Policijska akcija s helikopterjem je potekala tudi danes.

Kot smo že poročali, so pomurski policisti včeraj ob naselju Benica, v bližini reke Mure, celo s helikopterjem odvažali večjo količino prepovedane konoplje, ki so jo dan prej poželi.

Danes se je policijska akcija nadaljevala že tretji dan, saj je, kot kaže, ob takšni količini droge potrebna večdnevna operacija. Policijski helikopter smo 'zasačili' med delom. Polne 'jumbo' vreče prepovedane droge so drug za drugim odvažali z mesta skritega na drugi strani gozda in nalagali na traktorsko prikolico. Ko so prikolico napolnili, so zaseženo drogo s traktorjem odpeljali. 

S Policijske uprave Murska Sobota, so potrdili, da policisti Policijske postaje Lendava skupaj s kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota obravnavajo kaznivo dejanje neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Podrobnejše ugotovitve kriminalistične preiskave bodo sicer predstavili jutri, 6.8.2020.

Spomnimo, domnevno gre za količino, ki ima tržno vrednost okoli 1,3 milijona evra, konoplja pa naj bi bila odkrita na ozemlju, ki je večinoma v državni lasti. Po neuradnih informacijah naj bi sicer bili v ozadju trije storilci iz Štajerskega območja, ki so pa začasno stanovali v Pomurju. Osumljenci srednjih let naj bi bili že v priporu.

Na tem območju v reki Muri je bilo včeraj najdeno tudi truplo pogrešanega 69-letnika, domnevno naj bi bilo truplo opaženo ravno s pomočjo policijskega helikopterja. 

S spleta

Komentarji (35)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
df (nepreverjen)

leiko bi jim to delali brezposelni
ne pa da si jajca ližejo na sonci
Tak bi vsaj nekaj koristnega delali

Soboski (nepreverjen)

Tudi ti zgleda DF si brezposeln saj stalno visis tu gore. Idi njim pomagaj da te nedo tak prsti srbili na tipkovnice oz na telefone

Gost30 (nepreverjen)

Droge prej, smeh. Od kda je droga rastlina, ki jo je dala narava?

prekomure (nepreverjen)

lepo bi blo če bi vinograde tak posekale

bleh (nepreverjen)

Samo resno, nekaš naravna rastlina kera že stoletja normalno rastej je prepovedana, celi brejgi grozdja iz keroga se pa dela vino in ustvarja množica alkoholikov pa je dovoljena. Isto je s tobakon keri povroča raka in je to celo na škatli cigaret napisano. Ali nema veze, alkohol in cigareti se lejko legalno v enormnih količinah prodajajo in konzumejrajo, od marihuane pa mo vsi mrli tak kak od toga namišlenoga smrtnonosnoga korona virusa. Nej čudo ka je narod tak blesavi ka se da za norca meti in lejče z maskami na goubi naokouli, če glih je vsen jasno ka tej maske ne ščitijo nikoga pred nikin. Te pa tej isti lidje gda masko doj zemejo včasik prižgejo čik in si naročijo špricer. Če si pa što joint prižge je pa včasik kriminalec in narkoman. Bedasti narod živej na ton svejti, redno bedasti.

Slom (nepreverjen)

Povej mi če je normalno kda skadiš 5 ali več jointov na dan? En joint sploh nej problem, ampak kak eni kadijo je pa preveč.

In reply to by bleh (nepreverjen)

nithdil (nepreverjen)

5 jointof na den = liter vijna. Za edne je to zajtrk.

In reply to by Slom (nepreverjen)

Lagov (nepreverjen)

Isto kak eni skadijo 3 skatle cikov ali spijejo dva litra vina. Od jointov je se nisce nisce nej mrou, od raka na plucaj pa od ciroze jeter pa lidje dnevno mejrajo v vec deset tisocih po svejti. Mi se pa bojimo marihuane in neksoga bednoga viruseka.

In reply to by Slom (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Če bi meli kakšne novinare, bi od toga na pol odstopljenoga ministra zahtevali podatek, kelko je te celi cirkus s helikopteron košto. Zato ka so to nej pejnezi od šefa policije nego naši. Ne vem ka do zdaj s temi vrečami. Če mislijo to skladiščiti, se mora konoplja najprle posušiti. Sicer pa ne ven kakšen je smisel toga dela. Vzeli naj bi vzorec, ostalo pa uničili na lici mesta.

Gost30 (nepreverjen)

Do dale odavali, če bi bil namen uničenje, potem bi tam uničili. Zdaj pa v sušilnico, potem pa pušit.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Kda do pa tej policaji lovili one , ki velke količine belega praja pa tablet prevažajo v pomurje in čez pomurje. Nej ka samo tej lokalne travaše lovijo, in cirkuške predstave za javnost delajo!!!!!!!!!!!!!!!

Rosenkrantz (nepreverjen)

Veste kaj je najbolje zalostno pri tem..od Arabcev se kupuje nafta..mi pa imamo naravne danosti da nam raste konoplja pa smo navadni hlapci in ne vemo zasluziti na tem kar nam narava omogoca. Cakamo da bodo Osterajheri ali pa Svabe nekaj legalizirali in zaceli sluziti..pa potem bomo capljali za njimi in jih kopirali. Tako tako majhna drzava bi morala biti kot majhen okreten gliser in hitro sluziti tam kjer so velike drzave pocasne in nespretne. V koncni fazi zakaj pa si Prekmurje ne izbori poseben status znotraj Slovenije in se to v celoti ne legalizira. Tako vam povem..turizem bi poskocil za 1000 procentov..lokali napolnili..prenocisca. Samo za to moras imeti jajca kar pa tu politiki nikoli niso imeli. Povprecje..podpovprecje..terme..sunka..vino..what the f... to vsi ze imajo.

koplop (nepreverjen)

ni problem za legalizirat drogo mehko ali trdo, samo pod enim pogojem. In to je uvedba smrtne kazni za tistega, ki stori prekrsek ali kazniva dejanja pod vplivom teh substanc. brez olajsevalnih okoliscin.
vsak, ki je zedeta naj sedi doma v kleti in bo mir na cesti in v druzbi red.

Lagov (nepreverjen)

Samo te bi isto mogli napraviti za kazniva dejanja pod vplivon alkohola. Te bi se prebivalstvo Slovenije takoj prepolovilo ka bi mogli vse pijance poklati.

In reply to by koplop (nepreverjen)

blagov (nepreverjen)

niti ne, mogoce enega ali dva, ali tri, ostali bi se zelo hitro zresnili in ne bi vozili pod vplivom substanc.

In reply to by Lagov (nepreverjen)

ghujuik (nepreverjen)

stavim, da je za ta nasad policija vedela vsaj nekaj mesecev.

. (nepreverjen)

Nejsan znau ka imajo poljicaji helikopter.

.. (nepreverjen)

in to novega, ki je se v garanciji.

In reply to by . (nepreverjen)

Jojhnk (nepreverjen)

Me zanima koliko te robe bo izpuhtelo neznano kam?

In reply to by . (nepreverjen)

. (nepreverjen)

prvo do zvagali potem se bo posušilo pa bo lažje, logično. pa nekaj časa se bojo smejali ko bomo mi pihali

In reply to by Jojhnk (nepreverjen)

wewer (nepreverjen)

naivni ljudje iz stajerske. a so mislili, da lahko taksno kolicino konoplje ostane skrita in neopazena v narava, kjer V sloveniji na vsakem kilometru nek sprehajalec ali kolesar. Nismo mi Brazilija ali Afganistan.

x (nepreverjen)

Tako napihnjeno pišete o prepovedani drogi, kot da so našli laboratorij metafetamina, sami pa niste toliko splošno razgledani, da bi vedeli, da je Svetovna zdravstvena organizacija marca 2020 konopljo umaknila s seznama drog v skupino snovi, ki so pretežno neškodljive zdravju.

Djego (nepreverjen)

Si sigurno kaksen lokalni propalitet keri odavle cbd izdelke pa doma pri mamici zivi

In reply to by x (nepreverjen)

Rosenkrantz (nepreverjen)

Moderne norme zvecine postavljene pod vplivom razvitega protestantskega kapitalisticnega sveta omogocajo "uzivanje" zivljenja tistim ki premorejo denarno bogastvo. Policija in vojska scitijo njihove interese in ta status quo. Narava in Zemlja so dale vsem nam tudi konopljo v uzivanje, toda ker je subverzivna in omogoca "uzivanje" zivljenja tudi revnim je prepovedana. To je smisel vsega.

Bučko (nepreverjen)

Mogoče pa to Ivan Gale polni blagovne rezerve.

Gerlop (nepreverjen)

hehe, ja sploh sefaj ko je podpisal aneks za nekaj milijonov. Politkolesarji hitro praznijo zaloge.

In reply to by Bučko (nepreverjen)

gost23 (nepreverjen)

Kar dva članka na sobotainfo, ful opremljeno s slikame. Kak da bi najšli tono koke. Vrli novinar, prosim poizvedi koliko je ta helikopterska intervencija stala davkoplačevalce. Ker ta roba je nej vredna pol kurca mrzle vode niti na črnon trge - nega cvetov gori., pa kak so to poželi so preprečili, ka bi do cvetenja sploj prišlo. Isto je, kak da bi koprive vozili s helikopteron. Avstrijce majo zakonsko dovoljeno gojenje do cvetenja. Se vijde ka smo 100 let za liseno žlicof.

Križevski (nepreverjen)

Zadetkoji na sobotašinfo se oglašajo. Najbokse, ka bi policija odala vse helikoptere, vozila pa opremo in nakazala van socialason. Zato jih majo in verjetno nedo pred sako uporabo prosili tebe za dovoljenje. Za kelko davkoplacevalskoga kesa pa ste prikrajsani, zavolo preprodaje prepovedanih drog (pa pustmo zaj debato o legalizaciji in kak je konoplja top shit pa kak je alkohol zloben) to pa je ze visja matematika, a?

In reply to by gost23 (nepreverjen)

gost23 (nepreverjen)

Piđanci so prišle moralno avtoriteto delat. V živote san socialne nej dobro/proso, drogejrati se pa neman časa. To se zmulča na mesti pa merna bosna ali zakon je gvišno tak helavo napijsane ka trbej pelati "na uničenje" in une so mogle po zakone tou napraviti, nema veze či 1000x več košta. Kapiš ? Kelko san prikrajšani kda što na čarno trži kaj? Tou me dosta menje bolij kak kda mi od plače vličejo te pa sten kešon razmetavlejo z raznime tešami, patrijame pa voženjon komposta s helikopteron. Zaj si pa ide po liter v klejt ka vijden ka ti žmetno.

In reply to by Križevski (nepreverjen)

čukundeda (nepreverjen)

Ko sem prebral, da bi naj bile droge in so travo odvažali s helikopterjem, kar en čas nisem mogel k sebi od smeha.
Sedaj se bodo hvalili s to kvazi akcijo. Ko pa heroin in kokain v Ljubljani leži po mizah na raznih feštah visoke družbe pa policajčki sploh ne smejo pomisliti, da bi pogledali take osebe, kaj še, da bi sploh kaj vprašali.
Enostavno je pospraviti pridelek, ki je vsem na očeh. Itak je moral kakšen "špeckahla" povedat, ker policaji se kar tako ne ganejo iz svojih vozil kaj še iz pisarn. Nekoč so še šli peš na opazovanje. Tega danes več ne srečaš. So v varnem zavetju svojih "vozil".
Upam, da ne bo tako, kot sem nekoč slišal. Ko so zasegli robo je tehtnica kazala neko številko. Čez čas, ko se je robo vozilo sem in tja je vedno tehtnica kazala manj. Na koncu je baje bilo robe samo še za vzorec.
Le kam se je med tem vse skupaj izgubilo ??????

Nikaloo (nepreverjen)

Malo te dajajo fantazije???
Gre 100% vse v unicenje! Rodbina mi dela na tem in je redno vse pod nadzorom!

In reply to by čukundeda (nepreverjen)

Lolek123 (nepreverjen)

Hahahahaahahah

In reply to by Nikaloo (nepreverjen)

Carne kunj (nepreverjen)

....vse jasno....samo skoda ka so helikopter mantrale z tejme vrejcame...tan nema nisce mulcara be ziher falej bilo....XD....tej zelejne John Deere pa de se znonkar odavo na konce dnejva....

Dalibor (nepreverjen)

Vidim da vas ene fejst skrbi kje boste zdaj nabavljali robo, či pravite ka ganđa nej droga te krplive pa outavo zdaj kadite indijanci

Gcdrjjuresvxvz (nepreverjen)

Droge maš v Novartisi kolko hčejš, samo razlika je v ton da toti bigpharma industrija je mafija katera lejko prodavle vsa ta sranja ka izdeluvlejo na kemicni bazi... Zalostno!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice