Znova je prišlo do utopitve na Soboškem jezeru.

Danes dopoldne je prišlo do nove tragedije na Soboškem jezeru. Spomnimo, niti tri tedne nazaj je v Soboškem jezeru utonil 45-letnik iz Pesnice ki je med kopanjem doživel srčni napad.

Truplo moškega naj bi iz kamenšnice potegnili očividci. Po neuradnih informacijah gre za domačina, srednjih let. Tragičen dogodek so nam potrdili na Policijski upravi Murska Sobota, a bodo več informacij posredovali po zbranih obvestilih.

Več sledi.

S spleta

Komentarji (54)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sobočanec22 (nepreverjen)

To san napovedoval ka de se zaradi te drvarnice, kao turistični objekt, dosti obiskovalcev
vtopilo v toj gramoznici,ali pod vplivom substanc ali po nesreči.

Konion (nepreverjen)

Uf,pa ti si jasnovidec...hahaha

In reply to by sobočanec22 (nepreverjen)

df (nepreverjen)

dva na mesec
na leto cca 24 komadof
v 10 letih 240 komadof
dobro eden gor ili dol
to nema veze
od vojne z yugoslavijo
do sedaj
po 2 na mesec bi to zneslo
720 komadof
to je veliko komadof

In reply to by Konion (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Daj ne seri pa enjaj gluposti gucati. Ka je zdaj Expano kriv? Je Expanoja nej blo pa se je narod ftaplo.

In reply to by sobočanec22 (nepreverjen)

Nevtralen (nepreverjen)

Gospod župan,če že delate takšo reklamo za te expano pa to jezero bi bilo fajn,ce bi bil tan tudi kaksi resevalec!!! Nej pa ka se samo tan slikate pa strašno reklamo delate!!

Nevtralno (nepreverjen)

Tou eden resevalec po celon jezeri nika ne napravi. Trbelo bi z plavajočo verigo omejiti območje plavanja. Razmin pa ke je najboukše zaradi velikosti enostavno dati tablo prepovedano kopanje. Ni odgovornosti

In reply to by Nevtralen (nepreverjen)

637 (nepreverjen)

Pa ka ti ne razmiš ka je tam kopanje na lastno odgovornost. Kak vam naj človek dopove? To je isto kak če bi se koupo v nekši vaški mlakuži pa pričakoval, da bo tam na vas pazil nekši reševalec.

In reply to by Nevtralen (nepreverjen)

Znanstvenik (nepreverjen)

Ne bluzi... Tam se je prepovedano kopati... Ko se bo enkrat en odvetnik v to zapicil boste vsak dan imeli tam policijo ki bo kopalcem pisala kazni ali pa bo obcino poskrbela za varovanje. Nic se ti ne smes kopati na lastno odgovornost. Tabla je prepovedano kopanje kapis?

In reply to by 637 (nepreverjen)

Plešave124 (nepreverjen)

Znanstvenik ti si znastvenik samo na wcje gda seres

In reply to by Znanstvenik (nepreverjen)

Slavko.H (nepreverjen)

se ti vidi da si tele
Sigurno ti je bik v glavo prdnil

In reply to by Plešave124 (nepreverjen)

Sobotinjo (nepreverjen)

Ni potrebe po reševalcu. Lokacija, ni registrirana kot kopališče. Za primerjavo. Tudi Piran, ki ima 10km obale nima registriranih kopališč.

In reply to by Nevtralen (nepreverjen)

Ena pač (nepreverjen)

Nemaš praf za reševalca...to ni kopališče in kamenšnica ( nej jezero) nima dovoljenja, oz. uradnih papirov za «obratovanje». Ne vem, zakoj so ta privlekli in nastavili še te ležalnike, narod še bole nori delajo, ka mislijo, ka je uradno dovoljeno kopanje. Moje mnenje...

In reply to by Nevtralen (nepreverjen)

Lolo (nepreverjen)

To ni kopalisce in te bi moglo biti 10 v eni smeni ka bi vse prek meli.ojojo

In reply to by Nevtralen (nepreverjen)

Obcanms (nepreverjen)

Ko sem vam nedolgo nazaj govoril,da je obcina soodgovorna za utopitev ste nekateri talali minuse....ce se gremo turizem in uredimo plazo in sencnike pa piknik place potem je treba vsaj v kopalni sezoni za te tri ali stiri mesece najeti resevalce iz vode ,ki bodo na colnih pazili kopalce.pa se turisti se bodo pocutili bolj varne.ne pravim,da bo zaradi tega manj utopitev...je pa vseeno vazen reakcijski cas ko se kaj zgodi...zdaj pa taksni dogodki mecejo slabo luc na celi expano....skoda skoda...

bik sam ga (nepreverjen)

Preventiva, kakšni reševalci, tro ni bazen.

In reply to by Obcanms (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Obcina je nej cisto nic soodgovorna. Ne palamudi.

In reply to by Obcanms (nepreverjen)

Slavko.H (nepreverjen)

se ti vidi da si tele
Sigurno ti je bik v glavo prdnil

In reply to by Olosh (nepreverjen)

repadovrha

Vse lepo in prav ka se turizem, na kamešnici zacne razvijati, so pa pozabili na najosnovnejšo zadevo na varnostno oceno na tem območju, to ges ze celi čas gucin ka je na ton Expanoji premalo posvečeno varnosti, še fala bougi ka nega nekšnih velkih partijev , ka bi meli pol ludi v vodi, vupan ka de se toga primera ( deset lejt nika, letos pa ze dva) primilo tudi naših vodilnih v MO MS

čarni vrag (nepreverjen)

Ne modrujte če se človik šče se naj kople..če se šče vtopite se naj... jopič si gor deneš če ščeš plavati pa rešen problem...vsak si je sam krif zato so kopališča

zoro05

Toč no tako. Vsi negativci verjetno tudi na morje ne hodite iz varnosti. Seveda najbole varen je lavor. Dete se lejko tude v banje ftopi, pa domače bazen- kaje bilo lani tudi prinas, no skoraj utopitev.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Pametnjakovic (nepreverjen)

Neka pisete brez veze to je gromoznica na lastno odgovornost koma vsi rinejo notrek 100 metrof na zacatke njin ne folga mamo sobosko kopalisce nej pa to grabo

Mirkostrojan (nepreverjen)

Sobočanec substanca na tejbe fejst vpliva katakšne pijšeš😥sožalje svojcan🙏

KVAKVAKVAjj (nepreverjen)

Ene ste lekar zaj komaj odkrile, ka se lejko človek vtopi v vodej. Ideš pa se namočiš par metrov od obale ali pa plavaš kre obale, če ti je za plavanje. Folk se ide ultraplavalce pa se spravla prejk plavat. Te pa pride do takših tragedije... Ka naj zaj vsako mlako na svejte ogradimo okole? wtf

Vipko
Truplo

Saj nikjer ne piše, da se je utopil na ožjem območju Expana? Jezero je veliko... Delujejo trije centri s čolni, veliko je ribičev, kateri se tudi vmes namočijo, pri Jezerih nas je včasih tudi veliko. Ne moremo sedaj tako vsepovprek, predvem pa, predno se točno napišejo dejstva, kriviti občino in župana vsepovprek.
Pa tudi naslov, določen del teksta je po mojih informacijah popolnoma napačen: pred dnevi se ni nihče utopil. Po izjavah nekaterih upravljalcev (ne iz Expana) tisti nesrečnež ni imel v pljučih niti kapljice vode. Enostavno povedano ga je zadela kap med plavanjem, mrtev je bil torej prej, predno je telo potonilo pod vodo.

637 (nepreverjen)

Danes se pa popolnoma strinjam s tabo.

In reply to by Truplo

Cvilicvek (nepreverjen)

Vcasik se tudi njemi posreci kaj cednoga napisati.

In reply to by 637 (nepreverjen)

AAAAAAAAA (nepreverjen)

Na žalost je tou tragedija kakšne se dogajajo. V kamešnici moreš biti zelo pazljivi pri koupanji. Kakorkoli či se že koupleš je dobro da sta bar dva skuper ka lejko eden drugomi kaj pomoreta. Pri ton primeri pa še niti ne vejmo ka je bilou, možno ka se je vtoupo zaradi kakšne zdravsvene težave, možna kap ali kaj podobnoga. De se znalo, kakorkoli sožalje svojcen.

krobikar1

Kakši reševalec, dajte ne nakladajte! Voda nema statusa kopališča, šteri ide ta pa se more zavedati odgovornosti, pa se koupa na lastno odgovornost, nesreče pa se pač zgodijo! Nej ka bi pri sakoj požarnoj mlaki bademajster stau, pa kre Möjre,...

Karrrrrček (nepreverjen)

O statusu obratovanja kopališča>>je opozarjo že predhodni ŽUPAN Mestne Občine Murska Sobote G.ANTON ŠTIHEC kateri je nasprotoval temu XSssss pan nojem 🤷‍♂️Mislite ka je mel prav ????ostane UGANKA????

Konion (nepreverjen)

Bivši zupan je nej vido v ton niksnoga haska za njega,edino trgovske centre. Tak ka ,uganka,hmmm,brezveze. Uganka je bila v pejnezaj.

In reply to by Karrrrrček (nepreverjen)

kristofer (nepreverjen)

Na strokovnjaka truplo se obrnite on bo razlozo vse kak vladni 35 kg govorec

njiva

Lepo piše,kopanje na lastno odgovornost.
V jezerih,rekah potokih in na morju se kopaš na lastno odgovornost in to je to.
Leko postaviš 10 reševalcov in ne boš s ten dosegno nika,zato ka to je nej bazen ge je 2m vode,to je kamenščica in globine so do 15m in več.Zato moreš meti od različnih dovoljenj,reševalcev,do reševalnega čolna,,....itd.In to pa se košta,znate pa kak se dela,samo ka se služi penez.

INŠPEKTOR I (nepreverjen)

TO SEM NAPISAL PRED 3 DNEVI, KO JE BILO NA pomurec.com VABILO NA "SOBOŠKO PLAŽO"
Mislim, da bo v kratkem odgovoren na občini Sobota krepko najebal. Zato, ker to kar reklamirate - kopanje nimate nobenih zakonsko predpisanih pogojev, ki veljajo za kopalne vode. Zdaj mi ni jasno ali ste na tej občini res tako tupasti, da tega ne razumete ali pa za vas slovenska zakonodaja ne velja. Ali se res mora zgoditi tragedija pa se boste takrat zganili ali kaj. Glede na stanje ki je na tej vaši "soboški plaži" trenutno bi morale vse aktivnosti v vodi in na vodi te gramoznice biti STROGO PREPOVEDANE in gramoznica ograjena in obvezno opremljena z opozorilnimi tablami, v času bilo kakih prireditev ob tej gramoznici pa celo biti organizirana reševalna potapljaška ekipa na vodi. Uredite prosim to stanje prej kot se bo zgodila tragedija in bo to potrebno zagovarjati na sodišču, ne se zanašati na našo nepravno državo, ker nad to je Evropsko sodišče, kjer še pravo in zakonodaja veljajo.
MISLIM DA JE POPOLNOMA JASNO KDO JE ODGOVOREN.

637 (nepreverjen)

Se strinjam, da bi se to znalo zakomplicirati.

In reply to by INŠPEKTOR I (nepreverjen)

Mörski (nepreverjen)

Pa tij znaš ka pomeni plaža, je tou mogouče voda, pa prisilno namakanje v njoj,...?!

In reply to by INŠPEKTOR I (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

😂😂😂 Kaksen komedijant si ti.

In reply to by INŠPEKTOR I (nepreverjen)

tanja flaškon (nepreverjen)

sem obnemela

In reply to by INŠPEKTOR I (nepreverjen)

Komisar (nepreverjen)

Či bi mij na Mőri tak delali, bi se vsakši den en ftoupo.
Je tou tak žmetno, kopalni del ograditi, pa reševalca postaviti?!

Slom (nepreverjen)

Saj se je.. Gnes

In reply to by Komisar (nepreverjen)

Komisar (nepreverjen)

Tou je drűjgo, takšnim srmakom nemreš pomagati.
Gučin o organiziranih, rekreativnih dejavnosti.

In reply to by Slom (nepreverjen)

Azazel (nepreverjen)

To je že kak v filme Piranha ali Žrelo...

Ludimilojko (nepreverjen)

To se samo pavran lejko zgodi ciganji tak nevejo plavat haha

Sijo1972 (nepreverjen)

Ludimilojko pred leti se je v Dobrovniski kamesnici med plavanjem vtopil???

In reply to by Ludimilojko (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Tam se lahko le sončijo, za to sta na razpolago dva ležalnika, za sončenje odgovarja MO in ni prepovedano !

Jjjjjjjj (nepreverjen)

Of ni bil tam da bi si kopalke slekel pa pomagal?

sadfasfasfaf (nepreverjen)

Če je kopanje prepovedano, se več kak očitno ne smeš kopati. In trenutno ne moreš kriviti nobenega, saj z kopanjem v njej delaš to na svojo odgovornost. Pika.

Vaše ime.. (nepreverjen)

Glij San na kamensnice :)

rosenkrantz (nepreverjen)

Zapri to štalo od mlake

VinkoMegla (nepreverjen)

In od koj cloveka zadene kap v gramoznici? Zgoraj topla voda, plavas dele ge je globse, spoda ledeno mrzla voda. Te zgrabi krc se vtopis ali pa te zadene kap.. In se enkrat, to je gramoznica in ne nikse jezero!!

Bakovčar (nepreverjen)

Vinko Megla, tij sploj nemaš pojma kje je mrzla ali pa topla voda. Mrzla voda je v globini, nej pa kak si tij napijso, če plavaš dale od obale. Si prave meglene, v glave

In reply to by VinkoMegla (nepreverjen)

Laci (nepreverjen)

Zaradi par ljudi ka de se vtopilo, je brezveze bse zaperati pa tisocin jemati uzitek. Svet pac taksen je, 100% vseh nevarnosti se ne da odpraviti. Ce si slab plavalec alo mas krce ali probleme z srcon mores san pri sebi znati ka nebos sau plavat na sredino kamesnice.. eni bi zaradi toga plot postavlali okoli jezera pa neven ka vse, te bi mogli okoli vseh cest tuj plot postavoti

Anonimo1 (nepreverjen)

Jebovas gramoznicaa.. nemate 10€ za kopalisce al pa prevoz do morja? Ka se v toj nesnagi koplete nimaki🤦🏻‍♀️

Janez 78 (nepreverjen)

Kak van je nej slabo ka se skup z temi velkimi ribami kopate? To nej morje, to je stoječa zamazana voda.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice