Otok Brač je, kot kaže, izvzet iz statistik korona udarca hrvaškemu turizmu, saj so do konca poletne sezone kapacitete polno zasedene.

Če odmislimo sezonsko vsakdanjo gnečo na mejnem prehodu Gruškovje, je bila ta teden cesta do Splita presenetljivo prazna. Gneče na hrvaških avtocestah ni zaznati. 

Če se odpravljate na Brač, se boste na trajekt najverjetneje vkrcali v Splitu, kjer trajekt vozi do Brača v intervalih na približno uro in pol.

Tukaj je že moč zaznati pravo poletno turistično sezono, saj so trajekti polni, nanje se pa čaka v dolgih kolonah. 

Tudi letos se ob obisku znane plaže Zlatni rat, kot vsako leto, pripravite na visoke cene, vendar dostopne ležalnike in senčnike. Ta, najbolj obiskana plaža na Braču, je sicer polna turistov, vendar je ležalnike kljub temu moč dobiti, kar priča o nekoliko manjšem obisku otoka.

Kljub rahlem upadu obiskanosti so pa cene ostale iste. Kepica sladoleda v Bolu vas bo tako stala 13 kun, kos pice v lokalni pekarni 14 kun ali koktejl z razgledom na marino 50 kun.

Hrvaška je zaenkrat še na rumenem seznamu. Ob prečkanju meje se opremite z obrazcem, ki ga izpolnite na tej povezavi.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Box babi (nepreverjen)

Ne objavlajte nepreverjenih informacij. Prometa na avtocesti je telko kak lani na vrhunci sezone ali pa še več, smo se v začetki tedna pelali do Splita. Pa plaže so tüdi nej glij prazne

Plaze so zasedene (nepreverjen)

KARANJEnet/na plazi

In reply to by Box babi (nepreverjen)

Hmmmm (nepreverjen)

Verjetno finta hrvatov. Ka lidgej mislijo ka nega guzbe in te telko bole idejo...

👨‍🚒 (nepreverjen)

Vsak dan nova reklama za lopovske hrvate. 👎🏻

reži (nepreverjen)

Zakaj so Hrvati bolj lopovski od Slovencev, saj se vsepovsod laže in krade a mi smo od boga dani ali kaj nakladaš brez veze?

In reply to by 👨‍🚒 (nepreverjen)

Ferikop (nepreverjen)

Popravek slovenskih državljanov, ker niso vsi slovenci. Slovenci večinoma niso med kradljivci, poudarek je na večinoma. To je bolj balkanska mentaliteta.

In reply to by reži (nepreverjen)

Informacija (nepreverjen)

Na grškoj peščenoj plaži ge trenutno san, je cena enoga kompleta (marela plus dva ležalnika) 4 evre na den. Pivo: tri evre, večerja po osebi (normalna večerja, brez škampof) od 10 do 15 evrov. Fast food- giros pita: 2,80, mali souflaki 1,50, tzatziki 3 evre, kepica sladoleda (velika) 2 evra. V trgovini so cene primerljive z našimi. Super velki apartma (48m2), 2 klimi, vse všteto, s teraso s pogledom na morje: 55 evrov/den. Povratna letalska karta iz Budapešta je okoli 150 evrov, kamakoli v Grčiji. Rentanje avtoja, rezervejrano prle: 160 evrov za 11dni. Vse vkuper: 1500 evrov, za dvej osebi, 11 dni.

Evrop (nepreverjen)

Škoda teh 1500 ervov za teh 11 dni. Najboljše in najceneje je doma.

In reply to by Informacija (nepreverjen)

Jfj (nepreverjen)

Vsaj naslov prečitajte za sebof. Pustmo vsebino in ostalo. Vsaj naslov.

moravčan (nepreverjen)

tja hodijo sobočki snobi šteri mislijo da so nevem kaj pa se po soboti kurčijo

inokss (nepreverjen)

Fake!
Avtoceste na hrvaskem imajo samo 7,5% manj votiz!
SOBOTAINFO FAKENEWS

FAKEEE (nepreverjen)

Se vidi ka niti eden z sobotainfo še nikdar na BOLI nej bil. Tja hodim že 12 let in cene so že zadnjih 6 let iste. Aja pa dober koktejl je tam 70-80 kun in ne 50 ;)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice