FOTO: Jure Banfi
V tabou Mure so zadovoljni s predstavo črno-belih proti močnemu PSV-ju, a obžalujejo določene situacije, v katerih je zmanjkalo nekaj sreče.

Včeraj smo dočakali spektakel v Murski Soboti. V Fazaneriji je gostoval nizozemski velikan PSV, ki je upravičil vlogo favorita in zanesljivo premagal Sobočane s 5:1. Muraši vendarle ne morejo biti preveč razočarani, saj so tudi proti evidentno močnejšemu in hitrejšemu tekmecu pokazali precej srčnosti in želje, v nekaj situacijah pa bi se morda lahko tekma odvila v povsem drugo smer. Dvakrat se je zatresel tudi okvir gola Nizozemcev.

PSV je vendarle zasluženo zmagal, črno-beli pa bodo sedaj skušali z letošnje evropske kampanje potegniti največ in to uporabiti v slovenskem prvenstvu, kjer trenutno zasedajo prvo mesto na lestvici.

"Nikoli ni prijetno izgubiti s 5:1, ampak igrali smo proti PSV-ju, sam rezultat pa mislim, da ne odraža dogajanja na igrišču in s tega stališča nismo zadovoljni," je uvodoma dejal na tiskovni konferenci Murin strateg Ante Šimundža in izrazil prepričanje, da bo marsikateri od mladih talentov PSV-ja v prihodnosti zaznamoval evropski nogomet. Po njegovem mnenju sta bila na tekmi dva ključna momenta, ki sta prevesila tehtnico na stran tekmeca. "To je bila po mojem mnenju čista enajstmetrovka pri rezultatu 1:1 in tista prva vratnica, ki jo je zadel Bobi. Na takšni tekmi proti takšnemu nasprotniku je potrebno imeti tudi nekaj sreče, mi je nismo imeli. Rezultat je previsok, ampak PSV je zasluženo zmagal," je priznal strokovnjak na klopi Mure.

Bobičanec del obeh 'ključnih momentov'

Tudi Luka Bobičanec je mnenja, da gledano v celoti, rezultat ni merilo včerajšnje tekme, da so pa igrali proti izredno kvalitetni ekipi in se lahko na podlagi te izkušnje veliko naučijo. Popularni Bobi je imel veliko priložnost v začetku drugega polčasa, ko je po predložku Koutra vratar njegov strel s pomočjo vratnice ubranil.

"Žogo sem že videl v golu, vsa čast vratarju za obrambo," je opisal enega izmed momentov na tekmi, za katerega je njegov trener dejal, da je bil ključen. Bobičanec je bil sicer vpleten tudi v prvo situacijo, ki je po mnenju Šimundže vplivala na potek tekme, in sicer domnevno igranje z roko v živem zidu po izvedenem prostem strelu Murinega Medžimurca. 

Šimundža je pohvalil svoje varovance, ki so po njegovi oceni igrali zelo hrabro, odločno in samozavesto, evropska izkušnja da pa je zelo dragocena tako s športnega kot z organizacijskega vidika. "Sedaj je zelo pomembno preklopiti, da nas ta poraz, ki je previsok, ne sme potolči, ampak da se skozi pristop in učenje dvignemo na višjo raven ter poskušamo to prenesti v slovensko ligo," je še poudaril Murin strateg in dodal, da je naslednja prvenstvena tekma zelo pomembna glede odziva kluba.
 

FOTO: Jure Banfi

Dve gostovanji in še premor

Črno-bele čaka nova preizkušnja že v nedeljo, ko se bodo na Bonifiki merili z novinci v ligi, s Koprom. Nato sledi v šestem krogu še gostovanje v Ljubljani proti Bravu, v Fazaneriji pa bodo igrali po reprezentančnem premoru šele 18. oktobra  z Aluminijem. 

S spleta

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
JanezJanša (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Šimunđa gor si piši tao blamažo.

AAAAAAAAA (nepreverjen)

JanezJanša Blamaža si tij s ten tvojin J.J. pa sodnijki se lejko PSV zahvali za takšen rezultat.

In reply to by JanezJanša (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Vsa razmišljanja o tem, kaj bi bilo, če bi Mura zadela iz tistih priložnosti, PSV pa vmes kakšno zgrešil... so po svoje brez veze. Pričakovano smo izpadli in iz tega ni potrebno delati tragedije. V prvenstvu je nova tekma... optimistično gledati na njo in odigrati, kakor se zna. Trenutno namreč vodimo!

In reply to by AAAAAAAAA (nepreverjen)

AAAAAAAAA (nepreverjen)

Truplo sploj se nejde za zgrešene priložnosti ide se za penal keri je bio očiten pa o opsajdi bi se dalo razpravlati. Sodnijk je soudo na škodo Mure.

In reply to by Truplo

Risto Kubura (nepreverjen)

USTAVA RS NAM OMOGOČA SVOBODNO ZDRUŽEVANJE NA PODLAGI CIVILNIH INCIATIV IN VARDA JE ENO OD TEH ZDRUŽENJ IN TEGA V SLOVENIJI NIHČE NE MORE PREPOVEDATI. Ne obstaja noben zakon, ki bi to združevanje prepovedoval, ker če bi gledali po tem kriteriju potem bi morali prepovedati v Sloveniji prej marsikaj. TOREJ KDO SE BOJI VARDE IN ZAKAJ V SLOVENIJI. Enega državljana še nisem slišal, da bi se bal VARDE ali pa da bi mu VARDA storila kaj slabega - ajde napišite komu. Ustava tudi vsakemu državljanu dovoljuje, da si čuva svoje imetje in poskrbi za varnost svoje družine če to niso sposobni narediti policija, tožilstvo, sodstvo po vseh evropskih merilih Slovenija NI PRAVNA DRŽAVA. Demokratične procese se v Sloveniji ne bo dalo ustaviti kot si to želijo levičarji in komunisti, v skrajnem primeru bo prišlo do revolucije, ki je seveda legitimna, če se z lepa ne umakne z oblasti ta pokvarjena levičarska banda. To so procesi ki se ne dajo ustaviti ali pa prepovedati kot bi enim odgovarjalo, ampak se bo ta trent VARD ALI KAKORKOLI JIH BOMO IMENOVALI SAMO NADALJEVAL V SLOVENIJI IMA OBLAST LJUDSTVO IN NE POLITIČNE BANDE.

In reply to by AAAAAAAAA (nepreverjen)

Procent (nepreverjen)

Jes pa mijslen, ka so čista vrede odšpilale. Pogrešau san edijno malo hitrejšo igro, pa preveč se "pimplalo" odzadaj. PSV pa je imel več sreče kak pamete. Idemo dale, izkušenejši in zrelejši.

Risto Kubura (nepreverjen)

sereš

In reply to by Procent (nepreverjen)

Munt (nepreverjen)

Procent, PSV je imel srečo, primitivec kak v glavi tak v nogometi. Psv ima rep pa glavo, tau je nej vaško moštvo kak Mura. Še dosti vode de preteklo po Mojri ka de lejko Mura špilala z boljšimi moštvi v Evropi. Slovenski nogomet je na dnu, tau ti povej ka je Mura prva trenutno. Navijači Mure ste fanatiki pa nej realni.

In reply to by Procent (nepreverjen)

Muntt (nepreverjen)

Munt ti se prave prekmurke gnoj zabite
🤣🤣🤣🤣🤣

In reply to by Munt (nepreverjen)

Goričke (nepreverjen)

Pa ka ma tao zdaj veze z fuzbalon.
Ovače pa gda san ge male bio smo se špilale partezane pa nemce.Zdaj se pa tao velka deca špilajo ka ñjin država davle socealno pomaoč - mañjakon!!!

In reply to by Procent (nepreverjen)

Domačin (nepreverjen)

Z letalon bi šli na tekmo pa bi blo.

Domačin (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Sicer padli ste na realna tla . Še premalo ste dobili

Mjxok (nepreverjen)

Za menej je mura cist vrede odspilala, srece prakticno nejso mele nikse, PSV pa ogromno... kaj dosta vec je pa trenutno bilo tezko za pricakovati... saj pa PSV ma kelko igralcov ka so vredni kak vsi murini skup pa se parkrat k toj vrednosti trbej cuj dati, ci pa tiste nebi zmagali mura te pa bi tak boukse bilo ka bi razpustile tiste klub tan... kere pa mate nonstop nekaj prek povedati, zakoj se te ne javite na stadioni pa povete ka ste bole sposobni pa te vij odspilate tej evropske tekme... samo ka vas je vecina taksih ka niti z parkirisca pri vojasnici skoz park nemrete peski do stadiona priti posteno... Mura pa samo naj nadaljuje z delon, ki ga je opravila do zaj pa de drugo leto pa lejko evropa v soboti...

Bg19 (nepreverjen)

Edina izjava bi bula poštena, da je PSV premočan in grejo zasluženo naprej..mi pa iskat pike v 1.SNL in konec debate.

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

če bi šli pubeci se ga napit v diano in se sploh ne bi pokazali na igrišču bi se dosodilo 3proti nula
tak pa taka sramota za muro
Se v maribori ne boom smela prikazati celo leto tak me bodo jebali

Mjxok (nepreverjen)

Maribor je bil izloceni z strani pol amaterskoga mostva... telko o ton sto ma vecjo sramoto ;)

In reply to by Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

Hsdjjd (nepreverjen)

Enjajte srati. San buo na tekmi pa vse vido. Muri samo kapo dol!!!! Je razlika med muro pa psv- jem to je ocitno. Je se pa redno kosala z nizozemci, skoda par priloznosti pa dva gola za nizozemce keriva je mura prejela z nesreco...
Ci mura sakso tekmo tak igra kak so vcera je prvenstvo nase! Dalec najboksi fuzbal spilamo v sloveniji pa se vupan si trditi ka tudi izven slo.

JanezJanša (nepreverjen)

Če bi trener, bil pravi trener bi se postavili bunker, naprej pa sreča. Nej pa tao zaletavanje, tao nej bilo pragmatično kak velki trener šimunđa pravo, ta igra je bila neumna!

JAOOOOOO ŠIMUNDŽA (nepreverjen)

Lahko se vi navijači Mure tolažite tako ali drugače, BODITE VSAJ MALO OBJEKTIVNI. Nogometaši Mure so včeraj doživeli lekcijo kako se igra nogomet, če bi PSV redno pritisnil, bi dobili najmanj 10 kom. Za njih je to bil lažji trening 5x so prišli oz. streljali na gol in dali 5 golov, sedaj boste rekli Mura ni imela sreče, ni res gol je potrebno vedeti zadeti. Vaš opevani golman najslabši na igrišču in šele sedaj se je videla njegova nekvaliteta. Seveda igrači PSV niso streljali v njega, da bi ga zadeli in bi on kao obranil ampak so ga lepo šolsko. Šimundža ga je opet sral z Žaligom. Horvatom, in še nekaj balerinami na klopi pa imel močnega Marušo - čista bedarija. Saj človek bi razumel če bi PSV igral z kako amatersko ekipo, AMPAK Murini igralci so profesionalci prav tako kot igralci PSV. Tako kot je Mura včeraj igrala ji Beltinci dajo brez problema 3 komade. Malo se spustite na zemljo, lastna hvala ne pomaga. Sicer pa bomo vidli, Beltinci so Bravu dali 2 kom. koliko bo Mura ?

JanezJanša (nepreverjen)

V večini se strinjam s tabo, do točke Beltinci. Beltinci so Mura B!

In reply to by JAOOOOOO ŠIMUNDŽA (nepreverjen)

Muntt (nepreverjen)

Faušija te jebe 🤣🤣🤣

In reply to by JAOOOOOO ŠIMUNDŽA (nepreverjen)

Mokicq (nepreverjen)

Čestitke NŠ MURI,je pa res da naša MURA s takimi igralci ne more nadaljevati z klubi kateri so nekajx močnejši od Prekmurcev.MURA držite se v prvenstvu 1.SNL in pika.

HA HA (nepreverjen)

Či bi obradovič brano, bi sigurno zmagali!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice