Za hrvaški turizem se je julij začel dobro. K temu so največ prispevali turisti iz Nemčije, ki so jih našteli nekaj manj kot 97.000 z več kot 683.000 nočitvami. Sledi skoraj 70.000 Slovencev s 580.000 nočitvami.

Hrvaški turistični ponudniki so v prvem julijskem tednu zabeležili nekaj manj kot 2,9 milijona nočitev, kar je polovica lanskih rekordnih rezultatov. V tem času je bilo v državi skoraj 433.000 turistov, kar je 46 odstotkov turistov iz prvega julijskega tedna lani, je objavila Hrvaška turistična skupnost (HTZ).

Med 1. in 7. julijem so nemški turisti dosegli 86 odstotkov lanske ravni prihodov in 90 odstotkov lanskega števila nočitev. Slovenskih obiskovalcev je bilo letos 77 odstotkov toliko kot v prvem julijskem tednu lani. V začetku julija so ustvarili tudi 79 odstotkov nočitev iz enakega lanskega obdobja.

Na tretjem mestu so turisti iz Češke, na katere je odpadlo nekaj več kot 55.400 prihodov ter skoraj 342.000 nočitev. Gre za 78 odstotkov lanske ravni prihodov in 63 odstotkov nočitev iz začetka lanskega julija.

Sledijo gosti iz Poljske, ki jih je bilo več kot 32.400 in so dosegli 55 odstotkov ravni iz začetka lanskega julija. Z več kot 206.000 nočitvami so bili pri 48 odstotkih lanske ravni.

Avstrijskih turistov je bilo nekaj manj kot 26.0000, ustvarili so nekaj več kot 143.000 nočitev, kar predstavlja 44 odstotkov prihodov in nočitev iz prvega julijskega tedna lani. Na šestem mestu so Italijani, na katere je odpadlo več kot 15.500 prihodov in več kot 80.000 nočitev. To predstavlja približno 35 odstotkov lanske ravni prihodov in nočitev.

Direktor HTZ Kristjan Staničić je za Večernji list izjavil, da bodo morali na goste iz ZDA, Velike Britanije, Francije in skandinavskih držav še počakati. Sredi julija pričakujejo okrepljeni letalski promet, med drugim tudi 12 letalskih povezav z Veliko Britanijo ter več letalskih povezav s Francijo.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
A2A (nepreverjen)

Kaj pa vavčer turisti v SLO ?

Smešnarija (nepreverjen)

In zakoj ne bi šli na Hrvaško? Što ma rvačko morje rad, naj ide... Zaradi korona virusa tan naj ne bi šli? Ka ga v Sloveniji nemamo? Ali je of rvački extra nevaren? Najbole so smejšni kda zapejrajo granice... pa seposedi je virus, virusi nemreš zaprejti granice. Pa gnejšnji svet je globalizejrani in virusi so tudi globalizejrani.

Grski turizem (nepreverjen)

Lepse, boljse, prijaznejse ... predvsem grski otoki so zakon

In reply to by Smešnarija (nepreverjen)

inokss (nepreverjen)

MEDIJI, POLITIKA NAS MA ZA NORCA!
MEDIJI PISEJO KRITICNO, POLITIKI SE KLANJAJO HRVATOM, MI PA ZMEDENI.

GES MISLIN LOGICNO. Za slovensko morje mi ni, ker je guzva, drazje kak na hr in voda je zamazana.
V italijo mi ni, ker se moren pelati na jug tam pa je bistveno drazje kak na hrvatiji.
Ostane mi Hrvaska kjer so cejne kelko telko, morje lepo, pa se blizu je.
PIKA.

... mogoce pa (nepreverjen)

Crnagora, Makedonija, Albanija, Sicilija, Romunija ...

In reply to by inokss (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Naj takoj pojačajo testiranje, narod vaše paničarjenje ne upošteva niti pol posto.

Hrib (nepreverjen)

Jeb..a vas hrvaška, ka nikoli ste se nej bili v Grčiji, Cipru, Malti npr..... Te bi videli ka je morje, nej pa ka tem nehvaleznim Hrvatekon peneze dol znosite ka nas te lejko podjebavajo pa na naš račun živijo. Moje mnenje pač. Tudi v Sloveniji lahko kvalitetno preživiš dopust je zelo veliko še neodkritih kotičkov. Npr. Kras, goriska brda z odlicno kulinariko, logarska dolina, skocjanske jame, planica, pokljuka,.....

inokss (nepreverjen)

hey mujo, se strinjan ka je na grskon ali maltskon morji lepse kak na hr, ker san biu tan:)
AMPAK CE IDEN NA HR LEJKO IDEN Z AVTOJON, kda scen

In reply to by Hrib (nepreverjen)

malteški sokol (nepreverjen)

Malta pa morje in plaže? Malta premore dvej plaži, ostalo je kamenjar kak v Hrvatiji... e, grške plaže, to je druga pesem; posebno na Jonskih otokih! Malta ima zgodovino in žurko, tja nihče ne gre zaradi sanjskih plaž!

In reply to by inokss (nepreverjen)

AAAAAAAAA (nepreverjen)

inokss glij tak lejko ideš v Grčijo ali na Malto da ščejš pa tou z avijonon. Prlej prijdeš v Grčijo z avijonon kak pa v Dalmacijo, pa še falejše je z avijonon.

In reply to by inokss (nepreverjen)

Starejše novice