*Fotografija je simbolična
Po poročanju tujih medijev se je več nemških maturantov, ki so letovali na otoku Pag, okužilo s koronavirusom. Tam bi se naj okužili tudi dve 18-letnici iz Italije.

Nemške zdravstvene oblasti so v okrožju Göppingen, blizu Stuttgarta, odkrili novo žarišče koronavirusa. Okuženi naj bi bili maturanti, ki so se okužili med počitnicami na Hrvaškem in nato v domovino vrnili s simptomi koronavirusa.

Okužbo naj bi potrdili pri desetih maturantih od petnajstih, ki so bili na počitnicah na otoku Pag v organizaciji potovalne agencije specializirane za "party počitinice". Vsi so trenutno v samoizolaciji, 50 oseb, ki so bile z njimi v stikih, pa so ravno tako v karanteni, piše hrvaški portal index.

Po poročanju STA  pa je slovenska epidemiologinja Marta Grgič Vitek na današnji novinarski konferenci povedala, da je bilo v Sloveniji v zadnjem tednu 21 primerov okužb vnesenih iz tujine, več kot polovica iz Hrvaške.

Kot območje, s katerega prihaja več okužb, je omenila Pag. Pri tem je kot težavo izpostavila množične zabave, na katerih ni možno vzdrževati razdalje, pretežno pa so tam turisti.

Pred dnevi so okužbo potrdili tudi pri šestih Avstrijcih, ki so dopustovali na otoku Pag in se domov vrnili 27. julija, so poročali na avstrijski ORF.

Okužba tudi pri italijanskih maturantkah

Navedeni portal ravno tako poroča, da sta se z otoka Pag okuženi vrnili tudi dve 18-letnici iz Italije. Maturantki sta potovali z turistično agencijo iz Brescie, v sklopu njunega dopusta pa so bili načrtovani klubski večeri, festivali in druge razne zabave, med tem, ko sta prenočevali v apartmajih z drugimi rojaki. Skupina se je v domovino vrnila 1. avgusta, omenjeni dekleti pa se nista počutili dobro in imeli povišano telesno temperaturo. Test je pokazal, da sta pozitivni na koronavirus.

Vsi, ki so potovali v njuni skupini, so zdaj v izolaciji, italijanski epidemiologi pa se trudijo poiskati vse osebe, s katerimi sta bile v stiku, piše index.

Otok Pag je sicer priljubljeno letovišče Slovencev in mladih, katere privablja predvsem Novalja, ki se nahaja le nekaj minut stran od razvpite žurerske lokacije v Zrćah. 

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zoran opankovič (nepreverjen)

mi smo vcasih uvažali takšne

Vsjz (nepreverjen)

Pravilno je v Zrću in ne Zrčah. Zrče obravnavajte kot recimo Turnišče...

zoran opankovič (nepreverjen)

kako se napiše z veliko ali malo
Pizdovci pri ljutomeru
Pizdovci pri Ljutomeru

In reply to by Vsjz (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

Pizdovci Pri Ljutomeru

In reply to by zoran opankovič (nepreverjen)

tuncika

Inšpektorji pišite kazni za idiote (dvakratno), pa še za starše dvakrat, pa še za šole dvakrat, pa za izterjavo poskrbite. Za tiste ki se držimo reda pa nagradno dopustovanje po Sloveniji.

Hrib (nepreverjen)

Hrvaška je cela leglo koronavirusa, vendar lažejo zaradi turizma, da nebodo na zimo lačni.......

Paglavec123 (nepreverjen)

V pondejlek iden na Pag na morje. Če što ščej ka njemi prinesen korona virus mi naj napiše. Naročila sprejemam do nedele zvečer.

debeli rdeči (nepreverjen)

Te maturante te JJ zdravil ker ima odprte meje in ustašem rit liže !

butalec (nepreverjen)

-- pa more, ovak istina o trgovanju z orožjem na plano pride!!!

In reply to by debeli rdeči (nepreverjen)

Luksib (nepreverjen)

Kako pa kaj Portorož pa take pa to? Pridni smo slovenčki. Zabasane vse plaže do onemoglosti in brez okužb ... 😛

floxus (nepreverjen)

Samo resno, vsi slovenski turistični kraji nabasani do konca, lidje na plažaj eden na drugon, nikše distance nigi, niti mask. vse gostilne pune, kampi puni, hoteli puni.... a nišče ne pride domov okuženi. Vsi se samo negi drugje okužijo. Pa što še tomi sranji naseda?

In reply to by Luksib (nepreverjen)

Okuženi in nev… (nepreverjen)

24ur com/novice/korona/na-pagu-se-je-okuzilo-12-tujih-maturantov-stroka-svari-sosedje-ostajajo-gluhi

In reply to by floxus (nepreverjen)

Virusnogejske zabave (nepreverjen)

PornoKralj Com

100-100 (nepreverjen)

Pomali se bliža čas da de konec počitnikovanja. Zdaj do fsi tisti šteri so dopustovali na Hrvaškon džeki, mi pa idioti. Najebali mo pa fsi, najbole žalostno od toga pa je tou , ka bi se tisti šteri najbole propagejrajo pravila , najbole toga ne držijo. Primer, več kak polovica delafcof v zdravstvi, lipou na Hrvaško, Grčijo , Italijo, Španijo, nan pa gučijo kak moremo oditi z maskami, se razkužuvati pa seveda nej odijti v druge države. Licemernost pa takša, zdaj do pa šče bone skoristili-tak se uživa, jebeš druge, san pa vživlaš život.

Magyar Bacsi (nepreverjen)

Balaton je zakon, Siofok vauuuuuu .........vse polno Karči virusa ampak ni nevaren.

skeo3 (nepreverjen)

Daj enjajte forserate, što več vrvle sploj v tej drek?

Jasmin Biscevic (nepreverjen)

Kva pa to nabijate kr neki...dejte že prenehat z lažmi glede korone, ter plandemije.

Mokicq (nepreverjen)

Pomeni da naša vlada namerno pretihotapi koronavirus iz Hrvatske.Meje zapreti z Hrdeki in pika.

zastrupljeni (nepreverjen)

Zaprite mejo s hrvaško, pa rešeno. Vsi ki pridejo čez, v karanteno, pa da vidimo ker upa iti. Mi jim bomo reševali turizem, ko pa bo treba kontra uslugo pa bomo spet dobili nož v hrbet.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice