Foto: Jan Rozman
Soboško poletje je ljubiteljem glasbe sinoči postreglo s še eno poslastico. V Gledališču park je z svojimi igrivimi melodijami in besedili navdušila Bilbi.

Poletni večeri v našem mestu so rezervirani za koncerte pod zvezdami. Tradicionalni festival Soboško Poletje namreč vsako poletje gosti širok spekter domačih in tujih umetnikov.

Letos poteka že 14. tradicionalni poletni festival Soboško poletje, v okviru katerega vsak julijski in avgustovski petek zbrane zabavajo odlični slovenski glasbeniki. Tokrat je v Gledališču Park nastopila pevka Bilbi.

Foto: Jan Rozman

Ali ste vedeli? Bilbi v hebrejščini pomeni Pika Nogavička, pogumno, samostojno in odločno dekle, ki jo odlikujeta neverjetna moč in prav poseben pogled na svet odraslih in je nekakšen alter ego Maje Pihler Stermecki

Nadarjena in izobražena avtorica, pevka in igralka, ki si je v mnogih letih nastopanja po nemško govorečih odrih in v muzikalih nabrala ogromno izkušenj. V sodelovanju s skladateljem in glasbenikom Gregorjem Stermeckim ustvarjata glasbeni projekt Bilbi, ki je pravi pisani kalejdoskop življenjskih zgodb, začinjenih z zdravo mero humorja, tragike in samokritičnosti. 

Njene pesmi zaznamujeta iskren pripovedni slog in izvirnost jezikovnega izražanja. Z njimi nam predstavlja svet, kot ga vidi Bilbi – poln barv, topline in življenja. 

Z uspešnicami, kot so Hvala za vijolice, To ni blues in Svet pod nama, je obiskovalce Soboškega poletja popeljala na prav posebno glasbeno potovanje s pristnim rock and rollom in čutnimi pripovednimi baladami.

Foto: Jan Rozman
Foto: Jan Rozman
Foto: Jan Rozman
Foto: Jan Rozman
Foto: Jan Rozman
Foto: Jan Rozman
Foto: Jan Rozman
Foto: Jan Rozman

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tanja flaškon (nepreverjen)

Sem bila na koncerti tja do zgodnjih jutranjih ur
Sem tako uživala ob pesmi
V dolini tihi
so mi solze privrele na oči
Čestitam in hvala organizatori za prelep večer

df (nepreverjen)

Realni DF bil si tij za štirimi stenami na zapretom oddelku.

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

inokss (nepreverjen)

kaj si ti vedno tak fuknjeni

In reply to by df (nepreverjen)

reži (nepreverjen)

Kdo pa je šel gledat to zafrustrirano babo, ki se na račun 2 gimnazije v MB promovira in z ravnateljem lepo žanjeta šolska sredstva pod pretvezo gledališkega izobraževanja,kot razširjeni obšolski program in TV mb jo ima vedno v oddaji" dobro jutro " poden da nižje ne gre naravna katastrofa.

. (nepreverjen)

Keko jih gre v dvorano?

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Ta problem je malo drugačen. Kmetje nimajo več živine, zato ne rabijo sena in so večino travnikov preorali in spremenili v njive. Preprosto kot pasulj!

Starejše novice