Policisti so v petek popoldan na območju Policijske postaje Podlehnik ustavili dva osebna avtomobila, oba registrskih oznak Poljske.

V obeh vozilih se je skupaj prevažalo 17 pribežnikov, in sicer en državljan Pakistana, šest državljanov Bangladeša in deset državljanov Afganistana. Ob prebežnikih so bili trije vodiči, en državljan Belgije in dva državljana Uzbekistana. 

Policisti so vse tri vodiče pridržali po določili zakona o kazenskem postopku, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

V  času pridržanja so policisti opravili preiskavo obeh vozil in hišno preiskavo stanovanja, ki ga imajo najetega vodiči. V enem od vozil so v predalu sopotnikovega sedeža našli plinsko pištolo. Lastnica pištole državljanka Belgije, ki ne poseduje ustrezne orožne listine oziroma dovoljenja za posest orožja, ki dovoljuje posamezniku posest in prenašanje posameznega kosa orožja.

Orožje so ji zasegli in ji bodo v hitrem postopku izdali odločbo o prekršku.

Foto: Policijska postaja Podlehnik

Policisti so vse tri vodiče privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Ta je zoper vse tri odredil pripor.

Vseh 17 prebežnikov je v postopku zaprosilo za mednarodno zaščito. Odpeljani so bili v Azilni dom, kjer jim je bila odrejena karantena.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
wew.. (nepreverjen)

a so vodici mogoce iz SD stranke? samo vprasam.

zvodnik milan (nepreverjen)

kako si pa ti to zvedel
prej kot jaz

In reply to by wew.. (nepreverjen)

df (nepreverjen)

Realni DF škali remen v prizadeti glavi. Samo pijtan

In reply to by zvodnik milan (nepreverjen)

nevenneven (nepreverjen)

seveda azil, ja na naše stroške pizda jim materina.

jappp (nepreverjen)

Bojte lejvi desni pa kole. Če je tau normalno ka se prešvercajo k nan, majo prepovedano orožje te pa se samo derejo Azil Azil pa se jih pela pa pogostij... pa san ge tüdi püšpek.

Starejše novice