*Fotografija je simbolična
Ustanovitelj slovenske burgerske verige Primož Novak je ogorčen nad stanjem v Sloveniji. Meni, da se duši podjetništvo na račun požrešnega javnega sektorja.

Priljubljena veriga hamburgerjev Lars&Sven je v nekaj letih postala ena najbolj prepoznavnih v Sloveniji, kar dokazujejo številke in stalno odpiranje novih poslovalnic po državi. S svojim tovornjakom Foodtruck Lars&Sven burgers so pogosto prisotni tudi v Murski Soboti.

V času pandemija koronavirusa, ko se številni podjetniki soočajo s poslovnimi težavami, pa je tudi lastniku Primožu Novaku prekipelo. Na družbenem omrežju Facebook je objavil oster zapis naslovljen "JAZ SE NE GREM VEČ", v katerem opisuje svojo podjetniško izkušnjo, ko gara z dneva v dan, javni uslužbenci pa uživajo in si izplačujejo dodatke, grozijo z inšpekcijami ter nagajajo z birokratskimi ovirami.

"Pred kratkim sem objavil, da prodajam avtodom...In sem ga tudi že prodal. V 10 mesecih namreč nismo uspeli opravili niti ene vožnje :) Denar je šel seveda še isti dan v podjetje. Za izplačilo regresa 50 zaposlenim v našem podjetju...Iz rednega dela letos na žalost ni dovolj, da bi ga izplačali.... V javnem sektorju ni problem..Če zmanjka se izda nova obveznica in pade miljarda na račun. Kdo in kako jo bo odplačal se nihče nikoli ne vpraša," je med drugim protestno zapisal.

S spleta

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jojhnk (nepreverjen)

Dobro povedano,samo nikogar ne gane.
Ne vem do kdaj še tako ...

kuntakinte (nepreverjen)

... dokler se dovoli peciklistom ... po želji in pritiskih ... za protežiranje javnoga sektora ... v Sloveniji ... pošteno delo ni vrednota ... za kar so v vekši meri krijvi sindikati ... za prodajalce megle ( večinoma neproduktivnih kulturnikov) ... se sigdar najde plačilo ...

In reply to by Jojhnk (nepreverjen)

hud stric (nepreverjen)

ja, res je ubogi.. edino.. v javnem sektorju pri tistem jurja plače nekako niso mogli do avtodoma.. da bi ga sedaj lahko prodali... ampak, sami so si krivi, kaj pa niso privatniki... ampak privatniki bi radi bili v javnem sektorju... ma HUDIČ NAJ ZDAJ TO RAZUME?

...... (nepreverjen)

Da malo zrastes bos razmo, dotecas se pa se spilaj v pejsiki..

In reply to by hud stric (nepreverjen)

Ceha333 (nepreverjen)

Hitri pregled podjetja o katerem se govori pokaže, da so dve leti nazaj in tri leta nazaj (za lani še ni podatkov) imeli vsako leto čez 200.000€ ČISTEGA dobička. Saj vem, fajn je načeloma v javnen sektorju. Ampak takšne številke se tam ne obračajo!

Olosh (nepreverjen)

Mas praf, se vecje se obracajo. Tip je napiso cisto istino!

In reply to by Ceha333 (nepreverjen)

Vinetu (nepreverjen)

Tu se naj oglasa samo tiste kere je probo bite na svojon.
Ka resno mislite ka je privat tak fajn, ka je 50 delavcon zagotovite vsak mejsec plače enostavno?
Zakoj nejste te vi privat!

Nej samo 50 delavcon se 50 delavcon v javne uprave.
200.000 čistoga dobička ide dale v podjetje, ka se širi pa ka ustvarja nova delovna mesta.
Slovenija je resno neprijazna do mikro in malih podjetij, s.p.jov

Zaostalost in nerazumevanje osnov ekonomije pa je presenetljivo na nizkon nivoje. Vsen ide v nos, kda ma stoj dobiček. Če pa njeme nejde, pa je nesposoben.

čarni vrag (nepreverjen)

Kaj si ti vedno tak fuknjeni
ali samo takrat, ko ti pride striček iz Kotoribe na obisk
in ti po risanki zvečer da v gobček BANANO
ti pe se dereš ŠEeeeeeeeeeeeeeeeee

In reply to by Vinetu (nepreverjen)

doo (nepreverjen)

Ja te pa se nejdi več. Ka zdaj đoučeš, kak da si tij edini ka ma zdaj v teh časih probleme, pa ka si edini ka maš firmo pa več zaposlenih. Tij si bar meo avotodom keroga si oudo in dao regres, ges san mogo limit na banki zejti za tou. Pa ne krivin nekši javni sektor pa ne širin fame pa laži po interneti zdaj zaradi toga. Za tvoje in moje in nevole ostalih podjetnikov je resno malo kriv javni sektor, ampak samo tisti del v keroga spada naša vlada, kera nan je z neživljenskimi, kontradiktornimi in nepotrebnimi ukrepi stavila poslovanje in dosta mojih prijatelov pripravila do toga ka so prišli čista na kant. Eni se pomali pobejrajo, drugi so mogli zaprejti poslovalnice in začnoti v novi panogi ali celo iti v stečaj. Pa san nej zasledil niti enoga od njih ka bi đouko po interneti in krivil nekši javni sektor zaradi toga. Ti srmaček si pa mogo avtodom odati.

Ha ha ha ha seveda (nepreverjen)

drzavna podjetja in javne ustanove kradejo in zlorabljajo javna sredstva

Slom (nepreverjen)

12 evrov za Burger vreden 0,95e, pa te nema pejnez.. Kda je pa v Soboti pa dobiček štej v tisočih evrih. Ja, tak je tao, kda vse doj ne vdariš, pa se delaš kak če bi minus bil.

kseha (nepreverjen)

Saj imajo več kot 200.000€ letnega dobička, ne skrivajo tega.

In reply to by Slom (nepreverjen)

Slom (nepreverjen)

Potem pa ni prodal kombija zaradi regresa. Lažnivec.

In reply to by kseha (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Taksi kak si ti gledate kak ovi kunji, torej ozkogledno. Burger je se zdalec nej vreden samo telko, za kelko ga on prodaja in kelko ma dobicka je njegova stvar in stvar kupca keri to kupi.

Je pa tu se mnogo drugih stroskov v ozadji in nej samo en bogi burger ;)

In reply to by Slom (nepreverjen)

sobočanec75 (nepreverjen)

V MS pa prodaja burgerje vredne 1-2 EUR za 8 do 10 EUR. kam pa izpuhtela razlika.

inokss (nepreverjen)

Kaj si ti vedno tak fuknjeni
ali samo takrat, ko ti pride striček iz Kotoribe na obisk
in ti po risanki zvečer da v gobček BANANO
ti pe se dereš ŠEeeeeeeeeeeeeeeeee

In reply to by sobočanec75 (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Ubogi nevoščljivci, se vidi vaše nepoznavanje podjetništva. Pojma nimate, kaj govori. Tudi čez 200.000€ čistega dobička se vam niti ne sanja, da je to računovodski podatek. To še zdaaaaaleč ne pomeni, da teh 200.000€ nekje na banki samo čaka, da jih "grdi kapitalist" dvigne in vzame za luksuz... Kaj sploh komentirate stvari, če se vam pa ne sanja, kaj je poanta !!!

ekonomlonec (nepreverjen)

Nejde se za nepoznavanje podjetništva in nevoščljivost, bole je problem v takšnon preseravanji določenih podjetnikov, kerin verjetno 2/3 strank predstavljajo zaposleni v javnem sektorju ali pa njihovi otroci. Poanta je samo to ka se palik zlivle gnojnica po nekon brez osnove in samo zaradi vzbujanja sočutja in sovraštva do javnega sektorja. Pa man svojo firmo ka nede nesporazuma.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Če maš svojo firmo, potem veš TOČNO, da teh 200.000€ ne čaka na banki, kot sem zapisal-za luksuz! Je zelo verjetno že porabljeno za poslovanje, vlaganja za naprej,... Zdaj pa (samo zaradi debate), povejva da ima 200.000€ na banki! Pri 50 zaposlenih je tole 4.000€ na enega zaposlenega. Dobro veš, če imaš seveda svojo firmo, da je to pičkin dim, drobtinica-če se hočeš iti podjetništva!!! Eni pa tukaj nekaj blebetajo, pa pojma nimajo o pojmu.

Kar je pa napisal, je pa realnost-JS dobi svoje v vsakem primeru. Ne deluje na trgu, ampak izsili, protestira, štrajka,..... zeeelo pogosto. Samo zahteve, zahteve, pravice... Nimajo nobene obveze za nič praktično, nič se jim ni treba odrekati, nobene negotovosti-HKRATI pa so najbolj nezadovoljni. Ker nimajo vpogleda, kaj pomeni preživeti na trgu!! Kdo pa misliš, da biciklira ob petkih??? Sem prepričan, da večina iz JS !! In to je tista hinavščina...

In reply to by ekonomlonec (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Če maš svojo firmo, ka vraga ze pišeš tej nebuloze? 😂

In reply to by ekonomlonec (nepreverjen)

burger-1 (nepreverjen)

Ja jako ga moti javni sektor in delavske pravice.
Samo je pozabil omeniti da ko podjetnik propade prevzame dolgove do delavcev država če je kaj ostalo še preden jih je uspel direktor kam kanalizirati. In potem iti v stečaj ali osebni stečaj če je s.p. Pa naj taista država skrbi za dolgove.
Tudi strašne izgube v bančni krizi niso krili ti strašni 24/7 direktorji ampak proračun.
In biti direktor s tem ko daš sebi plačo 5000 € netto v garažo bmw X7 ali kaj podobnega in poleg tega delavcu plačo na minimalcu in se potem vprašati zakaj se mu ne da delati je na meji cinizma.
Vprašal bi se zakaj se ne oglašajo direktorji ki pošteno plačujejo svoje ljudi.
Ko pa se na raznorazne subvencije prijavljajo pa jih ne moti birokracija. Samo da pride zastonj denar.
In javni sektor niso samo birokrati ampak učitelji, policisti, zdravniki, medicinske sestre, socialni delavci, psihiatri....
Brez teh ljudi bi bil še večji kaos kot je.

Papaštrumpf (nepreverjen)

Ko podjetnik propade, se delavci lahko obrišejo, odspredaj in odzadaj.......
Burger ne nakladaj..

čarni vrag (nepreverjen)

burgerji so jako donosna stvar
če z burgerji ne obogatiš si tele mamino

Olosh (nepreverjen)

Koncno en ka ma jajca pa povej kak je!!!!

Rdeča Zvezda (nepreverjen)

Ko ga jebe,če ni sposoben naj zapre vse skupaj,kurbe bi samo jamrale in vse okrog sebe norile,mogoče je bandit počrpal kako državno pomoč zdaj pa je določeni čas minil in je začel jamrat kot oni Golar iz Radgone,ki je zaprl lokal pri mostu čez Muro.Kaj je takim gnojem država kriva,če je nesposoben firmo vodit je to edina in samo njegova krivda.

1996 (nepreverjen)

rdeča zvezda si ti mogoče v življenji gda probal biti privatnik? Mislim ka si san še nej zaslužo niti 50 centov z lastno glavo ampak si fajn nekam prisesani...

S.p.. (nepreverjen)

Ja prav ma. Pri nas biti sp je kurcevo nehvalezno delo. Ja ma prav borimo se in borimo, ka na konci mesca lehko placujemo davke, ka ma javni sektor lepe plače, ti pa se trudiš iz mesca v mesec. Na firmi sem vsaki dan, vsako soboto in še duma zjutraj pred šihtom krpam, da bo ja bolj šlo. Javni sektor pa ma rit na udobnom, dela tak nic, deležen je vseh dodatkov ima vse ugodnosti, vsaki se jim v rit riva z darilci pa dobi lepo plačo. Uradne, neuradne ure s.p. ne pozna. Te pa še cujes lidi z kretenizmom in izjavami kak je vam privatnikov fajn, hodi pa probaj kretenko z iq na sobni temperaturi. Ka ne omenjamo inšpektorov ka so blesavi do daske. Najbolj mi je smešno ko cujem za neko bedarijo zagrožena kazen do 12000 eur. Ja ok za taksno kazen lahko zaprem firmo, dam delavca na zavod pa sem še v dolgovih. Ma daj skoda zivcov, bo pa upam da priso dan ko bo tega konec...

čarni vrag (nepreverjen)

ni toliko probljem javni sektor
ampak priviligiranci
levih političnih strank
Ti pa so gnoj od gnoja
poden od podna

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice