Na incident, do katerega je prišlo v sodni dvorani, so se odzvali tako v ptujskem kot soboškem sodišču. Svoje je povedal tudi napadalec Boštjan Klement.

Poročali smo, da je 7.9.2020 med glavno obravnavo na Okrajnem sodišču na Ptuju obtoženi Boštjan Klement iz Ljutomera napadel sodnika Okrajnega sodišča v Ljutomeru Gorazda Tivadarja, ki je na obravnavi nastopil kot priča.

Sedaj smo pridobili odzive obeh sodišč, ptujskega, kjer je do incidenta prišlo, in Okrožnega sodišča v Murski Soboti, kamor spada ljutomersko sodišče, kjer je zaposlena žrtev napada Tivadar. 
 

Klement sprva žalil nato pa še fizično obračunal s Tivadarjem

»Dne 7.9.2020 na Okrajnem sodišču na Ptuju med kazensko obravnavo zoper obdolženega Boštjana Klementa, zaradi kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari in sicer sodne zgradbe v Ljutomeru, je med zaslišanjem priče, sicer sodnika Okrajnega sodišča v Ljutomeru, Gorazda Tivadarja, obdolženi Klement po predhodno izrečenih žaljivkah pristopil do priče Tivadarja in ga s pestjo desne roke udaril v predel leve spodnje čeljusti, na kar je bil obdolženi s strani varnostnika odstranjen s sodne dvorane,« so nam dogodek potrdili in opisali v soboškem sodišču. 

Po pojasnilih ptujskega okrožnega sodišča, pa je glavna obravnava potekala neovirano, vse do trenutka, ko je obdolženemu bila dana možnost postavitve vprašanj priči.

»Obdolženčevo ravnanje pa se je v tej fazi pričelo kazati v žaljenju priče, ki kljub opozorilom razpravljajoče sodnice v skladu s procesnimi določili ni prenehalo. Fizični napad obdolženega na pričo, ko jo je enkrat udaril v predel ličnice, se je pripetil hipno,« še pojasnjujejo v ptujskem sodišču. 

V soboškem sodišču so nam še dodatno zaupali, da je sodnik Tivadar zaradi napada podal ovadbo na pristojni policijski postaji in pristojnem tožilstvu na Ptuju, obenem pa zatrdili, da so navedbe, ki jih Boštjan Klement podaja na račun sodnika Tivadarjaa v javnosti, neresnične in žaljive.

'Nokavt' brez poškodb?

Klement se je namreč v zvezi z incidentom zaupal portalu Siol in svoje dejanje argumentiral s tem, da naj bi ga Tivadar že deset let nepošteno preganjal.

Klement je dogodek opisal z naslednjimi besedami: »Sodnik se je postavil v vlogo sodnika in začel nekaj modrovati in sem ga kar vsekal na polno, da je padel enih 2 metra na stran na klop in na eno gospo, katera ga je prijela, da ni padel na tla.« 

V nadaljevanju pa sicer Klement trdi, da Tivadar naj ne bi bil videti poškodovan, saj da ga niti ni zadel v nos. Ljutomerčan je celo prepričan, da se je Tivadar poškodoval sam in sedaj simulira poškodbo, kot dokaz pa bo zahteval varnostne posnetke, na katerih bo razvidno celotno dogajanje. 

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
svetice

A niste vceraj trdili, da mu je razbil nos.......? DANES ZE DRUGA VERZIJA

svetice

Na ljutomerskem sodiscu zaposlena gospa Darja Kojic. Njen sin pa preprodajalec drog

faflek (nepreverjen)

Dosta sodnik po Sloveniji bi moglo dobiti po tikvačaj tak ka bi pol leta ležali v bolnicaj.Celo tisti , ki brišejo Jankovičem dolgove .

Bodoči Vardist (nepreverjen)

Ni udaril sodnika ampak pričo!

sobočanec22 (nepreverjen)

Še bole bi ga mogo vrezati barabo Tivadara. Na soboškon sodišči san zaradi njegove odločitve zgubo sodbo, ki bi jo mogo dobiti. In to proti angleži,ki ga nikdar nej vido na sodišči.

svetice

A je sudniku rekel, da je koruptiven in se sedaj pocuti razzaljenega.......? Pa vsi vemo kako koruptiven je ta sodnik.......... Ze dejstvo, da mu ljutomerska policija dovoljuje, da se lahko vozi z neregistriranim avtom zaradi njegovega kriminala in korupcije to vse pove...... Ni nikogar,ki bi verjel, da se Klement lahko vozi z neregistriranim avtom zato, ker je kriminalec....... Pa vsi vemo kateremu policaju je hodil susmarit in pri njem imel parkirani neregistrirani avto pri cesti............... Tivadux kako dolgo ( koliko let) si mu delal izvrzbo kao po pomoti, da ni bil upravicen niti do centa.............? A tebi to ne pove kaksen kriminalec si, da tako zlorabis svoj polozaj in vse delas, da si cim vec nagrabis v svoj zep....... PA TO NI NAKLJUCJE, DA SE SPRAVIS GLIH NA TAKSNEGA Z POLNO DENARJA, SAJ JE PRI TRANSPORT KOPRIVNIKU ZASLUZIL TUDI PO 4 JURJE NETO NA MESEC...... IN JAZ SEM TE PLACILNE VIDEL IN TUDI VEM KOLIKO JE DELAL............ Tivadux sram te naj bo tvojega kriminala in korupcije. V ljutomeru so se vsi obrnili proti tebi in prav je tako in zato isces svoje sodne "prijatelje" da ti razsodijo v tvojem interesu...... Sem videl sodbo iz te obravnave na Ptuju, kjer ga je sodnica obsodila zato, ker je alkohol njegov prijatelj in ne ve kaj dela..... Pa ta Klement sploh ne pije alkohola....... V spisu je, da je bil zaslisan kriminalist Boris Borko in njemu je Klement zastavil vprasanje ALI JE STARI ZNANEC POLICIJE in kriminalist Borko je odgovoril.... Ne ....... Torej molcite, da gre ze za drugo sojenje, ker vam je prvo padlo na visjem sodiscu........ Dobro poglejte mediji pisejo, da je Klement stari znanec sodisc in ne stari znanec policije......

Margejca (nepreverjen)

sereš budalo

In reply to by svetice

boreci (nepreverjen)

Ali je se zaposlena tista pijana TOZILKA in taksni nas potem preganjajo ???????????? Po tem vidimo kdo vse dela na sodiscu..

prekmurec75 (nepreverjen)

dobro da je dobil v demokraticni drzavi kot je Slovenija samo po nosu kaj pa ce bi prisli placanci iz Argetine bi pa dozivel se huje

Starejše novice