Zaradi zdravstvene situacije na Hrvaškem in v Sloveniji, je včeraj na Soboškem poletju namesto Klape Šufit nastopila vokalna skupina Aeternum.

Člani vokalne skupine Aeternum v isti zasedbi pojejo že 16 let. Zaznamuje jih prikrita komunikacija, mladosten in svež pristop. Radi se preizkušajo v številnih žanrih, kar bogati njihov repertoar in jih vodi po odrih širne domovine. Kvintet redno nastopa na glasbenih festivalih doma in v tujini. Viden pečat so pustili na Festivalu marko Polo na Korčuli leta 2017, saj so skupaj z Danijelom Horvatom - Dandoso osvojili prvo mesto v kategoriji mednarodnih izvajalcev.

Poleg bogate zbirke slovenskih in tujih tradicionalnih skladb in popevk, radi izvajajo skladbe na tako imenovani »klapski« način. Z željo po pristnem dalmatinskem melosu so že leta 2006 opravili pevsko izobraževanje na otoku Šolta na Hrvaškem pri glasbenici in operni pevki Mariji Brunsko.

Tradicionalnim dalmatinskim skladbam, ki jih izvajajo klape Cambi, Maslina, Šufit, Intrade in druge, dodajajo vedno nove in modernejše, kjer naredijo večglasne priredbe uspešnic kot so Samo s tobom, Moje zlato, Žuta ruža, U bjelom. Njihovi nastopi so sprejeti z navdušenjem in marsikdo jih hitro zamenja za Dalmatince. Skozi svoje uveljavljene nastope so tako postali prva in do sedaj edina Prekmurska (dalmatinska) klapa.

Delček Dalmacije pa so s svojim nastopom pričarali tudi z včerajšnjim koncertom na Trgu kulture v Murski Soboti.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Popo1 (nepreverjen)

Včeraj san zvečer šou tan mimo. Mize na dva metra razmaka, odzadaj pa lidje stali v gužvi skoraj en drugon. Med njimi san vido tudi takšne ka vačik najbole zosagani cejli den okoli lejčejo z maskami na obrazi. V petek zvečer virus ne dela? Sobota je bila puna, trg kulture pun, zvezda puna, vsi ostali kafiči puni.... ali je resno narodi že zadosta toga natega ali pa resno mislijo ka za vikend nega virusa. Tak kak pri vladni staristiki.

Sobočanec123 (nepreverjen)

Nateg? Ti malo poglej kaj se dogaja v ZDA. V Phoenixu morajo spet začeti uporabljati hladilnik prikolice za trupla, ker ni prostora v mrtvašnicah. Sploh se ne zavedate kakšno srečo imamo v Sloveniji, da se virus pri nas ni razširil zaradi tistih dveh mesecev, ko smo sedeli doma.

In reply to by Popo1 (nepreverjen)

Trotl (nepreverjen)

Nekdaj dober Aeternum, danes le bleda slika. Zataknkte si to hrvasko sranje nekam

Musicalis (nepreverjen)

Pa oni so nej hrvati, ali? Pa tej so že od pamtiveka dobri, ka ti ne paše?

In reply to by Trotl (nepreverjen)

Soti (nepreverjen)

Eno vpr skecj so tej dečki?

Julkec (nepreverjen)

Sigurno iz markastoga ka tak dobro hrvaski gucijo.

In reply to by Soti (nepreverjen)

Dipsy (nepreverjen)

Pogledni na googli. On vse zna. Nendri z markastoga

In reply to by Soti (nepreverjen)

Odpoved (nepreverjen)

Ka se delate nouri, odpovedati vse dogodke, ka vidite ka tou nikan ne pela. Delat, pa takoj domov, ne se družit, zaprite vse lokale, igrišča, zasebne zabave, pazite se ka virus je med nami!

Za zdruzeno (nepreverjen)

Stajersko !

Starejše novice