V hrvaškem Rovinju te dni razburjajo nekatere menjalnice, ki s provizijami odirajo turiste.

Turisti na hrvaškem po poročanju tamkajšnjih medijev opozarjajo na visoke proviziji pri menjavi evrov za kune.  Če se večina Rovinjčanov bori za vsakega gosta, nekateri s svojo sebičnostjo in lastnim interesom mečejo slabo luč na mesto, piše portal Glas Istre. 

Podjetje "Auro Domus" iz Rovinja, ki se je do nedavnega večinoma ukvarjalo z odkupom zlata in sreba, ima od srede junija v mestu šest menjalnic.
 

V njihovih poslovalnicah za sto evrov dobite le 610 kun, čeprav je devizni tečaj v tem času približno 744 kun za 100 evrov.

Zakoniti rop

Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turistične zveze Pulja je za HTV povedala, da so visoke provizije v nekaterih menjalnicah presenetile tudi turistične delavce. Prepričana je, da gre za zakoniti rop.

"Eno je, če je srednji tečaj 7,5 kune za evro in ga spremenijo na 7,3 kune, drugo pa, če ga spremenijo na 6,1 kuno," je dejala za HTV.

Rovinjčani ogorčeni

Mimoidoči na ulicah Rovinja je za portal Glas Istre dejal, da je to sramota za ves Rovinj. Vsi se namreč trudijo, da gostje pridejo in se dobro počutijo, “to, kar počne ta menjalnica pa nam je v škodo.” Dodaja še, da bi vsi morali prispevati k temu, da bodo gostje ugotovili, da so “rumene” poslovnice njihov sovražnik.

V podjetju "Auro Domus" so za HTV sicer pojasnili, da se tečaj pri njih razlikuje glede na lokacijo podružnice. 

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jjjjjjjj (nepreverjen)

Plačevanje s kartico, vsepovsod nad 7,5. P

Gost5 (nepreverjen)

Nema većeg taka kao hrvata.

Dafa (nepreverjen)

Ne obirajo nas. Obirajo naivce. Je vseeno velika razlika.

12 (nepreverjen)

Kaj pa se ne pozanimajo prej.tecaj je okol 7.5 in vedno je tako....zdaj pa tak halo.pa se opozarja ze pred sezono vsako leto in vedno se se najde kaksna ovca ki jo ostrizejo.

Lipa vaša (nepreverjen)

Deri miki slovensku ofcu! Komur lahko menjam po 610 lahko tudi manj. Še preveč so vam dali.

Vedno zlato pravilo: plačuj s kartico! Drugo pravilo: gotovino je najbolje kupiti pri slovenski banki. Tretje pravilo: menjava na Hrvaškem zna biti dražja od dviga na bankomatu! Pri bankomatih moraš biti previden (provizije) in pri menjavah v menjalnici tudi. Ne vem, zakaj Slovenci gredo v njihovu lipu z evrsko gotovino!?????

inokss (nepreverjen)

SOBOTAINFO, te privat menjalnice vseposedi nategablejo.
Ite rajsi malo po sloveniji...na blejdi san za en posrani ekspreso placo 2,1 eur!

Nevtralen (nepreverjen)

V vsaki menjalnici je na vidnem mestu tečajna lista,kjer se lepo vidi koliko vam bodo izplačali za en evro! Od tu naprej pa vi izbirate,če boste menjali na tej oziroma na kakšni drugi menjalnici,kjer lahko iztrzite več. Nihče vas ne nateguje, kvecjemu sami sebe!!

čikapajo (nepreverjen)

Že star pregovor pravi: " Ko imajo bedaki denar, potem pametni služijo " !!!
Jaz vedno, ko grem na Hrvaško kupim Kune pri nas na banki.
Saj v lokalih vzamejo tudi EUR-e ampak so ponekod tudi po svoje obračunali in si lahko plačal več.
Zato imam vedno Kune s seboj.
"Previdnost je mati modrosti" !!!

monsun (nepreverjen)

Prav je da bi jih ogűjlili do kože saj sami rinejo riti lizat Hrvatom .Čista prav

Sobočanec123 (nepreverjen)

In kaj je tu novega? To Hrvati delajo že zadnjih 20 let. Vsakdo ve, da je kune potrebno kupiti v Sloveniji.

čarni vrag (nepreverjen)

Jako si pameten. Kak boš kupo točno telko, kelko boš potrošo? Če ti ša ostanejo boš odavo pa po slabon tečaji kupuvo nazaj Evre. Država ne bi smela dovoliti takšno lopovsko poslovanje. Najhujši pa so bankomati Euroneta ali ATM. stojijo na vsakih 100 metrov in nič hudega slutečim vzamejo tudi po 20%. Pa tudi v menjalnicah imajo svoje finte. Običajno majo napisani prodajni tečaj če za HRK kupiš Evre. To pa nihče ne dela. Tak majo napisani tečaj 7,59 v resnici pa dobiš 7,02.

In reply to by Sobočanec123 (nepreverjen)

someone1 (nepreverjen)

samo ste eni 500 lejt za razvojem. Maš kartice bankomate, ge za vraga je problem????? Aja pa eure lejko zamenjaš za kune že v SLO brez problemv. Ge točno je zdaj problem, če menjalnice odirajo turiste??? Še bole bi jih mogli. Če si neizobražen idiot pač nešče more zaslušiti na tebi.

Sosedadanica (nepreverjen)

Gres na posto pa tan zamejas ali zdines. Provizjija 0.45e po dvigu. Te zdignes pac malo vec

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice