V Kazahstanu naj bi se širila nova, doslej še neznana pljučnica. Virus je tam terjal že več kot 1700 življenj in bi lahko bil še smrtonosnejši od novega koronavirusa.

Kot poroča 24ur.com, je kitajsko veleposlaništvo v Kazahstanu sporočilo, da se tam širi nova, doslej še neznana pljučnica. Število okužb naj bi eksponentno raslo, primere pa naj bi zaznavali praktično po vsej državi

Tamkajšnje oblasti te navedbe zanikajo in odgovarjajo, da se srečujejo z drugim valom kororonavirusa in številnimi primeri pljučnice. Zaradi bolezni naj bi samo v letošnjem letu tam umrlo 1772 ljudi, so včeraj opozorili kitajski uradniki, še piše 24ur.

V izjavi za javnost je kitajsko veleposlaništvo v Kazahstanu sporočilo, da kazahstansko ministrstvo za zdravje in druge agencije izvajajo primerjalne raziskave, narave virusa te pljučnice pa še niso opredelili.

Kot še navajajo na veleposlaništvu, bolezen beležijo po celotni državi, iz določenih predelov pa oblasti poročajo tudi o več sto novih okužbah dnevno. Največji porast je sicer v regijah Atyrau, Aktobe and Shymkent, kjer imajo skupno že skoraj 500 novih primerov in več kot 30 hudo bolnih.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pljučnica (nepreverjen)

Je samo ena, nesposobnih zdravstvenih sistemov (lobijev) pa več.

inokss (nepreverjen)

FAKE NEWS

Slom (nepreverjen)

Be be ha ha ha

Maska., (nepreverjen)

Bomo videli, itak do knam privlekli doktori

Dafa (nepreverjen)

Hihihihi.....

nateg stoletja (nepreverjen)

Evo, tak se je začnolo tudi s korono.... bebasti mediji so začnoli širiti takšne bolane senacionalne in lažnive informacije po navodilih farmacevtskih lobijev, glupi političari in še bole glupi narod pa so tomi nasedli. Ka je sobotainfo? Nišče več ne vrvle nategi s korona viruson pa ste si pa nekaj novoga zmislili s ken te nategovali pa zavajali narod?

inokss (nepreverjen)

fake news

Anti Komunist (nepreverjen)

Poševnookim ni za verjeti več nič, ker te viruse delajo po tekočem traku... Zdaj so odkrili kako zgrabiti Evropo za jajca in nas uničiti

Čulibrk (nepreverjen)

V vaših glavah fcesnjenih. Resan ste eni fcesnjenih tak ka brez veze.. bojite se lastne sence. Prizenite enoga ukuzenoga ka se ukuzim či ga najdete??! Nateg in to reden!!!

Starejše novice