Romunski državljan je v svojem Mercedesu želel pretihotapiti več državljanov Egipta, a mu to ni uspelo.

V Čakovcu je so pred dnevi opravili prvo zaslišanje aretiranega romunskega državljana zaradi suma storitve kaznivega dejanja nezakonitega vstopa, gibanja in prebivanja na Hrvaškem. Obstaja namreč utemeljen sum, da je Romun 30. junija v zameno za denarno nagrado prevažal več državljanov Egipta, ki niso imeli potnih listin, vizumov ali odobrenega bivanja v Republiki Hrvaški in na schengenskem območju. Te je želel pretihotapiti v Slovenijo. 

Kot poročajo mnovine.hr, obstaja utemeljen sum, da je z njimi ravnal nečloveško in ponižujoče. Nekaj jih je prevažal na zadnjih sedežih, nekatere pa je celo strpal v prtljažnik, kjer so komajda prišli do zraka. Policisti so ga ustavili v mestu Banfi, ki je v neposredni bližini državne meje s Slovenijo.

Preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Varaždinu je na predlog državnega pravobranilca 35-letnika poslal v pripor.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Śrek (nepreverjen)

Či bi pomoje bilau bi se begunce dol strejlalo ka bos tau brezveze cas gubo

svetlana makaronović (nepreverjen)

Citiram naslov
V prtljažniku avtomobila želel pretihotapiti tujce, ti so komajda dihali
odgovarjam
UZMI BRONHI
LAKŠE SE DIŠE

tuncika

Slovenski blogerji ta konec tedna na obisku v Pomurju...…………... Ker nam to temo Sobotainfo ne omogoča komentirati, se oglašam tukaj.
Take in podobne blogerje globoka država uči samo jezikati in ve mrdati narod. Zato jim predlagam, da jim po obisku Sobote trasirate pot proti Rusiji in Severni Koreji, kjer jih bodo z veseljem pričakali, saj rabijo delavce na poljih.

Hmmmmm (nepreverjen)

Aja, torej več ilegalcov nekoga podkupi, ka jih vse pela prek meje v enon bougon avtoji, te pa obstaja utemeljen sum, ka je z njimi ravnal načloveško in ponižujoče? Ka pa je to za logike? Edino za tihotapljenje naj dugo sedij, ove pa poslai pred meje EUja...

nagicigan (nepreverjen)

škoda, sa se niso z........

Starejše novice