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

tt (nepreverjen)

Kot vaš predsednik občudujem vašo mirnost in razsodnost, srčnost, vašo človečnost??? Škoda da to ne velja za politike v naši državi. Malo si poglejte ka je na svojem Twitterju napisal Branko Grims "@BrankoGrims1" Grožnje in provokacije ob začetku policijske ure. Sram vas je lahko vse tam, gnoji eni. Vsakemu pride vse enkrat domov na njegov sekret, in tudi vam bo!!!

ferdopijše (nepreverjen)

ka pa Čordić brez maske zganja po ukazu opozicije ka trga kamero iz rok novinara.???
toga nega v Belorusiji ali Uzbekistanu

In reply to by tt (nepreverjen)

debeli rdeči (nepreverjen)

Čordić je tajni agent JJ !

In reply to by ferdopijše (nepreverjen)

n...kolopp (nepreverjen)

haha, to ti tipicna komunisticna fora. ampak vec ne pali.

In reply to by debeli rdeči (nepreverjen)

Kolona. (nepreverjen)

To sranje ste privlekli iz hrvaške v času dopustov. Samo ste z pisarili kak je tam kritično a dobro ste vedeli kelko slovencov je tam in da bomo to prinesli domov.
Zakoj ste nej uvedli obvezno karanteno in to ZA VSE . Samo seveda, vij gospoda golazenska nebi mogli na dopust.
Zdaj pa celo policijska ura, ka se ponoči nabole širi virus, pa koga vij imate za norca, prekleta golazen idiotska.

nwwwl. (nepreverjen)

to sranje so v evropo privlekli kitajci in ljudje z veliko denarja, ki si privoscijo dopust v daljnih drzavah. Zakaj niso karanteno za vse iz kitajske in azije? ker poten vi golazen , ne bi to resno jemali.
Policijska ura je v foranciji in tudi drugod. in prav tebe moti. Po statistiki gledano so mladi najvecji prenasalci, ki tudi ponoci najvec ponocujejo ob alkoholu.

In reply to by Kolona. (nepreverjen)

Represija... (nepreverjen)

A je možno, da bi se Slovenija v korona časa razcepila na dva dela? Jaz takoj prestopim na stran, kjer ne bo JJ in njegovih ministrov, kjer nebo Kreka niti Beovič, kjer nebo nobenega od teh, ki nas peljejo v propad....

KORONČKA (nepreverjen)

Ah, ne splača se , saj pa ta koronizem tudi crkne in to v kratkem.

In reply to by Represija... (nepreverjen)

rezim.rtv (nepreverjen)

in kdo bo tam kjer bos ti? Sarec, Fajon, Mesec, Damijan, Zidan, Kordis, Zlatko, Potrcko in se kdo. In wc papir si vzemi s sabo, ker v Venezueli ga nimajo. Pa srecno pot.

In reply to by Represija... (nepreverjen)

Represija... (nepreverjen)

Upam da noben od teh, upam da niti ti... Mogoče Potrč lahko, ker je dejansko edini raziskovalni novinar, ki upa povedat na glas svoje mnenje. Drugače pa raje Venezuela, kot S. Koreja...

In reply to by rezim.rtv (nepreverjen)

ratatouli. (nepreverjen)

"Če bi izvedli parlamentarne volitve včeraj, bi lahko prihodnjo vlado brez večjih težav oblikovala tako imenovana koalicija ustavnega loka. Oktobrska raziskava javnega mnenja Vox populi potrjuje tudi, da je SDS še vedno v prepričljivem vodstvu, sledi pa ji LMŠ. Vlada Janeza Janše uživa najnižjo podporo doslej."
-
Janez Janša je v opoziciji izjavil, da mora vlada, ki nima podpore ljudstva takoj odstopiti. JANEZ KAJ SE ČAKA?

tv.vam laze (nepreverjen)

ukrivljeni lok, nima niti za burek. Kaj ponujajo, razen anti Jansa? nic, samo sebi dobre place ob koritu.

In reply to by ratatouli. (nepreverjen)

dosorovec (nepreverjen)

Janša tudi nebi meo za burek, če nebi biu takšen lopov.

In reply to by tv.vam laze (nepreverjen)

gostja (nepreverjen)

V krizi skupnost strne vrste, zdaj je tak čas, a le če ta skupnost ni razklana !?

Janez ma vas rad (nepreverjen)

A je JJ že kaj twitnil. Samo prašam, no ???

Lukec.vam.laze (nepreverjen)

ti povej, ko vedno visis na net?

In reply to by Janez ma vas rad (nepreverjen)

iranska milijarda (nepreverjen)

Ko policijsko uro uvedejo v Novi Zelandiji, slo medijski kartel hvali tamkajšnjo socialisticno premierko.
Enako v Španiji, le da gre tam za socialisticnega premierja. Ko policijske ure uvede slovenija, gre za fašizem. Nori korona bedaki.
Ce so nasi je vse super, cetudi se krade pri belem dnevu iz Nlb.

diktator.tajto (nepreverjen)

Belgijska vlada za mesec dni zapira vse lokale in restavracije v državi ter uvaja policijsko uro!

foolowm (nepreverjen)

Neeeee. Pol ni samo Jansa?????? sranje, ne jim kazat tujine, ker lahko spregledajo.

In reply to by diktator.tajto (nepreverjen)

maseder. (nepreverjen)

zdravnica je precej besno izjavila, da ji ni jasno kdaj točno bojo ljudje poštekali, da njihovo sovraštvo in nestrpnost do Janše virusu lepo po malem dol visi in naj že enkrat začnejo upoštevat priporočila in ukrepe.

dosorovec (nepreverjen)

Evo, naši doktori so najšli rešitev za to situacijo v Sloveniji. Janša se naj spakejra pa je zadeva rešena. Evo kak me vidite ka bi naslednji den kak bi se Janša skril v najglobšo luknja narod of moment začno vse ukrepe upoštevati in bi čez teden dni bilo vsega konec. Gda pa ljudstvo tou lopovščino cuj gleda ge se megalomanske kraje več niti ne skrivajo in se sprejemajo ukrepi ge vij nesmite mi pa lejko, te pa se iz inata ne bouga. In tak de dokeč se tej smrad ne odstrani.

In reply to by maseder. (nepreverjen)

banditi X (nepreverjen)

Ljubljansko okrožno državno tožilstvo je po naših informacijah že prejelo kazenski ovadbi zoper obrambnega ministra Mateja Tonina in državnega sekretarja Žana Mahniča. Zaradi domnevnih nepravilnosti pri vodenju prejšnje Komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) sta ovadena zaradi ponarejanja uradnih listin in zlorabe uradnega položaja. Matej Tonin kot takratni predsednik Knovsa pa še zaradi izdaje tajnih podatkov.
Za Tonina in Mahniča je tako kriminalistična preiskava na Nacionalnem preiskovalnem uradu očitno zaključena, medtem ko za Pivčevo v aferi SRIPT še ne. Nekdanja kmetijska ministrica in bivša prva dama Desusa Aleksandra Pivec je prav tako v predkazenskem postopku. Po neuradnih informacijah je osumljena goljufije na škodo Evropske unije in zlorabe položaja, nezakonito pa naj bi pridobila skoraj 50 tisoč evrov.
*
V predkazenskih postopkih številni politiki
*
Poleg obrambnega ministra Tonina in državnega sekretarja za nacionalno varnost Mahniča je v preiskavi tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek, zaradi domnevno sporne nabave zaščitne opreme oziroma nakupa ventilatorjev. V aferi Trenta je obtožen predsednik vlade Janez Janša. Mahnič je v predkazenskem postopku še zaradi prijave nekdanje generalne direktorice policije Tatjane Bobnar. Februarja letos je ob obisku Knovsa na policiji in NPU zahteval podatke in informacije, do katerih ni bil upravičen. Poleg tega pa še žalil Bobnarjevo. Preiskavo vodi ljubljanska policijska uprava.
V predkazenskem postopku je tudi poslanec Zmago Jelinčič. Kaznivih dejanj pa je zaradi afere SRIPT osumljena še pred kratkim razrešena kmetijska ministrica in bivša prva dama Desusa Aleksandra Pivec. Gre za lanskoletno afero, v kateri Pivčevo sumijo, da naj bi prejela plačilo za delo, ki ga naj ne bi opravila. Neuradno je osumljena goljufije na škodo evropskih sredstev, ker naj bi prejela denar, do katerega ni bila upravičena. Prav tako tudi zlorabe položaja.

LudvikXIII (nepreverjen)

Kakši kralj kraljov je Janša.
Vsi tej levičarski, social demokratski, podteknjenski, oportunistični vazali njemi lejko samo ponižno najprle lepo naraji zaperejo noge te njemi jih pa ljubijo in ob ton uživajo.
Keri car carov. Gospod gospodov. Velikan med velikani.
Pravi slovenski patrioti z veseljon in nasmehon na obrazih opazujejo njegovo brezhibno in na momente skoraj brezskrbno krmarjenje med nevarnimi vodami izzivov. Njegovo spretno vodenje države in ljubezen do domovine in našoga naroda v Covid krizi je pravin slovencon opazovati - nej samo navdih, ampak užitek.
Še na dosta let, in uspešnih mandatov naš prvi slovenski sin! S tebof do konca! Slovenci v tebe, zavupajo, tak kak ob našon najvekšon in najpomembnejšon zgodovinskon dogodki - kda si nas popelo na pot samostojnosti!
Za levičare pa - nastavo si jin obe lici, mlatili so te po obeh s palicami, pendreki in nejsi popusto. Nejsso te mogli upognoti z zaporon, nej z lažnimi sodbami! Drugoga več nemajo. Nemajo.
Z zamahon ene roke si jih odplakno kak brezvezne bacile. Stokrat so zasrali, stokrat si nas rešo! In še vedno se sramotno ponujajo slovenskomi narodi. Sramota!
Levičari, za vas je pa škoda besed. Stokrat lejko idete nad Janšo in stoprvič de vas odpihno v brezno. V temno brezno, brez dna, brez vupanja... Iz keroga nemrete in nete nikoli prišli - takak Sizif nikoli ne prikota kamna na konec...Na vrh.
Nejste vredni prezira. Nejste vredni ka bi vas Janša pogledno.

ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Če Janša svojon opranoglavci povej, naj na glavo v prazen bazen skoči, de on tao napravo. Tao so Glanzkopfovi volivci.

In reply to by LudvikXIII (nepreverjen)

df. (nepreverjen)

kaj si ti vedno tak fuknjeni
ali samo takrat ko ti pride striček iz Velike Nedelje na obisk
in najprej obdela tebe potem pa še atija in mamo

In reply to by ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Zaj je boljše če je vsak sam v svoji luknji.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice