*Fotografija je simbolična (Shutterstock)
Zaradi covida-19 je po svetu doslej umrlo že več kot milijon ljudi, skoraj polovica vseh smrtnih žrtev pa je v ZDA, Braziliji in Indiji. Število okužb še naprej hitro narašča, tudi v Evropi.

Generalni sekretar Združenih narodov Antonio Guterres je ob novici o milijonu smrtnih žrtev covida-19 dejal, da gre za "številko, ob kateri obnemimo" ter za "mučen mejnik", poročajo tuje tiskovne agencije.

"Kljub temu ne smemo pozabiti na nobeno življenje. To so bili očetje, matere, soproge, soprogi, bratje, sestre, prijatelji in sodelavci," je dejal v videonagovoru. Kot je dodal, je bolečina ob njihovi izgubi še večja zaradi okrutnosti te bolezni, piše STA.

O več kot milijonu umrlih za covidom-19 poročajo skoraj deset mesecev po tem, ko se je novi koronavirus prvič pojavil v kitajskem Wuhanu. Od takrat se je virus razširil v 188 držav, potrdili so že več kot 32 milijonov okužb, po navedbah strokovnjakov pa je okuženih še veliko več ljudi. Karantene in drugi ukrepi za zajezitev širjenja pandemije so številna gospodarstva pahnili v recesijo.

Medtem se nadaljujejo prizadevanja za razvoj cepiva proti novemu koronavirusu. Svetovna zdravstvena organizacija je sicer opozorila, da bi covid-19 lahko zahteval dva milijona življenj, preden bo cepivo dostopno širšemu krogu ljudi, še poroča STA.

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Žf (nepreverjen)

Tudi v društvu Ekologi brez meja ugotavljajo, da je zavržena hrana skupen problem kmetov, trgovcev, predelovalcev, gostincev in potrošnikov. "

Zavržena hrana v gospodinjstvi ni problem kmetov, ne trgovcev, predelovalcev, niti gostincev, ker vsi ti imajo od tega zaslužek. Saj ko oni prodajo jim je vseeno če vržeš hrano v sejbe ali v kanto.
Tem je še v interesnu, da bi čim več hrane zavrgli. Vsi ti leporečijo s figo v žepu.

Žm (nepreverjen)

puno si sfalo

In reply to by Žf (nepreverjen)

df. (nepreverjen)

sfalila ti mama

In reply to by Žm (nepreverjen)

fanjatajon (nepreverjen)

V nedeljo, pol ure čez polnoč je svet prestopil še en mejnik. Milijon mrtvih zaradi Covid-19.
Hvala Tanja Fajon, razni potrči, djurići.....

Majster 2 (nepreverjen)

Slovenija je:
- Edina država na svetu, kateri vladata kar dva komunista.
- Edina država na svetu, kjer se voditelja klanjata fašizmu in nacizmu.
- Edina država na svetu, ki je premagala Covid-19 in to zabeležila s preletom tujih vojaških letal.
- Edina država na svetu, ki se na drugi val Covid-19 pripravlja tako, da namesto, da bi gradila bolnišnice, kupuje vojaške oklepnike.
- Edina demokratična država, ki jo vodi diktator.
- Edina država na svetu, kjer lahko ministri odstopijo nepreklicno in ostanejo naprej ministri.
- Edina država na svetu, kjer kriminalci preiskujejo same sebe.
- Edina država na svetu, kjer poslanci mislijo, da imajo samo oni ime in priimek in da policija vohuni samo za njimi.
- Edina država na svetu, kjer ljudje množično protestirajo vsak petek, pa jih nihče ne jemlje resno

mojster22 (nepreverjen)

hahaha same floskule razočaranih levakov poukaš, daj sprijazni se že, ka je desnica na oblasti in še nekaj časa bou!
Pa o svojih še napijše, samo te bou več kak 50 alinej ;-)

In reply to by Majster 2 (nepreverjen)

arrabela (nepreverjen)

Ka je picek, resnica boli? Malo še lajaj te pa de konec toga pomali in te opranoglavci palik sakši den cvilili po forumaj in iskali komuniste za sakšin grmon pa pod postelo ka te jih lejko okrivili za svojo nesposobnost.

In reply to by mojster22 (nepreverjen)

mojster22 (nepreverjen)

se vjdi, što cvili, prav bedni ste, jokcate, kolesarite, vse za ooblast in peneze, seveda!
Žalostno vas je gledati, ne znajdete se, kda nemate pune riti ):

In reply to by arrabela (nepreverjen)

snops1 (nepreverjen)

Nesposobnost? Človik boži pa tij nemaš pojma ka gučijš. Predpostavlan, ka podperaš lejvo politično opcijo. Kak prvo, aktualna slovenska levica nema nej programa, nej vizije. Na volijtve pridejo z 10 alinejami na A4 formati. Kda pridejo na oblast, pou leta ne vejo ka bi delali (izjava kolega, keri je Cerara delo). Dale, lejvi se izogibajo reševanja resnih problemof s kerimi se sooča Slovenija: demografija, decentralizacija, romska problematika na Dolenjskon, davčna reforma, problem fiktivnih prijav bivališča itd. Desna vlada je vgriznila v tej đaboke - in tou v par mejscaj. To pa zato, ker majo program, vizijo in đajca. Reforma davčnoga sistema sledij sistemon, keroga majo razvite države. Levaki ponujajo ideje, kere so se že stoukrat izkazale za čijsto polomijo. Zaradi teh dejstef san mnenja, ka si tij malo bole "opranoglavi" kak san ges.

