Kaj se je zgodilo v gozdu na območju Jelenj na Hrvaškem, se sprašujejo sosedje. Je 21-letni motorist izgubil življenje zaradi napete žice med drevesi?

Hrvaški možje v modrem so včeraj v kroniki poročali o nesrečnem primeru vožnje v naravi, ki se je končala tragično. 21-letni motorist se je v Grobniku, na območju hrvaške občine Jelenje, smrtno ponesrečil.

Kot poroča hrvaški Riportal, je po neuradnih informacijah do nesreče prišlo zaradi žice, ki so jo neznanci napeli sredi gozdne ceste. Mladeniču so a kraju dogodka nudili zdravniško pomoč, a zaman.

Ni šlo za nesrečo, ampak za očitno izkazan namen, so hrvaški Riportal opozorili komentatorji.

»Kolikšen kreten in človeška smet moraš biti, da narediš nekaj takega ... Nekdo je napel zajlo na stezo, kjer se vozijo fantje,« je komentiral eden izmed bralcev omenjenega portala. 

Nekdo drug pa je dodal: »Na žalost je izgubljeno mlado življenje zaradi psihopata, ki je to postavil in mirne vesti čakal žrtev. Videli bomo, kako bo policija in sodstvo rešilo ta primer in na kakšen način bo kaznovan v opomin drugim psihopatom, ki po Studeni in Klani postavljajo žice, ne na zasebne, temveč na javne poti.« 

Da ne gre za običajno prometno nesrečo, kaže tudi dejstvo, da so bili na kraju tragedije kriminalisti. Policijska uprava primorsko-goranska za zdaj podrobnosti primera še ne razkriva, saj je kriminalistična preiskava še v teku.

Spomnimo. Mariborski možje v modrem so prejšnji teden opozorili na nov primer ogrožanja življenja pohodnikov, tekačev in kolesarjev tudi pri nas, na Ruškem Pohorju. Izkazalo se je, da za med drevesi napeto bodečo žico stoji 50-letni domačin. Bodeče žice ni več, a domačin je dostop do poti, ki vodi skozi njegov gozd, zdaj omejil z več različnimi mrežami. 

Nastavljanje ograj in žic je samo eden od načinov nasilja nad gorskimi kolesarji in tudi pohodniki, pravijo v Bike parku Pohorje. 

Policisti pa preverjajo, ali je osumljenec nemara vpleten tudi v druga podobna, na Pohorju že obravnavana, kazniva dejanja. Ne gre namreč za prvi primer nastavljene bodeče žice, ampak v zadnjem obdobju vsaj tretjega.

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
iz kamnika doma (nepreverjen)

Zato se pa jaz najraje po šumi vozim z DJIPOM
pa nimam problema sa drotom

Koli (nepreverjen)

Se ti pozna,ka si z Kamnika doma.

In reply to by iz kamnika doma (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

tam ima moj prvi ati vikend

In reply to by Koli (nepreverjen)

history ch (nepreverjen)

kje ga ima pa ta četrti

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

Plinas (nepreverjen)

Seveda je voznja prepovedana do dolocene mere in z dolocenimi prevoznimi sredstvi, ampak kje imajo psihopati pamet da odlocajo o zivlenju nekoga, da naredijo kaj takega?
Eni se na vse nacine borijo za tisti 15cm siroke poti ki jih naredijo kolesarji ali kdo drug, tako tezko jim je da bi najraje obesili sebe na tisti potlaceno 15cm potko in vse druge, ki hodijo-vozijo po njej.
Vi ki to nastavljate ste bolani psihopati, kateri imate probleme v zivlenju tako doma kot okrog kot na tisti vasi povozeni potki skoz vaz gozd.
Psihici!

Svetlana Maka… (nepreverjen)

vozil bi se po cesti
tako kot vsi mi dobri motoristi
na težkih motorjih
pa bi bil še živ
tak je pač otišel
ko mu je kriv
Če bi se vozil po svoji zemlji
pa bi mu kdo nastavil drot
bi tudi jaz pizdila
tak pa če se vozi po tuji zemlji
kva čemo
lastnik plačuje davke
in to NE zato
da bi se motoristi vozili
po njegovih gozdnih poteh

In reply to by Plinas (nepreverjen)

Koli (nepreverjen)

Se pravi,da se lahko ubija,če se vozi po tvojem.Daj doj se leži,ka si gor kaj ne napravil debil.

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

Kolega (nepreverjen)

Ti si tut prizadeta...
Zgleda da si 50 letna bica ki se vozi z mopedom in misli da je kar motoristka
Me zanima ce bi rekla isto za svojega sina ce bi se ubil.. bognedaj..

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

Mirko Bohnec (nepreverjen)

Baba tupasta zaka mas glavo? Malo premisli ka si napisala.. kot je napisal ze eden. kaj ce bi tvoj sin bil ljubitelj voznje z motorjem po gozdu? Pol bi pa kr policijo zvala in tožila tistega, ki je potegnil žico čez progo.

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

Bistvo (nepreverjen)

Dobil sem 5minusov...torej 5 osebkov je prizadetih psihopatov kot sem jih opisal, tudi oni bi isto nastavljali pasti. Haha svasta

In reply to by Mirko Bohnec (nepreverjen)

* (nepreverjen)

Problem je v tebi, ker si prepričan, da lahko gaziš 15 cm.
Ampak 15cm potke ne obstajajo, ker slej ko prej postanejo širše.
Če nimaš občutka, kaj je 15 cm, poglej pod pas, pa ti bo vse jasno. Če ne, pa povprašaj svojo polovico...

In reply to by Bistvo (nepreverjen)

* (nepreverjen)

Škoda fanta.
Zdaj ste lahko pametni in obsojate, ampak gre za jasna izražanja prepričanj posameznikov, kaj nam pa morete. Zelo verjetno večkrat, iz dneva v dan... je nekdo nekoga, tako po domače je*** v živi mozeg. Dokler ni drugemu "poknilo".
In sta se znašla dva bedaka na istem mestu. En z zajlo, drugi z motorjem.
To ne pomeni, da zagovarjam napete zajle in žice, ampak je problem v tem, da policija in redarji ne opravijo svojega dela v okviru svojih pooblastil in dolžnosti. Če bi slednji izvajali svoje naloge dosledno, do tega ne bi prišlo.
Tisti, ki obsojate lastnike zemljišč, obsojate napačne ljudi. Začnite obsojat tiste, ki ne spoštujejo zasebnega in ne spoštujejo gozdov, za katere vsi vemo, zakaj so namenjeni.
Dokler bo prisotna podpora potuhe motoristov, krosarjev, štirikolesnikov in "malomarnost policije", se bodo takšne zgodbe dogajale.

oktalZ (nepreverjen)

Kaj pa po tvoje lahko naredi policija? Par dni čaka v gozdu, da se bo osebek na krosarju pripeljal mimo in ga ustavi z loparčkom. Verjerno bo motorist ustavil. Če še ne veš, ti motorji nimajo registrske tablice, zato se voznikov tudi ne da izslediti. Ko občani pokličejo policijo in le-ta pride na kraj, motorista že davno ni več. Prepoznati ga pa v čeladi tudi nihče ne more. Nihče od teh voznikov se ne zaveda ali pač, da je velika večina teh poti kategoriziranih in je na njih dovoljena le vožnja z registriranimi vozili in vozniškim dovoljenjem, vožnja v naravnem okolju pa je s temi motorji itak prepovedana. Ne zagovarjam nobenega nasilja, ampak če želiš voziti krosarja, pojdi na urejeno progo in plačaj.

In reply to by * (nepreverjen)

* (nepreverjen)

Kaj lahko naredi policija? To, kar jim piše v opisu del in nalog.
Za vsako drugo "nejasnost" zbirajo informacije. Zakaj tega ne naredijo tukaj? Ker je najlažje skomigniti z rameni. In ker so "neuspešni", je situacija takšna kot je.
Drugače pa vrli policisti na vsakem koraku trdijo, da je vsako vozilo "orožje", če ga upravlja "nesposobna" oseba.. A so ta vozila izvzeta? So priviligirana? So torej ti vozniki priviligirani?
Glede na to, da se obsoja zgolj nestrpnost lastnikov zemljišč, so ti vozniki ubogi "nedonošenčki", ki pač morajo nekje "izpustiti svoje frustracije, svojo potentnost" in s tem tudi svoj privilegij. Res so "bogi". Imajo za motor, nimajo pa za stezo.
In zato pride do tega, da se dva bedaka znajdeta v situaciji, ki se je zgodila.
Eden je "pač" nastradal, drugi pa še zelo verjetno bo, ker bo plačeval ceno do konca življenja. Tako ali drugače.
Na žalost v tej zgodbi ni zmagovalca.

In reply to by oktalZ (nepreverjen)

čukundeda (nepreverjen)

Zasebna lastnian ali ne je vseeno. NOBEN !!! Še enkrat NOBEN ne sme vzeti zakonov v svoje roke!!!! Če bi bilo tako potem nekdo pride na mojo zemljo in ga ubijem, ker je na moji zemlji??
Taki časi so mimo. Vsaj na naši celini. Ali smo pa res podobni tistim barbarom iz nekaterih drugih celin, ki vse rešujejo samo še s smrtjo????
Potem so pa večno v vojni !!!!!

Prekmurec 67 (nepreverjen)

Po tvojem lahko vsak na tuji posesti ali hiši dela kar hoče. To z sajlami in podobno ne odobravam,so pa drugi pristopi. Ko ga ujameš mu naložiš da si zapomni za vse življenje, samo potem pa te lahko še toži ,ker so zakonodaje pisali taki ki njim tak paše.

In reply to by čukundeda (nepreverjen)

Sks (nepreverjen)

normalno jas bi se ti nastavo glavo pa z novim mopedom od tvojega denarja cez tvojo zemlo 😁

In reply to by Prekmurec 67 (nepreverjen)

Vipko
Truplo

V prispevku piše, da je peljal po gozdni CESTI! Čigava je cesta? Kaj pravi kataster?
Imam majhen gozd oz. dve parceli, vmes pa cesta... Je to moja cesta... a lahko preprečim prehod? Še posebej z žico...?

In reply to by čukundeda (nepreverjen)

* (nepreverjen)

Nobenega osebka v situaciji, ko se vsede za krmilo, ne zanima kataster, lastništvo.
Če je makadam speljan med polji, je to poljska cesta.
Če je to v gozdu, je to gozdna cesta. Kar lahko narediš, da na obeh straneh ceste postaviš ograjo zaradi "divjadi v mladem nasadu".

In reply to by Truplo

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice