Krivulja okužb v Sloveniji niha, število okužb je okrog 20 na dan. Od 132 primerov je 73 primerov povezanih z lokalnim virom okužbe, kar pomeni, da so druženja privedla do širjenja prenosov.

Vladni govorec Jelko Kacin je na današnji tiskovni konferenci dejal, da je zdravstveni inšpektorat včeraj opravil 753 nadzorov, od sobote pa kar 1876, pri čemer so ugotovili številne kršitve odrejene karantene. 

585 oseb je spoštovalo odločbo. V 25 primerih oseba ni bila prisotna na naslovu, v devetih primerih dostop do zasebnega zemljišča ni bil mogoč. Ugotovili so 30 primerov lažnih ali napačnih naslovov. V petnajstih primerih pa oseba ni odprla vrat.

Nadzor nad gostinci

Inšpektorji bodo v prihajajočem vikendu izvajali nadzor nad gostinskimi lokali in gostince pozivajo, da dosledno spoštujejo priporočila Nacionalnega inštitutra za javno zdravje. 

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
jeremlik (nepreverjen)

Naj preverjajo prireditve na skritem dvorišču in na ploščadi pri knjižnici

A2A (nepreverjen)

Pa tudi v Toplicah

In reply to by jeremlik (nepreverjen)

Djego (nepreverjen)

Lahko mi pusite moj sladoledarski falus

Kkollkk (nepreverjen)

Jeebanje naroda v glavo se nadaljuje.

Karl Marx (nepreverjen)

Inšpektor z integriteto in moralo bi v sedanji situaciji Janśi rekel NE !!! Inšpektor z integriteto in moralo ne bi preganjal in kaznoval lastnega naroda ampak bi svoje "orožje " obrnil proti vladi ! Koliko je še ostalo morale in integritete med našimi inšpektorji, bomo videli kmalu. Glede na prakso iz aprila in maja, ko so inšpektorji potrjevali nebuloze policije in na njihov predlog kaznovali ljudi, ki so sedeli v parkih ali pili kavo na terasi zaprtega lokala, ne veliko.

čikapajo (nepreverjen)

Itak! Jaz jim tudi ne bi odprl vrat! Oziroma sploh ne bi prišli na moje zemljišče ! Pa kakšni lažni naslovi. Marsikdo menja stanovanje, ker je pač tako, da greš kjer je bolj ugodno ali tudi iz drugih razlogov.
In ni časa, da bi človek vsak drug mesec letal na UE in menjal dokumente.
Naslov je pač tak, kot je. Živiš pa vsake dva, tri mesece drugje.
Da sem jaz kje v lokalu in pride inšpektor !!!!!!!! Uffffff, bo letel, kolikor ga bodo nesle noge !!!!!!!!!!!

dr (nepreverjen)

Najprej naj sproba masko na obrazu 8 ur. Ko se zastrupi z monoksidom ne bo več zajebaval gostince.

Starejše novice