*Fotografija je simbolična (Jure Banfi)
Vlada je na svojem Twitter profilu objavila posnetek, na katerem je jasno prikazano kaj povečuje tveganje okužbe s koronavirusom in kje je možnost, da staknete koronavirus najmanjša.

Tveganje okužbe s koronavirusom povečujejo zaprti prostori, čas, ki ga preživimo z drugimi, gostota ljudi in neupoštevanje varnostne razdalje, kašljanje, kihanje, petje ter hitro dihanje pri raznih dejavnostih.

Najmanjša možnost okužbe je doma, na sprehodih v naravi, piknikih v ožjem družinskem krogu in ob teku ali kolesarjenju.

Majhno možnost okužbe predstavlja igranje tenisa, badmintona, golfa ali drugih športov, pri katerih je mogoče ohranjati razdaljo in razkuževati površine, ki se jih dotikamo.

Prav tako je majhna možnost okužbe ob nakupovanju, a le, če nosimo maske, se izogibamo gneči in upoštevamo razdaljo, površine, ki se jih dotikamo pa se razkužujejo.

Srednja možnost za okužbo z novim virusom je na obisku v bolnišnici, urgenci ali pri zobozdravniku. Tudi ob obisku muzejev, gostinskih vrtov in v taksiju obstaja srednja možnost okužbe s koronavirusom.

Velika možnost okužbe s koronavirusom obstaja ob obisku fitnes centrov, frizerjev in kozmetičnih salonov, ob obisku restavracij in kavarn v zaprtih prostorih. Prav tako veliko tvegamo na sestankih v zaprtih prostorih in verskih obredih.

Zelo velika možnost okužbe s koronavirusom pa je ob igranju športov z veliko telesnega stika, kot so nogomet, odbojka, košarka, obiski nočnih klubov in zabav v zaprtih prostorih, uporaba javnega potniškega in letalskega prometa, udeležitev na množičnih protestih, na ogledu tekem in ob obisku kina ali gledališča.

Ob tem ne smemo pozabiti, da se možnost okužbe poveča, če ne nosimo maske, ne ohranjamo varnostne razdalje, si ne umivamo in razkužujemo rok, ne upoštevamo higiene kašlja in imamo več bližnjih kontaktov.

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ču (nepreverjen)

Ge jemljete telko idej za pisanje od toga? Neverjetni ste...

inokss (nepreverjen)

POLOVICO PREPISEJO, POLOVICO PA NEKAJ NA PAMET NAPISEJO:)

SOBOTAINFO NEMA NOVINARJEV

In reply to by Ču (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

Kaj si ti vedno tak fuknjeni
ali samo takrat, ko ti pride striček iz Kotoribe na obisk
in ti po risanki zvečer da v gobček BANANO
ti pe se dereš ŠEeeeeeeeeeeeeeeeee

In reply to by inokss (nepreverjen)

Murekkk (nepreverjen)

Najnajvekša možnost okužbe je če si v stiku z okuženim,... Toga pa ge ali moji znanci ne poznajo!

Koko12 (nepreverjen)

Slovenija ma trenutno najbole zarukano vlado, edino Trump je se konkurenca, pa Orban in Vucic. Vse ostale drzave vodijo normalni in pametni lidje. Samo mi mamo to nesreco ka so se na oblast prigrebli najvecji kreteni, lopovi in laznivci.

pokokoko (nepreverjen)

pojdi nazaj za sank, sebi enakim s svojim primitivnim obnasanjem in izrazanjem.

In reply to by Koko12 (nepreverjen)

kraški ovčar (nepreverjen)

beeeeeeeeeee.......

In reply to by pokokoko (nepreverjen)

delavce. (nepreverjen)

nova pasma pasa, ki bleje, sploh ce si v partiji je to normalno.

In reply to by kraški ovčar (nepreverjen)

murarua (nepreverjen)

sama sreca da ni radikalnih levicarjev na oblasti, ki so vse to kar si opisal.Ideja o podvigu, s katerim bi z oblasti spravili janšistične fašiste, predstavlja največji možni mentalni domet naše dvorne opozicije. Kajti kot je dejal Šarec, je "čas za normalizacijo družbe in države". Za to izjavo si zasluži posebno pohvalo, saj je nezavedno priznal, kar levica pri nas kategorično zanika: da so namreč na oblasti lahko samo oni, saj je to edino "normalno".

In reply to by Koko12 (nepreverjen)

boko9 (nepreverjen)

Koko12, saj ti lahko ce ne ves kaksnaga spola si, kljub temu se vedno sede lulas, in zato ne rabijo zato rusit moskih pisoarjev.

In reply to by Koko12 (nepreverjen)

balon5 (nepreverjen)

tisto, oseba, ocitno prevec gleda rezimsko rtv, in kot je ze Zidan SD dejal, vklopi razum, ne glej rtv.

In reply to by boko9 (nepreverjen)

režim (nepreverjen)

Razlaga za neumne desničarje - REŽIM = trenutna oblast v neki državi, režimski mediji so mediji pod kontrolo tenutne oblasti ... torej, edini režinski medij v Sloveniji je nova24.
Razumeš ali ti naj bolj počasi napišem?

In reply to by balon5 (nepreverjen)

nualak (nepreverjen)

a gledaš režimsko rtv ali si samo partijska ovca. Če je nekdo na oblasti, še ne pomeni da ima dejansko oblast. Če imaš formalno izobrazbo, še ne pomeni, da si dejansko tudi intelektualec.
Razumeš ali ti naj bolj počasi napišem?

In reply to by režim (nepreverjen)

wewe (nepreverjen)

najmnajsa moznost je ce isces pusko v koruzi, skoraj nobene moznosti za okuzbo pa ni ce skocis v prazen bazen na glavo.
p.s. jutri bodo polit kolesarji dobili krofe, se ze pecejo, zapirajte vrata.

koleraka (nepreverjen)

Ni čudno kot pravijo, da država potrebuje neko dobro, zlato sredino, ne pa nekih levakov, med katere se je postavil tudi Šarec.

weman.. (nepreverjen)

Če vlada predlaga, da tisti, ki bo namestil aplikacijo, dobi novega Iphona, jo bo večina levičarjev hotela namestiti 2x.

levičnik (nepreverjen)

jaz izdam takoj 10 koljegov poštenjakov - desničarjev ki bi morali biti v karanteni
samo da dobim gsm aparat

In reply to by weman.. (nepreverjen)

levičnik11 (nepreverjen)

čudni ste vi koljegi, ki se delite na poštenjake desničaje in kradljivce levičarje. Med normalnimi koljegi ni delitev, očitno niste normaljnji. Zato dobiš samo bedno nokio.

In reply to by levičnik (nepreverjen)

tehpreacher (nepreverjen)

družbeni večinski mediji rtv, pop tv, so dali besedo legijam bedakov, ki so se prej oglašali samo, ko so spili kozarec vina v baru, ne da bi s tem družbi škodili. Nekdo jih je hitro utišal, dandanes pa imajo iste pravice kot Nobelovi nagrajenci. Danes imamo invazijo bedakov.

jeseterpol (nepreverjen)

Današnji kaviar levičarji se obnašajo (slabše!) kot scrkljani majhni otroci, ki se mečejo po tleh, se derejo, razbijajo in zmerjajo, če od staršev takoj ne dobijo tisto, kar zahtevajo.

jeremlik (nepreverjen)

Drugo nega samo preverite kje je varno kje ni varno .Po štirih mesecih še vedno pišete -jo vse novi korona virus .Sedaj je ta virus namišljeni že stari .Kje koli človek odpre stran piše preverite .Umirajo za rakom kapjo od starosti in vsakemu pripisujejo da je umrl za virusom

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice