Ples kroglic je Muri namenil dvoboj proti ekipi iz Estonije

Danes ob 13.00 je bil v Nyonu na sporedu virtualni žreb 1. kroga kvalifikacij za Evropsko ligo 2020/2021, v katerem je sodelovala tudi soboška Mura, saj si je vstopnico zagotovila z osvojitvijo Pokala Slovenije.

Kot smo poročali, je UEFA pred žrebom ekipe razvrstila v 15 skupin, znotraj katerih so bili nosilci in nenosilci. Mura je bila uvrščena v 10. skupino, kjer je bila v družbi naslednjih ekip:

Nosilci
Bode/Glimt (NOR)
Nomme Kalju (EST)
Fehérvár (HUN) 

Nenosilci
Mura (SVN)
Kauno Žalgiris (LTU)
Bohemian (IRL)

Muraši so se izognili močnim Norvežanom in madžarskim podprvakom

Tako so bili morebitni Murini nasprotniki : FK Bode/Glimt (NOR), Nomme Kalju FC (EST) in Fehérvár FC (HUN). 

Mura se bo torej v prvem krogu merila z ekipo Nomme Kalju, ki igra v prvi estonski nogometni ligi. V sezoni 2019 so bili tretji, trenutno pa zasedajo drugo mesto na lestvici. Estoncem je žreb namenil vlogo gostitelja, tako se bodo črno-beli morali odpraviti v estonsko prestolnico Talin. Tekma bo odigrana 27. avgusta. 

Ob tem so na Uefi opozorili, da bodo morda nekateri dvoboji zaradi ukrepov povezanih s pandemijo koronavirusa prestavljeni na nevtralno prizorišče. 

Maribor še čaka nasprotnika, Olimpija proti Islandcem

Posebnost letošnjih kvalifikacij je ta, da povratnih tekem ne bo, tekma bo samo ena, prvo izžrebana ekipa pa je dobila privilegij igranja doma. Tekme bodo zaradi situacije v zvezi s koronavirusom  tudi zaprte za javnost, sama udeležba v prvem kvalifikacijskem krogu pa za ekipo predstavlja vsaj 240 tisočakov denarne nagrade.

Prvi krog kvalifikacij za Evropsko ligo bo na sporedu 27. avgusta, zmagovalci pa bodo napredovali v drugi krog kvalifikacij. Za preboj v skupinski del Evropske lige je tako slovenskim predstavnikom potrebno preskočiti štiri ovire (vključno s prvim krogom). 

Ostala slovenska predstavnika, Maribor in Olimpija, sta bila kot nosilca oba razvrščena v isto skupino, njuni možni nasprotniki pa so bili Vikingur iz Islandije, Levadia iz Estonije ter zmagovalec obračuna med Colerainom iz Severne Irske in La Fiorito iz San Marina.

Žreb je določil, da bo Maribor moči meril z zmagovalcem dvoboja med Colerainom in La Fiorito , tekma bo po vsej verjetnosti odigrana na Ljudskem vrtu, saj Mariboru pripada vloga domačina. Ljubljanska Olimpija pa se bo za preboj v naslednji krog kvalifikacij potegovala z Vikingurjem iz Islandije. Ljubljančanom je žreb namenil vlogo gostitelja, a tekma bo odigrana na nevtralnem prizorišču. 

Celjani s prvakom Irske na Madžarskem

Žreb za prvi krog kvalifikacij za Ligo prvakov, v katerem bodo Slovenijo zastopali aktualni prvaki iz Celja, pa je bil opravljen že včeraj. Celjani se bodo pomerili z Dundalkom iz Irske. Tekma bi morala biti odigrana 19. avgusta v Celju, ampak je prišlo do spremembe zaradi dejstva, da Slovenija ni na irskem seznamu varnih držav glede koronavirusa, zato sta kluba morala sprejeti dogovor o nevtralnem prizorišču.

Tekma med slovenskim in irskim državnim prvakom bo tako odigrana 19. avgusta na Madžarskem, na Szusza Ferenc Stadionu v Újpestu, predmestju Budimpešte.

Vir: Uefa
Vir: Uefa
Vir: Uefa

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gostbg19 (nepreverjen)

Mura že v 2 predkrogu!!!! Estonci nedorasel nasprotnik!!

Sijo1972 (nepreverjen)

Tooooooooo sem si zelel skoda samo ka jih caka dolgo potovanje. Sploh pa ne dvomim ugrstitev naprej je nasa.

lekadol (nepreverjen)

Malo de se trbelo navaditi na umetno travo .

muraš78 (nepreverjen)

Mura je za Estonce Real Madrid.

PREKINITE ŽE ENKRAT (nepreverjen)

Prekinite že enkrat s to Muro in nogometom 2x dnevno pišete o tej Muri kot da je to najpomembnejša zadeva ta trenutek, vse v stilu "DAJ NORCEM IGRE, DA NE MISLIJO NA LAKOTO" če pa v Prekmurju nimate o čem drugem pisati je žalostno ali se pa preimenujte v murainfo, da potem večina Prekmurcev, ki pričakuje aktualne informacije ne bo posegala po vašem mediju. V svetu je vsak dan več okuženih nogometašev, trenutno 2 iz Atletico Madrid in je sploh vprašanje kako bodo z nogometom nadaljevali ti velikani nogometa vi pa terate tu neki vaški klub.

rdeči debeli (nepreverjen)

Če si lačen se idi nagej dobre vrouče župe !
Vi pa pišite čim več o MURI !

In reply to by PREKINITE ŽE ENKRAT (nepreverjen)

black panter

Ne lapaj,za zgornjoga sinfasa

In reply to by PREKINITE ŽE ENKRAT (nepreverjen)

Alessi (nepreverjen)

Ja po tvoje naj postane sobotainfo se en portal več, kjer se ne piše druga, kot o kurcevem virusu..

In reply to by PREKINITE ŽE ENKRAT (nepreverjen)

Busybee (nepreverjen)

Df peče in boli ha?? Pokal je naš sprijazni se z tem!! Ti pa ostajaš luzer😂😂😂

Crni vrag (nepreverjen)

Daj neskacete,mura komaj 1ligo lada tak ka nesenjaret deca

lekadol (nepreverjen)

Nede tak enostavno šlo trbelo de se redno pripravite !

Starejše novice