In reply to by arrabela (nepreverjen)

programerovec (nepreverjen)

In kakšen program ma desnica? Janša je leta 2018 kričo po vseh televizijah kak je vlada nesposobna in de on, če pride na vlado prvo nepredušno zaprl mejo s Hrvaško in ustavo migrantski val. Zdaj smo leta 2020, Janša je že pol leta na obasti, pritisk migrantov na našo mejo je sakš den vejčji, a še ene besede smo nej čuli, niti nikšoga predloga iz desne trenutne vladajoče strani, kak se nabavla kakšna tehnika za neprodušno zaprtje južne meje. Tak ka ne bluzi o nekšoj poštenoj desnoj politiki za spločno dobro. Isti so kak sakši drugi ka smo jih meli na oblasti do zdaj. Malo narodi drobtinice vržemo in te lejko na velko kradnemo za sejbe. Pri teh se je to že pokazalo prvi teden vladanja in se še nadaljuje. Lejvi so bar nej tak arogantni ka toga sploj nebi skrivali tak kak to dela ta državo rešujoča desnica. Ti misliš ka do resno oni to napravili ka van obečavlejo? 30 lejt smo na svojon pa enin še vedno neje kapnilo kak naša politika funkcionejra, tak desna kak lejva. Ti se cejli gotov ka je Janša po televiziji povedo ka de napravo rejd s temi fiktivnimi naslovi. Pa ki si resno tak neumen ali ka? Janša dobro zna ka to nede rejšo, niti njemi je nej interes. To so samo zgodbice za vas ovčice. Bosance pa hrvate pa srbe pa ostale migrante bi vi radi iz države nagnali. Vej pa te buknemo v enon mejseci. Što de pa delo? Tej fiktivne prijave na enon naslovi majo delavci iz drugih držav keri delajo pri nas skoraj kak sužnji za par 100€ na mesec ka lejko naše gospodarstvo dela dobičke in viša gospodarsko rast. Ka misliš ka de gospodarstvo Janši dovolilo tu napraviti red? Niti Janša je nej takšen frajer ka bi upal tak na veko dregnoti v našo ekonomsko mafijo po ton ka jih je zjebo z zgrešenimi koronskimi ukrepi in nepotrebno zaustavitvijo gospodarstva. Tak ka ti samo senjaj kak do red napravili, samo senjaj.

In reply to by snops1 (nepreverjen)

snops1 (nepreverjen)

Glede meje: par mejscof na oblasti, kritike pa kak če bi pejt lejt bilij. Enostavno sprenevedanje s tvoje strani. Mo vidli ka de čas prineso. Dodatno: opozicija/nasprotniki vlade do seveda na vse kriplje probali preprečiti sakšo dejanje vlade, ka bi riktala tej problem, kar je absurdno.

Posploševanje tipa "vsi so isti" je lastnost zaostalih narodof. Program je tisti, keri odloča o usodi države, nej pa tou či je nešče sendvič fkradno. Primer: masa plač v javnon sektori se poveča za 10 procentof, izdatki države se povečajo za 300 mio. Sakšo leto. Ka od toga ti je nej jasno ka san napijso? Sprememba davcne zakonodaje de sprejeta saki čas, tij pa spitavleš či ges njin vrvlen? Wtf? V senjaj živiš? Kandidat za predsednika SD je izjavo, ka se stranka ne ukvarja s programon ampak z Janšo. Saki normalen človik lejko vijdi tou.

Fiktivni naslovi? Nej, tej lidgej ne delajo v Sloveniji, v ton je fora.

In reply to by programerovec (nepreverjen)

snops1 (nepreverjen)

Jao, zgodbice za malo deco. Prva točka: razloži mi prosin, ka pomeni biti komunist. De šlo? Vačik pa, inauk je prej komunist, drugič pa palik neoliberalec - zatau ka lidgej ne vejo ka gučijo.

In reply to by Majster 2 (nepreverjen)

programerovec (nepreverjen)

To definicijo bi mogli vi desni loloji najbole obvladati, glede na to ka sakšoga keri se ne strinja z vami tak veselo obkladate s komunističnimi nazivi.

In reply to by snops1 (nepreverjen)

snops1 (nepreverjen)

Se pravi, ka nevejš/nevejte, uporablate pa tej izraz. Sledij, ka nevejte ka gučijte. Pika.

In reply to by programerovec (nepreverjen)

BB11 (nepreverjen)

Kelko jih je pa mrlo zaradi toga, ka nemrejo do doktora? Mislim, ka bi tau tudi trbelo malo raziskati.

Jurij (nepreverjen)

Pred nami so hladnejsi dnevi in z njimi prehladna obolenja,ki ob kombinaciji korona virusa preidejo v nadlezne virusne pljucnice...zaradi predolgega poteka bolezni in oslabelosti organizma.....

koronator (nepreverjen)

Zato pa trbej krepiti imunski sistem, dosti vitaminov, sadja, zelenjave, gibanja na svežon zraki in sonci, vzdrževanje dobre fizične kondicije.... nej pa not zapiranje, konstantno razkuževanje in dihanje skoz masko. Vse to samo še bole slabi imunski sistem. Gda de narodi kliknolo ka je ta korona viroza kak sakša druga de nan vsen ležje.

In reply to by Jurij (nepreverjen)

bogomolka1 (nepreverjen)

Ka je zdaj sobotainfo? 10 de pomali vöra, vi pa še nejste objavili novih pet člankov o novon rekordi pa okuženih po občinaj pa podobne somarije. Nekak van na slabše ide.

cent (nepreverjen)

V Sloveniji je bilo približno 100 mrtvih menje kak istoga časa lani.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice