FOTO: Bobo
Svet stranke DeSUS je na dopisni seji, ki se je končala danes opoldne, podprl poziv predsedniku vlade Janezu Janši, naj Aleksandro Pivec razreši z mesta ministrice.

Na mesto ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pa naj se imenuje državni sekretar Jože Podgoršek

V DeSUSu so za STA potrdili, da je za predlog, ki so ga svetu stranke predlagali poslanci DeSUS in začasni zastopnik stranke Tomaž Gantar, glasovalo 38 članov sveta, devet jih je bilo proti, 12 pa je bilo vzdržanih oziroma niso glasovali.

V stranki pričakujejo, da bo premier sledil njihovemu pozivu in predlagal razrešitev Pivčeve že v teh dneh. Tako bi lahko DZ po zelo hitrem scenariju točko o razrešitvi obravnaval že na septembrski seji, in sicer v torek v okviru mandatno-volilnih zadev, še piše STA.

Na dogajanje na dopisni seji se je na svojem Facebook profilu odzvala tudi Pivčeva, ki pravi, da so aktivnosti, ki se vršijo pričakovano nadaljevanja popolne diskreditacije in likvidacije nje iz vseh funkcij in javnega političnega prostora in tudi tokrat popolnoma mimo vseh političnih in demokratičnih standardov.

“Skrbi me za prihodnost stranke, ki se s temi dejanji dokončno razdvaja in postaja stranka interesov posameznikov in ne stranka za ljudi.”

S spleta

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
nikson (nepreverjen)

o toj pivcevi serete non stop. Koga briga te sernicnostni show njene stranke:)
RAJSI PISITE KRITICNO O DOGODIVCINAH JANKOVICA, BAVCARA...

Risto Kubura (nepreverjen)

ODJEBI ŽE ENKRAT GUMIJASTA FAFLEKOJCA. RAZPADA TI FASADA NA OBRAZU - PUDER. FUJJJJJJJJJ

Slom (nepreverjen)

tak grdi kot si ti Risto Kubura
ne bi smeli hoditi po ulicah
ker se jih še psi leiko ustrašijo

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

Čergoli (nepreverjen)

Goni se gumijasta v 3 PM, RAZPADA TI OBRAZ!!!!

IZDAJALCI V DESUS (nepreverjen)

Vlada naj razreši vseh 5 poslancev DESUS ker ne delajo v skladu z koalicijsko pogodbo ampak po željah "stricev iz ozadja" Vsi ti poslanci na čelu z Juršo so izdajalci stranke iz izvajajo naročeno od nekdanjih kolegov Jurše. Malo preverite dejavnost Jurše pred več kot 30 leti in vam bo vse jasno, da je dejansko peta kolona v DESUS. Pristaši DESUS izključite iz stranke teh 5 izdajalcev pa bo mir, saj hočejo preprečiti, da bi prišlo do pravosodnih organov vse tisto kar so pokradli v slovenskih gozdovih. Če so sposobni Hrvati zapreti poslance, ki kradejo, je še Slovenija daleč od tega.

Risto Kubura (nepreverjen)

Zdaj pa tak!
Priso san v situacijo ge san mogo meti masko 3 ure.. Ka van scen povedat je to.
Deca v šoli 6.7.8 vor tudi med odmori in to je mučenje otrok.
V treh urah san bil skoraj hin zavolo maske no malo pretiravam ali vrvlite ka je to težko za odrasloga človeka Nej pa za deco.
Svetovna vojna brez orožja nič drugo neje to. Države se že znajo zakoj se to dela mi smo pa samo hrčki keri gonimo kolo kero se njin nesmi stavit.

Risto Kubura (nepreverjen)

Ti nisi Risto, to sem jaz in pišem v čisti slovenščini. Ti pa v neki čudni zadevi!!!!!

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

Slom (nepreverjen)

ti pišeš v čefurščini

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

Risto Kubura (nepreverjen)

Govedo z gnojšnico zalit.

In reply to by Slom (nepreverjen)

Slom (nepreverjen)

Risto Kubura mama ti je zalita s spermo dole na tovornjakarskem parkir platzi

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

Tumpek (nepreverjen)

Bravo Saška, razmontiraj te oportuniste.

Vipko
Truplo

Gantar in kompanija so mi čedalje bolj sumljivi!
Na vse kriplje jo hočejo zamenjati, kar jim je na pol že uspelo. Bodo v celoti oz. jo bo Janša moral umakniti z mesta ministrice? Bodo potem zapustili vlado? Ker kolikor spremljam medije na njeno delo ministrice ni nekih večjih pripomb, je njihovo hitenje glede zamenjave nerazumljivo. Glasujejo celo na daljavo... in usvarjajo neko mnenje, da Pivčeva nima večine. Morda je nima... ampak kongres bi naj bil novembra in tam se bo videlo. Se Gantar in kompanija bojijo tega kongresa?
Na žalost pa vlada ne more razrešiti poslancev, bi pa kar stavil, da je tudi v ostalih demokracijah enako. So izvoljeni in samo ljudstvo na naslednjih volitvah jih lahko nekam brcne, če to želi.
Poslanci lahko tudi zamenjajo stranko, politično stran, pa nikom ništa. To pa je že v nasprotju z voljo ljudstva, kajti mi imamo proporcialni sistem, kjer se voli stranka in na podlagi procentov se potem določijo poslanci. Poslanec se direktno ne izvoli. Ne more pa minister skoraj v nobenem primeru zamenjati stranko brez posledic osebno za njega.

. (nepreverjen)

Desus ni stranka upokojencev. Samo drek mešajo pokvarjenci.

boa (nepreverjen)

to s stari udbovci

In reply to by . (nepreverjen)

Risto Kubura (nepreverjen)

na naslednih volitvah bom volil raje pesojebce kot DESUS

boa (nepreverjen)

tak da vete jansa gleda samo sebe

fonzekk (nepreverjen)

Gantar in Jurša ter ostali poslanci DESUS-a so pokopali stranko, ne Pivčeva. Na naslednjih volitvah so izven parlamenta.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice