Marsikateri študent se spominja, kako je žur začel ali pa končal v Skalci, pubu blizu ljubljanskih Križank, kjer si med množico mladih vedno srečal kakšen znan obraz.

Dobre zabave in študentom prijazne cene pijač. Po tem je bil znan ljubljanski Pub Pod Skalco, ki je po šestnajstih letih uspešnega delovanja zaprl svoja vrata.

Razlog za to, kot pravijo, tiči v ostrih ukrepih vlade, ki jih je za seboj potegnil novi koronavirus.

Po sedmih mesecih borbe in praznih miz, so s težkim srcem sprejeli to odločitev, pove lastnik: »Smo med prvimi, a na žalost verjetno ne zadnji.«

S spleta

Komentarji (37)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost1423 (nepreverjen)

Ljudje, zbudite se, ob tej vladi, pa tudi prejšnjih, ki nas že 30 let kradejo, bomo kmalu vsi brezposelni, NA ULICE !!!

gost676 (nepreverjen)

hehe, pridi iz votline in izklopi režimski rtv.

In reply to by Gost1423 (nepreverjen)

OPA (nepreverjen)

hehe, najdi en sporen članek z rtv..

In reply to by gost676 (nepreverjen)

Asde (nepreverjen)

Haha, prej obratno najdi enega, ki ni. Kaviar Studio sity kar izpusti.

In reply to by OPA (nepreverjen)

OPA (nepreverjen)

Čakan...

In reply to by Asde (nepreverjen)

snops1 (nepreverjen)

Sporen? Vejpa telko čedni so že, ka nedo očitnih bedarij delali. Tou se da delati na bole prefinjene način: kere novice boš izpostavlo/kerih neboš; ka boš kak novinar raziskoval; subjektivno mnenje oz. enostranski prikaz določenih tematik; kere strokovnjake boš pijto za mnenje itd. Pa niti ne pravin, ka se tou zanalašč dela. Pač so novinari simpatizeri določenih nazorof in delajo kak mislijo ka je praf. Takšen primer je Dejan Karba, včasih neodvisni novinar, gnes SD-jof strokovnjak za PR.

In reply to by OPA (nepreverjen)

viljamovka2 (nepreverjen)

"Pa niti ne pravin, ka se tou zanalašč dela. " Bravo, fejst ma logiko vse ka si napiso! S/off

In reply to by snops1 (nepreverjen)

snops1 (nepreverjen)

Zanalašč v smislu master evil plana iz Murgel, či slučajno malo težje razmiš stvarij.

In reply to by viljamovka2 (nepreverjen)

gost00 (nepreverjen)

Še nikoli se ni toliko novih hiš gradilo kot se zadnja leta, še nikoli ni bilo toliko dragih avtov na cestah ki stanejo 30+ tisoč evrov, še nikoli ni narod zapravljal tako velikih vsot za dopuste. Nekaj je siromakov, to je res, na splošno pa večina kad dobro situirana in živi razkošno življenje, Nič sami ne pridelajo, vse kupijo, to pove veliko o lenobi in financah običnih ljudi. Lenoba, vas bo ubila, zbudite se.

In reply to by Gost1423 (nepreverjen)

OPA (nepreverjen)

Vir?

In reply to by gost00 (nepreverjen)

gost500 (nepreverjen)

Kje boga ti to vidiš, vse manj bogastva, no razen tisti ki so itak že bogati, tisti še bolj bogatijo.

In reply to by gost00 (nepreverjen)

snops1 (nepreverjen)

Ja, v toj vladi so sami lopovi, v ovi prlej so pa angeli bilij. Tij se zbüdi pa enjaj vrvati v pravlice, kere ti servera opozicija (in njeni simpatizeri na 24vr pa rtv).

In reply to by Gost1423 (nepreverjen)

OPA (nepreverjen)

Daj primer pravljice

In reply to by snops1 (nepreverjen)

snops1 (nepreverjen)

V pravlicaj obstaja dobro in zlo. Ena stran absolutno dobra, druga pa absolutno slaba. Ka ti je v konteksti komentara na keroga san replicero tü nej jasno?

In reply to by OPA (nepreverjen)

OPA (nepreverjen)

Aha, aha..I see...Torej boš že znal povedati eno konkretno pravljico, v kero nesmin vrvati..prosin

In reply to by snops1 (nepreverjen)

snops1 (nepreverjen)

Lekar si nej tak pameten, kak misliš ka si.

In reply to by OPA (nepreverjen)

OPA (nepreverjen)

Čakan pravljičar

In reply to by snops1 (nepreverjen)

snops1 (nepreverjen)

Človik, pa ka ti je nej jasno? Izvirni komentar je napisani v slogi lejvih preprancof - "ta vlada je čisto zlo", prlej so pa bilij zavüpanja vrejdni. Tou so za menej pravlice, kapiš? Isto vala za desne preprance.

In reply to by OPA (nepreverjen)

OPA (nepreverjen)

Glej majster, lapaš ka so na rtv serverane pravljice itd. pa te pitan kere točno so to pravljice.. in ti se zdaj tu neka buniš kao ka bi ge rad. Glej, vsi znamo ka se na obeh polih dogajajo nepravilnosti, kriminal itd., ali tau še ne pomeni, ka lejko človek tak na splošno relativizerajte kao ka je vse isto, ka so vse stranke pa ideologije isti kooorac, ker tau pač neje. Sloj pa nej na takšen debilen način, ka vmešavleš SĐS teorije zarot cuj o RTV.

In reply to by snops1 (nepreverjen)

snops1 (nepreverjen)

Vrvlen ges, ka je rtv v lejvo nagnjeni? Ja, vrvlen. Že tou, ka jih Janša direktno ogroža, je lejko eden od razlogof (ampak vrvlen, ka neje edijne). Či bi bilij na sodišče pa bi sodnik bil vpleteni v določeno zadevo, bi seveda mogo biti izločeni. Kak se ta pristranskost udejanja san napiso zgoraj - diskretno. Dokazati? Težko, kak pristranskost tak tudi nepristranskost. Proban biti zdaj malo bole konkreten: Šarec prijde na oblast s programon v obliki floskul na A4 lijste, novinari ne vijdijo nič problematičnoga. Pride Janša pa je program podvrženi neven kakšin kritikan (kar je seveda ok, ampak naj se vse z istimi vatlami mejri). Naprej, kda prijde do ekonomskih tem, je interpretacija dogodkov na rtv čisti socializem. Javni sektor? rtv glavni apologet.

In reply to by OPA (nepreverjen)

OPA (nepreverjen)

-Šarec je nej levičar. Čeže kaj, je po ekonomskon programi, tudi družbeno političnon (ne pozabimo žice), sredinsko desen, isto kak se ma SDS. Sicer pa je ta primerjava "kr neki". Tau ka je sam Janša kao podrveženi ne ven kakšnin kritkan in nej njegovi fašistoidno-avtokratski ukrepi sami (tudi če bi tau vplejeval nešče drugi v demokraciji) ne vrvlen, niti ne opažan. Po mojem mnenje je rtvslo še premalo kritična.

- Ekonomsko rtv čisti socializem? Npr ka? Kakšni javni sektor, ka to pomeni? Te tuj moti, če se poroča karkoli o državni regulaciji, npr. zaščita delavcev, problematika dodatnoga zavarovanja, javno zdravstvo, kero je tak pomembno zdaj v krizi?! Ker če te nej, naj ti poven, ka je to tudi poročanje o "lejvih" ekonomskih zadevaj.

Glede toga, ka bi naj bila kritična do desne oz. pristranska do lejve: Si ger slučajno prešto kaj kak je evropska neoliberalna politika sjebala Grčijo do amena? Ale pa kritiko slovenskih neoliberalnih vlad, ka so v finančni krizi rešavale krizo z varčevalnimi ukrepi in trpljenje vseh nas neizmerno podukšali in to z EMPIRIČNO DOKZANIMI- tudi s strani DESNIH EKONOMISTOV- napačnimi DESNIMI ekonomskimi ukrepi? Šteš kak desna kapitalistična ideologija kriva za totalno uničenje zemle, lufta pa vodej? Štejš kak je desna neoliberalna kapitalistična struja kriva za gromozansko povečanje neenakosti? Ali pa ka sta Janša pa njegov partner Orbana odkrita ljubitelja somišljenika Trumpa, torej neoliberalnoga desnoga fašišta? NEJ, ne čuješ! Vse ka čuješ je nekritično (par izjem) podajajnje nekših kao faktov, predvsem pa poročanja nekškoga kvazi sredinskoga (dejansko ponavadi neoliberalnoga, torej DESNOGA, ala SMC, BRATUŠEK, Jankovič itd.) mlečnoga sranja.

In reply to by snops1 (nepreverjen)

snops1 (nepreverjen)

Nejde se zatau, či je Šarec lejvi ali desen. Ide se zatau, ka je prouti Janši. Ka se Šarcovoga programa tiče pa izpostavlan zatau, ka je nej bilau nej vizije, nej operativnoga načrta kak državo napraviti boukšo. Podobno je bilou s Ceraron. Znanec je namreč za njega delo in je pravo, ka so pol leta nej znali ka bi delali. To je seveda čista katastrofa. S toga razloga primerjan program SDS in "program" Šarca. In nej mi je jasno, kak lejko zmagaš volijtve brez programa, razen tak, ka maš podporo medijof. In brez programa si ok, či maš program in si Janša, pa do secejrali sakšo vejico in piko. Tou je sprevrženo.
S socializmon (neje dobesedno mišleno, či že moren vse razlagati) na rtv je mišleno, ka majo levičarski pogled na ekonomijo, brez prikaza kontraargumentof: zagovarja se državno lastništvo, delovna zakonodaja more še bole zaščiti delavca, ker je nedužen, medten ka je delodajalec per se izkoriščevalec (in nedo pravli ka majo vse najbole razvite države preci fleksibilno zakonodajo; in ka je še bole absurdno, naša delovna zakonodaja ščiti določen del prebivalstva preveč, medten ka drugi morejo prekat tirati) in podobne fore. Problematično se mi predvsem zdij, ka ne prikazuvlejo obej platij zgodbe.
Javni sektor. rtv je velki zaščitnik javnoga sektora. Čim bi se kakšne spremembe delale, že se ga prikažuvle kak bougo dejte. In zagovarjanje javnoga sektora je seveda domena levičarof.
Grčija. Nej, Grčija se je sama zjebala, vse ostalo so pravlice.
Reševanje krize. Bla bla. Tou je bijla dolžniška kriza, na trgaj je bilou preveč skepticizma, či do države lejko dug nazaj davale. Zato so pa donosi na slovenske obveznice bilij tudi po 8%, zdaj so pa mislin ka negativni. In ker je bijla dolžniška kriza so se države nej mogle kar tak zaduževati - zatou so tudi nej mogli keynesianskih principof rešavanje ekonomske krize uporabiti. Simpl ko pasul.

In reply to by OPA (nepreverjen)

OPA (nepreverjen)

- Prvo gučiš ka so lejvi, zdaj anti Janša.

- Ja, Cerar je nej mel programa, drži, isto nej šarec, drži..kak lejko te vseeno zmaga oz. prepreči zmago Janši? Mogoče zaradi toga, ka de folk rajši volo vse prle kak pa avotkratskoga klero-fašista Janšo? Mogoče?

- To ka rtvslo kao na splošno zagovarja državno premoženje, delavske pravice itd. je larifari, je tvojo subjektivno mnenje... mogoča kakšna posamezna oddaja, ale ok..nema veze.

-Glede na to ka je recimo v Nemčiji 70% EU pravo, kero je pretezno neo- oz. ordoliberalno, vela verjetno podbno tuj za nas, in je RTVslo velki fan eu prava, torej tvoja trditev tuj s toga vidika ne drži.

-Seveda ne upoštevaš dejstva, ka je kapitalizem kak tak nedemokratičen, ker strmi h koncentraciji premoženja prek ustvarjanja oligopolov in monopolov, med ten ka baza levičarstva, tj. marxizem, širi demokracijo na delovnon mesti in s ten davle moč delavcon in razprši moč obvladanja v demokraciji. Rtvslo ima nalogo informerat ljudstvo, to je demos, keriga placuvle, in je seveda pravilno, ka bi ga o nevarnostih razkroja toga sistema tudi obveščala. Na žalost se meče desničare v koš z lejvimi, in na žalost ne čuješ NIKŠE kritike kapitalizma in strank kere ga zastopajo konkretno. Žal.

- ka si je Grčija sama kriva je seveda izjava ignoratske osebe oz. najmenje osebe ka o zadevi nema pojma in vidi svet čarno bejli, kak ga radi predstavljajo populisti. Grčija je seveda določen del "sama" kriva, če zememo pokvarjeni deregulerani finančni sistem derivatov (seveda je to kapitalistični (neoliberalni izdelek)) in krediteranje njene (nemo prave kakšne) vlade in bank.

A o ton ne gučin, tak kak ne gučin, ka je Nemčija sama kriva za dolge kere bi mogla plačati zaradi zločinov v prvi in drugi svetovni vojni, pa jih je nej ker so jih bili odpisani (londonski sporazum 1953). Tau se je Grčiji nej zgodilo, ka se ji je zgodilo je, ka je mogla preko prisile Nemčije od ECBja in IMFa vzeti kredite, kere itak nemre plačati, te kredit pa nej dati folki, temveč francoskin in nemškin bankan in hkrati vpelati uničevalne varčevalne ukrepe, kere so državo predvidljevo bujle. In to državo kera je v skupni monetarni uniji brez možnoste devalvacije. Al ok. Ne va o ton.

-Keynes je zagovornik kapitalizma, tak ka ge ne davli v lejvi koš, ker je smešno. Kak drugo, ti se zavedaš, ka je Slovenija v monetarni uniji Eurozone? Verjetno znaš, zatau valda razmiš, ka je nej tak enostransko, ka je kao vsaka država za sebe, kda maš skuper enotno valuto brez suverenosti z njo upravljati? Seveda bi lejko EU podbno kak v pandemiji covida 19 že te ukrepala leta 2009 naprej (ne pozabi jakoga BOJA "levih" držav kak je Španija, kere so proti KAPITALISTIČNI "šparavnin" državan ala Avstrija, Nemčija, Nizozemska itd. mogle prisiliti, ka je sploj prišlo do recovery fundov zdaj v krizi!!), samo je zaradi prevelkoga pritiska NEOLIBEARNIH jastrebov ala Schäuble tau sploj nej prislo v upostev! Vse je tau, razen enostavno kak pauslj nej!

Sicer pa če te že vsi tej našteti problemi ne dajo misliti o sistemi v keron živimo (ka si tak nekritčen do ravnanj Janše sploj ne upoštevan), torej korpo kapitalizmi oz. korpo socilizmi, te ne ven ka ti naj poven še. Ti je jasno, kelko so Bezos in klapa zaslužili samo v periodi od marca letos, brez ka bi plačali cent davka? Ti je jasno ka se je v Ameriki zdigalva zadni 50 let produktivnost, median average salary pa je nižja kak pret 40 leti? Dečko, to so nej problemi levice, to je problem desnoga sistema. In daj povej, ka je na desni strani rešitev za KARKOLI od naštetoga? Na desnon pole negate niti DISKUSIJ, nej pa idej o rešitvaj. Aja, znižati davke na kapital zaradi "konkurenčnosti" je nej rešitev.

In reply to by snops1 (nepreverjen)

gost123 (nepreverjen)

kaj pa če nimamo ULICE? a lahko pridemo pred magistrat k Jankoviču, pogledat kje ima odpisnih 30 milijonov evrov?

In reply to by Gost1423 (nepreverjen)

OPA (nepreverjen)

Seveda, folk, razen spranci SĐS/NSi, ne razlikuvle med lopovi. Znan, ne boš mogo razmeti

In reply to by gost123 (nepreverjen)

oapaa (nepreverjen)

kako je bilo s farmacevtko? vse po propisima.

In reply to by OPA (nepreverjen)

snops1 (nepreverjen)

Dokaži, ka si tij nej sprane.

In reply to by OPA (nepreverjen)

OPA (nepreverjen)

En indikator je recimo tau, ka san nej del kulta madzarsko-slovenskoga Fuehrerja in san dejansko sposoben viditi kriminal pri SĐS/Nsi kak pri ostalih strankaj/političaraj, tj. Janković, Kresal itd.

In reply to by snops1 (nepreverjen)

snops1 (nepreverjen)

Te pa daj sds kriminal na plano.

In reply to by OPA (nepreverjen)

OPA (nepreverjen)

Kakšne težje zadeve za razmiti ne mo omenjo, kak je recimo podrejanje neodvisnih agencij ali pa napadi na neodvisne novinarje in reforma ala Orban itd. in kakšne učinke ma tau na demorkracijo, kero spremenija v totalitarni sistem itd., ale o ton bv s teof. Ovak bole oprejemlivo, lejko sicer što prispeva še cuj, ker lista itak ide v nedogled ampak recimo off the top of my glavica: Vizjak zloraba insajderskih podatkov, Hojs nabava parcele, Janša Trenta, Krediti iz Bosne, Patria (ok, procense napake, vsi znamo kak je materianlno blau, glej procese v drugih vpletenih državaj), žaljenje novinark z odsluženimi kurvami (ja, Zlobec njemi je VSRS zrikto proti vsen precedencon pač znamo ka), prodaja orožja (o keri maš deeeeebele knjige napisane itd.), SDS vloga pri TEŠ6 (ja, vred z SD smradon), afere Maske in pritisk Janše za selektivno izbiro "ponudnikov" (robčki itd) plus še in še.

Ne pozabi, Jankovič je za kriminal pri npr. Stožicaj oz. niti nidri indri nej bil obsojeni...vsi smo pa vidli Tarče in ostale zadeve kelko majo dokazov (recimo ka so odavali prostor namesto na kvadrat na kubične metre itd.) in san kar gvušen ka ga maš ti tuj za krivca. Isto kak ge.

In reply to by snops1 (nepreverjen)

snops1 (nepreverjen)

Dobro, te pa nemo o "težjih temaj", kere očitno rejdki lejko razmijo, tak kak si tij. Mijslin, ka je tovrstno razmišljanje kar ena črta levakof. Ampak še takšna vera v lasten praf ne pomejni ka tak tudi je. Dobro, nemo vse komentero. 1. Trenta: i) različni cenilci ocenili vrednost od 20 tisoč do 130 tisoč ii) štirje dražitelji šli do 130 tisoč. iii) Finance so analizejrale prodajne cene na območji Trente in ugotovili, ka se je parcela odala malo pod tržno ceno. Tožilstvo pa obtožnico vloži? In v prime time na rtv tou glavna novica? Aj pa ne me jebat. 2. Patria: znano je, ka je kar nekaj pravnikof, keri nejso simpatizeri desnice bilou preci kritičnih do cejle zadeve. Med njimi tudi Aleksander Čeferin. Tak je med drugin pravo: "Prav neverjetno je tudi, da višje sodišče v točki 34. Sodbe sklepa, da se Janša res ni srečeval s predstavniki Patrie, da je to potrdil tudi Erjavec, da pa gre za »strategijo« Janše in da je »skregano z vsako razumsko logiko«, da se premier ne zanima za tak posel. Po moji oceni je tak zaključek sodišča »skregan z vsako razumsko logiko«. Lahko pa iz tega zapisa sodišča ugotovimo, da če bi se Janša dogovarjal s predstavniki Patrie, bi bil kriv na podlagi dokazov o tem, ker pa se ni, je to njegova »strategija« in je kriv na podlagi indicev. V vsakem primeru pa je kriv. Glede na obsežnost sodbe sem omenil samo najbolj očitne nelogičnosti, ker bi v nasprotnem primeru lahko komentiral ves dan." Seveda takših stvarij na rtv ne boš čul nikdar. Tou so meni zadostni razlogi, ka ne vrvlen vsega, kar po rtv čüjen - očitno za razliko od tebej.

In reply to by OPA (nepreverjen)

gestr (nepreverjen)

Ste se kdaj vprašali zakaj Zoran Jankovič ni bil nikoli obsojen?
evo vam odgovora: Ko so ga vprašali, ali ga ne skrbi, da ga bodo nekega dne obsodili in poslali v zapor, je Janković odgovoril: “Pa niti slučajno. Jaz sem bil v vseh svojih letih na področju izvršne oblasti največji nasprotnik Janeza Janše.“

In reply to by gost123 (nepreverjen)

OPA (nepreverjen)

vir? Aja, nega ga..lol, spranec

In reply to by gestr (nepreverjen)

Anti komunist (nepreverjen)

Komunisti so na oblasti že od leta 1945. Bomo šli na ulice, kot v Belorusiji in Romuniji leta 1991, da vas odstavimo od komunistične tiranije nad Slovenijo,

In reply to by Gost1423 (nepreverjen)

helmut (nepreverjen)

evo in to so prave žrtve korone zaradi kerih se moremo sekerati. Virus nede bujo telko lidi kak kriza kera de gratala zaradi vseh teh nerazumnih ukrepov. Mogoče za nekoga zleda samo en nepotreben lokal ali najprej lokali te pa že pomali tovarne nazadnje boš službo lejko doubo samo na NIZJ.

bejlipraj49 (nepreverjen)
dejan svinskoglavi (nepreverjen)

jaz sem pa nekje prebral da ima Tanja Flaškon drisko
da sere vsepovsod kamor pride

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice