Številni pari se odločajo za poroko na Goričkem, posebnost tokratne poroke v Stanjevcih pa je, da sta ženin in nevesta z gosti pripotovala iz Anglije.

Minulo soboto se je v Stanjevcih v gornjepetrovski občini zbralo približno osemdeset gostov iz Anglije, ki so se udeležili tradicionalne slovenske poroke v pristnem prekmurskem okolju.

Angleška nevesta, ki je poskrbela, da se je svatba odvijala v pokrajini ob Muri, se je z družicami pred pričetkom civilne ceremonije za popestritev poročnega dne pripeljala v starih avtomobilih. Sam obred, ki se je odvijal v vaško kulturnem domu, je zaradi jezikovnih ovir in prevodov trajal nekoliko dlje kot običajno, za boljše razpoloženje na poročni dan Sarah in Davida pa so z glasbeno noto poskrbeli člani turističnega društva Vrtanek.

Nevestina starša v Stanjevcih že sedem let

Kot veleva tradicija, je mladoporočenca ob izhodu pričakal sprejem s posipavanjem riža ter fotografiranjem, o odločitvi mladoporočencev za svatbo v Prekmurju pa je spregovoril oče neveste Martin Mooney, ki s soprogo v Stanjevcih živi sedem let. Poročna ceremonija je bil izpeljana po željah neveste, ki je izrazila zadovoljstvo nad organizacijo in sodelovanjem z lokalno skupnostjo. Več utrinkov si oglejte v videu.

www.tvidea.si

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
maxxx

Kama smo prišli, ka še bivši poslanec mora delati na črno.;)

prekomurec

Tou je prava smer! Tradicionalne turizm in pestra ponudba.

Kaj več je trbej ponudite kot M. Tolpice, če ščemo ka turist kaj keša tukaj pustij. Super bi blo če bi ostale kraje npr. Grad, Kuzma oz. vsi ostale z bogato tradicijo poskrbelo za kulturno dogajanje in angažerale turista!

Npr, zakoj jin nebi antropologe mogle prodate lahkotne kao tradicionalne zgodbe ala. Franček je 3leta snubil Julijo, in ji pel vsak dan pod oknom, dokler ta ni dahnila da. Recimo uro in pol ure bi v oblike igre trajala ponazoritev, ki bi se končala s poroko in svatbo. Turist bi recimo plačal 30Eu za vstopnino v zameno za servirane prekmuske dobrote in sliko z mladoporočencema. Neje vraga, ka ga nebi prekmurske melos očaro.

Mlade z odprejto glavo pa povabete k sodelovanje in se predvsem zabavate pri delu, kulturno seveda. Upam, ka de več podobnih zgodb v prihodnje (pohvalle Stanjevcaj ob dobri promociji prekmurja).

LP

Vipko
čevapčič na ražnje

.. 3 leta moreš popejvati ženski? :)

Spelah

uao, angležje so se ženili v prekmurji, kak so oni kul. whatever...

Starejše novice