Z Vlade Republike Slovenije so sporočili sveže podatke o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

Včeraj, 25. septembra 2020, so v Sloveniji opravili 3.645 testiranj na novi koronavirus.

Potrdili so 192 novih okužb, kar je doslej absolutni rekord v dnevnem številu novih okužb. Spomnimo: pred tem so v Sloveniji največ primerov zabeležili v četrtek, 17. septembra, ko je bilo ob 3.557 testiranjih zabeleženih 137 okužb.

Skupno število vseh potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 5.007.

Brez novih smrtnih žrtev

Včeraj zaradi koronavirusa v Sloveniji ni umrla nobena oseba. Skupno število smrtnih žrtev tako ostaja 145.

V slovenskih bolnišnicah se je zdravilo 60 ljudi, okuženih s koronavirusom, od tega 15 na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so včeraj odpustili 11 pacientov, ki so okužbo s koronavirusom preboleli. Skupno število vseh takšnih pacientov zdaj znaša 469.

S spleta

Komentarji (29)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Stmarjan (nepreverjen)

To je za vas rekord budale......

Salafist (nepreverjen)

Ajmo par minut objavleno pa že vidin kak tu slovenski filozofi že pišejo spiske kak to vse nateg, kak so vsi ovce, kak medije to medije tisto. Šicofrene Boomere vsi od vas

lp vaš Salafist

Ofeden (nepreverjen)

Kelko navadne gripe pa so ugotovili prejšnji den? Vejetno x krat več pa verjetno je tüdi kakšen žmetno betežen človek žau mrou zavolo toga... kda do nan pa poročali te podatke?

Vipko
Truplo

Če bi včeraj gledal Tarčo, bi zasledil tudi ta podatek. Pa še marsikaj drugega!
Tudi, da se epidemija širi in da jo zdravstvo komaj obvladuje. Tudi, da se lahko v kratkem zgodi, da pacienti drugih bolezni ne bodo mogli ne do zdravnika, ne do bolnišnice, če se bo trend povečanja nadaljeval. Imamo precej manj bolnišnic, zdravnikov, verjetno medicinskih sester, kakor npr. Švedska v primerjavi s številom prebivalstva. Pa še ta ima, ker niso uvedli strožjih ukrepov 8 krat več smrti zaradi ali z covidom, kakor je to pri nas.
Zvedel bi tudi, da imajo na Švedskem še danes zaprte domove za ostarele (pri nas tega ni), pouk izmenično na daljavo in verjetno še kaj... kar se niti ne spomnim več. In kot slednje, kar je bilo včeraj tudi povdarjeno, da so Švedi veliko bolj disciplinirani, veliko bolj spoštujejo svoje inštitucije in se tistih ukrepov, kateri so v veljavi (tudi zaprti lokali po "neki" uri, ni koncertov, državna opera bi naj komaj sedaj odprla vrata, pa še to ob upoštevanju razdalje), držijo, jih spoštujejo. Maske res niso obvezne, tudi ne prepovedane, pri nas pa je največji cirkus ravno zaradi tega: in to verjetno od takih, katerim je težko nadeti masko za petnajst minut obiska trgovine oz. če vstopaš v restavracijo, gostilno...? Zanalašč se inscenirajo dogodki, kakor je bil tisti na avtobusu in od tega delamo znanost, dajemo potuho provokatorjem...
Po vsem, kar sem videl in slišal... v Tarči, se nam ne piše dobro! Tudi, ker pri nas obstajajo razni "potrči, pa ribičke...", kateri dobesedno puntajo narod v smeri, da naj ukrepe ignorira. Vse v smeri teh mask, kot da je to glavni problem.
K vsej tej "zmedi" dodaja olje na ogenj še politika, kjer si tu in tam privoščijo večje spodrsljaje, kakor je to naredila Kustecova oz. kar vodstvo Olimpiskega komiteja Slovenije.

In reply to by Ofeden (nepreverjen)

Ofeden (nepreverjen)

...pri gledanje televizje dobiš malo glovou, pa velko rit! Tou bi en šteri je, kao "VIPKO" že lejko znal. Če ne razmiš pa ti lejko napišen tüdi v slovenščini ka ti očitno prekmurščina dela probleme ali pa te je sran ka si Prekmurec?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Kaj si hotel povedati? Da se verjame tebi na forumu? A ni dovolj, da so bili v Tarči tako nasprotniki, kakor zagovorniki strožjih ukrepov. A naj pokličejo tebe?
Čudno izražanje, tudi za slednje napisano glede prekmurščine! Še predobro jo razumem... Problem je v tem, da ti in podobni izenačujete navadno gripo od tega covida. Po celem svetu je obsedno stanje... le v Prekmurju, Sloveniji je strokovnjakov na vsakem vogalu nekaj ducat.
In glede na odziv (minusi) kar vidim, da nekaterim ne more nihče ničesar dopovedati, tudi ne zdravniki, epidemiologi, uradni podatki in novinarka, katera je obiskala Švedsko. Ne verjamete to, kar je tokrat objavila Nacionalka, ne bi verjeli še bolj, če bi bila taka odaja na Nova24TV... pa kaj hočete? Popolno liberalizacijo ukrepov, da se bo umiralo po ulicah? O tem ne razmišlja niti Švedska, ko se jo navadno toliko "opeva"!

In reply to by Ofeden (nepreverjen)

zrcerse (nepreverjen)

https://www.youtube.com/watch?v=gfNZCKCbvl4 Projekt kovid je planiran v detajle, televizija je vir laži

In reply to by Truplo

Fjdixgfysstjs (nepreverjen)

Ja bili so politologi šteri ti solijo tisto bedasto bučo!

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Hvala za žalitve. Kot sem napisal, včerajšnji podatki niso zrasli na mojem zelniku. Trdim pa, da nekateri, verjetno o medicini nimate niti najmanjšega pojma, veste več od strokovnjakov po celem svetu. Velika, velika večina na virus kot nevarnost opozarja, ne obratno! Ampak...
In nobenega politika ni bilo včeraj, samo medicinska stroka!

In reply to by Fjdixgfysstjs (nepreverjen)

Fjdixgfysstjs (nepreverjen)

Ti si rojeni strokovni idiot!
Nimam kaj dodat.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Kaj si pa ti? Samo prenesel sem, kar se je včeraj govorilo na televiziji, odziv pa takšen, kot bi nekoga ubil. Drži pa, da se sam vsaj zamislim nad podatki, kar se ti in drugi izgleda niti malo ne.
Nekateri nimate niti osnovnih manir!

In reply to by Fjdixgfysstjs (nepreverjen)

Fjdixgfysstjs (nepreverjen)

Tote tvoje prenose iz tv-ja obdrži za sebe!
Prosimo te!

In reply to by Truplo

makarenko (nepreverjen)

Ti si pa samo tisto čuo včeraj ka si ščeo in vrvo samo tistin ka so tebi fudali da düšico. Za tejbe itak znamo ka si nej sposoben gledati širše slike pri niti enon problemi. Tipičen janšist (ka nemo pravo desničar, ka vsi desničari so nej takšni loleki kak ste vi janšisti), keri neje sposoben sprejeti kritiko, drugačno mnenje in v bistvi verjame vse samo po politični liniji. To si dokazo že pri družinskon zakoniki, ge si biu eden najbole gorečih nasprotnikov toga zakona, gda san te pa javno pito, če ti sploj znaš ka v ton zakoni piše, si brez najmenšoga sramu povedo ka si ga nej prešto in te niti ne zanima ka not piše. Najbole si pa biu proti. Te si pokazo ka si ti za pokvarjenoga in omejenoga človeka in si pri meni zgüjbo sakšo kredibilnost. Svoje neznanje in ob enem pametovanje si pokazo tudi pri tiston problemi z elektrarnami na Muri in razumevanjon proizvodnje in prodaje elektrike. Palik si lolek vö spadno. In zdaj ponavlaš vajo. Televizijski in politični verniki ste najhüjša bitja na ton planeti.

In reply to by Truplo

Munt (nepreverjen)

Fjd... ka pa si tij, umsko fuknjena oseba. Človik ti prikaža dejstva, tij tele pa ga žališ in kak levičarji pumpajo lidij ka toga nega, tak so tudi tebej primitivec napumpali ka tau vorđeš. Upam ka te zaodi, te kaj napijši rdečkar.

In reply to by Fjdixgfysstjs (nepreverjen)

makarenko (nepreverjen)

Tejbe nej trbej žaliti, ti si san sebi največja žalitev.

In reply to by Truplo

glampinger (nepreverjen)

Umiralo de se v tvoji nori glavi nej pa na ulicah. kak zabiti moreš biti ka takše stvari pišeš. Pojma nemaš kelko držav ma popolnoma liberalne ukrepe pa nega nikših poročil ka bi v teh državaj ljudje umirali na ulicah. Prav patetičen si s takšnimi izjavami.

In reply to by Truplo

Pro-covid (nepreverjen)

Tau je še itak samo 0.05%,kak je že skaus. Samo nabijate z naslovami za brezveze.

Dežjeponehal (nepreverjen)

Majster, napaka. To je točno 5,26 %.

In reply to by Pro-covid (nepreverjen)

klovid (nepreverjen)

A samo 60 ljudi malo bole resno bolanih v celi državi. In ja, na konci de resno tak ka bomo mrtve šteli v tisočih, keri do umrli zaradi drugih bolezni in zaradi toga ka nedo mogli do zdravnika, zaradi toga virusa keri ma zelo majno smrtnost in še manjšo obolelost okuženih. Politiki in od politikov nastavljena stroka vas pa še naprej prepričujejo kad de zaradi toga predladnoga obolenja konec sveta, če se nemo držali kontadiktornih ukrepov, pri kerih je en kup izjem za izbrance in elito. Bravo Truplo pa podobni verniki.

Fjdixgfysstjs (nepreverjen)

Dokler videvamo športne dogodke na televiziji ko igralci brez mask, brez razdalj, itd, svicajo, prdijo in imajo telesni kontakt, ni Panike za nekin viruson!
Ker če bi res ta virus bil tako smrtonosen kot jih nama prikazujejo, bu vsi tile dogodki bili prepovedani!!
Jebejo nas vse po spiski, seveda brez izdajalskih elit, Mrš!

Vipko
Truplo

Ti si rojen strokovni idiot sedaj tudi za nogomet, da povzamem tvoje besede namenjene meni.
Kajti, če ne bi bil bi vedel, da so igralci nekajkrat testirani pred tekmo, predno igrajo. Saj... našel se bo tudi kateri okužen zadnji hip med njimi... vseeno vsi ne zbolijo oz. dobijo takoj virus od drugega. Življenje je nekje potrebno začeti, tudi, da je bilo včeraj na stadionu v Budimpešti po navedbah medijev16.000 gledalcev. Ob upoštevanju (koliko se je tega držalo pa ne morem oceniti) varnostne razdalje. Po tvojem "idiotskem strokovnem mnenju" verjetno brez veze, ker je ta virus pač nateg.
Za navadne državljane pa to ne velja... nihče nas non-stop ne testira. Razumeš kaj?

In reply to by Fjdixgfysstjs (nepreverjen)

makarenko (nepreverjen)

Dragi moj Truplo, ti se resno totalno zabluzo v ton svojon nesrečnon življenji. Ka ti poven en najnovejši primer mojoga sousida. Njegova sodelavka je včeraj bila pozitivna in je on mogo zdaj zaradi toga v 10 dnevno karanteno, brez testejranja. Njegovoj ženi nej trbej v karanteno, lejko odi normalno dale delat, tudi njegova deca lejko idejo normalno v šolo. On pa more 10 dni doma sideti brez testa zato ka je sodelavka pozitivna. In po 10. dneh de vse vrejdi in de lejko šou nazaj delat. Tudi njegova sodelavka kera nema nikših znakov bolezni. Ali brezveze tebi tupiti, ka itak nigdar nič ne razmiš.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Saj... ne pravim, da zadeve niso tu in tam tudi čudne. Se najde. Pa še najnovejše o tem, kako sem "zabluzil":
- Prepisono iz današnjega Dela, bolj masten tisk na strani 6, piše pa dopisnica Barbara Zimic: Povprečna starost obolelih je trenutno 32 let, spomladi je presegla 52 let; delež pozitivnih primerov med testiranimi se giblje okoli odstotka; število testov so v Nemčiji (piše namreč o Nemčiji) so skoraj podeseterili. V še bolj izstopajočem podnapisu piše tudi, da je v središču Münchena tudi na prostem obvezno nošenje zaščitnih mask.
Kako torej, če je vse nateg? A so Nemci bolj neumni od nekaterih vas tule? A je Nemcem še bolj vseeno, da ekonomija izgublja?
Piše tudi, da je zdravstveni sistem v dobri kondiciji. Kaj pa pri nas? A tudi tam prebivalci menijo, da jih oblast zapira, jim krati svoboščine? Po mojem je nekaj takih mnenj, generalno pa težko. Nemci so enostavno bolj odgovorni!
Eden od vas je napisal, da me televizija poneumlja, sedaj verjetno tudi časopis? Torej ste edino vi "strokovnjaki" tule merodajno mnenje?
Tako, da nekaj "tupiti" po tvojem mnenju ni nujno...? Pa tvoje mnenje, da smo desni pač taki in taki... ja vi levi boste državo rešili? Se boš pa z glavo verjetno prvo sekundo zakopal v gnoj, ko boste, če boste, vrgli vlado, prevzeli oblast... in sprejeli podobne ukrepe! Kako boš šele ti in veliko drugih (ne pravim da vsi) levičarji izpadli "glupi"! Glede pameti na kratko: lastna hvala, cena mala! To si dobro zapomni!

In reply to by makarenko (nepreverjen)

Bombo. . (nepreverjen)

Dobro ste znali ka nas čaka gda ste lazili po hrvaškon, zdaj pa pametujete pa tirate paniko.
Gdo je betežen ga ozdravite , osrale pa pustite pri miru ka mo normalno živeli , samo tovan paše ka eni kasirate na ta račun.

čonta (nepreverjen)

Dobro kost za glodat so van dali sami specialci se pa štukate ... Korona de izginila ko bomo prenehali govorit o njej!

Joze45 (nepreverjen)

Bluzite pa primerjato to vaso gripo. Joj.

Fora je v ton ka je to "nova gripa" ce scejtr ka jo tak poimenujem.
Pa verjetno kak trend okuzb raste, verjetno sakomi ka logika spila be lejko bilo jasno ka ce nebi bilo ukrepov itd pa ta trend kmalu prerasel navadno gripo.

In povejte mi vi zdaj pametni, nucamo se eno "novo gripo"??

Ali ka vsi bluzite z novime izmisljotiname pa sto po vason nas nategavle? Sto?? Doktor keri bris zeme ali doktor keri napijse ka je test pozitiven ali sto? Neven ka be telko podkuplenih doktorov bilo po svejte, ka eden nebe spreguco.

Fjdixgfysstjs (nepreverjen)

Prosim poimenujte mi enoga virologa kateri je naj plačanec elit, kateri trdi da bilo kateri živi virus preživi pri več kot 30°C
Virolog kateri se je nej prodal tem elitnežem bo vam odgovoril : A se vi hecate, retard fucking people?!!

Zvc (nepreverjen)

Napisite tudi, da je padel rekord v STEVILU TESTIRANJ!!!

kunj (nepreverjen)

Padel nov rekord .. ja .. v št. testiranih ...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice