V Termah Vivat v času epidemije niso počivali, saj so se lotili številnih investicij, ki jih bodo nadaljevali še naprej. Izstopa predvsem načrtovani vodni svet, ki obljublja nepozabno izkušnjo.

Priljubljene terme v Moravskih Toplicah, ki jih vodi Metod Grah, so znane po tem, da pogosto prevetrijo ponudbo in gostu ponudijo nekaj novega. Tako kot vsi ostali ponudniki, so tudi v Termah Vivat v času epidemije morali zapreti svoja vrata, a ta čas so izkoristili za nove investicije. Lotili so se prenove bazenskega in hotelskega kompleksa, preureditve dostopa in parkirišč, vključno z ureditvijo okolice in nenazadnje izgradnje doživljajskega animacijskega vodnega sveta. 

Prav slednji bo najverjetneje pritegnil največ pozornosti, saj bo ponujal zares zanimivo izkušnjo. Po besedah Graha, gre za celovit pristop k Termam Vivat in k petzvezdični zgodbi. Ob ureditvi parkirišč, rondojev in vodometov, se nadaljuje zgodba promenade, ki bo gosta vodila v ta vodni svet

»Vse termalne vode, ki jih imamo, peljemo v ta vodni svet, ki bo premera približno 20 metrov in visok štiri metre. Imel bo različne efekte, glasbene in svetlobne - recimo kot v Las Vegasu. Ključni element inovativnosti pa bo v tem, da bo gost prišel zraven in se bo vodni curek na eni strani ustavil ter tako omogočil, da gre gost v sredino vodometa,« pojasnjuje prvi mož Term Vivat in dodaja, da bo v centru vodometa moč doživljati različne animacije.

Razmišljajo tudi, da bi bilo tam možno izvajati poročne obrede, turistu pa bo voda lahko izpisala njegovo ime poleg drugih zanimivih funkcionalnosti vodnega sveta.

Višina investicije približno 250 tisočakov

Investicija bo kar velika, okrog 250.000 evrov, saj gre za precej zahteven projekt, ki naj bi bil zaključen do jeseni. V Vivatu pa začenjajo tudi z investicijo širitve glavne restavracije, saj bodo naredili teraso, ki bo gostom omogočala zajtrkovanje in večerjanje ob pogledu na vodni svet.

»Mi gradimo našo zgodbo na naši primarni ponudbi, torej vodi,« pravi Grah. V naslednjem letu bodo uvedli tudi dva hotelskega 'conciergea', ki bosta ob prihodu gosta poskrbela za njegov avtomobil in vso prtljago.

Lastnik Vivata je sicer tudi eden izmed pobudnikov ideje o turističnih bonih, ki žanjejo precej dobre uspehe po prvem mesecu uvedbe. Samo v Moravskih Toplicah je bilo do 15. julija izkoriščenih 6289 turističnih bonov v vrednosti 913.525 evrov, kar ta pomurski kraj uvršča na tretje mesto po obiskanosti na ravni države. Od tega je bilo v Vivatu izkoriščenih 1.135 bonov v vrednosti 175.227 evrov. 

»Mi smo odprli 12. junija in bili do konca junija na 80-odstotni zasedenosti, sedaj pa smo julija in avgusta 100-odstotno zasedeni. Ta 'moj' bon se je zelo dobro prijel in tudi v jesenskih mesecih kaže, da bomo dosegli realizacijo lanskega leta, ki pa je bilo rekordno leto. To leto bomo proti pričakovanjem zelo dobro zvozili,« zadovoljno priznava Grah, ki razloge za uspeh vidi tudi v tem, da so v času zaprtja 'krvavo' delali in bili pripravljeni na ponovno odprtje ter uspešno nagovorili trg.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tanja flaškon (nepreverjen)

sem bila tam
res sem uživala

čikapajo (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

mamila

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

LG f st jj (nepreverjen)

Se malo pa vode nede vec v prekmurji...

gebi (nepreverjen)

Glavno, ka je navdih ameriški.

Malinovec (nepreverjen)

Štirje komentarji ? Pa moralo bi biti 3x več čestitk g.Grahu in njegovi ekipi ,kot ob pokalni zmagi Mure.

čikapajo (nepreverjen)

Res si pravi malinovec. Temu ne čestitam. Nikoli !!!

In reply to by Malinovec (nepreverjen)

čikapajo (nepreverjen)

Lahko se je hvaliti in delati nove investicije, če imaš delavce na minimalcu in 120% izkoriščene !!!

simon j. (nepreverjen)

......sem obiskovalec Vivat-a in Term3000, ne vem kakšne plače imajo eni in drugi. Vidim pa aktivnost zaposlenih pri Vivatu, kjer so v primerjavi z zaposlenimi v Termah3000 res 120% bolj dejavni, in zato so v očeg kopalcev in gostov bistveno bolj profesionalni, kot v Termah3000. V Termah3000 npr. trije bademajsti sedijo na kupu, klepetajo glavnino delavnega časa in se sončijo.

Tega v Vivatu ni, bademajstri v Vivatu skrbijo za red na kopališču, vlivajo obiskovalcem neko zaupanje, da imajo stvari na bazenu pod kontrolo. V Termah3000 tega občutka nimam, saj vse poteka po principu "sutra čemo". Da se razumemo, za stanje v Termah3000 NISO KRIVI ZAPOSLENI ampak je IZKLJUČNO KRIV lastnik in vodstvo, ki vodi Terme3000 preko računovodskih bilanc, za zanemarjeno infrastrukturo in padanje v povprečno storitev, pa ga boli patak.

Za konec. še to. Zaposleni v Termah3000 ima slabšo referenco za novo zaposlitev kot zaposleni v Vivatu, kjer mam občutek, da ostanejo zaposleni tisti pridni, ki radi delajo in ne tisti, ki hvatajo krivine. Za tiste je verjetno bolji delodajalec Sava in Terme3000.

In reply to by čikapajo (nepreverjen)

Simonkukac (nepreverjen)

Povej direktno, ne da si celo zgodbo napisal... Bademajster ti je poprcal zeno ali dekle.... Zdaj pa zamera na celi svet... Ne sekiraj se.. Nisi edini... Ona verjetno se zdaj premisljuje kako ji je pasalo ti pa pac premisljuj o tem v katero gostilno bos sel...

In reply to by simon j. (nepreverjen)

simon j. (nepreverjen)

Živim v M.Toplicah in lahko povem, da Vivat odlično skrbi za okolico, infrastrukturo, red in čistočo, obenem pa dviguje kakovost storitve. Če bi Terme3000 imele vsaj 75% odnosa do okolice in vzdrževanja lastne infrastrukture bi M.Toplice bile špica termalnega turizma v Sloveniji. Hvalabogu, da ima vsaj Vivat vestnega lastnika, saj v Termah3000 nažalost stagnirajo že zadnjih 10let.

Magyar Bacsi (nepreverjen)

Točno tako, se popolnoma strinjam.

In reply to by simon j. (nepreverjen)

Nezakonita kraja (nepreverjen)

ideje in intelektualne lastnine!

Borko (nepreverjen)

Vse kar je povedal ta šef Vivata je dejal na svoj mlin. Požrtija ne pozna meja.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice