MNZ Murska Sobota je objavila uradni zapisnik nedavne tekme med Romo in Tišino, kjer naj bi prišlo do pretepanja in groženj.

MNZ Murska Sobota je objavila zapisnik sporne tekme med Romo in Tišino, kjer je prišlo do neljubih dogodkov. Igralci Rome bodo morali prihodnje tekme odigrati na nevtralnem igrišču, saj je disciplinski sodnik omenjeni ekipi izrekel suspenz. Objavljamo celotni zapisnik iz uradne strani MNZ Murska Sobota.

"Izključen je bil igralec ŠD ROMA – Moreno Kovač (37287). Ob prejemu žoge pred nasprotnim igralcem, je le tega namerno z zamahom s komolcem udaril v predel glave. Udarec je bil silovit, saj se je nasprotni igralec pri tem sesedel na tla in obležal. Pri tem je začel krvaveti iz ust in mu je bila nudena pomoč, nakar je z igro nadaljeval.
Po izključitvi je igralec Moreno Kovač pristopil k drugemu pomočniku sodnika in mu grozil, da mu bo po končani tekmi zlomil nos. V 90. minuti igre, ko je prišlo do prekinitve zaradi incidenta ob igrišču, je bil igralec Moreno Kovač prisoten v ograjenem delu igrišča in se je tudi nahajal na igralni površini, kljub temu, da je bil predhodno že izključen.

Prekršek po 9/2, na podlagi 34. čl. DP NZS se igralcu izreka: SUSPENZ.

Igralec lahko v roku 3. dni po objavi tega sklepa dostavi na sedež MNZ M. Sobota pisno izjavo o izključitvi in dogodkih na omenjeni tekmi.

Izključen je bil igralec ŠD ROMA – Zvonko Bogičevič (5141). V 90. minuti je bil izključen na posredovanje drugega pomočnika sodnika. Igralec je v omenjeni minuti pritekel do drugega pomočnika sodnika in ga iz neposredne bližine pljunil v obraz ter ga začel, močno in grobo žaliti z vulgarnimi izrazi. Grozil mu je tudi z grožnjami po življenju. Po prejemu rdečega kartona je ponovno pritekel do drugega pomočnika sodnika in mu je začel ponovno groziti z nesramnimi in vulgarnimi izrazi ter mahal z rokami proti sodniku. Predno je zapustil igralno površino se je ponovno obrnil proti drugemu pomočniku sodnika in pljunil proti njemu, vendar ga ni zadel.
Prekršek po 9/2, na podlagi 34. čl. DP NZS se igralcu izreka: SUSPENZ.

Igralec lahko v roku 3. dni po objavi tega sklepa dostavi na sedež MNZ M. Sobota pisno izjavo o izključitvi in dogodkih na omenjeni tekmi.

Igralci ŠD ROMA so na tekmi prejeli 4 rumene in 2 rdeča kartona.

Tekma je bila tudi uradno, po naročilu MNZ M. Sobota, snemana s strani Tv Idea M. Sobota in je o tem bil obveščen predsednik ŠD ROMA g. Slavko Cener, kateremu je bilo ob tem naročeno, da je potrebno zagotoviti snemalcu primerno možnost snemanja tekme.

ŠD ROMA je snemalcu namestila prostor pred garderobami, od koder je snemalec snemal tekmo. Samo snemanje tekme mu je bilo v času tekme v večih primerih zelo oteženo oz. v določenih delih celo onemogočeno.
V 31. minuti igre je proti snemalcu priletel iz dela, kjer so se nahajali navijači ŠD ROMA, kamen, ki ga je tudi zadel v predel glave in zadel tudi snemalno kamero. V bližini, kjer je snemal, so se nahajali občasno tudi varnostniki in tudi nekaj drugih oseb. V 90. minuti igre, ko je prišlo do incidenta ob igrišču, so do njega pristopili navzoči v njegovi bližini ter mu zagrozili, da če bo snemal dogodke ob igrišču, mu bodo pri tem polomili kamero in tudi njemu grozili. Vsled navedenega uradni snemalec na tekmi dogodkov ob igrišču in v predelu igrišča, kjer se je odvijal sporni dogodek, ni posnel.

Navijači ŠD ROMA so že od samega začetka tekme v večih primerih zelo nešportno in vulgarno ter z grožnjami zmerjali akterje tekme (sodnike), kakor tudi gostujoče igralce ter njihove predstavnike na rezervni klopi, predvsem trenerja. Od 28. minute naprej, ko je bil izključen igralec ŠD ROMA, so se navijači ŠD ROMA izredno nešportno, vulgarno, žaljivo in z velikimi grožnjami, tudi po življenju, obnašali, predvsem do drugega pomočnika sodnika, proti kateremu so tudi pljuvali, vendar ga pljunki niso zadeli. V 90. minuti igre, ob prekinitvi tekme, je bil proti drugemu pomočniku sodnika, vržen večji kamen (premera cca 10 cm), ki pa na srečo, sodnika ni zadel. Kamen je takoj vzel domači igralec ter ga na hitro odstranil z igrišča. Ob polčasu tekme je v garderobo sodnikov prišla oseba, ki uradno ni bila vpisana na zapisnik o tekmi, ki je sodnikom rekla "čujte vi, malo se zresnite, kakšno je to sojenje, če ne ne bo dobro". Iz poročila uradnih oseb na tekmi je ta oseba bila g. Zlatko Hahn.

Akterjem tekme so gledalci ŠD ROMA grozili tudi po končani tekmi in pri zapuščanju igrišča. Pri odhodu do avtomobilov so jih spremljali varnostniki. Pri tem so gledalci hoteli fizično obračunati s sodniki, vendar so varnostniki fizični kontakt preprečili. Ves ta čas so gledalci vulgarno in grobo žalili akterje tekme ter so na poti do avtomobilov proti njim metali manjše kamenčke kateri pa akterjev na srečo niso zadeli. Prav tako niso zadeli avtomobila.

V 90. minuti igre, ob doseženem tretjem zadetku NK TIŠINA, je prišlo do incidenta izven ograjenega dela igrišča na mestu, kjer so se nahajali navijači ŠD ROMA in NK TIŠINA (do prerivanja in pretepa). Pri tem je bila tekma za nekaj časa prekinjena. Na kraj dogodka je prispelo reševalno vozilo in delavci Policije. V incidentu je bila ena oseba poškodovana in odpeljana z reševalnim vozilom v bolnišnico v Rakičan.
V zvezi omenjenega incidenta se je MNZ M. Sobota uradno obrnila na PU M. Sobota v zvezi razjasnitve okoliščin omenjenega incidenta. Uradnega poročila s strani PU M. Sobota še nismo prejeli.

Prekrški po 24., 25. in 26. čl. DP NZS. Na podlagi 34. čl. DP NZS se zoper člansko ekipo ŠD NK ROMA, v zvezi igranja domačih tekem, izreka: SUSPENZ v zvezi z 11. čl. - alineja 2 (igranje tekem na nevtralnem igrišču)."

S spleta

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
stipko

Pa dajte jih izključite iz vseh tekmovanj pa bo ! Pa te naj sami s sebof špilajo pa se pljuvajo, pa bršejo, pa pretepajo !

Zaščiteni so kak medvedje ... kda so vküper so močni, kda pa je keri san se ti pa v rit vličej !

System

Vsi igralci pa drugi akterji v nogometnih klubih se lahko vprašamo:

Kako dolgo še?, oz. Naj nekdo napiše 1. pozitivno lastnost NK Rome, kda je igral proti njim....

Pa nogomet igramo rekreativno vsi igralci v vseh klubih...ampak vedno ko gremo igrat v Vančo vas...ali pa pridejo oni na gostovanje obstaja tisti strah kaj bo...

Mislim to je nenormalno...

Ka se res more zgoditi kaj hujšega???....

System

Aja pa še nekaj.....Nevtralno igrišče de na Pušči?

delija

Nk Pušča nesme še igrati na svojem igriču.Nk pušča iga v Bratoncih.

komentator

Ne ven zakoj je občina napravila igrišča pušči in romi če nesmejo skoraj nikdar špialti na svojen igrišče?? Če bi upoštevali vedno vse grožnje te resno nikdar nebi smeli tan špilati haha Ampak tudi tokrat de se vse pozabio.. Roma de zdaj par krogov pa mirna. Dokler spet nede prišlo do resnega pretepa. Neutralno igrišče je nej rešitev. Ker te so v nevarnosti tisti meščani. Lansko leto so tudi v dokležovji v bolnico spravili enega meščana ka sploj na tekmi nej bil.

timi06

Vsebina komentarja

timi06

roma je sramota za nogomet
žalostno..

zmagovalec

ni kaj,-kazniti STROGO-pa pika.............!!!

slovan

Če malo pogledamo po tujini se v takšnih primerih izreče, poleg igranja na nevtralnem terenu, tudi visoka denarna kazen ter odvzem nekoliko že osvojenih točk. Primer: Tekma Italija - Srbija v Genovi, pred dvema letoma.

darkomarko

In zdaj bodo cigani rekli: saj pa nismo vsi enaki. Jaz pa tak povem, nažalost sem imel stik z raznimi cigani z Pušče, Vanče vasi, Dolge Vasi, Sitnic (HR), in vsi ste enaki! Cigan je cigan, slabo vzgojen, če ni pretepa v katerem bi sodeloval, si ga poišče sam. Cigan se ne ve in se nikoli ne bo vedel obnašati, cigani so nešolani, nedelavni, pokvarjeni in primitivni! Zato vse normalne bele ljudi vabim, da se držite čim dlje od njih! Upam, da bo enkrat prišel na oblast človek, ki jim več ne bo dajal takšne socialne in moralne podpore, saj je država kriva za to, da se tako širijo, širijo pa se zato, ker jim je edini biznis, delanje otrokov, z vsakim novim otrokom imajo večjo socialno pomoč. V glavnem cigani, če ne bi bilo vas, bi nam bilo lepše, vi ste smrdljiva, pokvarjena bitja, ki si ne zaslužijo živeti! Vselej ko pljunem pred sabo, si predstavljam, da je pred mano prekleti črni cigan! Fuj vas bilo!

delija

[email protected] hahaha se vijde sto je zdaj nej vzgojen haha samo jezik te je;)

*****

[email protected] zdajle se vidi kdo je slabo vzgojen.... nismo vsi cigani neošolani nekateri končujemo visoke šole tako da prosim ne govori takih stavri ki jih ni.... cigani nočejo delat v sloveniji zaradi tega ker se norčujejo saj v avstriji jih bolje plačujejo pa tam ne vprašajo si cigan al nisi...... tam so vsi enakii tako da prosim ne komentiraj na pamet!!!!! nekateri beli smrdite na kilometre ko mate kmetije .....

darkomarko

Končujete vi visoke šole, takrat ko jih zidate visoko...Kar pojdite v Avstrijo delat, mi vas ne rabimo. Samo tam ne boste upali s sekirami na socialno hodit pa grozit, tam policija ni tako strahopetna kot pri nas.

davidp

"Končujete vi visoke šole, takrat ko jih zidate visoko" - haha, keri diss.

Drugač pa saka čast igralcem Tišine ka se majo volo s tem drkati. Jes bi take tekme enostavno bojkotejral. Neje te hobi fuzbal toga vrejden.

*****

itaq ka končujemo... na socialno pa ne hodimo mi!!!! no saj pr nasii druzni ne ker usi delamo v Avstriji hvala za razumevanjee!!!!!!

Spy

Ka se nore... Pa to tu vse slabo grata kda štejš kakše svinjarije so delali. Kak leko tej lidgej oz. tej klub še sploj špilajo/špila fusbal?

*****

pazii ka neoš bruhal ;)

cruel

Gda preštejš tej zapisnik dobiš občutek ka je bila tekma v pljuvanju :D
Mrš

*****

halo cruel nas pluvanje tudi trbej saj te majo kmeti hladen tušš:)

antihupkaš

povezava do dogodkov na tekmi, začne se pri 7:20.

http://tvslo.si/predvajaj/slovenska-kronika/ava2.134901521/

darkomarko

Kakšne visoke šole mate si dokazal s tem da niti tipkati ne veš na tipkovnico, zato pa maš ime ***** ker ti je lažje eno zvezdico stisnit, pa držati 2 sekundi...Ne bom se več s tabo ubadal ker si cigan. In ker je tvoja familija ciganska in ker so tvoji prijatelji cigani. In ker ste vi cigani, meni gre na bruhanje ko vas vidim. Pa parkarat si preberi moje besede da si obogatiš besedni zaklad. Da ko prideš na moje dvorišče po staro železo ne boš rekel: Dobri dan, ka guspoud mate kaj stare železe ha?

*****

eee prijatelj moj za enkrat sem ženskega spolaa pa se enkrat jaz siher nee tko da prosim nehaj mi s takimi k si za mene enostavno prenor!!!! nismo usi na podporah se enkrat ti povem!!!! pa ne pobiramo železa !!!! nekateri zee samo mi siher nee pa z nase vasi tudi neee!!!

delija

[email protected] lejko te je sran ka se z zensko neka ides,samo na nete as jezik pička ena.Tak mo pravo vido san ka je tou na tekme blo,ampak naj bi ga se bolse premalo je tou.

xxxx

darko marko ne omejaj vse cigane mater ti jebem kmet zarovan

miic

1. toga kak je v videji prikazani ka ga je z komolcon sipo bi njeme đajca kraj vrezo. Kera živina leko kaj takšoga NAMERNO napravi???

2. V videji povej: 'Romi so prepričani, da so krivi pač zato, ker so Romi'. hahahah. Dragi romi, posnetki za razliko od vas ne lažejo!

3. spoštovani cigani dajte pisat tak ka de normalen človek znau prešteti vse skuper. To ka vi pišete je nej podobno nikomi.

gorgona

jas pa bi to tak naprava...isto igrišče isti pogoji navijanja(brez policije,par kmečkih redarov)pa tekmo z dinamom,partizanom,crveno zvezdo...majkemi mi pisniti nebi vupali,takoj bi po vagini dobli

bolano

ge ne razmen....rejsan! mnz liga je pa ja rekreacija, ka ganciji mislite ka ste na el classicoji?!??! enjajte, prosin! či nemate žifcof ne špilajte fusbala. neščemo v straji odite na tekme proti van. gda se ide za vas stisnite pičke vkuper...ovači se pa sigdar frajere špilate. civilizirani???!? don't shit! pa še ednouk: ne mislin vseh!

bolano

stisnete*

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice