Radenski župan Roman Leljak je sporočil, da so svetniki na današnji dopisni seji izglasovali preložitev referenduma, ki bi moral biti 25. oktobra.

Župan občine Radenci Roman Leljak je na družbenem omrežju sporočil, da so na dopisni seji svetniki izglasovali, da se referendum prestavi na primeren čas. Svetovalni referendum je občina razpisala 28. avgusta, izveden pa bi moral biti 25. oktobra.

Glavna tema referenduma bo sicer preimenovanje razvpite Titove ceste v Cesto osamosvojitve Slovenije, vključuje pa kar šest vprašanj, tudi o zmanjšanju števila svetnikov, izgradnji javnega kopališča in nove vežice v Kapeli, ter o spremembi načina zagotavljanja gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo in priključiti zasebnih vodovodov na javno omrežje.

Leljak je že pred dnevi pozval, da naj se občani referenduma ne udeležijo, če bi volilna komisija vztrajala, da se ga kljub slabemu epidemiološkemu stanju izvede. Takrat je dejal, da se nanj izvaja pritisk, da bi referendum izvedli.

 V radenski občini je sicer trenutno pet aktivnih primerov okužbe s koronavirusom. Leljak je ravno danes potrdil, da beležijo primer okužbe tudi med zaposlenimi na Osnovni šoli Kajetana Koviča v Radencih, a da je vse pod nadzorom.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Franci (nepreverjen)

Gdaj pa bo g. župan Radenec na družabnih omrežjih objavil 16. točko dnevnega reda 17. redne seje, ki jo je sklical za 26.10.2020, ki se glasi da bi peklicali razpis za sofinanciranje vseh društev v občini Radenec za leto 2020,ki je potekel konec septembra.
Potakem bo sedaj denar za vsa društva v občini namenjen za referendum o Titovi cesti in plačilo sejnin svetnikom, ki bodo o tem glasovali. Lp. iz Radenec

Starejše novice