Direktor Term Lendava Peter Molnar je predstavil drugo plat zgodbe in odgovoril na očitke slovenske blogerke, ki je dejala, da naj bi bila z družino izgnana iz hotela, ker je njen otrok zajokal na večerji.

Spomnimo, pred dnevi smo poročali o domnevnem incidentu v Termah Lendava, ki ga je na svojem blogu opisala Klavdija Vidic. Mamica treh otrok naj bi konec julija z družino dopustovala v Lendavi, a je dopust predčasno prekinila, saj je prišlo do dogodka, v katerega naj bi bil vpleten kar nov lastnik lendavskih term.

Na svojem blogu tako navaja, da je na večerji do njene družine pristopil mož, ki se je kasneje predstavil kot lastnik, in jim zaradi joka dvoletne hčerkice zabrusil, da naj si poiščejo drug hotel, v kolikor bo otrok nadaljeval z jokom.
 

S termami upravlja švicarsko podjetje

Pred objavo domnevnega incidenta od term nismo uspeli pridobiti komentarja, ki bi potrdil ali zanikal resničnost navedb slovenske blogerke, a se nam je sedaj vendarle oglasil direktor Peter Molnar, ki sicer zaradi varovanja osebnih podatkov ni mogel potrditi, da je navedena družina bivala v hotelu, je pa podal pisno izjavo glede spornega dogodka.

Obenem je razkril, da so terme sicer res pod madžarskim lastništvom, a da so od 7. julija v upravljanju švicarskega podjetja za upravljanje hotelov. Po novem tako obratujejo pod imenom Thermal Resort Lendava, njihov prvi mož pa naj bi bil skrivnostni nizozemski poslovnež Dirk Wallenburg. Glede na javno dostopne podatke sicer tovrstne spremembe, lastniške ali upraviteljske, še niso zavedene. 

Izjavo Term Lendava objavljamo v nadaljevanju v celoti.

"Domnevni starši treh otrok so prvi dan pustili najmlajšega otroka, da je med večerjo ves čas jokal, tako naslednji dan pri bazenih, pa tudi med večerjo istega dne, s tem moteč 200 drugih počitka željnih gostov.

Moškega, ki je v restavraciji za mizo sedel s tremi otroki (ali je bil le ta oče otrok, se ne ve), so prijazno vprašali, ali potrebuje vseskozi jokajoči otrok morebiti kakšno zdravniško pomoč, da ga bodisi morda kaj boli. Na kar je bil odgovor moškega le toliko, »da bi se le rad sprehajal« in s tem je postalo jasno, da otrok nima bolečin in ker s svojim jokanjem moti preostale goste, zato bi bilo bolje, če bi ga starši odpeljali na sprehod, saj bi mu morda to pomagalo, da neha jokati. Moški je na to odgovoril le toliko, »mogoče po večerji«. Na kar so moškemu dali vedeti, da to vedenje moti preostale goste, oziroma, da je to nesprejemljivo, sicer ne zaradi otrokovega vedenja, ampak zato, ker starši ne storijo ničesar. Moški se za slišano kaj dosti ni zmenil in to je tudi izrazil.

Nato so jih seznanili, če oni tako mislijo, da lahko motijo več sto drugih gostov, naj bodo tako prijazni in nadaljujejo svoj dopust v drugem hotelu, saj je dolžnost hotela poskrbeti za mir ostalih gostov. Izjava družine, da »so naleteli na kup težav« prav tako ni primerna. Vsa dvigala so delovala, zraven tega pa jim je osebje nudilo pomoč pri transportu dvojnega otroškega vozička pri bazenih. Seveda imajo vsi pravico, da izrazijo svoje mnenje, ampak očitno je bila mati treh otrok edina, ki je mislila, da hotel ni primeren za družine, ki potujejo z otroki.

Leta 2018 je Comitatus Energia Zrt. postal lastnik Term Lendava, ki je poslovna organizacija v lasti Madžarske države. Od 7. julija 2020 hotel upravlja švicarsko podjetje za upravljanje hotelov."

S spleta

Komentarji (46)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pax (nepreverjen)

No, kot smo nekateri predvidevali.

boa (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ce bi to meni naredu bi mu njofro razcetvero

Joooj (nepreverjen)

Leni in neodgovorni starši!

reži (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Po tvoje selotejp na usta ali ka ste ništerni rejsan prizadeti, zdaj več deca ne do smeli jokati v hoteli pa kama to ide vse vkup?

In reply to by Joooj (nepreverjen)

Gate na glavo (nepreverjen)

Če otrok zajoka, se ne bo nihče zgražal, če pa kar naprej tuli, staršem pa to dol visi, je pa malo drugače. Mogoče pa s tabo ni vse ok.

In reply to by reži (nepreverjen)

Mejh (nepreverjen)

Kot stars moras poskrbet za otroka in ga potolazit. Jes bi popizdila ce bi 2 iri otrosko dretje poslusala.

In reply to by reži (nepreverjen)

AAAAAAAAA (nepreverjen)

boa Tij se lipou pokako v hlače, je pa stvar či je tak bilou kak je izjavo tej gospod ma čista praf. Deca se jočejo tou je dejstvo samo či je tak jih je treba pomiriti nej pa pistiti ka se joučejo cejli čas kak da je nika nej. Kelkokrat san biu naavijoni pa deca jočejo kar nekaj časa samo ka vijdiš ka se starši trudijo pa jih zamotijo pa je vse ok. Tej dvej zgodbi sta diametralno nasprotni tak ka kak je bilou samo uni znajo.

Delavec na minimalcu (nepreverjen)

Vsak je svojo zgodbo malo popopral...

kmetavzr (nepreverjen)

histerična mamica verjetno 200x bolj ...

za objektivno razlago, bi bilo najbolje vprašati tretje goste.

In reply to by Delavec na minimalcu (nepreverjen)

KrožiščaDoTokija (nepreverjen)

Vepa no, moderni starši. "na, eti maš iphone pa gledaj youtube" vzgoja vseposedi.

nn (nepreverjen)

In čisto prav so napravili ka so jih stirali... čeduže več takših staršov opažan keri pistijo deco jokati tudi pou vöre -
kao de že san enjo, oz neka moderna vzgoja, v bistvi pa rajše bulijo v mobitel ali delajo svoja posla, pigejo kavo, cuj živčno gestikulejrajo s čikon v roki...deca pa notzamotana v vročon vozičke in podobno...trbelo bi jih še kaznovate !!!

paja (nepreverjen)

Smo bili tam. Dretje in kricanje tega otroka je bilo neznosno, niti ni nihce poslusil umiriti otroka. Ce so starsi znavelicani in se njim ne da ukvarjati s svojimi otroci nimajo nobene pravice drugim unicevat dopusta. Ce otroka ne morejo umiriti se naj raje umaknejo v sobo. pa niso edini.

LG f st jj (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Brez skrbi, vsi so na koncu srecni...
Starsi so se odpovedali in pustili otroka pri mađarih, oni pa ga zaj vzgajajo da vec nikoli ne sme jokati

In reply to by paja (nepreverjen)

chef (nepreverjen)

Bravo...se strinjam...če ne obvladajo otroka naj ne gredo med ljudi....da ti en froc, ki se neprestano dere pokvari dopust, pa čeprav v termah Lendava...oprostite!

In reply to by paja (nepreverjen)

Ofeden (nepreverjen)

fsako zgodbo trbej čüti z obeh strani, pa te lejko delamo nekše zakljüčke...
kak ste prejšnjič fsi napadnoli nove lastnike, nej ste pa čüli drugi plat zgodbe.

poven samo neka iz lastnih izkušenj...marsikdaj me je sran in se ne izdan s kejc san, kda po plažaj, hotelaj, ob bazenaj polsüšan Slovence kak se derejo, delajo pametne pa delajo rabuko... Sigdar bole vidin ka smo Prekmurci fse prej drügo kak pa Slovenci.

revival (nepreverjen)

Ka ge že en čas gučin, pa mi te eni talate minuse...... Slovenec je glasen, egoističen, samovšečen pa škrtlavi u milo mater.... na dopusti san najrajši kak najdale od njij.... Predvsen tisti mladi, moderni, hipsteri ali kak si pravijo...

In reply to by Ofeden (nepreverjen)

Ofeden (nepreverjen)

Bravo revival, meni isto talajo minuse kda pravin ka san nej Slovenec liki Prekmurec. Napravin pa isto kak ti, v velkon loki se jin ognen.

In reply to by revival (nepreverjen)

Rosenkrantz (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Odgovor pa tak..neki Madzari dajo Svicarjem upravljanje, zadaj pa nek misteriozni Holandec..ne me sopat, sigurno je bilo vedno 200 gostov pod udarom terorja tega otroka ki je 250-im nenehno grenil zivljenje..da ne omenjam 309 stanovalcev okoli. Ta otrok je uniceval dopust nenehno in vseh teh ubogih 1000 ljudi je videlo tudi 24 ur kaj sta mama in oce delala z otrokom, me zanima v kaksnem jeziku je bil nagovorjen oce.

Mokicq (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vsi gosti,kateri hodite v Terme Lendava ,ste budala in to do takrat dokler bo Peter otrokom prepovedal jokati.Me zanima ko ga bo kateri gost otroka sam vrgel iz hotela kako bo potem tulil.

Bio.koi.tip... (nepreverjen)

po prebranem ni bilo prepovedano jokanje otrok, ampak je bilo prepovedano zanemarjanje otrok s strani navelicanih in neodgovornih iphone starsev.

In reply to by Mokicq (nepreverjen)

reži (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ka si bil zraven, sicer pa ne veš kaj je bilo otroku zdaj se bo slišala tudi druga plat zgodbe, naj si pokliče madžare pa naj jufkajo meni pa to ide na živce in lepete.

In reply to by Bio.koi.tip... (nepreverjen)

LG f st jj (nepreverjen)

Pa nej cudo ka je otrok cvilil, pa od tote bioplinarne ka je blizu hotela cejla lendava smrdi in otrok je samo zelel nazaj domov.. Ker toti smrad ne da smrdi, to ti več peče u očima in je nevzdržno bit nekje zunaj.. MRŠ!

Ljubljančan (nepreverjen)

Pa naj majo Madžari celo Lendavo. Ko jih jebe!

In reply to by LG f st jj (nepreverjen)

Junči (nepreverjen)

Vsak tuj nej za starša...

FDV VZGOJA (nepreverjen)

To pa je posledica že napačne vzgoje staršev, bog ne daj ka so hodili na FDV ker od tam pa prihaja vrhunska vzgoja, kak je to zblojena ustanova si ne moreš misliti če to ne vidiš - ne priznavajo spola ne ve se kdo je žensko kdo moško, stranišča skupna, LGTB v prvom plani in posledica sega toga so vidne in škodljive.

Hmmmmm (nepreverjen)

Tebe očitno LGTB neka redno matra...

In reply to by FDV VZGOJA (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

a si ti vedno tak fuknjeni
ali samo ob ponedeljkih ki ti pride
strićek iz Čakovca na obisk
in ti zvečer po risanki vtakne
v usteca Banano

In reply to by Hmmmmm (nepreverjen)

Kv (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zanimivo koliko pogovora so dodali, čeprav smo dejansko govorili le to kar sem zapisala in je vse skupaj trajalo približno dve minuti. Prav tako sploh ni vprašal, če je hčerka bolna, čeprav se je izkazalo, da je res zbolela in je zato jokala. Tudi pomirila sem jo takoj, ko sem prišla do mize in isti trenutek smo odšli iz restavracije.
Glede na to koliko pritožb sem slišala v zadnjih dneh glede term Lendava se sploh ne čudim, da so zgodbo povsem obrnili v svojo korist. Menda ima lastnik enak odnos tudi do zaposlenih kot ga je imel do nas zato smo verjetno lahko veseli, da nas je rešil takšnega dopusta s svojim odnosom. Glede dostopa z vozičkom stojim za svojimi besedami, saj so imele tudi ostale družine težave z dostopom do bazenov. Teh težav naj prej ne bi bilo, saj je bil omogočen dostop od zunaj, ki je bil veliko bolj preprost kot zdaj, ko moraš do tja preko notranjih bazenov.

Rosenkrantz (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Mi je žal da se vam je to zgodilo KV, obenem mi je žal teh komentarjev tu, ki so nastrojeni proti otrokom in kao "iphone" staršem, to lahko napiše samo tisti, ki sam ni imel otroke, nosi ga nekaj mesecev v trebuhu, skrbi za njega ko je dojenček nenehno in ga vzgajaj potem še vsaj desetletje, da ti neki nepismeni vodja hotela soli pamet o starševstvu, who the f... is he anyway.

In reply to by Kv (nepreverjen)

reži (nepreverjen)

Taki poslovnež lahko vodi hotel pri diktatorjih drugače pa vse točno zapisano in tako poteka otrokovo življenje in skrb za njega, denar mu pa diši ne glede na otrokov jok.Še vedno velja tista da je gost kralj in ne neki vodja hotela.

In reply to by Rosenkrantz (nepreverjen)

chef (nepreverjen)

Tudi tisti, ki imamo otroke, se strinjamo, da vedno več staršev ne obvlada otroke niti doma, kaj šele ko pridejo v hotel, v trgovino, na igrišče ali restavracijo...in neprestano dretje, cviljenje in izsiljevanje. Vzgoja se začne doma!

In reply to by Rosenkrantz (nepreverjen)

Znanstvenik (nepreverjen)

Problem vas takozvanih blogerjev je, da nekam pridete in dejansko mislite, da boste dobili neki dodatni tretma zato ker ste kao neki blogerji in vas ljudje poslusajo. Na zalost vas ne. Nimate nobene dodane vrednosti, pricakujete pa seveda neko nevem kaksno super storitev.... Roko na srce Terme Lendava niti po obsegu niti po ponudbi in niti cenovno ne spadajo v zgornji segment dobrih term. So povprecne terme z povprecno ceno. V tujini je recimo normalno, da obstajajo hoteli kateri dejansko ne sprejemajo parov ali druzin z otroci. Zato ker so tam pac ljudje, ki malo vec placajo in hocejo mir.... Navada danasnjih modernih starsev pa je, da ce otroci jokajo pac jokajo in da tudi ce motijo druge ni to nic hudega... Motite se... Hotelir je pragmatik... Gleda od koga vec zasluzi. Ali od vaju dveh, ki sta placala otroci so tako zastonj ali pa od drugih, ki placajo isto pa jih je vec... Racunaj sama... Mogoce pa se samo dodam, da je treba manj gledat in pisat blog in vec skrbet za otroka...

In reply to by Kv (nepreverjen)

Dragan Krstić (nepreverjen)

V Nemčiji, Avstriji, Švici so hoteli samo za odrasle / hotels fuer Erwaksene/ in tja starši z otrki ne morejo. Pač nekateri želijo mir med dopustovanjem.

In reply to by Znanstvenik (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

KV-malo sem preletel tvoj blog. Pa me je zmotilo predvsem to, kolikokrat se vama z Rajkom dogaja "krivica", "se sploh ne pogovarjajo z vama",.... Kolikokrat sta bila že zelo jezna, kako vsakemu povesta svoje, predvsem pa preziram t.im. "CANCEL CULTURE", katere se tudi ti več kot očitno poslužuješ...
Veš tisti vic: A) Zdravo, jaz sem Zdenka, sem blogerka. B) Zdravo, jaz sem Štefan in tudi nimam nobenih posebnih sposobnosti... Toliko o tvojem "bloganju". Nisi poslana na Zemljo od Boga! Tudi ti se moraš držati nekaterih pravil. Pričakovala si ne vem kaj, ker si , oh in sploh, "blogerka".... Vau, vsi te poznajo, MOTIJO z vprašanji o dvojčicah, le kako si drznejo??? In tvoja rit je bila prvič in tudi verjetno zadnjič na dopustu v Sloveniji. Neeeeeee, kaj bomo pa zdaj?? Tale direktor pa brezsrčen, sigurno nima svojih otrok, celo NE MARA otrok,... daj ne seri klamfe... Meni vse to izgleda bolj kot ranjeni ponos, ego in prepotentnost.

In reply to by Kv (nepreverjen)

Mejh (nepreverjen)

Odlicen odgovor. Zenska se malo prevec nosi. Naj se malo vec ukvarja s svojimi otroki, kot pa z internetom in blatenjem.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Bloger (nepreverjen)

A imaš kakšen dokaz, pričo da se tako obnaša do zaposlenih? Ker jaz prvič to slišim. Odnosi so boljši kot pri Savinih lastnikih.

In reply to by Kv (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Od 7. julija 2020 hotel upravlja švicarsko podjetje za upravljanje hotelov.

Veselite se, Butalci! Evo nas v drugi Švici. Sicer le kot sobarice in kelnarce, ampak v Švici smo vseeno. Nam švic, njim pa Evre.

Karl Marx (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Moj bog, a je v teh termah Lendava sploh kdo pismen ? A ne premorejo niti toliko znanja slovenskega jezika, da bi skupaj spacali kaj več od tega slovničnega zmazka ? A se na Madžarskem piše na tak naćin ? A tam nimajo šol, kjer bi nadobudne bodoče lastnike podjetij in direktorje naučili osnov pisnega komuniciranja ?

Svetlana Maka… (nepreverjen)

a si ti vedno tak fuknjeni
ali samo ob ponedeljkih ki ti pride
strićek iz Čakovca na obisk
in ti zvečer po risanki vtakne
v usteca Banano

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

exaš (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Lastnik je Madžarska država. Kdo je pa predsednik te države? Aja, Orban! In kaj vam to pove? Da je lastnik........n. Švicar je lutka?

inokss (nepreverjen)

Sobotainfo...
To ste zaracunali hotelu, da lahko povejo drugo stran zgodbe vi pa proti placilu to objavite?
Slisal sem, da prvo osebo dol poserjete, drugo realno stran zgodbe pa objavite proti placilu!?

Annalitik (nepreverjen)

Mater njemi nategnote, te jo pa obrnote pa se ednok. Pa de se te brigala za deco. Z nepifukanimi babami so skoz pizdarije...

tanja flaškon (nepreverjen)

najbolj me razpizdi če novinar -ka napiše mamica
morala bi napisati
majkulja
ali pa
majkača

Svetlana Maka… (nepreverjen)

majkulja
to je prava beseda

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

komunistka Olga (nepreverjen)

Pri nas porabljamo naziv majkača

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

Bloger (nepreverjen)

Malo jok in stok pa se promovira moj blog

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice