FOTO: PSV.nl
Mura se bo v četrtek zagotovo pomerila z najuglednejšim nasprotnikom, ko je govora o uradnih tekmah. Na Fazanerijo namreč prihaja nekdanji evropski prvak PSV, katerega vrednost znaša skorajda 150 milijonov evrov.

Črno-beli so si z zmagama nad estonskim Nomme Kalju in danski AGF Aarhus priborili srečanje s slovitim PSV-jem, ki ga mnogi vidijo, kot nagrado za dobre igre v prvih dveh krogih. Trener Ante Šimundža pa ob tem pravi, da to ni zgolj nagrada in da bodo črno-beli zagotovo iskali možnosti, da dobijo tudi to srečanje.

To vsekakor ne bo lahek zalogaj, saj ima PSV ekipo polno vrhunskih nogometašev, ki je vredna skorajda 150 milijonov evrov. Kot zadnji jih je okrepil še izjemen Izraelec Eran Zahavi, iz nemškega Augsburga pa se je k Nizozemcem za osem milijonov evrov preselil tudi levi bočni branilec Philipp Max.

Glavna bisera skupaj vredna 45 milijonov evrov

PSV je tako kot Ajax znan po tem, da veliko pozornost daje mladim, ki se nato za precejšnje odškodnine selijo v najboljše klube po Evropi. Trenutno sta njihova dva največja bisera tudi vredna največ. Donyell Malen je pri 21 letih vreden 25 milijonov evrov, kar je največ v vrstah PSV-ja, sledi mu nadebudni, šele osemnajstletni Mohamed Ihattaren, katerega vrednost po Transfermarktu znaša 20 milijonov evrov.

Novinec Philipp Max ima po Transfermarktu vrednost 15 milijonov evrov, čepra je PSV zanj plača skorajda pol manj. Vrednost desetih milijonov presega tudi kapetan Denzel Dumfries, ki je ocenjen na 12 milijonov evrov. Levi krilni nogometaš Cody Gakpo je vreden 7,8 milijona evrov, defenzivni vezist Pablo Rosario pa 7 milijonov evrov. 

Eran Zahavi, ki je brez odškodnine prišel v PSV je ocenjen na nekaj več kot 5 milijonov evrov. Nogometaš, ki je pri PSV trenutno ocenjen najmanj je desni bočni branilec Jordan Teze, in sicer 450 tisoč evrov. Edini, ki poleg njega ni vreden vsaj milijon evrov pa je še napadalec Joël Piroe, katerega vrednost znaša 725 tisoč evrov.

Maroša vreden največ

Na drugi strani vrednost nogometašev Mure trenutno znaša 5 milijonov evrov. Amadej Maroša, ki je tudi zadel na zadnjih dveh tekmah, je trenutno vreden največ, in sicer 600 tisoč evrov. Sledita mu Luka Bobičanec, katerega vrednost je ocenjena na 550 tisoč evrov in Žan Karničnik s 400 tisoč evri.

Vrednost nogometašev PSV je torej skoraj tridesetkrat višja odd nogometašev Mure. Toda na igrišču to velikokrat ne igra vloge. Nenazadnje smo temu bili priča letos v tekmi med Mariborom in Corelainom. Vrednost vijoličastih je 14 milijonov evrov, vrednost Corelaina pa 475 tisoč evrov. Tudi tu je bila vrednost Maribora skoraj tridesetkrat višja od Severnih Ircev, pa vsi dobro vemo, kako se je srečanje končalo.

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
prekmurec75 (nepreverjen)

nezanima me koliko je kdo vreden zanima me samo da MURA zmaga in bo zelo razveselila nas cistokrvne Prekmurce

Karl Marx (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Predsednik OKS- a je Rudi Gabrovec, ki je bil od leta 1995 član SDS-a, leta 2000 je bil kandidat SDS-a na parlamentarnih volitvah, leta 2010 pa kandidat SDS za župana Slovenj Gradca. Torej je Bogdan Gabrovec, ki je formalni organizator prirrditve, stari esdeesovec. Zaortu javni prostor je tudi hodnik parlamenta v šteron je Hojs včeraj dal intervju RTV brez maske. Zaprt javni prostor je tudi vladna palača v kazeri se Janša sprehaja in slika brez maske. Zaprt javni prostor je tudi prostor v katerem Jelko Kacin vsak dan prireja tiskovne konference brez maske. Zaprt javni prostor je tudi televizijski studio Nova24 v katerem nastopajo esdeesovci vsak dan brez maske. Prijaviti jih je treba.

In reply to by prekmurec75 (nepreverjen)

AAAAAAAA (nepreverjen)

Karl Marx Ne bluzi nan s politiko ka je prispevek o PSV pa Muri.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

prekmurec75 (nepreverjen)

nezanima me koliko je kdo vreden zanima me samo da MURA zmaga in bo zelo razveselila nas cistokrvne Prekmurce

metalotehna (nepreverjen)

no no malo se spusti na tla in ne pričakuj vzvišeno nemogoče..če tudi bo poraz Mura ide dale...

In reply to by prekmurec75 (nepreverjen)

prekmurec75 (nepreverjen)

nezanima me koliko je kdo vreden zanima me samo da MURA zmaga in bo zelo razveselila nas cistokrvne Prekmurce

Mokicq (nepreverjen)

MURAŠI,do danes smo se borili in dobili dve najtežji tekmi do zdaj,žal in tu bomo ostali,kar smo z klubom lahko zadovoljni.Ali bo MURSKA SOBOTA doletela SREČA,pa bomo videli.

metalotehna (nepreverjen)

zmagat je nemogoče-lani je PSV razturo v 3 in 4 krogu

In reply to by Mokicq (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Niti eden Prekmurec ne pozna niti enoga igralca PSV-ja. Za nas so popolni anonimusi. Ka pa seveda ne pomejni, ka so nej dobri. Mogouće cilou predobri za Muro. Vûpan ka se moutin.

metalotehna (nepreverjen)

PSV = 140 mili vredni igralci
MURA = 5 milj
psv je lani v toj ligi prišo v skupinski del.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

SIROTINJA MURE (nepreverjen)

Malo primerjajte njihov stadion in veško igrišče Mure. Igralci PSV bodo šokirani ko bodo to videli, to bo za njih šok zato Muri ne bodo dali 7 komadov ampak le 3. Da o urejenosti igralne površine sploh ne govorim v Soboti to tako zgleda kot bi igrali nogomet na pesku. Samo dosti lapate vse je pa ena velika sramota.

Vipko
Truplo

Ti nimaš razčiščenih osnovnih pojmov o svetu, Evropi! Kot prvo Nizozemci točno vejo, kam grejo. Še posebej v današnjih časih, ko najdeš na internetu vse. Sama Nizozemska ni samo Amsterdam in še nekaj mest, ampak tudi podeželje, kjer imajo podobnih mest in vasic, kakrše so v Sloveniji precej. Glede na standard so verjetno bogatejša, bolj urejena... ampak močno dvomim, da to Nizozemce ravno zanima. Vejo tudi, na kakšnem stadionu bodo igrali in so verjetno igrali pa dodobnih stadionih tudi prej, tako na Nizozemskem, kakor širše. Če so pri Muri uspeli registrirati igrišče za igranje na tem rangu, potem že ni vse tako slabo?

In reply to by SIROTINJA MURE (nepreverjen)

ZA TRUPLO (nepreverjen)

SIROTINJA MURE Ne delaj se pametnega in ne piši tisto kar ne veš, pa da ti napišem, da boš vedel: igrišče ali stadion Mure je registriran samo za 1. in 2. kolo, 3 kolo ki je zdaj na razporedu Mura NE BI MOGLA igrati na takem stadionu, zdaj so ji izjemno dovolili, ker se bo igralo pred praznim stadionom, če bi bilo vse OK brez virusa in z gledalci bi Mura lahko igrala edino v Mariboru (najbližje). Prečitaj si na uradni strani UEFA - e in se ne delaj pametnega če ne veš.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Po mojem se ti delaš še preveč pametnega. Epidemija gor ali dol, Uefa ne bi dovolila tekme npr. na Hotizi. Vseeno so v Soboti dovolili, torej le zadovoljuje te minimalne kriterije.
Zakaj sploh kaj pišeš? Ti si verjetno neverjetno usmerjen proti nogometu, želiš si, da Mura igra, če že mora v Mariboru ali Lendavi? Verjetno bodo Black Gringosi nekje navijali, gledali tekmo, pojda tja in tudi njim kaj razloži. Verjetno ti bodo v zahvalo dali "obrazno stilsko preobrazbo" in prav bo tako.
Kako že to gre: "Ko će, ako ne svoj svoga!"

In reply to by ZA TRUPLO (nepreverjen)

smrkci (nepreverjen)

Hudič je vladar denarja,denar pa privlači ljudi,ki so od hudiča in teh je dan danes kar 85%

Dudek (nepreverjen)

Hvala Smiljan, za tako izčrpno poročilo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice