Potrošniki bodo imeli v nedeljo še večjo izbiro za nakupovanje kot doslej.

Potem ko je vlada odpravila v času epidemije covida-19 sprejeto prepoved o obratovanju trgovin ob nedeljah in so bile prve odprte že prejšnjo nedeljo, bo tokrat odprtih še več prodajaln z živili. Odpirajo se tudi nakupovalna središča.

Po Mercatorju, Tušu, Hoferju in Eurospinu, ki so vrata nekaterih trgovin odprli že prejšnjo nedeljo, so se za odprtje prodajaln odločili še v Sparu, Lidlu in L'eclercu, odprle se bodo tudi trgovine Jager.

Vrata bodo odprla tudi nakupovalna središča, med drugim ljubljanski Citypark, Aleja in center Vič, celjski Citycenter ter mariborski Europark. Odprta bodo do 15. ure.

Kot so za STA navedli v Lidlu, bodo odprli vrata vseh trgovin, a nobena trgovina ob nedeljah ne bo odprta dlje kot do 15. ure.

Trgovine Spar in Interspar bodo odprte po rednem delovnem času, ki je veljal pred epidemijo, kjer se bodo razmeram na trgu prilagajali tudi v prihodnje. Obratovalni časi posameznih trgovin so sicer objavljeni na njihovih spletnih straneh.

V Mercatorju, ki je hipermarkete in supermarkete ter nekatere trgovine odprl minulo nedeljo, bodo do nadaljnjega ob nedeljah odprli tiste trgovine, ki so bile dobro obiskane. 

V Hoferju, ki je vse svoje trgovine odprl prejšnjo nedeljo, so bili z obiskom zadovoljni oziroma je bil ta v okviru pričakovanj, glede na to, da veliko kupcev o spremembi ni bilo obveščenih. Nedeljski delovni čas ostaja enak kot pred epidemijo, trgovine so odprte do 15. ure.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Končno... (nepreverjen)

KONČNO!!!
KONČNO!!!
KONČNOOOO!!!

inokss (nepreverjen)

hvala baugi,
najlepse mi je kipuvati v nedelo, ker te man bar cas.
Sobote mi pozre sluzba ali delo doma.
Nedelja pa sopping in uzivancija

df (nepreverjen)

Realni DF ka tij lažeš san sebi. Vej pa vsi znajo ka si socialni problem v toj državi mijmo slujžbe si nej bejžal. Za to delo kao doma pa si itak cejle dneve za računalnikom in gluposti pijšeš.

In reply to by inokss (nepreverjen)

LG f st jj (nepreverjen)

BOJKOT OB NEDELJAH!!!
EDINO SMRDLJIVCI IDEJO NAKUPOVAT V NEDELJO, ZATO PA NIC NAS NE PRESENEČA DA VSE IDE U KRASAN KUR. C, MI SLOVENCI NIKJER NE MOREMO BIT ENOTNI, ZATO PA NAS DRUGI GAZIJO KER IGRAMO NJIHOVO IN NE NAŠO IGRO...! MRŠ IZDAJALCI KATERI STE POKLEKNULI ELITAM KATERI VAS TAK AL TAK IMAJO ZA SUŽNJE NJIHOVOGA SISTEMA...!!!

Človek je nor. (nepreverjen)

Naj so baute v nedeljo zaprte,cel teden imajo ljudje čas da gredo v bauto.
Ta naša vlada neje tak odločna.

Fujd (nepreverjen)

Saj nej so trgovci nori državi to paše je pika na i!!!
V resnici so pa ljudje največji idioti ker grejo v nedeljo trgovino naj bodo trgovci doma z družinami ob nedeljah ker med tednom itak niso skupaj ker jim službe ne dopuščajo

Končno... (nepreverjen)

Enih par vas je proti ka še ne poznate civilizacije

In reply to by Fujd (nepreverjen)

Rosenkrantz (nepreverjen)

Vsak normalni clovek nakupuje v nedeljo..Ni lepsega kot da vidis da si fraj drugi pa morajo delati.

Mokicq (nepreverjen)

Mjesec z stranko Ljevica zdaj pa res lahko obiskuje čez vikende vsako trgovino,katero mu Bog daš.

goostt (nepreverjen)

Nedeljsko odprtje trgovin: Svoja vrata odpirajo tudi preostali trgovci IN
to z delovnim časom od 6 ur do22, da res ne bo kdo prikrajšan.

Vipko
Truplo

Od kod ti podatek, da bodo v nedeljo trgovine odprte do 22.00 ure? Piše, da največ do 15.00 ure, pa še to je po mojem predolgo? Če so že, bi bilo dovolj do 13.00 in pika.
Bom kupoval v nedeljo? Ker so pač odprte, mene pa zdrahe med vlado, sindikati, zbornico... ravno ne zadevajo, bom šel, če bo potreba. Pa tudi "otla" se ne bom vrgel, če bodo trajno trgovine v nedeljo zaprte!
Zakaj bi bojkotiral obisk trgovin v nedeljo? Niso vse trgovke in moški kolegi proti zaprtju. Po televiziji so prikazovali več ali manj eno trgovko, katera je na vse kriplje pripovedovala, kako ji je "sveto", da je lahko v nedeljo z družino. Ni jih malo, kateri so verjetno drugačnega mnenja? Marsikateremu se tudi tistih 30 eur, katere dobi za delo v nedeljo pozna v denarnici. Nimajo nekaj tisočakov plače, da bi bil to "peskovni" drobiž.

In reply to by goostt (nepreverjen)

Bučko (nepreverjen)

V nedeljo nakupujejo samo bedaki,ki sr nimajo kam dati in si revno dušo polnijo v trgovinah,ostalim je dovolj 6 dni v tednu,saj tudi prodajalci imajo družine.

nagicigan (nepreverjen)

da BUČKO tudi jaz sem en od tistih bedakov in kaj mi moreš, NIČ. Ja ka se pa trgaš ti za njih oni to dobijo plačano, kot tudi potne stroške. Tudi jaz grem vsako nedeljo v trgovino... po tem pa z kolegico v kafič itd ........

Franz Jäger (nepreverjen)

Nedelja je Gospodov dan, namenjen družini in počitku. Le neverniki obiskujejo trgovine v nedeljo in s tem uničujejo človeške in družinske vrednote zaposlenih. Gamad. Zaprtje trgovin ob nedeljah pričakujem kmalu.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice