Pomurski policisti so odkrili neverjetno količino konoplje. Ob naselju Benica, na otoku, ki ga je ustvarila reka Mure, tik ob slovensko-hrvaški meji, so večjo količino konoplje, ki so jo dan prej poželi, še danes odvažali s helikopterjem.

Množica policistov, od včeraj pa še policijski helikopter v zraku, ki ogromne bele vreče, eno za drugo, odlaga na traktor. Domačini Benice že več dni spremljajo nenavadno dogajanje.

»Včeraj tam okoli ene ure sem ga prvič videla. Potem je šel sosed tja vprašat, kaj se to dogaja. Pa so rekli, da so konopljo našli,« nam zaupa domačinka Marija Železnjak. In to ne nekaj rastlin te prepovedane droge, ampak se je za drevesi na otoku, ki ga je ustvarila reka Mura, nahajal tako velik nasad, da so možje v modrem pridelek vozili kar s helikopterjem.

Že včeraj naj bi po pričevanju domačinov prepeljali vsaj še dvajset tovrstnih vreč konoplje. Ujeli smo, ko so naložili še zadnjo vrečo in traktor s prikolico polno konoplje v spremstvu dveh vozil z modrimi lučmi pospremili s prizorišča. 

Ortofoto posnetek območja, kjer se je nahajal nasad. Delno gre za gozd, precej pa tudi neporaščenega zemljišča.

Med preleti naleteli še na truplo pogrešanega

Osumljenci so po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah že v rokah policije, ki pa je zgolj potrdila najdbo. 

Neuradno smo izvedeli, da so v rokah policije trije moški, srednjih let. Šlo naj bi za Štajerce, ki pa so delovali iz stanovanja v Prekmurju. Policija naj bi v hišni preiskavi našla predmete, ki so jih uporabljali pri gojenju konoplje na skrivni lokaciji.

»To so se pripravljali že več dni. Sem videl tukaj, da so se zbirali, nismo imeli dostopa in nismo vedeli, kaj se dogaja,« pripoveduje domačin Ivan Rubin

Med preleti helikopterja so na tem območju med drugim našli tudi truplo 69-letnika, ki so ga zadnje dni iskali ob Muri. Policija obljublja, da bo več podrobnosti razkrila jutri.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sramota od medija (nepreverjen)

"Domačini strmeli odprtih ust: ... "
.
Ka je to za medija? Što vas je prevzel..... Lady, Slovenske novice ... ali Nova 24 ka takšne primitvne naslove pišete?

prekomure (nepreverjen)

zaj pa naj še vinograde tak posekajo kak so to rastlino kera je menje skodljiva od grozdja

oj-oj (nepreverjen)

na 24ur nika ne pišejo o rekorde. majo dosta dela z pivčevo

Landini

Za moje pojme je tole s helikopterjem bilo čisto pretiravanje. Če ima država za to denar, da se lahko na ta način igračka, potem ga lahko porabi tudi kje drugje.

MadaFaka4rill (nepreverjen)

Menej samo zanima, či je prepovedana, zakoj so nej na lice mesta zaküjrele? " prepeljali na skladiščenje".... Ka do oni dale odavale? Dražba zaseženih predmetov pa to...

Bluz (nepreverjen)

Zdaj bi naj napravile cbd olje stoga, pa narodi dalij ka nebi bou tak pod streson.

Vaše ime.. (nepreverjen)

Za tej par bilk so nucale helikopter.. Ale tan pa migranti odijo pa nvn ka vse pa neg helikopterja samo vojska pomaga.. Ka so same Nej sposobni Tau napravite.. Sramota za policijo pa za državo.. Vupan ka se enkrat te njihov sistem zruse.. CI Nej mo ga mi

Silvikaaaa (nepreverjen)

Zakaj novinarji žalite ženski spol ???Možje v modrem.Zakaj?ne napišete Možje in ženske v modrem 🙏🤷‍♂️Bolj spoštljivo. Tako se kršijo človekove vrednote ter pravice žensk

čarni vrag (nepreverjen)

A ti si kakšna iz Šorošove bande in bi rada uvajala spolno teorijo. Ko pravimo policija, vsak ki ni čisto udarjen v glavo ve, da v Policiji delajo tako ženske kot moški. Pravzaprav je tudi samo beseda Policija ženskega spola.

In reply to by Silvikaaaa (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Sicer je preveč pričakovati, da bi v naši takoimenovani demokraciji Policija odgovarjala na pomisleke javnosti. Nejasno, je zakaj je bilo potrebno s helikopterjem to travo voziti bogve kam. Lahko bi uničili na licu mesta, kot delajo njihovi kolegi v džunglah Južne Amerike. Te vreče se ne more skladiščiti, saj lahko pride do samovžiga. Zato je treba vse skupaj posušiti. Še najbolj enostavno bi bilo vse skupaj dati v silos kombajn in potem v bioplinarno.
Postavlja se še eno zelo zanimivo vprašanje. Kakšno je varovanje državne meje? Ker je bil nasad tik ob državni meji je očitno varovanje državne meje na tem odseku bolj tako, tako. Glede na dejstvo, da je do prvih hiš v Benici samo 400 metrov in poljske poti vodijo praktično do rokava Mure, dvomim da so domačini strmeli odprtih ust. Vsaj nekateri so gotovo že pred meseci ugotovili kaj se dogaja.

Starejše novice