Soboški škof Štumpf je usmeril ostre puščice proti vsem kritikom Katoliške Cerkve.

Pred dnevi je murskosoboški škof Peter Štumpf v svojem slogu na Facebooku objavil zapis, s katerim je stopil v bran ministrici za kmetijstvo Aleksandri Pivec. Po njegovem mnenju bi v primeru njenega odstopa, morali odstopiti "vsi, ki jih poznamo iz zgodovine ali pa iz današnjih dni in sedaj krojijo naše življenje". Spomnil je, da v skoraj vseh uveljavljenih gostilnah visijo na stenah fotografije in drugi spomini na Tita, bivše in sedanje predsednike pa tudi druge veljake, ki so tam obedovali. 

Pod njegovim zapisom se je vsul plaz kritik določenih posameznikov, ki so cerkvi in njenim predstavnikom očitali požrešnost ter pogoltnost, zato se je škof Štumpf zdaj ponovno oglasil, tokrat v še bolj ostrem tonu. 

"Če vzamem zelo  minimalno povprečje na eno družino, recimo 1.500 evrov stroškov, ki si jih starši birmancev, novokrščencev, botri, novoporočenci in njihovi sorodniki naložijo za obdarovanja, obleke, frizerje, kosila, ponekod ansambel in še mnogo drugih reči, potem vam moram povedati, da vsi prej našteti sektorji, in še mnogi drugi, na ozemlju škofije Murska Sobota samo v enem letu zaslužijo na račun omenjenih bogoslužnih slovesnosti po naših katoliških cerkvah najmanj od 1,5 do 2 milijona evrov. Vendar je realna vsota mnogo, mnogo višja. V Sloveniji torej na račun vseh teh  bogoslužnih dejavnosti Katoliške Cerkve gostinska podjetja in poleg še trgovine, frizerski saloni in mnogi drugi skupaj letno zaslužijo več 10 milijonov evrov," je med drugim navedel na družbenem omrežju in ob koncu dodal še: "Ko se boste veselili in gostili na kakšnem krstnem, birmanskem, prvoobhajilnem in podobnem kosilu, čeprav ne hodite v cerkev, oziroma Cerkev sovražite, se takrat le malo spomnite, zakaj in zaradi koga ste takrat tam.Vseeno naj vam tekne."

S spleta

Komentarji (144)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mojemnenje (nepreverjen)

Bolano....

VRANA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Res je bolano, koliko rdeče komunistične drhali je trenutno povsod. Bolano je, koliko nestrpnosti do RKC obstaja. Evropa je zgrajena na temeljih te iste!!

In reply to by mojemnenje (nepreverjen)

aaadddd (nepreverjen)

Točno tak! Komunistična drhal z Janšo na čeli.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

Skrili so ti komentar

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Kar je direkten dokaz, koliko bolnikov je v MS, hihi.... Fakt je, da je Evropa zgrajena na vrednotah krščanstva. Lahko še 100x skrijejo komentar, hihi... Da je Sobotainfo rdečkarski portal pa tudi ni novost, kaj se čudiš?

In reply to by Mrogi (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

Ne sprejmeš drugače misleče... Si nestrpneš in hujskač... Ne vidiš nič drugega kot "čislo". Misliš, da boš prišel v nebesa? Tam so samo 3 osebe ostali pa vsi nekje drugje...hehehe

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

Ne sprejmeš drugače misleče... Si nestrpneš in hujskač... Ne vidiš nič drugega kot "čislo". Misliš, da boš prišel v nebesa? Tam so samo 3 osebe ostali pa vsi nekje drugje...hehehe

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Rdečkarji (nepreverjen)

So prav takšni- nestrpneži. Največji diktatorji so rdeči! Ne sme se proti njim izreči niti najbolj mile kritike, to je svoje mnenje, kaj šele takšne kot jih imate sami tukaj.
Najboljša rešitev je sredina. Tudi z njimi ne bomo nikoli zadovoljni, kot ne z kapitalizmom, prav tako ne z komunizmom. Naj se ne vrne čisti socializem, vendar socialna nota ali kar koli blizu temu mora biti.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Gost7162 (nepreverjen)

Štumf brani trnutno politiko seveda, če dobiva mastne pejneze od Janše, NAŠE PEJNEZE! Telko o ton ka je cerkev ločena od države.

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Lejko se strinjamo z škofom Štumfon ali ne strinjamo , nekaj mu moramo priznati , da ima človek hrbtenico in upa povedati javno, kar si večina drugih intelektualcev (sociologov, novinarjev, politologov......itd..itd.) ne upa kljub temu ,da imamo sedaj demokracijo , kjer sloboda govora ni preganjana kot v bivšem sistemu.
Kakšna sreča bi bila v Sloveniji , če bi večina intelektualcev imela hrbtenico in se upala izpostaviti, NE GLEDE NA POLITIČNO PREPRIČANJE.
NA ŽALOST VELJA PRI NAS V VEČINI PRI TAKO IMENOVANIH INTELEKTUALCIH SAMOCENZURA,
KAR JE ŠE VEČJA KATASTROFA KOT JE TO BILO V ENOPARTIJSKEM SISTEMU.
BOG DAJ ,DA BO ČIMVEČ INTELEKTUALCEV Z HRBTENICO NA VSEH PODROČJIH NAŠEGA ŽIVLJENJA,NEJ SAMO MED DUHOVŠČINO.
Gospod Štumf samo hrabro naprej!!!!!!!!!!!!

In reply to by Gost7162 (nepreverjen)

Zato ga tudi b… (nepreverjen)

Zato ga tudi blokiram, saj so papinci uničili ves krščanski nauk. Hujše kot v stari zavezi. Enkrat je v reviji pisal nekrščen in nevzgojen v veri, torej od staršev ateistov, bral sveto pismo kot vsako drugo knjigo. Prišel do zaključka, da je Jezus hotel vse spremeniti, zdaj pa samo glejte kako se vračamo v tiste čase. Slavimo svetnike! K njim molimo! Smo sploh normalni? So ti duhovniki sploh pri zdravi pameti? Tega Jezus ni učil. Vse so spreobrnili in če bi spet prišel med nas bi najprej zbrcal tiste leticare pred cerkvami, preberite. Tako je tudi bilo.

In reply to by Gost7162 (nepreverjen)

Šrunfek (nepreverjen)

Totalno neprimeren zapis za enega škofa. Nej čuda ka so cerkve vse bolj prazne.... Katastrofa.....

Mrogi (nepreverjen)

Seveda, tudi katoliška cerkev zasluži z vsem tem. Otrokom in staršem pa duhovniki vsiljujejo da morajo hoditi k verouku, da dobijo slikice - podobe, če kakšna zmanjka pa, da ne bodo mogli biti pri birmi... Da se ne razpišemo še o čem drugem, kar katoliška cerkev pometa pod preprogo...

VRANA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Če se družina odloči, da otrok hodi k verouku, se OBENEM zaveže, da nekatere OBVEZNOSTI tudi otrok mora opravljati. Slikice dobivajo, se jih direkt veselijo... Še enkrat nisem slišal nobenega, da če kakšna zmanjka, ne bodo mogli k birmi!! Zato NE LAŽI !! Tudi moji otroci NIMAJO vseh sličic in ni noben problem!!! Je pa vseeno neka motivacija, PRISILA(??) pa za hinavce!! Če nočeš dati otroka k verouku, ga ne daj-REŠENO!! Ne pa hinavsko, s figo v žepu k obhajilu, birma, slike na FB, oh in sploh, KIČ in fasada, nič drugega!!!

In reply to by Mrogi (nepreverjen)

MadaFaka4rill (nepreverjen)

Tvoje dejte se je tüj prostovoljno krstilo?

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Za krst se odločita starša! Odločila sva se za vzgojo v Jezusovem nauku! Jezusov nauk je čist, pravičen, dober v vseh pogledih. V odraslem življenju se še vedno lahko odloči, da v Cerkev pač ne hodi.
Ka pa tvoje dejte prostovoljno odi v vrtec, šolo, zobari, doktori,....??? Ali prepustiš vse, da se tvoj otrok prostovoljno odloči ali ga usmerjaš na pravo pot??

In reply to by MadaFaka4rill (nepreverjen)

gost54322131 (nepreverjen)

Za krst se odločita starša ja... pozneje kda pa otrok odraste pa dobi odpor do vere, ker ugotovi, ka jih je več na izbiro pa de što krijv? vsi drujgi samo tij nej, ker si ga zapečato z vero za katero si se ti odločo namesto njega? in to nemreš primerjati z šolo ali pa doktori... ker v vsaki šoli, do te navčijli po iston principi, zato pa majo doktori vsi isto znanje... vera pa ma vsaka svojo zgodbo pa nauke...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ka pa tij bloudiš? Če nede več dejte ščelo v cerkev, pač nede ščelo. Cejlo življenje se včiš, ka bi zdaj naj bil nekdo "krijv", pa "zapečato z vero"?? Jezusov nauk vči spoštovanja do vseh ljudi, ne kradi, ne laži, ne pričaj po krivem,..... Same dobre, pozitivne zadeve! Kvečjemu je starš "kriv", če tega otroka ne navči!!

Tudi NI RES, da v vsaki šoli včijo po istin principi, saj imaš že sedaj na izbiro več načinov, da kakšnih eksotičnih niti ne omenjam... Doktori tudi nimajo VSI ISTO ZNANJE-kelko je teh alternativnih, homeopatskih,.... Še celo znotraj ISTE stroke se DOOOOOOSTIKRAT ne morejo zmeniti, kaj je prav... Pogledni npr. maske pa korona-vsaj nekajkrat so spremenili mnenja o eni isti zadevi!! Maske da, potem ne, potem zopet da, pa maske zopet ne,...... Niti ne vem, kaj je sedaj trenutno uradno stališče glede tega!! Jezusov nauk je pa dober in čist tudi še po vseh teh letih!!

In reply to by gost54322131 (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

Jezusov nauk ja ne pa RKC...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Gasilec Samo (nepreverjen)

Bolnik!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

gost54322131 (nepreverjen)

vijden ka ne ločiš svobodne izbire pa svodobne volje.... tij kak starš maš SVOBODNO izbiro ka se odločiš, ka boš dal otroka krstiti... to pa ne pomeni, ka je tvoja odločitev SVOBODNA volja otroka... s ten ga avtomatsko pripišeš veri po TVOJI izbiri... po moje je še v večini dajo starši krstiti otroka, ker "smo krščanski"... in bog ne daj, ka ga ne krstiš, ker do te čudno gledali...
in zakoj bi nucal vero, ka otroka navčijš ka je prav in ka narobe? ker je najlažje povedati "če ne ubogaš, ideš v pekel"? ker je težko razložiti s svojimi besedami zakaj je nekaj narobe delati?
Šole imajo isti princip učenja... ker dobijo učni plan in se ga morejo držati... način učenja je pa lejko drugačen.. samo to ne pomeni drugi rezultat... isto je z doktorji v osnovi, ka dobijo isto znanje... logično ka se pa mnenja razlikujejo, če je vsaki doktor nekše specialist na svojon področji...
maske so pa super primer, kak niti na WHO nevejo, ka delajo pa še vsaka država ma po svoje zakone o ton... prvo so pravili, ka pomagajo, pozneje pa ka ne pomagajo... pa še zmes so hvalili kitajsko za dobre ukrepe (karantena + maske), par mescov zatem pa je švedska bila dobra z ukrepi (brez karantene in mask)... tu je samo en velki pejnez v ozadji...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kda tebi pametnjakoviči dejte povej, ka ne bi šlo v šolo-kaj narediš?? Dejte brutalno prisiliš, proti njegovi volji, da mora v šolo??? Ali pa ga pustiš doma, da bo na koncu tak neizobraženi, kak si tij??? Krivi bodo pa seveda drugi!!

In reply to by gost54322131 (nepreverjen)

gost54322131 (nepreverjen)

ti se zavedaš, ka je otrok krščeni kak dojenček v šolo pa ide kda že zna gučati pa razmišljati? pa osnovna šola je obvezna... krst je nej....
sicer ga pa doma lehko tudi navčijš nekše osnove (abecedo, pijsati, računati,...). Saj smo hodili v šolo ali?

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

"pa osnovna šola je obvezna... " Ja, otroke brutalno strpamo v institucije, kjer imajo pravila obnašanja, to je kot koncentracijsko taborišče, o joj... Telko o "svobodni volji" in "svobodni izbiri", hahahaha

In reply to by gost54322131 (nepreverjen)

gost54322131 (nepreverjen)

pa što ti gučij za šolo ka je narobe ka se otrok izobražuje? tij si prišo iz vere (krsta) na šolo (izobrazbo)... sicer je res, ka majo na enih šolah verouk tudi... samo ne mejšaj toga skup...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tij sam si pametno in modro ugotavljal, da otrok nima lastne izbire in volje pri krstu. Jaz pa sem ti modro in pametno odgovoril za šolo. Kamor mnoooogi ne zahajajo po lastni izbiri in volji, hihihihi... Torej je PRISILA, hihi... Nej si šteko mojega sarkazma in pretiravanja (brutalno, koncentracijska taborišča,.....) ???
Kak tou, ka je tvoja brutalna "prisila" otroka v šolo drugačna, kakor moja "prisila" pri krstu???

In reply to by gost54322131 (nepreverjen)

gost4321 (nepreverjen)

prle si me za deco, ka nejdejo v šolo pijtal "Ali pa ga pustiš doma, da bo na koncu tak neizobraženi, kak si tij???"
izobrazba > vera
oz. povej mi kak je to isto za tebe? Človek nuca znanje, ka lejko ma slujžbo... vera je tu ge?

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

Ali pa k verouku... Toliko o svobodni volji

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Vejpa tou je poanta vsega, hahahaha, kakšno teslo si tij. Da se MARSIKAJ namesto otrok, do polnoletnosti, odločamo starši !!! Vendar imate probleme samo s Cerkvijo!!

In reply to by Mrogi (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

Pa verjemi RKC naredila v zgodovini največ vonj in slabega... Jezus je učil čisto drugo...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Aha, kda nega več argumentov, tö še vedno lejko privlečeš nekšo "krivdo" iz 500 let nazaj. Na zadevo, na katero nihče danes živeč ni imel vpliva, niti ni sodeloval kakorkoli zraven... Ja, Amerika prihaja tudi k nam. Oziroma-debilne ideje ZDA prihajajo tudi k nam.

In reply to by Mrogi (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

To nima nič z ZDA... Krivdo pa pedofilstvo imajo sedaj, krivdo za vsiljevanje imajo sedaj, krivdo za spreobračanje besed imajo sedaj... Itd... In tebi podobni jim verjamete, ker naj bi bili božji služabniki... Edini, ki je pokazal kaj do boga je bil Jezus in noben drug... Noben papež... Razmisli kaj uči vera in kaj RKC... RKC spreobrača Jezusov nauk v svojo korist... Če ne bo tako ne boste videli božjega zveličanja... A ga je kdo.... Samo Jezus ki se vrnil na zemljo, dal za nas življenje. RKC pa je v času vojne držala z okupatorjem... Razumeš samo tisto kar so ti vcepili tvoji starši in domači i, ki so bili tudi cerkvene miši kot ti...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Mrogi, slabo si se ti naučil zgodovine oz. izkrivljeno kot večina.
A ti veš koliko slovenskih duhovnikov so italjanski fašisti preganjali med drrugo svetovno vojno, prav tako koliko duhovnikov je bilo preganjanih s strani nemškega okupatorja na štajerskem zaradi slovenske drže , mnogi med njimi so končali v taboriščih in plačali s svojim življenjem.
Kar se tiče vseh intelektualcev med drugo svetovno vojno so bili slovenski duhovniki daleč naj bolj na udaru okupatorjev.

In reply to by Mrogi (nepreverjen)

grof sobočki (nepreverjen)

Tak se guči....in ka postaneš član te organizacije so potrebni trije obredi...pomislite! Hahahahaha

In reply to by Mrogi (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

Vidim da si cerkvena miš. Izogibam se cerkve. Ja prisila je. Otroci imaJo vmes tudi druge obveznosti in aktivnosti, pa jih taki duhovniki prisilijo, da ne morejo opraviti tudi druge stvari... In nikoli ne LAŽEM... in nimam nobene fasade in nisem hinavec... Hinavci so tisti, ki gredo v cerkev zaradi drugih, da jih vidijo, ko pa pridejo ven pa marsikaksne tute... Kako je ta bila oblecena s kom je tisti bil itd...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Prisila je edino za HINAVCE !!! S tem , da si se PROSTOVOLJNO odločil, da sodeluješ, avtomatsko ne more biti prisila!! Če trdiš, da te nekdo sili, si LAŽNIVEC! Še vedno imaš v vsakem trenutno svobodno voljo, da otrok ne hodi k verouku!! Samo HINAVEC vztraja, da hodijo, istočasno pa LAŽE in zavaja, da je prisiljen.
Da ne morejo opraviti drugih stvari JE LAŽ !!! Vse se da uskladiti, samo volja mora biti! Hinavci pa seveda raje prej začnejo kričati in obtoževati!! Moja deca še niso zamudila ene stvari zaradi verouka!!!
Obveznost, dolžnost je čisto druga zadeva, kot prisila!!!
Ko se vpišeš npr. v nogometni klub, se obvežeš, da boš treniral, prihajal na tekme, sodeloval pri klubskih zadevah (npr. delovne akcije, včasih smo prirejali veselice,...). Če ne hodiš na treninge, pač ne igraš!! Ker ni fer do drugih, ki hodijo na trening, ki se trudijo, ki delajo, .... Če so treningi PRISILA, potem rajši ne hodi-PREPROSTO!! Ti in tebi podobni bi hodili samo na klubski PIKNIK, delo in trud v klubu pa je PRISILA, kajne??

In reply to by Mrogi (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

Sem naredil za različne klube več kot katerikoli duhovnik in starši. Tudi organiziral piknike in na koncu sam delal... Ne ti meni o tem in na pamet... Najprej očisti pred svojim pragom in potem pred drugimi... Pa hodi v RKC in jo brani nimam nič proti.... Vem pa kaj se dogaja in ne ti meni o tem. Tudi drugi tako pravijovendar se bojijo na glas povedati. Jaz se pa ne bojim. In mapisal sem ti kdo je hinavec in zahrbtnež... Jaz svojega otroka nikoli nisem silil... Silili so ga drugi... Pa uživaj v RKC jaz pa bom v Jezusovem nauku...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Evo, dokazal si svojo hinavščino. "Jaz svojega otroka nikoli nisem silil... Silili so ga drugi... " V 5 minutah ga lahko izpišeš!!!! Oziroma preprosto več ne hodi k verouku in to je to.
Si pa še eden mnogih, kateri bi prišel na klubski piknik, igral v 1.postavi (obhajilo, birma), na treninge (verouk) pa ne bi hodil !!

In reply to by Mrogi (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

Sploh veš kaj pišeš... Mogoče nisem mogel, ker nisem bil z njim in so drugi pritiskali... Mogoče so vse delali hinavsko vse za mojim hrbtom., mogoče me več let ni bilo doma, ker sem delal v tujini... Mogoče so mi zaradi tega prepovedali stike z njim... Obsojaš nekoga, za katerega sploh ne veš zakaj je tako bilo in zaključuješ brez dokazov. Tako kot so v zgodovini pripadniki RKC obsodili vsakega, ki ni isto mislil kot RKC za čarovništvo... Vidim da imaš oprane možgane od RKC. In komentar RKC je požrešna drhal in ne rdečkarji...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

To pa so tvoje osebne frustracije, sorry. Če nisi bil z otrokom, se niste mogli zmeniti, ste skregani,... je to zadeva VAŠIH medsebojnih odnosov oz. bolje rečeno POMANJKANJE ODNOSOV. Če te več let ni bilo doma, je vzgojo prevzel seveda nekdo drug. In ti se mi seveda smiliš. Ni pa seveda kriv nekdo tretji, Cerkev!! Krivdo pripiši sebi oz. partnerki, nezmožnosti dialoga... Svoje frustracije pa sedaj zlivaš na Cerkev... Si lep primerek, kakšni ljudje blatijo vse naokrog !!

In reply to by Mrogi (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

Jaz frustracij niman imaš jih verjetno ti, ki sodiš brez znanja. Si zakonodajna, sodna in izvršna oblast vse v enem... Najprej preveri in ugotovi kaj, zakaj, kako itd...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ti sam si napisal vse našteto, jaz sem ti samo odgovoril. Da, to so tvoje osebne frustracije!!

In reply to by Mrogi (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

Dal sem primere samo si debil, da ne razumeš

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Se pravi, mlatiš prazno slamo. Če si pa bil prisoten pri odraščanju otroka, pa dobro veš, da v 5 minutah lahko izpišeš otroka, ne hodiš v cerkev, nobeden te ne dira, ni ti treba dati tvojega denarja Cerkvi,.... Zato NE LAŽI in ne zavajaj !!

In reply to by Mrogi (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

Vrana komentar so ti skrili.... Zavajaš tij

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

Cerkev kot ustanova ni nič kriva, krivi so ljudje, ki jo vodijo kot če bi bili še v 15 stoletju, in taki verniki kot si ti... Verjemi RKC jaz pa bom Jezusovem nauku... Če človeku ne moreš pomagati mu tudi hudega ne želi in ne stori...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

Pa poglej kaj sem napisal glede klubov in različnih društev... Ne bodi površna... Nestrpnost je vedno širila RKC...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Klubi, društva,... so samo prispodoba. Daj ne bodi tako butast, pa mi ne odgovarjaj o klubih. Prispodoba, da obstajajo povsod DOLŽNOSTI in PRAVICE !!! Najprej DOLŽNOSTI in šele nato pravice!! Najprej poseješ, delaš, nato žanješ!!!

In reply to by Mrogi (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

Tu se pa strinjam s tabo... Vsaj v nečem

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Gasilec Samo (nepreverjen)

Bolnik!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Gasilec Samo (nepreverjen)

Bolnik!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Gasilec Samo (nepreverjen)

Bolnik!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

A si cerkveni bolnik z opranimi možgani?

In reply to by Gasilec Samo (nepreverjen)

Čanči1 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kdo te pa sili hoditi ali pošiljati otroke k verouku? Tu gor serete, spomnite se svojih korenin, sram vas je lahko. Samo šinfanje, ko se ni treba podpisati.

In reply to by Mrogi (nepreverjen)

Mroga (nepreverjen)

Tudi tebi ne bi škodilo, če bi obiskal cerkev.

In reply to by Mrogi (nepreverjen)

Delavec na minimalcu (nepreverjen)

Tej je ešče 3x bole nauri,kak Janša pa Pivčeva fküper.....

Čanči1 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Se ti vijdi zakoj si na minimalni.

In reply to by Delavec na minimalcu (nepreverjen)

Čanči1 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Se ti vijdi zakoj si na minimalni.

In reply to by Delavec na minimalcu (nepreverjen)

Hrib (nepreverjen)

Boljše biti na minimalcu ter mirno in pošteno živeti, kot pa krasti in hujskati ljudi pol pa v nedeljo pri maši hostije talati

In reply to by Čanči1 (nepreverjen)

Senčnik (nepreverjen)

Gospod Štumpf..mislim,da ste bolani!!gospod,sem napisala cinično..vi,kot visoko šolani.. psihologija vam je tuja stvar..za take besede,ki ste jih napisali ste na nivoju umsko prizadetih..a mogoče mečete vse v isti koš?? Ste pozabili,da je tudi siromaštvo na tem svetu?ste pozabili,da so med vami tudi pedofili??imejte ženske,, seveda,me to niti malo ne moti,ker,tudi če bi šli na prste štet nebi našli deset tistih,ki je nimajo.. še enkrat povem,da me ne moti..ste pozabili,da je požrešnost greh.. to vam nebi smelo biti tuje!!! požrešnost v smislu denarja in hrane!!!a ste pozabili na skromnost?? Služite v imenu Boga in ne v imenu hudiča!!

Hrib (nepreverjen)

Pravilno napisano!

In reply to by Senčnik (nepreverjen)

tuncika
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vsi debeli, okrogli pa mastni debili, ki pišete takšne žalitve o vrhu RKC, pojdite enkrat v cerkev, si spijte kozarec v najbližnji gostilni, podarite kakšen novčič, pa potem začnite pisati znova.
Škofa Štumpfa pa predlagam za papeža.

Lipa3 (nepreverjen)

Tuncika ti mu kar osrane gate peri.

In reply to by tuncika

Cerkvena miš (nepreverjen)

Papeža pedofilov? ;)

In reply to by tuncika

grof sobočki (nepreverjen)

doooobraaaa :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

In reply to by tuncika

. (nepreverjen)

Mi pa predlagamo Tunčiko za škofa

In reply to by tuncika

gost54322131 (nepreverjen)

in kje dobiva karitas donacije?
ne vidim, kak bi naj prazna cerkev praznila žepe od ljudi, ki niso tam... če ljudje ne bodo plačali recimo 1500€ stroškov za razne birme, obhajila, itd. bo ta denar ostal v denarnici za druge stvari..
on pa joče, ker ne dobi denarja od vernikov...

Babuška_eenaa (nepreverjen)

Seveda ko mački stopiš na rep zacvili. Škof dr. Štump je povedal resnico. Seveda ni to "prava" resnica, kot tista "snemaš, snemaš, Au au au au, booooolii". Ali pa ko se polaga venec pred žrtvami terorja nacizma in fašizma med Romskim prebivalstvo, pa se zamolči zgodovinsko dejstvo: https://www.casnik.si/rome-so-partizani-preventivno-pobijali/ . Take zadeve pa niso "prava" resnica.

pejtek (nepreverjen)

Duhovščina, kje je vaša skromnost in ponižnost, ki bi naj krasila predstavnike cerkve? se še spomnim iz moje mladosti, da mi je moj pokojni dedek povedal, da je škof Smej siromaku, ki ga je srečal na cesti podaril svoj plašč, ki ga je slekel s sebe. Danes pa Audiji, vile na Goričkem z bazenom, blišč, pozlata, nadutost, vzvišenost. Sem vernik, imam vse svete zakramente, verjamem v boga, spoštujem katoliško vero, ne spoštujem pa RKC kot inštitucije, ki je daleč od tega kar bi po Svetem pismu morala biti. Zato ne hodim v cerkev, zato mojih otrok ne pošiljam k vam. Ste slab vzgled, tudi vaši (škof Štumpf) tovrstni medijski izpadi vam ne gredo na roko. Včasih je bolj pametno najprej dobro premisliti in šele nato objaviti. Po vseh vrnjenih gozdovih, ugodnostih ki jih imate skozi neplačevanje davkov, državnih finančnih pomoči vi nam, navadnim državljanom pod nos vržete "da imajo od vas koristi gostinci, frizerji ....". Briga pa vas kako družina, ki se komaj prebija iz meseca v mesec zagotovi svojemu otroku enakovreden dogodek ob birmi, krstu itd. Oblekice, sveče, molitvenih, fotografija z botro pred cerkvijo, vse to stane in nisem zasledil da bi kot inštuticija v preteklosti delali na tem, da bi to materialistično tekmovalnost "kdo bo več in dražje" ustavili. Vse je samo en velik biznis, tudi cerkveni, a ne? sicer pa vero lahko "izvajamo" tudi doma, pri sebi, skozi naša dejanja in obnašanja in odnos do soljudi. Za to ne rabimo inštitucije, vsaj ne takšne kot je naša RKC v Sloveniji.

reži (nepreverjen)

Nalili ste kozarec čistega in upam, da bo ga vodstvo RKC prebralo in upoštevalo.

In reply to by pejtek (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Pozabil si vilo v Turnišču!!!!!

In reply to by pejtek (nepreverjen)

reži (nepreverjen)

Saj to je opisal sebe in svojo žlahto, nekaj jih je pokojnih, katastrofa od enega izobraženca, saj zagovarja isto kar delajo po cerkvah. Od časa njegovega vodenja same afere in tviti in provokacije saj to ni krščansko kako je doktoriral

oj-oj (nepreverjen)

eno vprašanje za uredništvo!!!
zakoj kda prvič odpren kakšo vašo novico pa vidin med komentarame moje lajke pa dislajke kere nejsan dal.
isto vidin kda se ide od pivčeve. zakoj?

kliki (nepreverjen)

Če misliš, da boš dobil odgovor, se prekleto motiš:
https://sobotainfo.com/novica/lokalno/novost-prekmurec-vaino-se-predsta…

In reply to by oj-oj (nepreverjen)

Stajri (nepreverjen)

Isto pri kak pri meni, vse zeleno pa rdece

In reply to by oj-oj (nepreverjen)

-.- (nepreverjen)

pri meni tuj isto. že duže vse zeleno pa rdeče. v kon je fora?

In reply to by Stajri (nepreverjen)

grof sobočki (nepreverjen)

tudi mene tou zanimle?

In reply to by oj-oj (nepreverjen)

Mörski (nepreverjen)

Le čevlje sodi naj kopitar, mar ne,.... Še malo, nekaj let, pa bodo maševali in škofovali sami sebi, tudi zaradi takih zapisov. Narod misli s svojo glavo, ne kot so včasih bogaboječe babice! Pa tudi informirani smo bolj,...lahko vržejo kamen, so tako "čisti"!?

Hrib (nepreverjen)

Bolano do AMENA, kaj izjavlja. Naj se briga za sebe, ne pa da se vtika v politiko saj vsi vemo katero stran podpira cerkev. Zivi skromno, ne pa da imate duhovniki zgrajene vile in se vozite v najnovejsih AUDIJIH IN MERCEDESIH!!!!!!!!

Ljubljančan (nepreverjen)

Dobro je to povedano. Cerkev in država sta ločeni in cerkevni dostojanstveniki nimajo kaj se vtikat v politiko!

In reply to by Hrib (nepreverjen)

91 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tij se pa nemaš kaj vtikati v Prekmurje. idi tan na 24vr komenteraj rajši.

In reply to by Ljubljančan (nepreverjen)

Nevtralen (nepreverjen)

Stumpf je škof? Vprašam se ali s takšo retoriko sploh lahko služi cerkvi. Ta božja ustanova je s številnimi aferami ter zaradi raznoraznih Stumpfov padla zelo nizko...

Bučkoe (nepreverjen)

Prav imate g.Štumf! Ampak nekateri niso razumeli, 1500€ gre v gostilne,k frizerjen... In ne cerkvi. Ko smo še mi bili pri birmi, lepo domov na kosilo,domači in botri,pa ni bilo predrago. Pa še k frizerju ni bilo treba.

Senčnik (nepreverjen)

Bučko pravi bučko

In reply to by Bučkoe (nepreverjen)

.. .. .. (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Nasprotniki cerkve, samo vas vprašam, če vas kdo sili v cerkev, dobivate položnice za cerkev, ne, nič od tega zato pustite pri miru cerkev in vernike kajti vsak ima pravico do verskega življenja, kaj se pa tiče financiranja gržave do cerkve pa malo poglejte okoli sebe, ali ste pa med tistimi keri živijo od socijalne.

pejtek (nepreverjen)

sem pa davkoplačevalec, torej posredno tudi plačujem vse to, drži? daj, razloži nam kako pa se financira cerkev oz. RKC, od kje prihodki? imajo kakšno proizvodnjo, se ukvarjajo z trgovino, posredništvo, res, od kje RKC prihodki? pa ne živim od sociale, nasprotno, kar veliko dajem v proračun države.

In reply to by .. .. .. (nepreverjen)

Senčnik (nepreverjen)

Nismo nasprotniki cerkve!! ampak nasprotniki tak idijotskih zapisov od škofa!!!kako si sploh škof dovoli nekaj takšnega zapisati...po vsaki maši ima več kot 20 evrov.. če nekdo umre dobi za 20 ali pa še več maš..to razpošlje po svetu in me samo zanima koliko teh maš se odsluži ali pa sploh odpošlje.. še nisem videla,da bi kdorkoli dobil račun za plačilo maše.. država daje plačilo duhovnikom, kateri potem še pravijo da niso povezani z državo..haloooo..ti in takšno misleči jim lahko odnesete svojo plačo..od mene dobijo,kar morajo dobiti z plačilom davka če pa se bom nažirala in šla k frizerju moja osebna stvar in moj denar,ki si ga prigaram!!!

In reply to by .. .. .. (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Saj pa je samo zapisal besede, ki jih ponavlja hinavska svojat ! Od države nekaj dobijo, seveda, saj pa je to naša Evropska kultura, vera. Če pa se gremo ukiniti vse, kar svojati ni všeč-OK. Ukinimo vse kulturnike, petkove bicikliste, vse nevladne organizacije, vsa društva, vse klube, okoljske organizacije, vse od vsega, kar dobi nekaj malega državnega denarja...... Kaj nam bo ostalo???? Najbolj in v prvi vrsti bo cvilila svojat, ki sedaj dobiva OGROOOOMNO denarja za NEDELO!!!

In reply to by Senčnik (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

Največ dobi RKC in še vedno po cerkvah prosijo svoje vernike denar za obnovo, kurjavo itd... A ni tako, da mora za svojo posest skrbiti vsak sam... Tako bi za to morala poskrbeti RKC sama zase... Reven narod gujli še s tem...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Čanči1 (nepreverjen)

Kelko si kda dal?

In reply to by Mrogi (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

Ge ne dam niti centa... Tvoji starši pa gotovo

In reply to by Čanči1 (nepreverjen)

Gasilec Samo (nepreverjen)

Bolnik!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

rockenroller (nepreverjen)

Kultura nazadnjaštva, hinavščine, ropanja, morije, laži.... čestitam ti za takšno kulturo. Normalni ljudje bi se morali tega sramovati, ne pa to razglašati za Evropsko kulturo. Danes v času izobraženosti in razgledanosti bi se o krščanstvu v šolah morali učiti kot o nečem kar se je dogajalo v preteklosti, ko so bili ljudje še naivni in miselno zaostali, ne pa da to danes poveličujemo, vsiljujemo in nagrajujemo z javnim denarjem. Ljudje, ki leta 2020 še vedno verjamejo v posmrtno življenje, brezmadežno spočetje, vstajenje od mrtvih, spreminjanje vode v vino, hojo po vodi.... so res ubogi na umu. RKC je največje globlano podjetje, ki za svoje poslovanje rabi čim večje število opranoglavih in naivnih sledilcev. In ko ti en vernik izjavi, da razmišlja s svojo glavo ne več ali bi se smejal ali jokal.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

gost54322131 (nepreverjen)

prosim te lepo... cerkev ne plačuje davkov in živi od prostovoljnih prispevkov... ne dobiš položnice.. plačaš pa sedišče, če hodiš k meši...

In reply to by .. .. .. (nepreverjen)

pejtek (nepreverjen)

Vsaka normalna firma/inštitucija ima svojo PR službo in ne dovoli, da vsak kar sam po lastni volji komunicira z mediji. Meni osebno se niti ne zdi primerno, da takšna inštuticija kot je cerkev javno polemizira z državljani. Popolnoma zgrešeno, pamet nam solijo kot da bi bili politična stranka in ne cerkev. In če ta ista cerkev ne dovoli različno mislečih potem sem prepričan, da je to nekje v neskladnju z njihovo osnovno doktrino, ki izvira iz Svetega pisma. Kritiko dojema cerkev povsem nesamokritično, namesto da bi se vsedli, se zamislili in se vprašali - kaj pa če je v vsem tem kar nam očitajovseeno nekaj resnice? samokritika, delo na lastnih napakah, zavedanje lastne zmotljivosti - to dela ljudi velike. Račun, ki pa vedno pride pa je neizprosen - vedno bolj prazne cerkve in vedno nižje spoštovanje izrečenega iz ust, ki bi naj širila t.i. "božjo besedo".

Simonkukac (nepreverjen)

In vsi ti od skofa nasteti placajo davke od svojih zasluzkov.... Kaj pa cerkev?

AAAAAAAAA (nepreverjen)

Tou je škof, sramota od človeka naj povej od kejc cerkvi takšno premoženje ,što plača prispevke župnikon pa kelko davka cerkev plača od toga ka kasejra.

Slom (nepreverjen)

Ustaviti prisilno pokristjanjevanje in uvesti krst z 18-imi leti!! In obdavčiti vse vere, kot je to v Avstriji!

opcina007 (nepreverjen)

Se pravi, ka če mo odili k frizeri, povabili familijo in pajdaše gejst pač zaradi nekškoga drugoga namišljenoga razloga za slavje, de ekonomija isto cvetela, lopovska cerkev pa de dala nazaj vse ka je spokradnola pa plačla davek? Ajde, dza san za...

Goričanec 007 (nepreverjen)

"Debei mastni farji" tej tip se ziher v ogledalo gledo da študejro ka de piso.

df (nepreverjen)

Daj realni DF spijzdi že enkrat nekam. Da ti jebem mater da ti jebem tele prizadeto. Gnoj prekleti pokvarjeni v dujšo.

In reply to by Goričanec 007 (nepreverjen)

Slabich (nepreverjen)

Tone cerkev fajn konstantno globoko v prepad oz. na smetišče zgodovine, kjer ji je mesto... in to debeli in požrešni fararji dobro znajo.

V njihovi jezi in obupu pa pridejo še takšne ad hoc nebuloze na plan, ki narodi še enkrat več (glede na svojo že predolgo zgodovino opresije, kriminala in nečlovečnosti sicer čisto nepotrebno) pokažejo kakšne licemerske in sprevržene hijene so tej klerki.

Slom (nepreverjen)

20 e mesečno davka po osebi bilo katere vere bi bilo nekje idealno, plus neki pavšal cerkvi cca. 500.000.000e po letu in lahko vse kasirajo brez računa. Volk sit in koza cela.

Lejvodesno (nepreverjen)

Nemo pozabo, gda smo meli enkrat popoldan šolo pa smo nej mogli k verouki. Naslednjič nas je pop pijto, če nan je šola več kak cerkef. 🤪🤪🤪🤪... Pa smo se gledali med sebof, če stari "mamile pijej" ?!?! In ja, zgleda se popovska druščina boji, ka do za 10 lejt sami sebi palamudili v cerkvi, ker jih več nišče nede šljivo 5%. Banda pedofilska.

Mrogi (nepreverjen)

Dobro se tou zapiso

In reply to by Lejvodesno (nepreverjen)

Lara Ra (nepreverjen)

Dragi gospod Škof...
sama imam s prisilo opravljene vse zakramente in ni bilo potrebno veliko časa, da sem opazila kakšen vpliv ima na mene in na ljudi okrog mene vpliv katoliška cerkev. Pišem "cerkev" ne "vera", ker sta to zelo različna pojma, vera je lahko vsakemu posamezniku drugačna in vsak lahko veruje v karkoli želi, saj to lahko prinese velik dobrobit s pozitivno energijo ali čem koli pač. Cerkev pa je ustanova, ki si je skozi celotno zgodovino večkrat oblatila ime in ne razumem še vedno ne, kako je možen tako močan vpliv še danes. Sama sem se odločila, da otroke ne bom krstila in jih ne vozim v cerkev, kasneje v kolikor se bodo sami odločili, pa lahko po mili volji naredijo vse, če se le za to odločijo sami. Ne morem verjeti kakšnim reakcijam sem podvržena zaradi te odločitve, si to lahko predstavljate? Ravno takšni, kot sem je bila vedno sama deležna, ker nisem verovala in nisem želela sodelovati z dejavnostmi v cerkvi. Kako lahko sploh v tej situaciji govorite o teh storitvah ko pa ste vi in vaša ustanova tisti, ki tolmačite na ta način? A mislite da bi brez cerkve ljudje vseeno opravljali vse te zakramente? Oziroma bi mogoče raje vsak veroval kar bi želel in se nebi ukvarjali s tem? Ne morem verjeti, da ravno te stvari vedno prihajajo iz ust tistih, ki sami nikakor ne morejo za sebe trditi, da so vedno postopali drugače. Da se razumemo, to je samo moje mnenje in sama tudi ljudi pustim pri miru, ki obiskujejo cerkev, vendar vseeno bi vi kot nekakšen "jezdec duhovnega miru" ali kakor se že temu reče morali podpirati izjave kot so : PODPIRAJ, NE SOVRAŽI! Ker res delate selekcijo ljudi in naroda, ljudi naščuvate v marsikaj in denar vzamete celo od prejemnikov najmanjših penzij, da si sami lahko gradite cerkvene paviljone itd., čemu sem sama bila priča pri moji babici, ki je očitno mislila, da na ta način pride v nebesa. Predlagam, da v prihodnje premišljujete o drugih ljudeh ne samo o samemu sebi in da drugim ne govorite, kako naj živijo svoje življenje. Mene to ne gane, marsikoga pa precej in zato ljudje, dajte izražat svoje mnenje in si ne pustite, da vam drugi krojijo življenje. S ponosom pripisujem, sem ATEIST, pa naj si kdo koli misli kar hoče in še dan danes ne morem verjeti kakšno škodo tu in tam postorijo ljudje, ki vsak dan sedijo v cerkvenih klopeh, ker mislijo, da se jim sproti brišejo grehi... žalostno

Mrogi (nepreverjen)

Dober komentar

In reply to by Lara Ra (nepreverjen)

df (nepreverjen)

eni se nabolj dopadejo babe
ki nadlegujejo župnike
moja baba vsaki den je pri župniki
in ga pokore prosi na kolenih

In reply to by Mrogi (nepreverjen)

Alahu akbar (nepreverjen)

Čudi me, da dežurni zaščitnik klera Vrana še ni komentiral tvojega zapisa.
Saj je on edini poklicani, ki ima vedno prav. Zaščitnik mastnih, debelih, izkoriščevalskih popov, s pingvinom v krilu Štrumpfom na čelu.

In reply to by Lara Ra (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Kaj odgovoriti frustrirani babi? Ima modre lase, pobrita na eni strani,....??? Čustveni izbruhi, osebno doživljanje nečesa posploši na vse ostale,..... kaj odgovoriti? Želim ji dosti uspeha pri razreševanju osebnih frustracij! Isto kak Mrogi, keri nema poštimanih odnosov z ex-partnerico, potem pa flanca svega in svašta....

In reply to by Alahu akbar (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

Vrana jaz imam vse poštimano... A to te moti... Govoriš o svoji frustraciji, ki si jo doživel kot otrok... Nekdo te je zlorabil... Ups... Pa ne... Ups... Pa ne upaš povedati.... Smisliš se mi... Prido na moje delavnice o premogovanju stresa in stiske.... 😉

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Ja, ja, seveda imaš vse poštimano, hihi. Zatou pa tvoje dejte moralo k verouki, ka so ga silili drugi, tij si nej imel vpliva. Drugi so ga silili, tij babnjek, hihi... Zdaj že tretjo varianto pišeš, hahaha. Zdaj se že enkrat odloči, ka si: copata, odsoten oče, vse maš poštimano,...??? Kaj od tega je zdaj sploh istina in kaj je "kot primer"??

In reply to by Mrogi (nepreverjen)

Lara Ra (nepreverjen)

Hehe, si vido? Prehitro si se čudivo 😂 ge takšnih komentarov ne šten ker to je takša negativa ale pa se štoj brezveze nore dela...to škoda energije takše so itak ponavade betežne ale kaj ka jih živce razgejo hehehe

In reply to by Alahu akbar (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Zanimivo, hihi. Zdaj mi pa povej po resnici: kakšne odnose imaš s starši? Si še vedno poročena oz. si skupaj s partnerjem tvojega otroka?

In reply to by Lara Ra (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

Se pa čenča prava.... Kor stare babe v cerkvi...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

grof sobočki (nepreverjen)

BRAVO!

In reply to by Lara Ra (nepreverjen)

Jjzgdsfgdhjuh (nepreverjen)

Ka ima Bog z cerkvijo veze? ? ? ?
Mogouce edino tou ka je glij crkva dala ubit Jezusa Kristusa!
Crkva je satanizem povezani z temacno pedofilijo itd. da dale ne nastevam in nika drugoga.

xyx (nepreverjen)

Vij že gvušno znate ge se dobro gej..... za šenki!

Sobočanc (nepreverjen)

Vsak župnik je kurva, samo cejna je različna.

vodka (nepreverjen)

Če kriminalce pa lopove in lažnivce podperaš si isti. Torej Štumpf isti si zato se ne prosi gor.

VRANA (nepreverjen)

Štumpf je res car, nemaš kaj, hihi...

Mrogi (nepreverjen)

Car za drek mejšate pa za svajo delati med ljudstvom... Žalostno od tako izobraženega človeka... In on naj bi učil Jezusov nauk...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

Vrana ne vijdeš kelko negativčkov dobivaš... Jaz bi se zamislil o vsem tem...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Misliš, da se jaz glih sekiram za minuse rdeče drhali, duševno praznih ljudi, raznoraznih nekoristnežev, hihi... Si se pa le zamisli nad sabo, hihi...

In reply to by Mrogi (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

Vidiš svojo zaostalost, ne moreš ker živiš še vedno 500 let za svetom in tehnologijo. (Oprosti, če sem se zmotil)... Tebi je vseeno samo, da greš k meši, da župnika držiš za "kiklo" samo, da ne bodo rekli, da nisi bil tam, da bodo vsi verniki videli kako dober si, ker hodiš k meši... Taki so največji gnoj za cerkev.... Pred tabo oh in sploh za tabo pa nož v hrbet....

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Mrogi, še vedno delam na odgovoru za tebe. Do sedaj sem v kamnito ploščico izklesal "Ti si navadno govn......" Ostalega še nimam, hihi.

In reply to by Mrogi (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

Ker drugega ne znoreš... Poslušaš samo RKC ti pomagam... Ti si navadno govno, katero je vedno boljše hrustljavo pečeno, kot pa cerkveno sirouvo govno, kot si ti...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Zbriši si peno okrog ust, ka besniš kak stekli pes, pa te nika ne razmin, ka so tou napiso. Dostikrat si privoščiš hrustljavo pečeno govno?

In reply to by Mrogi (nepreverjen)

Mrogi (nepreverjen)

Samo nej cerkveno pedofilsko in nazadnjaško kot si ti... Pridi enkrat na moja predavanja o samospoštovanju...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

No, to pa pojasni marsikaj. Jedeš govno, hrustljavo zapečeno, glavno da ni cerkveno, haha

In reply to by Mrogi (nepreverjen)

Za Katolicanstvo (nepreverjen)

Katoliska cerkev naj bo katoliska in ne pravoslavna in ne muslimanska !!!!

Mrogi (nepreverjen)

Se strinjam popolnoma...

In reply to by Za Katolicanstvo (nepreverjen)

STRK69 (nepreverjen)

Pacient Vrana palik nej tablet pojo in nemre priti prejk dejstva, ka večina folka njegovoga pogleda na svet ne deli, ker vsake ka zna do 5 šteti vidi, ka so temelji njegove ideologije lažni in smrdljivi...te pa v jok in šinfanje in prekrivanje slednjoga s patetično umetnimi "hihi-ji".. VRANA VSE DE DOBRO, TI BOŠ ŠAU V NEBESA, KA TAK PRIDNO "VRLVEŠ" pa te se nan boš smejo iz zgoraj doj. TI SI TU ZMAGOVALEC!!

Mrogi (nepreverjen)

Štrk69 se strinjam s tebov

borja (nepreverjen)

Škof ima vso pravico, da pove svoje mnenje in v objavljenem zapisu vidim čisto resnico, zato ne razumem, zakaj tako udrihate po njem. Nekdo očita, da zaračunajo toliko-pa-toliko za maše, pogrebe... Pa saj morajo od nečesa živeti! In ni vam prav, če sami kasirajo, pa tudi to ne, če dobijo kaj od države - mimogrede, ne dobijo samo od Janše, ampak od vseh predhodnih vlad, pa ne samo oni, še marsikateri 'priskledniki'. In vsi, ki pljuvate po škofu, povejte mi, kje pa je danes kaj zastonj? Če sam nisi veren, ni treba napadati vernika. In obratno. Pa tudi otrok ne silijo h krstu, obhajilu, birmi... duhovniki, pač pa je to odločitev staršev. Kot je odločitev bodočih zakoncev, če se bosta poročila v cerkvi, ali ne. Koliko sem verna, ali ne, je moja stvar, v cerkev ne zahajam, ne obsojam tistih, ki so verniki. Obsojam pa take, ki hodijo k maši, mogoče celo vsaj dan, so pa nevredni prestopiti njen prag, saj drugim grenijo življenja in jim želijo vse najslabše. Poznam precej takih. Žal... In da se vedno, ko se kje omeni škof in/ali cerkev, pojavijo komentarji v stilu 'Debeli, mastni, pedofilski farji in zločinska Cerkev', je nekaj najbolj sprevrženega. Vi, ki s tako lahkoto etiketirate druge, ste vsi manekensko vitki, z lepo raščenimi zobmi, super pričeskami, po možnosti brez očal, ne jecljate, niste v invalidskem vozičku...? Zanima me tudi, če v takem duhu, kot se izražate v komentarjih (ne samo pod tem člankom, nasploh), se obkladate med sabo z žaljivkami in najbolj prostaškimi izrazi, vzgajate svoje otroke? Prizanesite jim!

MMBB (nepreverjen)

grdo grdo, gospod škof.....ne pritične cerkvenemu veljaku....kaj na to poreče Vatikan?? hm.....

Azazel (nepreverjen)

Za njih pa tude ostale sekte se je že zdavnaj začo začetek konca. Nešče kere javno nastopa z takšnen hujskanjon, dekadentnen degradejranjon občanov ka nemo omenjo evangeličanskoga tude gda je odo v fuzbalsken dreson..te je fejst več kak očitno ka so tej lidgej nej samo zgujbile stik z realnostjo ampak posledično jin je zmanjkalo enostavno retorike pa pristopa k ranjenin lidan...to je že zdavnaj vse na mrtve točke...čez 25,30 lejt do cerkve, mošeje ravnale z bagre kak so negda zigurate pa piramide....zapomnite si to...debata je mrtva pa brez predmetna...vzemte pamet v svoje roke, knjige v roke, nafčite se neka z zgodovine, mejte svoj stav, bojte prst v oko, pesnica v obraz...ad nauseaum

Mürski (nepreverjen)

Povejte škof, zakaj so v bile cerkve po Sloveniji v času "komunistov", kot vi pravite, po vaseh in mestih polne do zadnjega kotička, otrok v cerkvah se je trlo, danes pa ne morete dobiti niti dva ministranta, cerkve pa skoraj prazne.
Vprašajte se, zakaj se vam je to zgodilo!

Mrogi (nepreverjen)

Dober

In reply to by Mürski (nepreverjen)

IgnoratioIurisNocet (nepreverjen)

Sakši drüjgi den v cerkvi sidijo, te pa na cintori ena drüjgoj korine kradnejo, pa tute širijo...pa nega jih tak malo. Glavno ka so v cerkvi, v srci pa hudobija, takšnih je dosta! Glavno ka popi dajo in to je zaj vera, cerkev,...

grof sobočki (nepreverjen)

Ja ja...že inda so pravli "bole sveti, bole pre....."

In reply to by IgnoratioIurisNocet (nepreverjen)

Farji ne bi (nepreverjen)

bili fafarji ce bi jih veckrat pokarali ... ... karanje .org

xyxy (nepreverjen)

Človek ne more verjeti, kaj pišejo v komentarjih. To, da pokradli celo Slovenijo, uničili tovarne, delavci brezpravni, tega pa ne vidijo. Ne moreš verjeti, temu narodu ni pomoči. Samo še razmišljam, da čim prej od tod v tujino, kjer še vedno veljajo vrednote in morala. Slovenci pa še malo, pa bodo delali tako kot Kitajci za pest riža, ker bo tako rekel gospodar.

xyxy (nepreverjen)

Človek ne more verjeti, kaj pišejo v komentarjih. To, da pokradli celo Slovenijo, uničili tovarne, delavci brezpravni, tega pa ne vidijo. Ne moreš verjeti, temu narodu ni pomoči. Samo še razmišljam, da čim prej od tod v tujino, kjer še vedno veljajo vrednote in morala. Slovenci pa še malo, pa bodo delali tako kot Kitajci za pest riža, ker bo tako rekel gospodar.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice